Şimdi Ara

Cloud Atlas (2012) (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
352
Cevap
4
Favori
13.079
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: MD.Murat

ben böyle memento tarzı enteresan filmleri gerçekten çok severim.bu da onun gibi sanırım , yorumlar falan gayet olumlu.
    ancak filmde gay aşkı geçiyor diyorlar.midemiz bulanmasın izlerken.sırf bu yüzden izleyip izlememek arasında kararsız kaldım , izlemeli miyim sizce

Tek sahne var oda masum bir öpücük o kadar.

• Kitabını okumadım, gerçi yazarı filmini yapmayın, uygun değil demiş, ki çokta doğru demiş. Filmlik bir kitap olmadığı çok net.

Hikayeyi ele alırsak, yani bu kadar karmaşanın içinde ben daha spesifik bir son bekliyordum. Olayı resmen farklı evrenlerde, farklı gezegenlerde, farklı zamanlarda da olsak her zaman ezen ve ezilenler; ve yine bu uğurda bir şeyleri değiştirmek için uğraşanlar olacaktıra bağlamışlar. Fazlasıyla basit ve sığ!

Film boyunca görmüş olduğumuz orta çağ, 1700'lü yıllar, 70'lerin renkli görünümü, günümüz, sci-fi/cyberpunk gibi çok sayıdaki dönemden sonra, kitabın yazarı ile ilgili şöyle bir izlenime kapıldım. Sanıyorum çeşitli dönemlere karşı büyük bir ilgi içersindeymiş ki, hiç birinden vazgeçememiş ve hepsinin olduğu bir kitap yazmış. Ama nasıl bağlarım sorusunu bulamadığı için, basit bir şekilde toparlamış.

Açıkçası gayet kötü bir filmdi, bir de epeyce uzun, zamana yazık.

• quote:

Orijinalden alıntı: melkor23

Kitabını okumadım, gerçi yazarı filmini yapmayın, uygun değil demiş, ki çokta doğru demiş. Filmlik bir kitap olmadığı çok net.

Hikayeyi ele alırsak, yani bu kadar karmaşanın içinde ben daha spesifik bir son bekliyordum. Olayı resmen farklı evrenlerde, farklı gezegenlerde, farklı zamanlarda da olsak her zaman ezen ve ezilenler; ve yine bu uğurda bir şeyleri değiştirmek için uğraşanlar olacaktıra bağlamışlar. Fazlasıyla basit ve sığ!

Film boyunca görmüş olduğumuz orta çağ, 1700'lü yıllar, 70'lerin renkli görünümü, günümüz, sci-fi/cyberpunk gibi çok sayıdaki dönemden sonra, kitabın yazarı ile ilgili şöyle bir izlenime kapıldım. Sanıyorum çeşitli dönemlere karşı büyük bir ilgi içersindeymiş ki, hiç birinden vazgeçememiş ve hepsinin olduğu bir kitap yazmış. Ama nasıl bağlarım sorusunu bulamadığı için, basit bir şekilde toparlamış.

Yarısı çok güzel mükemmel derken diğer yarısı gereksiz zamanınıza yazık diyor. Sinema bölümü kutuplu bir film daha kazandı. Çok kavga çıkarır bu film.

• 10 numara filmdi valla beğenmeyenlere sataşmak istemiyorumda nasıl beğenilmez bu film tam bir şaheser.
  • quote:

Kitabını okumadım, gerçi yazarı filmini yapmayın, uygun değil demiş, ki çokta doğru demiş. Filmlik bir kitap olmadığı çok net.

Sadece bu film için söylemiyorum ama ,bir filmi sonu kötüymüş diye beğnmiyor olmak sonuna kadar beğenerek izledim sonu bana uymadı film kötü demek çelişki değilmi.Sanki biraz toyca.
    Bu filme gelirsek evet film öyle bir sunum içerisinde devam ediyorki birbiriyle kısmen veya içli dışlı ilerleyen hikayeler zaman ve mekanlar hatta yüzyıllar araya girmişken her biri farklı tatlar bırakarak ilerliyor.Hikayeler arasında geçiş yaptığı anlar herbiri çok ilgi çekici olduğu için sıkmıyor.Tempo kamçılanarak artıyor.Ve sonu..
    Evet sonunda iyiler ve kötülere bağlanmış.Özgürlük,haklı haksız.vs.Ama çok güzel bağlanmış.Sığ olduğunu düşünmüyorum.Tüm bunlar olduğunda sonuca başka bir evrenden bakıyoruz yahu yazar daha ne yapsın.

