Şimdi Ara

Cloud Ibox3 ve Ibox4 cihazlar, DVB-S2 + T2/C Tuner'li.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
109
Cevap
4
Favori
9.814
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Enigma yazılım çalıştıran bir başka avantajlı ürünü tanıtmak istiyorum. Cihaz enigma yazılım çalıştırdığı için, tüm enigma tabanlı cihazlarda çalışan eklenti, emulatör v.s. bu cihazda da standart olarak çalışmaktadır.

Fiyatı; 85 ila 100 dolar arasıdır.

Cihazın markası ; Cloud Ibox3 'tür.

Cihazdaki işlemci ; MIPS hız birimi üzerinden 750 Mhz hızında, gerçek hız birimi üzerinden ise, 500 Mhz. hızında, tek çekirdekli, 40 nm'lik teknolojiye sahip, Broadcom 7358 no'lu işlemci bulunmaktadır. ( Tek çekirdekli olmasını dezavantaj görebiliriz. Ancak 40 nm'lik yeni bir teknolojiye sahip olduğu için, hızlılığının yeterli olacağını öngörmekteyim. )

Uydu cihazlarında tek çekirdek işlemcilerin dezavantajı ; Cihazda stream( uydudan data akışı ) devam ederken, cihaz önceliği data akışına verecektir. Yani vermek zorundadır. İşlemci üzerindeki yük durumuna göre, kullanıcının verdiği komutlar ile diğer iş ve işlemleri ikincil olarak yerine getirecek demektir. Bunun pratikteki anlamı; cihazın çift çekirdekli işlemcilere göre biraz daha yavaş çalışması olarak gözlemlenebilir. Tabi bu işlemci 40 nm'lik yeni teknoloji bir ürün olduğu için, 65 nm'lik çift çekirdekli işlemcilerin hızına yakın bir performans vereceğini tahmin etmekteyim.

Cihazın tuner durumu ;

DVB - S2 + T2/C Tuner'li ( T / T2 = karasal digital yayın için, C = Digital Kablo yayını için )

yada

DVB - S2 + S2 Tuner'li

olarak satılmaktadır.

Cihazdaki diğer kapasitif bilgilerde şöyledir ;

Flash Bellek( ROM ) ; 128 MB. ( İlanda 512 MB. diye yazmışlar ama aldırış etmeyiniz. )

RAM DDR3( Silinebilir Bellek ) ; 512 MB. tır.

CI ; Modül yuvası yoktur.

CA ; Kart okuyucu yuva vardır.

2 adet USB 2.0 portu vardır.

Disk'e kayıt özelliği vardır, fakat sadece USB disk bağlanabilir. Cihazın içine harddisk takılamamaktadır. Cihazda harddisk bağlamak için e-sata portu da yoktur. Bu husus cihaz için dezavantajdır. Zira internal yada e-sata üzerinden yapılan kayıtlar her zaman daha istikrarlıdır.

Broadcom 7358 işlemcili bu cihazdaki aynı işlemciyi kullanan ve ülkemizde satılan bir diğer marka; Giga Blue markasının Plus modellerinde de bu işlemcinin kullanıldığı görüyoruz.

Cihazın kanal değişim hızı, Vu+ Solo2 cihaz gibi hızlı olmasa da, Dreambox 800se cihazın kanal değişim hızına yakındır. ( Dreambox 800se cihazın kanal değişim hızının biraz altında kalacağını tahmin ediyorum. )

Görüntü kalitesi; tüm broadcom ailesinde aynıdır. Yani çözünürlük derinliği( resolution depth ) ve keskinlik( sharpness ) oranı yüksek bir işlemciye sahiptir.

Bu cihazlara yazılım desteği; Cloud Ibox3 serisi olarak verilecektir.

