Şimdi Ara

CLİO SYMBOL GRUBU (1102. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
5 Misafir (2 Mobil) - 3 Masaüstü2 Mobil
5 sn
27.471
Cevap
83
Favori
1.932.934
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 11001101110211031104
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: leon_312

quote:

Orijinalden alıntı: sercelik

Arkadaşlar bugün aküm bitti. 2 yıl önce aracı aldığımda üzerinde 60 mah mutlu akü vardı. Usta aracı sürekli kısa mesafe kullandığın için ve 3 5 günlük sürelerle sık sık yatırdığın için bitmiş dedi. Böyle olunca akü kendini şarj etmeye imkan bulamamış pek sanırım. Takviye yaparak sanayiye götürdüm ve 60 mah bir bosch akü taktı ustam. 175 lira dedi. Aceleye geldi fiyat araştırması falan da yapamadık tabi fiyat normal mi bilmiyorum.

Edit: Bir de şu yağı almayı düşünüyorum. Hepsiburadaya güvenebilir miyim? Geçen sene sanayide yağdan dolayı biraz kazık yediğimi düşünmekteyim bu defa yağı alıp gitmek istiyorum.http://www.hepsiburada.com/liste/mobil-super-2000-x1-10w40-4-lt-benzindizel-motor-yagi-652073/productDetails.aspx?productId=otm652073&categoryId=26005

abi akünün fiyatı 3 aşağı 5 yukarı anı kafan bu konuda rahat olsun en iyi ihtimal 150 liraya alırdın.
    ben servise sordum 60 amperlik aküye 245 tl dedi. markası mais miş :) elbet etiket değişimi. ozaman %30 indirim vardı 170 lira fiyat çektiler.

hafta rölantinde 10 dakika çalıştırsan bile akü bitmezki. sen 2 yıl önce aldın ama bakalım akü ne zaman değişmişti....

yag konusun defalaca yorulandı 5w-40 dan ayırdı olma. kesinlikle ve kesinlike internetten alma, neden alma yağların tarihi ya bitmek üzere yada bitmiştir. yağın ambalaj ömrü 2 yıl.
    sanayiye gitsen cebinden 20 lira daha pahalıya alırsın ama yeni tarihli alırsın .
    mobil 1 3000 5w40 al. örnek olarak link veriyorum
    http://www.ozenticaret.com.tr/asp/product/1070/Mobil-Super-3000-5W40-4lt
    yinede alırken tarihine bak.

bizim foruma girenleri biliyorsun değil mi, kimi çakal gelir şöyle böyle derse inanma

Hocam 10 20 lirasında değilim ama aküye 175 lira diyip işçilikle beraber nedir dediğimizde işçilik almayalım diyip havalara girmelerine sinir okuyorum. Ulan zaten soktun kazığı biliyoruz. Ben bunu aküyü satan yerin değil benim ustanın yaptığını düşünüyorum açıkçası. Geçen sene yağa da fiyatı o bindirdi gibi gelmişti. Yine de Allah bilir günahını almak olmasın. Hayır adam akıllı fiyatını söyle 10 lira da işçilik alıyorum de helali hoş olsun. Akünün çok eski olmadığı kanaatindeyim hocam. Geçen yaz klima bakımını yaptırırken elektrikçi ölçmüştü akün çok iyi durumda demişti. Bugün benim usta da akünün modelinden bu akü 3 4 yıllık gibi bir şey söyledi. Dediğim gibi o akünün bitmesini az kullanmam ve kısa mesafe kullanmama bağlıyor. Yağ meselesine gelince dükkana yağı bi yerden alıp gitmeyi düşünüyorum kesinlikle yoksa elemanlarını gönderiyor onlar alıp geliyor hangi parçanın ne kadar olduğu belli değil. En son borcum ne dediğinde istediği fiyatı söylüyor. 5w 40 meselesinde ise bu aracın bende eski yağ değişim kartları da var hocam hep 10w40 koyulmuş. Eksiltme kaçırma yapar mı diye şüphe ediyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

hocam sanayici takımının alayı böyle. zaten buda benden olsun demeler hikaye 2. gittiğinde toptan işçiliğini almış oluyor : )
    vida gevşetmenin aküyü kaldırıp takmanın işçiliği ne olcak. ustaya bu şekil söyleyeceksin atacaksın önüne 10 lirayı. kimin beylik yaptığını, kimin işçilikten anladığını anlar ozaman...

