Şimdi Ara

Cloud Atlas (2012) (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
352
Cevap
4
Favori
13.077
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: DXM06

quote:

Orijinalden alıntı: ScAnMaN

Reklamlama fiyaskosu var galiba film için çünkü yurtdışı ve yurtiçi hasılatları kötü.Arkadaşlar bugün gitmişler filmin adını önceden duymadan girmişler 4 kişi varmış galiba.Benim bile sinemaya ilgim olmasına rağmen çok geç haberim oldu.Zaten forumdaki ilgiden herkesin ne kadar haberi olduğu anlaşılıyor.Güzelim filme yazık olmuş.

film acayip "underrated" kaldı. kimse bilmiyor. yazık gerçekten. ama herkes dvd falan ondan bundan duyup bir şekilde izleyecek bu filmi.

Şimdi olmasa da 1 kaç sene içinde daha popüler olur bu film.
  • quote:

Film olağanüstüydü. Bu yıl izlediğim en iyi filmdi ama salon bomboştu.

Benim gittiğim salon doluydu da bir kısmı ilk yarıda çıktı filmin sonunda bazı boş kafalı kızlar da 'ay ne saçma filmdi ' şeklinde tepkiler verdiler bu filmden zevk almak için bile bir kapasite lazım bence o kapasite çoğu yurdum insanında yok malesef.
  • quote:

Orijinalden alıntı: oguz_19811981

quote:

Film olağanüstüydü. Bu yıl izlediğim en iyi filmdi ama salon bomboştu.

Benim gittiğim salon doluydu da bir kısmı ilk yarıda çıktı filmin sonunda bazı boş kafalı kızlar da 'ay ne saçma filmdi ' şeklinde tepkiler verdiler bu filmden zevk almak için bile bir kapasite lazım bence o kapasite çoğu yurdum insanında yok malesef.

Ben inception sonrası ilk defa sinemadan böyle zevk aldım.Beni üzen yapımcı ve yönetmenlerin karşılığını alamayacakları olması.Filmin geliri en son içler acısı idi.Forumda bile filme olan ilgi anlaşılıyor 2 sayfa sadece.
  • Filme 2.kez gidin.

Dun 2.kez izlerken o kadar keyif aldim ki. Herkes ben de dahil ''hikayelerin baglantisi yok'' diye dusunmus ilk basta. Oysa 6 farkli hikayanin de baglantilari var. Her detaya dikkat ettikce ''oha'yuh'' demeye basladim.

Filmin makyajlari cok iyi. ''Oha, bunu bu mu oynamis'' diyorsunuz sonunda. Tom Hanks, Hugo Weaving'i hic kacirmadim ama onun disindaki herkes kacmis. Zenciyi, kadin. Hale Berry'i sarisin rolunde oynatmislar daha ne diyelim artik.

Film reenkarnasyonu anlatiyor. Ve zamanin bir cizelge degil de bir cember oldugunu, ayni zamanin icinde farkli kimliklerde var oldugumuzu anlatiyor.

1- Robfish, sixgfithe yazdigi mektuplar arasinda ; ''bir ask hikayesi buldum ama sonu yok'' diyor. O esnada sahne degisiyor. Ve denizci adam, gunlugun son sayfalarini yaziyor. Bu zamanin kirilmasina ve paralel evrene bir ornek.

2- Gelecekte (sozde) yasayan somni ayni zamanda sixfithin yigeni, ve ayni zamanda vadililerin taptigi kisidir de ayni zamanda.

3- Robfish, bestekarla konusurken bestekar ; ''o, yahudi. Almanlarda yahudilere neler yaptigini bilmiyorsun degil mi?'' Demisti. Sonlara dogru ise somni, arkadaslarinin sabun olduklarini gorup devrim baslatiyor.

4- Ursula ayni zamanda kahin rolunde. ''Kimbilir baska bi hayatta nasil karsilasirdik'' diyor adam ve ursulanin kahin oldugu zamana geciyor sahne.

5- ya gazetecinin yanindaki cocuk, ya da denizci kitabini basilmasi icin Huzurevindeki adama gonderiyor baska bir zamanda.

6- denizci ile zenc konusurken. Denizci ; sen aslinda bu hayati hak etmiyorsun'' diyor. Ardindan gelen sahnede ise o kacak zenci, ongorululerin kaptani rolunde oynuyor.

7- robfish bulut atlasini besteliyor. Baska bir sahnede gazeteci, robfishin baska bir benliginle karsilasip bulut atlasi dinledigini goruyor ve '' bu sarkiyi daha once duyduguma eminim'' diyor.

8- adini bilmedigim bir zenci her iki sahnede de hugh grantin yardimcisi rolunde. 1- Reaktoru calistirmayan kotu patronun yardimcisi 2- Eski zamanda (!) gemici hugh grantin yardimcisi.