Birde unutmadan ! Bu cihaz klon değildir. Türev cihazdır. Klon ve türev cihazı enigma tabanında tarif etmem gerekirse;

Enigma yazılım çalıştıran klon cihaz ; Herhangi bir Dreambox model cihazın, orijinalinin bire bir kopyalanmış halidir. Kullanıcının bu tanımdan pratikte anlaması gereken şey, donanımlar bire bir aynı, klon cihazda kullanılan sim kart farklıdır.

Enigma yazılım çalıştıran Türev cihaz ; Donanım olarak, Dreambox cihazlara ait board 'ların tadilata uğramış halidir. Aynı şekilde türev cihazlarda enigma yazılımlarını kullanır.

Türev cihazlara örnek verecek olursak ;

* Vu+ serisinin tüm modelleri,

* Giga Blue serisinin tüm modelleri,

* Opticum AX-ODIN ( enigma )

* Opticum EVO M7 ( enigma )

* Xtrend ve Clarke Tech enigma yazılım çalıştıran tüm modelleri Dreambox donanımlarından türetilmiş, türev cihazlardır.

Bu sınıflandırma içerisinde, Cloud Ibox3 cihazın sınıfını tanımlayacak olursak; Dreambox donanımlarından türetilmiş türev cihazın türevi olmaktadır. Zira bu cihaz, MK x1000s marka cihazın board'unun tadil edilmiş halidir. Ama Dreambox türevi board'a sahip cihaz demek daha kolay tanımlama olacaktır. Zira yazılımlar Cloud Ibox3 serisi olarak verilecektir. Bu cihaza Dreambox'larda olduğu gibi güncel yenilikleri içeren yazılımların zamanında ve sık sık verilmesi mümkün değildir. Ürün için kararlı çalışan bir kaç yazılımı olacağı da muhakkaktır. Eğer ürün çok satarsa, amatör guruplar eliyle yazılm desteği sürekli olabilecektir.

Bu detayları vermemin nedenine gelince; Cloud Ibox3 cihaz için verilen yazılımlar takip edilip yüklenmelidir. Esasında yazılım düzenleme işini bilenler için, herhangi bir enigma2 serisi yazılımını düzenleyip, Cloud Ibox3 cihazda çalıştırabilirler. Tabi yazılım düzenleme işine hakim olmak şartı ile...

Link'teki satıcı ( Ms. Yanmei Dai ) ile temasa geçip sipariş verebilirsiniz.

Skype ; yanmei698

http://www.alibaba.com/product-gs/1621324481/Great_value_engim2_linux_s2_T2.html

DVB - S2 + T2/C Tuner'li

CİHAZIN ÖZELLİKLERİ ;

Ana Özellikleri ;

• Linux Operating System
    • Multimedia plug-in supported
    • HDMI up to 1080p
    • 1 x Smartcard-Reader
    • 2 x USB 2.0
    • USB WiFi internal (optional)
    • 100 Mbit Ethernet Interface
    • Advanced EPG (Electronic Program Guide)
    • Full automatic service scan
    • Various OSD skins supported
    • Cool silent fanless running
    • Low deep-stand-by power consumption under 1 W.

Teknik Özellikleri ;

• HDTV Receiver MPEG-2 / MPEG-4, H.264
    • 3D Ready ( İşlemci desteği nedeniyle 3D yayınlar izlenebiliyormuş. )
    • CPU500 MHz Broadcom BCM 7358 MIPS Precessor, Linux OS
    • Excellent sound quality in Dolby Digital
    • 2 x TUNERS ; DVB-S/S2+T2/C veya 2 x DVB-S2 Tuner built-in
    • HDMI Connection
    • Scart Connection
    • USB PVR Support of external HDD (HDD Optional) ( Yani cihaz içine harddisk takılamıyor )
    • 1 x Cardreader
    • 2 x USB 2.0
    • Ethernet access 10/100 Mbit
    • 512 MB. NAND Flash Bellek ( 512 MB. diye ilan etmişler ama 128 MB. tır. Aldırış etmeyin )
    • 512 MB. DDR3 RAM
    • USB Port for adding PVR funtions and more...
    • Timeshift
    • Electronic TV programmes ( EPG )
    • Parental Control
    • Plugin Service
    • OSD into many languages and graphics (Skins)
    • Webinterface, WEB Remotcontrol
    • DISEqC 1.0, 1.1, 1.2, 1.3 and USAL's
    • External power supply12V 3A

Supported by OpenPLi, OpenATV and the ViX Team, including free iptv streaming, american, brazil, arabic, Russian, Asian,english movie, live sports streaming.