aküde kazık yeme olayın yok ama madem aküyü 175 tlye almış, o fişi sana vermek zorunda. aküye bir şey oldu ne yapacan garantisini ispatlayamazsın usta yan çizerse... şahsen aküyü bire bir akücüden alma taraftarıyım, aldığın yer belli, garantisi belli.

dedim ya haftada rölantinde 10 dakika çalışsa o aküye hiç bir şey olmaz. bunu neden söylüyorum benim araba 6 aya yakın veya geçkin süre ,oldugu yerde durdu , sadece rölantinde çalıştırıldı. geldiğimde hiç sıkıntısı yoktu buna dayanaraktan söylüyorum.

araba çalışmazken radyoyu havalandırmayı, ışıkları acarsan akünün anasını ağlatırsın, kaldırat o aküyü. elektrik kaçağı olmadığı sürece o aküye hiç birsey olmaz kolay olay.

akünün iyi olup olmadığını ölçümde anlaşılır. 11 in altına düştüğünde ölçüm cihazı zayıf işaretini yakar... 11 de iyi 15 de iyi 20 de iyi. bunu iyi öğrenmek lazım.
    ............
    yag konusuna gelince kesinlikle şüpe etmene gerek yok, gönül rahatlığı ile kullanabilirsin.
    garantisi benim, yag eksiltiği an, kaçırma yaptığı an bana hemen söyleyip ücretini sana hemen gönderiyorum. olayın maddi boytunda değilim ben ham tahtaya basmayan biri olarak söylüyorum, senin aracına olmayan bir seyi neden arkasında durayım.
    sen 5w40 alıp koy sonrada bedduamı kursun yoksa duamı edersin ozaaman anlaşılır.

ben bunu artislik olsun diye söylemiyorum,benim aracın motoru ile aynı olduğundan dolayı söylüyorum.

bir sürü ağrı kesici var hepsi ağrıyı kesiyor ama önemli olan doğru agrı kesici ile hemen ağrıdan kultulmak.
    senin aracına 5-30 da koyulur koyulmaz demiyorum, yanlış yağda demiyorum ama doğru yag değil . bizim ilacımız 5-40.
  • Eyvallah hocam samimiyetin için :) akünün fişi yok ama ruhsatı aldı gitti eleman garanti belgesiyle birlikte getirdiler sorun olacağını sanmıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rubelhizb -- 22 Kasım 2013; 2:38:27 >
  • quote:

Eyvallah hocam samimiyetin için :) akünün fişi yok ama ruhsatı aldı gitti eleman garanti belgesiyle birlikte getirdiler sorun olacağını sanmıyorum.

Fatura yoksa düşük bir fiyata alıp,akünün üzerine kar bindirip satmışlar gibi geldi.Fiyat bana da pahalı geldi.Normal fiyatları 120-130 tl civarında ve akünün öldüğüne nasıl kanaat getirdiler ? 2 yıllık akünün kolay kolay biteceğini sanmam.Belli ki boşalmış,şarj edilip uzun süre kullanılabilirdi.Yağ konusuna gelirsek 10w-40 tan 5w-40 geçen biri olarak kesinlikle olumlu yönde etkisini gördüm.Aracımız 1.2 fındık motor olduğundan aradaki farkı daha kolay anladım.Performans artışı,motor sesindeki azalma ve motor soğukken olan düşük ivmelenme ortadan kalktı.Aracınız yağ eksiltmiyor,yağ yakmıyorsa @leon_312 nin dediği gibi 5w-40 a geçmenizde bir sakınca görmüyorum...