9- Denizci (sanirim adi adam'di) bir yandan zenci koleyi kurtarirken farkli bir zamanda ise somniyi kurtariyor.

10- Hatta ve hatta burasina epey sasirmistim. Gelecek zamanda somni ve komutan hey-co-cen, gecmis zamandaki adam ve karisinla ayni kisi. Bunu da kizin babasinin sozlerinden anlarsiniz. oglan diyor ki '' kole tacirlerini savunanlara katilcaz'' ( bkz; somni ve komutanin davasi) babasi da diyor ki ; sizi surgune vururlar, davanizi sonuna kadar surduremezsiniz, okyanusta damla olup hatirlanmazsiniz vsvs( bkz; somni olduruldu, komutan cen catismada oldu). Ayni kisiler farki hayatlar temasi tekrardan.

11- Huzurevindeki adamin filmi cekilmis. Somninin izledigi film oydu.

12- Ve bir karakter kotuyse hep kotu oluyor. Hugo weaving hep kotuydu mesela

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• konuda film için olumlu yorumlar yazılmış birkaç gün içinde izleyip yorumumu yazarım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: drejtc

Filmi izledim beyler şimdi yorumuma gelelim.
    Öncelikle film çok güzeldi ve sürükleyiciydi bide karışık gelebilir lakin şimdiden uyarayım hayatı komedi ve aksiyon filmlerinden öteye geçememiş kişiler bu filme zahmet edipde gitmesin sonra efendim film çok karışıktı bi halt anlamadım diyipte filmi karalamasınlar lütfen, hatta film bitince bu tiplerden bazıları film çoh götüydü bi halt anlamamışam looooo deyip duruyolardı.

kesinlikle doğru filmlerde komedi-aksiyon-gerilim gibi ayrım yapan kişiler izleyip karalamasınlar filmi.
    tamamen reklam mağduru olan güzel bir film. oyunculuk, görsellik konusunda zaten günümüzün sınırlarını zorlamışlar.
    en güzel yanı 3 saat seni sinemaya bağlıyor ama sıkıldım diyemiyorsun yada o 3 saatin nasıl geçtiğini anlamıyorsun.

izlememiş 'beyaz perde' severlerin mutlaka gitmesi gereken bir film bence...

• görkemli görünen bir balon bence bu film. o mesaj verme kaygısı nedir yahu. midem bulandı. film arasında ulan bu kadar aksiyonu reenkarnasyon, evrenle biriz, hepimiz yıldıztozuyuz geyiklerini anlatmak için çektilerse iyi söverim demiştim, malesef bunun üstüne bir şey katmamışlar. hele sonunda tüm hikayelerin mutluya bağlanışı? oysa bayağı iddialı başlamıştı ilk yarıda, dedim, ya klişelere sığınacaklar ve berbat olacak ya da yeni bir şeyler deneyecekler ve taçlandıracaklar, ilk dediğim oldu. parçalı kurguya alışığız da bunun da bir sınırı var, son bir saatte falan anca oturmuştu karakterler vs. ki sağlam bir izleyici olduğumu düşünüyorum. bi de öyle bir etkisi var ki, sanki bu filmi beğenmeyince 'bunu beğenmeyen sinemadan anlamaz zaten' havası oluyor. dediğim gibi görkemli görünüp de fos olması buna neden olan. ha beğenen beğenir ama abartmayın. otuz yıl önce çekilmiş blade runner'ın üstüne ne katmış? aşık olan android hikayesi baymadı mı? benim beklentilerim yüksekti açıkçası, o kadar iyi oyuncuyu ve matrixin yönetmenlerini görünce bu da hakkımdı ama beklediğimi bulamadım. bir olumsuz yanı da habire değişme göstermesi filmin, tam bi moda giriyoruz, komediye çeviriyo, sonra romantik bir şeyler olurken bilim kurguya çeviriyor falan. bu da yüzeyselliğe neden olmuş. görsellikler de zamanımıza göre aman aman değildi. wachowskiler benim için bitmiştir, zaten biri kadın olmuş. tamam ol da bunu filmde zorla belirtme arzun nedir yani? hugo weaving hemşire olmuş, o çekik gözlü kız bıyıklı bir tipti bir ara, geyler desen şahane ben whishaw da geymiş bu film sayesinde öğrendim, severdim kendisini neyse yapacak bişey yok filmin tek iyi yönü makyajlardı bence, onun hakkını vermişler.