Saygılar, sevgiler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serkanguzel_ -- 5 Haziran 2014; 10:08:57 >

• mesajım bulunsun cloud ıı cıhazın turkıye versıyonu dreamshare resımlerını eklerım

http://www.ebay.com/itm/CLOUD-IBOX-2-IBOXII-ENIGMA-2-WIFI-/200993728597?pt=Decoder_Satellitari_e_Digitali_Terrestri&hash=item2ecc28e855

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fatihmc -- 19 Ocak 2014; 14:41:31 >
  • Bu tür cihazlarda bazı uygulamalar bazılarında güzel çalışmakta bazılarında ise düzgün çalışmamaktadır.Mebootu örnek vereyim, vuduoda güzel çalışıyordu ama cloud solo da çok stabil çalışmadığını gördüm.Orjinal vu soloda da çok stabil çalışmıyordu.Dm 800 se clon kullandım.Meboot flaşh+7 usb e2 imaj gayet güzel çalışıyordu.Bunda nasıldır deneyim görmek lazım.
    Bu tür uygulamalardaki sorunların nedeni sadece orjinal,clon,türev oluşları değil cihazların donanımlarındaki eksiklikten kaynaklanıyor gibime geliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cimbom38 -- 20 Ocak 2014; 9:36:10 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: cimbom38

Bu tür cihazlarda bazı uygulamalar bazılarında güzel çalışmakta bazılarında ise düzgün çalışmamaktadır.Mebootu örnek vereyim, vuduoda güzel çalışıyordu ama cloud solo da çok stabil çalışmadığını gördüm.Orjinal vu soloda da çok stabil çalışmıyordu.Dm 800 se clon kullandım.Meboot flaşh+7 usb e2 imaj gayet güzel çalışıyordu.Bunda nasıldır deneyim görmek lazım.
    Bu tür uygulamalardaki sorunların nedeni sadece orjinal,clon,türev oluşları değil cihazların donanımlarındaki eksiklikten kaynaklanıyor gibime geliyor.

Cihazların kapasitif donanımlarında eksikli olsa, zaten enigma hiç çalışmaz. Yani zannınız yerinde değil malesef...

Çoğu kullanıcı cihaza yüklediği yazılımı iyi konfigüre edemediği için, suçu hemen cihazda bulur.

Birde eski 300 Mhz. işlemci hızında çalışan solo1 ve cloud cihazlar, bu ikinci nesil işlemcili cihazlarla karşılaştırılmamalıdır.

Örnek vermek gerekirse; duo1 cihazda PiP donanımsal olarak hiç bir zaman çalışmadığı halde, başta üreticisi olmak üzere, kullanıcılara yalan söylenmiştir. Daha bunun gibi 10'a yakın donanıma ait kapasitif değerlerle ilgili yalanları örnek olarak verebilirim.

Ben ise, olanı gerçeği ile aktırırım.

Beni izlemeye devam ediniz.

Bu cihazı tanıtmamın sebebi; adamlar aynı işlemcili cihazı bir başka marka adı altında yurtiçinde 300 dolar seviyesinden satıyor. Gerek var mı, 3 kat pahalı almaya !? İşte bun nedenle avantajlı ürünleri tespit edip, kullanıcılara tanıtıyorum.

Getirtme v.s. gibi zorlukları da var haliyle... Ekmekte çiğnenmeden yutulmuyor.

Bu işler birazda hobi ve merak işidir.