@sercelik eğer Ankara'da isen Şaşmaz'da Özdemir ticaret var.Taksiciler falanda çok geliyor,meslek lisesinin hemen yanında.Mobil-1 3000 5w-40 yağı oradan 3 ay kadar önce nakit 60 tl ye almıştım. http://www.ozdemiroto.com.tr/

Bunların dışında leon_312 hocamın dediği gibi sanayici takımına tavrını koyacaksın.Yumuşak ve hoşgörülü davrandın mı,tepene binerler.Arkadaki tampon takozunu değiştirmeye gittiğimizde adam neden önceden aramadınız ? Akşama kadar bekleyeceksiniz ve bugün olmaz sonra gelin ayaklarına yattı.Tabi bizim para vermeyeceğimizi biliyor,müşterileri dururken bizim işi askıya atıyor.Babam üsteleyince hanımı alacağım,işimiz var.Ben sanayiye git,gel yol parası ve zaman harcıyorum 10 dk lık iş...sesini yükselterek söyleyince adam ikna oldu.Ustayı da yönlendirmek gerekli,tamponu söktürüp fiberci de tamir ettirilip 2 saat sonra tekrar taktırıp işimizi hallettik.Adamların ağzının içine,keyfine bakarsan ohoooo bekle babam bekle
  • Bu arada aşağıdaki resim ne zaman çekildi bilmiyorum ama Birmot 60 amper akü 80 tl diyor,marka takıntın yoksa akü dediğin içi asit dolu kutu...Ben olsam bir daha o ustaya gitmem

http://www.ozdemiroto.com.tr/images/subeler/2.jpg
  • Hocam akünün fiyatı o kadar değil hani kazık attıysa bile en fazla 20 civarı attı. İnternette bosch akülere baktım 153-163 arası fiyatları var 60 mah olanların. Ayrıca aküyü 2 yıl önce almadım arabayı 2 yıl önce aldım akü üzerinde geldi. Adam muhtemelen 3-4 sene olmuştur alalı. 5w 40 yağı alacağım bende leon hocam yeterli bilgiyi verdi. Ama imkanım olursa kesinlikle kendim alacağım. Fiyat konusunda bilgi verdiğiniz iyi oldu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rubelhizb -- 22 Kasım 2013; 20:21:51 >
  • Yeni yilda dizelere ek vergi var diye duydum bilgisi olan varmı

• MEVLANA CELALETTİN kullanıcısına yanıt
    Geçenlerde öyle bir yazı okudum eksoz emisyonla ilgili yani çevreyi ne kadar kirletiyor o kadar artıyor bizim symboller zaten eco çevre dostu araçlar artış olacağını zannetmiyorum. Tabi yine de iyi bir araştırmak lazım benim de tam bir bilgim yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: MEVLANA CELALETTİN

Yeni yilda dizelere ek vergi var diye duydum bilgisi olan varmı

Dizellere ek vergi değil de egzoz emisyon değerlerine göre vergilendirme sistemi geleceği mevzusu konuşulmuştu. Ama uygulanmadı. Çünkü mevcut vergilendirme sistemimiz üzerinden zamlar geldi bile. Bu demek oluyor ki bu sistem en azından bu yılda devam. Ama egzoz emisyonuna göre vergi alınacak olsaydı bunda en büyük dezavantaj dizellere ait olacaktı. En avantajlısı ise lpg.

• Demeki tekrar benzine donulecek 1.2 1.0 vs

• vala bende bu emisyonu anlamış değilim. yeni arabaların co2 emisyonuna bakıyorum dizele göre benzinli arabanın birazdaha fazla....eee dizel düşük olduğu halde nasıl vergi artışı olcak diye düşünmüyor değilim....

kendi düşünceme göre eski arabaları etkileyecek diye tahmin ediyorum.
    arabam yok bu yüzden kafam rahat :)
  • Hocam durum bizi etkilemeyecekti zaten. Bu yıl bu sisteme geçilseydi bu yıl satılan sıfır araçlar ile bu uygulamaya başlanacaktı. Eski araçlara yönelik bir değişim söz konusu değil. Ayrıca dizel aracın co² salınımı her zaman daha yüksek oluyor diye biliyorum.