• quote:

Konu ilk başta çok karışık geliyor hatta ortada bir konu var mı o bile belli olmuyor. birileri sixsmithe mektup yazıyor öbürü bilmemne diyor. Sahneler oradan oraya atlıyor. Dedim bende ne oluyoruz ama özellikle ikinci yarıdan sonra konu baya bağlanıyor. Birkaç kilit cümle var filmi özetleyen. "Kimsenin hayatı kendisine ait değil" ve "küçük balıklar büyük balıklara yem olur tarzı bir söz. Bunu duyduktan sonra filmi daha iyi kavradım. Zaten filmin sonunda gemide ölmekten kurtulan adam Eerwing'di sanırım onun kayınbiraderi ile yaptığı konuşma her şeyi özetliyor. Kayınbiraderinin düzen bu karışma falan diyişi.

aynen hocam filmin ilk başları bayağa kafa karıştırıcı ama sonuna geldiğinde öle anlamadığın biyer kalmıyor, en azından ben kafamda soru işareti kalmadı. belki ayrıntı felan kaçırmışımdır ondan dolayıda soru işareti olmayabilir

• quote:

Orijinalden alıntı: K.B.V.

Filme 2.kez gidin.

Dun 2.kez izlerken o kadar keyif aldim ki. Herkes ben de dahil ''hikayelerin baglantisi yok'' diye dusunmus ilk basta. Oysa 6 farkli hikayanin de baglantilari var. Her detaya dikkat ettikce ''oha'yuh'' demeye basladim.

Filmin makyajlari cok iyi. ''Oha, bunu bu mu oynamis'' diyorsunuz sonunda. Tom Hanks, Hugo Weaving'i hic kacirmadim ama onun disindaki herkes kacmis. Zenciyi, kadin. Hale Berry'i sarisin rolunde oynatmislar daha ne diyelim artik.

Film reenkarnasyonu anlatiyor. Ve zamanin bir cizelge degil de bir cember oldugunu, ayni zamanin icinde farkli kimliklerde var oldugumuzu anlatiyor.

1- Robfish, sixgfithe yazdigi mektuplar arasinda ; ''bir ask hikayesi buldum ama sonu yok'' diyor. O esnada sahne degisiyor. Ve denizci adam, gunlugun son sayfalarini yaziyor. Bu zamanin kirilmasina ve paralel evrene bir ornek.

2- Gelecekte (sozde) yasayan somni ayni zamanda sixfithin yigeni, ve ayni zamanda vadililerin taptigi kisidir de ayni zamanda.

3- Robfish, bestekarla konusurken bestekar ; ''o, yahudi. Almanlarda yahudilere neler yaptigini bilmiyorsun degil mi?'' Demisti. Sonlara dogru ise somni, arkadaslarinin sabun olduklarini gorup devrim baslatiyor.

4- Ursula ayni zamanda kahin rolunde. ''Kimbilir baska bi hayatta nasil karsilasirdik'' diyor adam ve ursulanin kahin oldugu zamana geciyor sahne.

5- ya gazetecinin yanindaki cocuk, ya da denizci kitabini basilmasi icin Huzurevindeki adama gonderiyor baska bir zamanda.

6- denizci ile zenc konusurken. Denizci ; sen aslinda bu hayati hak etmiyorsun'' diyor. Ardindan gelen sahnede ise o kacak zenci, ongorululerin kaptani rolunde oynuyor.

7- robfish bulut atlasini besteliyor. Baska bir sahnede gazeteci, robfishin baska bir benliginle karsilasip bulut atlasi dinledigini goruyor ve '' bu sarkiyi daha once duyduguma eminim'' diyor.

8- adini bilmedigim bir zenci her iki sahnede de hugh grantin yardimcisi rolunde. 1- Reaktoru calistirmayan kotu patronun yardimcisi 2- Eski zamanda (!) gemici hugh grantin yardimcisi.

9- Denizci (sanirim adi adam'di) bir yandan zenci koleyi kurtarirken farkli bir zamanda ise somniyi kurtariyor.

10- Hatta ve hatta burasina epey sasirmistim. Gelecek zamanda somni ve komutan hey-co-cen, gecmis zamandaki adam ve karisinla ayni kisi. Bunu da kizin babasinin sozlerinden anlarsiniz. oglan diyor ki '' kole tacirlerini savunanlara katilcaz'' ( bkz; somni ve komutanin davasi) babasi da diyor ki ; sizi surgune vururlar, davanizi sonuna kadar surduremezsiniz, okyanusta damla olup hatirlanmazsiniz vsvs( bkz; somni olduruldu, komutan cen catismada oldu). Ayni kisiler farki hayatlar temasi tekrardan.

hocam ilk izleyişimde sadece 2-3-5-7-11-12 leri yakalmışım bende detay kaçırmadım diyorum tüm spolirleri açtım zaten filmi izledim ayrındı kaçırmadım diye. kıllanmam lazımdı 2. kez izledim demenden dolayı, senin spoliri açmamam lazımdı şimdi filmi izlememe rağmen spolir yemiş gibiyim moralim bozuldu :)