Saygılar, sevgiler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serkanguzel_ -- 20 Ocak 2014; 9:52:16 >

• Ben sizi zevkle izliyorum.Güzel bilgiler paylaşıyorsunuz. Dediğiniz doğru olabilir.Ama tam anlatamadım.E2 çalışsa bile bütün pluginler çalışacak diye kural yok. Her cihazda aynı verimlilikte çalışmıyor.Elimden geldiğince imaj vs yüklüyorum.Ayarları yapmaya çalışıyorum.Dediğim uygulama meboot zaten her imajda ve her cihazda çalışmıyor. Elimde et 5000 hd var.Persian imaj çıkardılar.Mebootta tek imaj çalıştı.Daha sonra ne yaptımsa bir daha meboot yüklemesi yapamadım.Diğer et 9000 hd kullanan arkadaşlarda yapamadı. Çalışmasında imaj,usb hızı,usb yi mount etme bir çok nedeni var.
    Direk çinden getirtme imkanım olmadı.Merak edip getirip satan arkadaşlardan alıyorum.Cihazı alıp kullanıyorum ve başka bir cihazla değiştiriyorum.
    Kalın sağlıcakla....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cimbom38 -- 20 Ocak 2014; 10:21:32 >
  • quote:

Ben sizi zevkle izliyorum.Güzel bilgiler paylaşıyorsunuz. Dediğiniz doğru olabilir.Ama tam anlatamadım.E2 çalışsa bile bütün pluginler çalışacak diye kural yok. Her cihazda aynı verimlilikte çalışmıyor.Elimden geldiğince imaj vs yüklüyorum.Ayarları yapmaya çalışıyorum.Dediğim uygulama meboot zaten her imajda ve her cihazda çalışmıyor. Elimde et 5000 hd var.Persian imaj çıkardılar.Mebootta tek imaj çalıştı.Daha sonra ne yaptımsa bir daha meboot yüklemesi yapamadım.Diğer et 9000 hd kullanan arkadaşlarda yapamadı. Çalışmasında imaj,usb hızı,usb yi mount etme bir çok nedeni var.
    Direk çinden getirtme imkanım olmadı.Merak edip getirip satan arkadaşlardan alıyorum.Cihazı alıp kullanıyorum ve başka bir cihazla değiştiriyorum.
    Kalın sağlıcakla....

Bahsettiğiniz meboot çalıştıramama ve usb maunt edememe gibi sorunlar, image'lar la ilgili sorunlardır. Yani kesinlikle donanımla alakalı olmaz. Burada çok büyük bir yanılgı içerisindesiniz. Yani bilgilerinizi tazlemeye ihtiyacınız var.

İlk tanıtım mesajımda açıkladığım gibi, Dreambox'larda çalışan herhangi bir image'ı tüm enigma'lı cihazlara yükleyip çalıştırabilrsiniz. Tabi yazılım düzenlemesi yapmayı biliyorsanız.

Enigma yazılım düzenlemeyi bilenler, Dreambox'lara ait enigma yazılımın experimental diye adlandırılan yazılımı alıp, küçük düzenleme ve ilavelerle kendi cihazlarına uygun hale getirirler.

Bu yazılım konularında daha derin ve detay bilgiler verebilirim. Ancak kullanıcıların kafasını karıştırmaktan başka bir anlam ifade etmez. Zira bir çok kullanıcı cihazını bağlanmayı bile bilmiyor.

Saygılar, sevgiler.

• O kadar bilgim yok.İmajı yükler ve meboot vs ayarları yapıp kullanırım.Dm 800 se hd clon cihazım bu açıdan çok güzeldi.Cihazın mini usb sinde sorun vardı.Yoksa severek kullanıyordum.Atlanta Et 5000 de kullanılan ve tf forumda verilen persian imajı meboot çalışan bir durumu getirebilecek bilginiz varsa,yapabilirseniz size dua ederim. Bir de kathrein 913 hd orijinal imajdaki gibi görüntüsü olan ama e2 cihaz cihaz tavsiyeniz olursa memnun kalırım.
    E2 cihazlardaki sd ve hd görüntü kalitesi ister istemez düşüyor bunu önlemenin yolu yokmudur?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cimbom38 -- 20 Ocak 2014; 11:01:13 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    DVB-C ve DVB-C/T tuner
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