• quote:

Hocam durum bizi etkilemeyecekti zaten. Bu yıl bu sisteme geçilseydi bu yıl satılan sıfır araçlar ile bu uygulamaya başlanacaktı. Eski araçlara yönelik bir değişim söz konusu değil. Ayrıca dizel aracın co² salınımı her zaman daha yüksek oluyor diye biliyorum.

abi işte zaten beyin burda mavi ekranı veriyor : )
    sende baka bilirsin sıfır arabaların teknik özelliklerinde dizellerin co2 salınımı benzinliye göre düşük.

hangi mantıkla yaptıklarını öğrensek hiç sıkıntı kalmayacak.
    ki vergiler zaten aldı başını gidiyor.

yeminle arabayı aldığımdan beri 300 tlnin altında hiç ödemedim. bikere ödedim aracın yaşı düştüğü için oda 288 tl.
    ortalık zaten karışık , kimse vergiye takmaz bu aralar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: leon_312

quote:

Hocam durum bizi etkilemeyecekti zaten. Bu yıl bu sisteme geçilseydi bu yıl satılan sıfır araçlar ile bu uygulamaya başlanacaktı. Eski araçlara yönelik bir değişim söz konusu değil. Ayrıca dizel aracın co² salınımı her zaman daha yüksek oluyor diye biliyorum.

abi işte zaten beyin burda mavi ekranı veriyor : )
    sende baka bilirsin sıfır arabaların teknik özelliklerinde dizellerin co2 salınımı benzinliye göre düşük.

hangi mantıkla yaptıklarını öğrensek hiç sıkıntı kalmayacak.
    ki vergiler zaten aldı başını gidiyor.

yeminle arabayı aldığımdan beri 300 tlnin altında hiç ödemedim. bikere ödedim aracın yaşı düştüğü için oda 288 tl.
    ortalık zaten karışık , kimse vergiye takmaz bu aralar.

Bizdeki adaletsizliğe hiç girmeyelim hocam zaten 1.6 vergisi ödüyoruz. Yani 2005 model lüks sınıf 1.6 araçla benim araba bir tutuluyor şu an o da ayrı muhabbet :)

• Symbol yine lüks lada samara vardı ben de 2001 8.000 liralık ve düşün 1.6 30.000-40.000 liralık araçlarla aynı vergiyi ödüyordum.

• 2003 Model 143.000 deki 1.5 dci symbol aracımı bugün sattım.

Ailem büyüdüğü için yerine 2004 model C-Max dizel aldım.

Aranızdan ayrılıyorum demiyorum çünkü arada sırada da olsa burayı takip edip bilgilerimi ve geçmiş deneyimlerimi isteyen arkadaşlarla paylaşacağım. Bu zamana kadar burada bilgilerini ve deneyimlerini paylaşan bütün arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Amras

2003 Model 143.000 deki 1.5 dci symbol aracımı bugün sattım.

Ailem büyüdüğü için yerine 2004 model C-Max dizel aldım.

Aranızdan ayrılıyorum demiyorum çünkü arada sırada da olsa burayı takip edip bilgilerimi ve geçmiş deneyimlerimi isteyen arkadaşlarla paylaşacağım. Bu zamana kadar burada bilgilerini ve deneyimlerini paylaşan bütün arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.

Hayrını görün hocam yeni aracınıza güle güle binin.

• quote:

...symbol aracımı bugün sattım. Ailem büyüdüğü için yerine 2004 model C-Max dizel aldım. ...
    ..

Hayırlı olsun.
  • quote:

hocam hayırlı olsun, c max alarak MPV grubunda ki en mantıklı ve en tutulan modeli almışsın.
    vala bende aracımı sattım ama bu forumu takip etmeden duramıyorum : ) derdin sıkıntın olursa mutlaka bizdende görüş al. aracın teknik donanımı dışında teknik sıkıntı ve sorunlarını paylaşa bilirsin.

tekrar hayırlı olsun, iyi günlerde güle güle kullanman dileğiyle.
  • Amras A kullanıcısına yanıt
    Hayirli olsun

• 
Sayfa: önceki 11001101110211031104
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.