Yani,
    Fİlmi beğenerek izleyipte sonunda iyi adam öldü LAN yapılırmı bu mantığından kurtulmadıkça böylesi filmlerin sizde bırakacı tatlarıda ön yargılarınız nedeniyle kaybetmiş olacaksınız.

• Müthiş bir film. Kötü yorumların hepsi filmi anlamayanlardan geliyordur emin olun. Gerçekten uzun yıllardır böyle sağlam film izlememiştim.
  • film gerçekten çok yavaş ilerliyor sinema seyircisinin ilgsini çekmedi ben sinemda izlemedim filmi indridim ve yavaş ve ağır buldum..zaten gişe hasılatıda tum dunyada seyricinin filme nasıl bir tepki verdiğini açıklıyor ama benim anlamadığım formdaki GERİLERİN beğenmeyenleri yadırgamsı tuhaf kendileri çok bilmiş olduklarından herhalde böyle eleştiriler yapıyorlar filmin oyuncu kadrosuna ve yapımcı watchowski biraderlere kandıkları için kendilerini filmin muheteşm oldupuna inandırmak istyorlar galiba..bu da benm eleştirim olsun sizlere. film bu kimse beğenmek zorunda değil entel takımı kendilerini üst sınıfta görenler beğenebilir filmi film benm için nötr sanatsal bir film olmuş beyaz perdeye böyle film kazandırmak hoş olmuş ama beğeni olarak 10\5 hadi kostüm ve oyuncuların hakkından 6 olsun..ama fazlada kasmayın yani..daha güzel daha kısa bur filmin örnekleri çok bunun yerine tom cruse manolya filmini izlesinler yada çarpışma filmini izlesinler..yazarda büyük ihtimalle bu filmlerden etkilenip bu romanı yazmış ve karekterleri daha uzak olan farklı yy serpmiş..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M-A-R-S -- 4 Ocak 2013; 2:38:12 >

• quote:

Orijinalden alıntı: M-A-R-S

film gerçekten çok yavaş ilerliyor sinema seyircisinin ilgsini çekmedi ben sinemda izlemedim filmi indridim ve yavaş ve ağır buldum..zaten gişe hasılatıda tum dunyada seyricinin filme nasıl bir tepki verdiğini açıklıyor ama benim anlamadığım formdaki GERİLERİN beğenmeyenleri yadırgamsı tuhaf kendileri çok bilmiş olduklarından herhalde böyle eleştiriler yapıyorlar filmin oyuncu kadrosuna ve yapımcı watchowski biraderlere kandıkları için kendilerini filmin muheteşm oldupuna inandırmak istyorlar galiba..bu da benm eleştirim olsun sizlere. film bu kimse beğenmek zorunda değil entel takımı kendilerini üst sınıfta görenler beğenebilir filmi film benm için nötr sanatsal bir film olmuş beyaz perdeye böyle film kazandırmak hoş olmuş ama beğeni olarak 10\5 hadi kostüm ve oyuncuların hakkından 6 olsun..ama fazlada kasmayın yani..daha güzel daha kısa bur filmin örnekleri çok bunun yerine tom cruse manolya filmini izlesinler yada çarpışma filmini izlesinler..yazarda büyük ihtimalle bu filmlerden etkilenip bu romanı yazmış ve karekterleri daha uzak olan farklı yy serpmiş..

resmen kendinizle çelişmissiniz.

• 100mn $ bütçe 65mn $ hasılat görünüyor ve 2-3 hafta önce sinemada gitmediğim için utandım resmen.

Her saniyesine değdi filmin ve aynı oyuncular ile bağ kurma fikri olağanüstüydü hani içimdeki o zor anlaşılıp etkisinden bir süre çıkılamayan film isteğini doyurdu resmen bir süre geçtikten sonra tekrar izleyeceğim.