O kadar bilgim yok.İmajı yükler ve meboot vs ayarları yapıp kullanırım.Dm 800 se hd clon cihazım bu açıdan çok güzeldi.Cihazın mini usb sinde sorun vardı.Yoksa severek kullanıyordum.Atlanta Et 5000 de kullanılan ve tf forumda verilen persian imajı meboot çalışan bir durumu getirebilecek bilginiz varsa,yapabilirseniz size dua ederim. Bir de kathrein 913 hd orijinal imajdaki gibi görüntüsü olan ama e2 cihaz cihaz tavsiyeniz olursa memnun kalırım.
    E2 cihazlardaki sd ve hd görüntü kalitesi ister istemez düşüyor bunu önlemenin yolu yokmudur?

Klon Dreambox cihazlarda yazılım yönünden sorun olmamasının nedeni, orijinal dreambox cihazlarla bire aynı donanıma sahip olmasıdır. Yani klonlar için özel bir yazılım düzenlemesine ihtiyaç yoktur. Orijinal dreambox'lar için yapılan yazılımların klonlara yüklenebilmesi için, yazılımın içindeki sim kart kontrol noktası, klon sim karta göre düzenlenir. Bunun dışında bir değişiklik yapılmaz yani... İşte klon dreambox'larda yazılımın rahatlıkla çalışabilmesinin nedeni budur.

Türev cihazlara gelince, yazılımda bir çok ekleme ve çıkarmalar yapılmak zorundadır. Herkesce maluk olduğu üzere, enigma yazılım modüler yapıda olduğu için, türev cihazların donanım yapısına göre ekleme yada çıkarmalar yapılması gerekmektedir. Bu işler, işi bilen ve bizzat cihaz üzerinde test etme imkanı olan, kişi yada çalışma guruplarınca yapılır. Bu kişi yada çalışma guruplarının tam profesyonel olanları ne yaptıklarını iyi bildikleri için, türev cihaza göre yazılımı bir defa da tam çalışacak şekilde modifiye eder. Yabi ücretini almak kaydıyla...

Birde amatör kişi yada çalışma gurupları vardır. Bu guruplar linux bilgisine sahip, ancak enigma altyapısının çalışması hakkında tam bilgiye sahip olmadıkları için deneme-yanılma yoluya cihazlara yazılım hazırlar. Bu guruplar her yaptığı işte öğrenme eğrisini bir basamak artırarak enigma yazılımın işleyiş mantığına bir adım daha yaklaşırlar. Örneğin Vu+ yazılımlarını hazırlayanlar ilk başta böyle bir gurup iken, marusys firmasının ücret desteği sağlaması sayesinde, profesyonel gurup şekline dönüşmüşlerdir.

İşte profesyonel yazılım hazırlayanlar ile amatör yazılım hazırlayanlar arasındaki en önemli ayrım noktası da burasıdır.

Başlık konusu cihaza gelince; bu tip türev cihazlara ilk ve iyi çalışan bir modifiyeli yazılım, profesyonel bir ekibe yaptırılır. Cihazın satış adedi artarsa, güncel yazılım desteği verilmeye devam eder. Cihaz fazla satmazsa, amatör yazılım gurupları eliyle birşeyler yapılmaya çalışılır. Tabi cihazlardaki teknolojik yenilenmeler de çok hızlı olduğu için, amatör gurupların mevcut cihazlara ilgisi bir süre sonra azalmaktadır. Amatör guruplar aynı zamanda uydu cihazı kullanıcısı ve hobiseverler olduğu için, yeni çıkan cihazlara yönelmektedirler.

Bende image'larla ilgili kendi çapımda birşeyler yapabiliyorum. Ancak elimde cihaz olmadan şunu deneyin, bunu deneyin tarzı işlere, uzaktan destek hiç bir zaman vermedim, vermemde...