• Zaten merak ettiğim filmler arasındaydı şimdi yorumları görünce iyice ilgimi çekti. Ancak DVD'si Blu-Ray'i ne zaman çıkar acaba. Beklesek mi?
  • Kıyas ya da karşılaştırma değil ama; The Fountain'den sonra öylesi güzel katmanlandırılabileceğini düşünmüyordum bir senaryonun. 6 farklı zamanı takip etmek benim için de kolay olmadı. Filmin yayınlandığından haberim oldu ve ertesi günü izlemeye gittim. Fragman izlememiştim. Film öncesinde de fragman yayını olmadı. 2 reklamdan sonra başladı. Daha cips-kola bile açmamıştım
    Bu da benden deyip bir spoiler yazmayacağım Dileğim Skyfall'un gölgesinde kalmaması.
  • quote:

Orijinalden alıntı: K.B.V.

Filme 2.kez gidin.

Aynen işte bende bunlardan bahsediyorum.Hikayeler birbirinin birebir devamı değil.Ama ortak noktaları var.

Bunlara ek olarak, gazeteciyi kovalayan suikastçi tam öldürecekken, kadın arkadan vurup suikastçiyi öldürüyor.Hemen sonraki sahnede doktor avukatı öldürecekken zenci arkadan vurup doktoru öldürüyor.

Birde avukat'ın kayınpederi zencileri koruduklarını görünce boşuna uğraşmayın, sistem değişmez diyor.Hemen sonraki sahnede gelecekteki kızın idamını görüyoruz ve sistemin gerçektende değişmediğini görüyoruz.

Bunun gibi daha birçok şey bulunabilir.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Çok reklam edildi, aşırı derecede merak etmesemde bir merak uyandırdı. Etkisiz bir film olduğunu düşünüyorum ama izleyelim bakalım.
  • bu filmin tarzı tom cruise manolya filmi gibi mi.?? yara çarpışma filmi..??
  • Film yavaş ilerleyen birbiriyle az bağlantılı birkaç hikayeyi anlatıyor ve hikayeleri güzel bir şekilde bitiriyor. Başta karakter isimleri/hikayeler..vb takip sorunu yaşayabilirsiniz. İlk yarının sonunda anca alıştım ben olaya . Filmin en sonunda oyuncuların isimleri yazarken kimin hangi rolde oynadığı resimli olarak gözüküyordu. Onu bir izleyin derim. "Onu da mı xxx oynuyordu" tarzı sesler gelebilir etraftan.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sparkan -- 7 Kasım 2012; 7:28:24 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Commander

Çok reklam edildi, aşırı derecede merak etmesemde bir merak uyandırdı. Etkisiz bir film olduğunu düşünüyorum ama izleyelim bakalım.

Cok reklam edildi derken? Filmi bilen duyan bile yok. Burada bir elin parmak sayisi kadar izleyen var iste. Etkisiz bir film degil. İzledikten sonra etkisini goreceksin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • benim anlamadığım film kadrosu bu kadar güçlü ve yapımcılarda daha önce kendilerini ıspatlam ış kişiler ama hala box office 18 milyonda herhalde yılın büyük düş kırıklığı film bu olacak..http://en.wikipedia.org/wiki/Cloud_Atlas_%28film%29
  • Natalie Portman, V for Vendetta' nın çekimlerinde Cloud Atlas'ı okuyormuş ve Wachowski Kardeşlere kitabı okumalarını tavsiye eden de o olmuş.
    Halle Berry'nin, Natalie yerine oynamasına sebep ise Natalie'nin hamileliği imiş.

Uçan Kuş ekibi bildirdi.
    Sıradaki haberimiz : Hande Ataizi yeni sevgilisiyle Bodrum' da görüntülendi.
  • Hafta sonu önce 007 ye sonrada buna gideceğim bakalım. Zaten Tom Hanks hastasıyım :D
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Commander

Çok reklam edildi, aşırı derecede merak etmesemde bir merak uyandırdı. Etkisiz bir film olduğunu düşünüyorum ama izleyelim bakalım.

Cok reklam edildi derken? Filmi bilen duyan bile yok. Burada bir elin parmak sayisi kadar izleyen var iste. Etkisiz bir film degil. İzledikten sonra etkisini goreceksin

Maalesef Türkiye de hiç tanıtımı yapılmadı filmin. Gidenler de arkadaslarına tavsiye etmedi galiba dedikodu olarak da reklam olmadı . Ben benim arkadaslara gidin dedim ama bakalım. Yine de büyük gişe hayal kırıklıgı olacak gibi.

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.