Ek olarak twitter gibi birkaç yerde olağanüstü komik yorumlar var adam filmden zerre anlamamış kafa basmamış argo tabirle diyorki 2-3 adamla film çekmişler saçmalık.Bizim insanımıza bazı filmler müstehak gerçekten.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sniper83us

quote:

Sadece bu film için söylemiyorum ama ,bir filmi sonu kötüymüş diye beğnmiyor olmak sonuna kadar beğenerek izledim sonu bana uymadı film kötü demek çelişki değilmi.Sanki biraz toyca.
    Bu filme gelirsek evet film öyle bir sunum içerisinde devam ediyorki birbiriyle kısmen veya içli dışlı ilerleyen hikayeler zaman ve mekanlar hatta yüzyıllar araya girmişken her biri farklı tatlar bırakarak ilerliyor.Hikayeler arasında geçiş yaptığı anlar herbiri çok ilgi çekici olduğu için sıkmıyor.Tempo kamçılanarak artıyor.Ve sonu..
    Evet sonunda iyiler ve kötülere bağlanmış.Özgürlük,haklı haksız.vs.Ama çok güzel bağlanmış.Sığ olduğunu düşünmüyorum.Tüm bunlar olduğunda sonuca başka bir evrenden bakıyoruz yahu yazar daha ne yapsın.

Yani,
    Fİlmi beğenerek izleyipte sonunda iyi adam öldü LAN yapılırmı bu mantığından kurtulmadıkça böylesi filmlerin sizde bırakacı tatlarıda ön yargılarınız nedeniyle kaybetmiş olacaksınız.

Filmi genel olarak beğendiğimi söylemedim, çünkü buna gerek yok. Ama illa merak ediyorsanız, film başta sona oldukça kötü. Genel yapısı itibari ile zaten sona odaklı bir yapım. İzlerken, merak edilen tek şey birbirleriyle olan bağlantılırının ne seviyede olacağı, bunun aksi bir şekilde izledim diyen varsa zaten yalan söylüyordur, çünkü izleyenin filmde odaklanabileceği başka bir seçeneği yok. Dolayısıyla filmin en vurucu kısmı sonu olması gerekiyor. Fakat film, amiyane tabirle basit bir mantığı hemen hemen 500 yıllık bir sürece yayıyor. Ve bu süreç içerisinde sürekli bir konuda üstün gelmeye çalışanların, altta kalanlara olan davranışları ve tutumlarını irdeliyor. Yani başka bir değişle, aynı öyküyü farklı zaman dilimlerinde işleyen beş tane kısa film izledik. Ve bu karmaşanın içinde filmin izleyene final mahiyatinde sunduğu hiç bir şey yok. Tarih tekerrürden ibarettir, hadi şimdi dağılın der gibi bitiyor. Belki fantastik öğeleri biraz daha fazla kullansalarmış, onun getireceği özgürlük sayesinde çok daha iyi bir kurgu ve final görebilirdik. Kitap öyle mi bilmiyorum, lakin film gerçekçi yaklaşımla, fantastik öğeler arasında sıkışarak, kabuğunu kıramayan bir yapım olmuş. Bu yüzden de herkesin bildiği ve çokça işlenen bir düzeni, bizlere mesaj olarak vermekten öteye gidemiyor diye düşünüyorum.

• Daha önce de yazdığım gibi filmi gayet beğendim ama abartılacak kadar mükemmel ötesi bir film de değil. Güzel bir film işte.

Ayrıca filmde anlaşılamayacak bir nokta yok. Genelde herkes filmin zor anlaşıldığından tekrar göz atılmasından fln bahsetmiş bu nedenle yeni izleyecek olanda dikkat kesilme, her sahneden bir anlam çıkartma psikolojisi oluyor. Zaten filmde bazı ortak yönler olsada genel hattıyla hikayeler birbirinden bağımsız ana tema aynı. O nedenle fazla kasmanıza gerek yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rochas Delores

quote:

film gerçekten çok yavaş ilerliyor sinema seyircisinin ilgsini çekmedi ben sinemda izlemedim filmi indridim ve yavaş ve ağır buldum..zaten gişe hasılatıda tum dunyada seyricinin filme nasıl bir tepki verdiğini açıklıyor ama benim anlamadığım formdaki GERİLERİN beğenmeyenleri yadırgamsı tuhaf kendileri çok bilmiş olduklarından herhalde böyle eleştiriler yapıyorlar filmin oyuncu kadrosuna ve yapımcı watchowski biraderlere kandıkları için kendilerini filmin muheteşm oldupuna inandırmak istyorlar galiba..bu da benm eleştirim olsun sizlere. film bu kimse beğenmek zorunda değil entel takımı kendilerini üst sınıfta görenler beğenebilir filmi film benm için nötr sanatsal bir film olmuş beyaz perdeye böyle film kazandırmak hoş olmuş ama beğeni olarak 10\5 hadi kostüm ve oyuncuların hakkından 6 olsun..ama fazlada kasmayın yani..daha güzel daha kısa bur filmin örnekleri çok bunun yerine tom cruse manolya filmini izlesinler yada çarpışma filmini izlesinler..yazarda büyük ihtimalle bu filmlerden etkilenip bu romanı yazmış ve karekterleri daha uzak olan farklı yy serpmiş..