Kathrein 913 HD cihazın görüntü kalitesi şehir efsanesi gibi birşey oldu ! Bakınız bağımsız görüş zikreden üyeninin bir ne yazmış ; ( son mesaj'daki alıntıyı okuyunuz )
    http://forum.donanimhaber.com/getQuotes_ajax.asp?rd=yes&t=64481857

e2 cihazlarda SD/HD görüntü kalitesi düşmez. E2 image'lar görüntüyü biraz soluklaştırır. Ancak TV'nin görüntü ayarları ile oynayarak, görüntüyü gözümüze uygun hale getirebiliriz.

Forumda değişik başlıklarda çok kereler açıkladım. Broadcom işlemcili olupta, e2 image çalıştıran cihazlarda resolution depth( çöznürlük derinliği ) ve sharpness( keskinlik ) oranı her zaman yüksektir. TV'den görüntüyü kullanıcı kendi gözüne göre ayarlayıp, nefaseti ile izleme yapabilir yani...

Broadcom işlemciler linux yada e2 yazılımlarda çok başarılı olduğu için, Humax gibi kaliteli ürün sunan markalar bile, linux'lu ve broadcom işlemcili cihazlarını piyasaya sürmüşlerdir. "Humax iCord Evolution" modeli linux'la çalışmakta olup, broadcom 7356 işlemcilidir.

Saygılar, sevgiler.

• Merak ve hobi olarak cihazları kullanıyorum.Görüntü kalitesi kişiye,kullandığı tv ye vs değişiklik arzediyor.Bugüne kadar kullandığım cihazlar arasında Humax 2000 HDCI, Kathrein 910,913 hd,Dm 800 se hd,et 5000 hd et ,et 9000 hd,opticum 9500 hd gerçekten güzel görüntüye sahip. Coolstream gibi bazı cihazlarında görüntüsü güzeldi.Ama kendine has neutrıno yazılımı olduğu için e2 kullanım rahatlığı vermiyor.
    Ama e2 hoşuma gittiği için vazgeçemiyorum.
  • quote:

Merak ve hobi olarak cihazları kullanıyorum.Görüntü kalitesi kişiye,kullandığı tv ye vs değişiklik arzediyor.Bugüne kadar kullandığım cihazlar arasında Humax 2000 HDCI, Kathrein 910,913 hd,Dm 800 se hd,et 5000 hd et ,et 9000 hd,opticum 9500 hd gerçekten güzel görüntüye sahip. Coolstream gibi bazı cihazlarında görüntüsü güzeldi.Ama kendine has neutrıno yazılımı olduğu için e2 kullanım rahatlığı vermiyor.
    Ama e2 hoşuma gittiği için vazgeçemiyorum.

Görüntü kalitesinde kişinin gözünün algısı da önemlidir haliye... Kimisi canlı parlak renklerden hoşlanırken, kimisi de renkleri doğal haliyle görmek istiyor. İşte onun için kullandığımız TV'nin gözümüze gör ayarlanması çok önemlidir.

Ancak uydu cihazının işlemcisi görüntüyü iyi ölçekleyemiyorsa, ne yapılırsa yapılsın, iyi kalitede görüntü elde etmek mümkün değildir. Bu anlamda da Broadcom serisi işlemciler görüntüyü başarılı bir şekilde ölçeklemektedirler.

Herneyse... Tekrar başlık konusu olan Cloud Ibox3 cihaza dönecek olursak;

Cihazı fiyat/performans ürünü olarak değerlendirdiğim için, kullanıcılara tanıtmak istedim.

Cihaz özellikleri ilk mesajımda değindiğim gibidir.

Saygılar, sevgiler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serkanguzel_ -- 20 Ocak 2014; 14:24:54 >

• solo 1 ile - solo 2 arası bir cihaz diyebilirmiyiz,bide bu cihazın dm 800 hd clon ile aynı işlevsellik olduğu belirtiliyor,
  • quote:

Orijinalden alıntı: umdt

solo 1 ile - solo 2 arası bir cihaz diyebilirmiyiz,bide bu cihazın dm 800 hd clon ile aynı işlevsellik olduğu belirtiliyor,

Evet aynen öyle diyebiliriz.

Zaten artı ve eksilerini yazdım.

Cihazın en önemli ayırıcı özelliği, tek çekirdekli işlemciye sahip olmasıdır ( dezavantaj )

Diğer taraftan işlemci 40 nm 'lik yeni teknoloji bir işlemci ( avantaj )

Cihazda DDR3 RAM var ( Avantaj )

İnternal yada e-sata ile disk bağlama imkanı yoktur. ( Dezavantaj )

Çift DVB-s2 tuner 'li olabiliyor ( Kismi avantaj. Yani bu tuner yapısı ile PiP yapma imkanı yoktur. )

DVB-S2 + DVB-T2/C tuner'li olabiliyor ( Avantaj. Yani bu tuner yapısı ile PiP yapma imkanı vardır. )

Modül girişi yoktur. ( Dsmart'a üye olacakların işine yaramaz. )

Dreambox'lar gibi enigma serisi yazılımla çalışıyor. Yalnız cihazın kendine ait yazılımları yükelenebilir. Çok satarsa güncel yazılım desteği sürekli olacaktır. Yazılım yönüyle avantaj görebiliriz. Çünkü amatör guruplar eliyle destekleneceği muhakkaktır.

v.s. v.s. teknik detaylarda; avantaj - dezavantaj ilişkisi uzayıp gidiyor.

Fiyat/performans bağlamında da avantajlı bir üründür. 85 dolar'lık fiyatı ile çok iyi bir fiyat.

Kolay gelsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serkanguzel_ -- 22 Ocak 2014; 21:23:22 >

• Merhaba
    Aliexpressde.cok hit cohaz sanirim bu: islere (c:ard sharing) yeni afim atiyorum.
    Zaten HD bir reciever almayi dusunuyordum, yakinda siparis verebilirim.
    Umarim dogru karar veriyorumdur. :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu cihazla ilgili tüm detaylar bu başlıkta açıklandı.

Bu başlıkta açıklanan detaylar dışında merak ettiğiniz başka detaylar var ise, belirtiniz. Elimden geldiğince yanıtlamaya çalışayım.

Yurtdışında yaşadığım için, telefon etmek size pahalıya gelir.

Ayrıca özel hususların haricinde, özel mesajlaşma kanalını kullanmıyorum.

Geneli ilgilendiren tüm sorularınızı buradan sorunuz lütfen...

Saygılar, sevgiler.
  • Serkan Bey,
    Yazılanları okudum ama cihazın video oynatması hakkında bilgi sahibi olamadım.Cihaz video oynatır mı,oynatırsa hangi formatları destekler?
  • quote:

Orijinalden alıntı: irfaniye

Serkan Bey,
    Yazılanları okudum ama cihazın video oynatması hakkında bilgi sahibi olamadım.Cihaz video oynatır mı,oynatırsa hangi formatları destekler?

Ana Özellikleri ;

• Linux Operating System
    Multimedia plug-in supported
    • HDMI up to 1080p
    • 1 x Smartcard-Reader
    • 2 x USB 2.0
    • USB WiFi internal (optional)
    • 100 Mbit Ethernet Interface
    • Advanced EPG (Electronic Program Guide)
    • Full automatic service scan
    • Various OSD skins supported
    • Cool silent fanless running
    • Low deep-stand-by power consumption under 1 W.

Bakın sizin için kırmızı ile işaretledim. Sorduğunuz özellik tak-çalıştır olarak mevcut.