çeliştiğim yeri aydınlat bende seni aydınlatayım bilmiş arkadaşım..

• quote:

Orijinalden alıntı: tidus

Daha önce de yazdığım gibi filmi gayet beğendim ama abartılacak kadar mükemmel ötesi bir film de değil. Güzel bir film işte.

Ayrıca filmde anlaşılamayacak bir nokta yok. Genelde herkes filmin zor anlaşıldığından tekrar göz atılmasından fln bahsetmiş bu nedenle yeni izleyecek olanda dikkat kesilme, her sahneden bir anlam çıkartma psikolojisi oluyor. Zaten filmde bazı ortak yönler olsada genel hattıyla hikayeler birbirinden bağımsız ana tema aynı. O nedenle fazla kasmanıza gerek yok.

işte olay budur.. ben anlamöama sebebini türk dizilerine bağlıyorum o kadar saçma dizilermz varki bence halkımızı yürüyen düşünemeyen zombilere çevirdiler düşünemiyoruz artık kavak yelleri yalan düny kuzey güney bu tarz dizilerin komik konu ve olaylarıyla böyle olduk bence.. gerçekten abartılacak birşey yok filmde..yukardaki arkadaş bana çelişmişsn demiş ben filme sanatsal olarak o kadar iyi oyuncuyu tek filmde toplaması için 10\6 hakedyr dedim film berbat demdm çerezlk izle geç..bu senede kostümden oscar alır gibi..

• Bende bu akşam izlemeyi düşünüyorum bakalım.
  • quote:

Böyle her filmin konusuna giriyorsun sonra beni güldürüyorsun ya teşekkürler
    sinema seyircisi dediğin kişiler kim? popüler kültürcüler mi? filmi eleştirirken böyle şeylerden bahsederek baştan kaybediyorsun aslında. dünya seyircisiymiş peh peh yemişim onları. beğenmeyebilirsin de böyle antik kuntik şeyleri bahane etmene gerek yok.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Rochas Delores

quote:

çeliştiğim yeri aydınlat bende seni aydınlatayım bilmiş arkadaşım..

canımın için yorumunda demişssin ki "gerileri beğenmeyenleri yadırgaması" felan sallamıssın yazının devamında ise beğenenleri bizzat yadırgayıp aşağılamıssın. Bu neyin kafası?

• Süper Filmdi....
  • Film güzeldi. Çok farklı bir yapım.
  • Güzel bir film biraz daha kısa olsaydı daha iyi olabilirdi.Özellikce bestecinin hikayesi ve sözleri çok iyiydi 10/8
  • Filmin işleyişi hakkında küçük nüansları kaçıran insanlar var, bunları fark etselerdi hikayeyi bu kadar kopuk algılamazlardı. Her bir dönem içerisinde yaşanan olaylar aslında basit bir baş kaldırma değil. "Sisteme karşı çekilmiş film" kalıbına girip kendini basitleştirmemiş. Özellikle sınıfsal farlklılığa ve bu farklılığın efendiler sistemi oluşturmasına vurgu yapılmış. Ayrıca homofobi ve ırkçılığa da vurgu yapılmış. Tabi bu vurgular farklı zaman ve mekanlarda olduğundan aradaki birleştirici nüansları bularak gitmek daha iyi oluyor. Şahsen ben pür dikkat seyrettiğimi düşünüyordum, meğerse o kadar dikkatli değilmişim. Şu finalle bitsin 1-2 kez daha seyretmeyi planlıyorum.

Şu Ntvmsnbc'de yazan eleştiriye sakın ola ki kulak asmayın. Beğenmezseniz yine beğenmeyin filmi ama bu kadar kötü bir eleştiriye kulak asıpta filme haksızlık etmeyin derim.

Filmin karakterinden dolayı ise ya tam beğenen bir kitle ya da tamamiyle nefret eden bir kitle oluşacağı açık. Ben filmi beğenenler arasındayım açıkçası. Nedenlerini de yukarıda yazdım kabaca. Zamanım olunca ayrıntısıyla biraz daha ilgilenirim sanırım.

• 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.