Enigma2 cihazlar hangi video formatlarını destekliyorsa, bu cihazda aynı video formatlarını destekler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serkanguzel_ -- 23 Şubat 2014; 8:09:55 >

• İp tv ve multimedia işlerini sevmem uydu alıcısında. Bu son sharing ne durumdadır bilmem bunu açabilir mi? 46SV685D sahibiyim. Görüntü nasıldır? Son olarak maliyeti ne kadar olur bize şu günlerde. Mart sonu zıbart sözleşmem bitiyor nihayet.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kunter

İp tv ve multimedia işlerini sevmem uydu alıcısında. Bu son sharing ne durumdadır bilmem bunu açabilir mi? 46SV685D sahibiyim. Görüntü nasıldır? Son olarak maliyeti ne kadar olur bize şu günlerde. Mart sonu zıbart sözleşmem bitiyor nihayet.

Paylaşım işleri diğer e2 cihazlardaki gibidir.

e2 cihazar neyi açıyorsa, bu cihazda aynı şeyleri açar.

Görüntü kalitesi de diğer e2 cihazlardaki gibidir. Çünkü aynı marka işlemci kullanılmaktadır.

İlk mesajda skype adresini verdiğim satıcı ile temas kurup getirtebilirsiniz. 85 dolar'a satıyor. Getirtince size olan maliyeti de ortaya çıkar.

Kolay gelsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: serkanguzel_

quote:

İp tv ve multimedia işlerini sevmem uydu alıcısında. Bu son sharing ne durumdadır bilmem bunu açabilir mi? 46SV685D sahibiyim. Görüntü nasıldır? Son olarak maliyeti ne kadar olur bize şu günlerde. Mart sonu zıbart sözleşmem bitiyor nihayet.

Görüntü kalitesi de diğer e2 cihazlardaki gibidir. Çünkü aynı marka işlemci kullanılmaktadır.

İlk mesajda skype adresini verdiğim satıcı ile temas kurup getirtebilirsiniz. 85 dolar'a satıyor. Getirtince size olan maliyeti de ortaya çıkar.

Kolay gelsin.

E2 cihazın görüntü kalitesi akkında hiç bir bilgim yok. Daha önce next 2000ci ve atlanta hd box kullandım. Şimdi de smart kullanıyorum.
    Benim evimde kablo tv de var bunun c tunerlisini alsam kablo tvde kullanabilirmiyim? Teledünya hdde yani?
    Çift tunerin avantajı nedir kayıt vs için mi? Yani 2si de s2 olursa iyi bir şeymidir?
    Çok cahil kaldım bu konuda zaman geçtikçe. Tekrar teşekkürler.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: serkanguzel_

quote:

Kolay gelsin.

E2 cihazın görüntü kalitesi akkında hiç bir bilgim yok. Daha önce next 2000ci ve atlanta hd box kullandım. Şimdi de smart kullanıyorum.
    Benim evimde kablo tv de var bunun c tunerlisini alsam kablo tvde kullanabilirmiyim? Teledünya hdde yani?
    Çift tunerin avantajı nedir kayıt vs için mi? Yani 2si de s2 olursa iyi bir şeymidir?
    Çok cahil kaldım bu konuda zaman geçtikçe. Tekrar teşekkürler.

Görüntü kalitesi Atlanta HD box'tan daha iyidir.

Bu cihaz iki tiptir.

Cihazlardan biri, çift uydu tuner'lidir.

Diğer cihaz uydu tuner'i + kablo Tv tuner'i şeklindeki bir üretimdir.

Uydu + Kablo tuner'i bulunan modelinden alabilirsiniz.

Teledünya'yı bu cihazda izleyebilirsiniz. Cihaza scam yada NewCS emulatörü kurup, teledünya kartını cihazın kart okuyucu yuvasından çalıştırabilirsiniz.

Çift tuner'in avantajı, bir kanalı kaydederken, diğer tuner'den bir başka kanalı izleyebilirsiniz.

Cahillik değilde, konu başlığına yazdığım şeyleri hiç okumamışsınız. Son satırdan bir önceki satırdaki sorunuzun yanıtı hakkında detaylı açıklama yapmıştım. Okuyun, herşeyi daha iyi kavrayacaksınız.

Kolay gelsin.

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.