Şimdi Ara

CLİO SYMBOL GRUBU (1103. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
27.471
Cevap
83
Favori
1.932.958
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 11011102110311041105
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ben 5-30 castrol edge kullandim arac iyi calisiyor ama cok yag eksiltti. 125tl ye almistim. 5.6 bin km sonra degistirdim 60tl ye elf 10-40 a dondum. netten alacaksan hepsiburadaya guvenenilirsin ben ordan almistim bir iki ay oncesinin tarihi vardi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 5w 30 zaten bizim araçlar için hiçbir zaman önerilen yağ olmadı ki hocam servisler eskiden 10w 40 kullanıyormuş şimdi 5w 40 kullanıyor. Bu ikisinin arasındaki bariz fark ise özellikle 5w 40ın tam sentetik olmasından dolayı hissedileceğini düşünüyorum. Siz çok inceye kaçmışsınız bu durumda eksilmesi gayet normal zaten.

• 2001 Clio Symbol 1.4 RNA aracımın baskı balata setini değiştirdim ve bilgilerimi sizinle paylaşmak istedim.

Öncelikle yetkili servis ısrarım hüsranla sonuçlandı. Yetkili servisi %20 indirim zamanı aradım ama bana 800 tl fiyat çekti. Bende tanıdık vasıtasıyla yaptırmaya karar verdim.

Baskı balata seti (Valeo Marka) liste fiyatı 188 tl iken ben 140 tl ye aldım.
    Şanzıman yağı 3 litre (GULF Marka) 75W80 50 tl verdim.
    Sağ motor takozu kopmuştu onada 50 tl verdim. (Servis kim bilir ne kadar isteycekti)
    İşçiliğede 150 tl verdim. (Aslında adamın yaptığı işe bakınca az geldi bana ama öyle anlaştık yapacak bişey yok ) Gerçekten Clioların şanzımanı zormuş. 1000 tane vida civata var kardeşim. Bide katalizörün yanında dip dibe bayağı uğraştı ustam. )

Sağ aks körüğümde patlakmış onuda sanayii kapalı olduğu için yaptıramadık. Artık önümüzdeki hafta halledicez.

Servisin bana 800 lira yapacağı baskı balatayı ben 390 tl ye yaptırdım. Garantisi sıkıntı olursa ustama ulaşmak. zaten ustam takarken parçayı her cıvata her somunu yerli yerine taktı yani orjinalliğinde hiç bir değişme yok. Ustanın iyisi parça arttırır derler bizimki hiç bir parça arttırmadı Test sürüşünde hiç bir sıkıntı yok. Araba çok rahatladı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Royal222 -- 24 Kasım 2013; 11:45:58 >
  • Güle güle kullanın hocam araç kaç bindeydi?

• quote:

Orijinalden alıntı: mertop 16 Ekim 2013; 2:47:34

197.000 km deki 2000 model 1.4 8v clio symbol ümün motoru artık pes etti....

....sandık motor alıp aracıma taktırmanın daha mantıklı olacağı sonucuna varıyorum....

Satış, tamir, sandık motor...

Sonuç ne oldu ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Royal222

2001 Clio Symbol 1.4 RNA aracımın baskı balata setini değiştirdim ve bilgilerimi sizinle paylaşmak istedim.

Öncelikle yetkili servis ısrarım hüsranla sonuçlandı. Yetkili servisi %20 indirim zamanı aradım ama bana 800 tl fiyat çekti. Bende tanıdık vasıtasıyla yaptırmaya karar verdim.

Baskı balata seti (Valeo Marka) liste fiyatı 188 tl iken ben 140 tl ye aldım.
    Şanzıman yağı 3 litre (GULF Marka) 75W80 50 tl verdim.
    Sağ motor takozu kopmuştu onada 50 tl verdim. (Servis kim bilir ne kadar isteycekti)
    İşçiliğede 150 tl verdim. (Aslında adamın yaptığı işe bakınca az geldi bana ama öyle anlaştık yapacak bişey yok ) Gerçekten Clioların şanzımanı zormuş. 1000 tane vida civata var kardeşim. Bide katalizörün yanında dip dibe bayağı uğraştı ustam. )

Sağ aks körüğümde patlakmış onuda sanayii kapalı olduğu için yaptıramadık. Artık önümüzdeki hafta halledicez.

Servisin bana 800 lira yapacağı baskı balatayı ben 390 tl ye yaptırdım. Garantisi sıkıntı olursa ustama ulaşmak. zaten ustam takarken parçayı her cıvata her somunu yerli yerine taktı yani orjinalliğinde hiç bir değişme yok. Ustanın iyisi parça arttırır derler bizimki hiç bir parça arttırmadı Test sürüşünde hiç bir sıkıntı yok. Araba çok rahatladı.

hocam herşeyi çok iyi açıklamışsınız ama unuttuğunuz nokta var.
    servis bakı balata- triger ve aksesuar setin fiyatını söylersen standart bakım fiyatınıda işin içine dahil ediyor.
    yani fiyatın içinde 270 tl standart bakım var.

270 tlnin %20 220 tl eder.

800-220 = 580 tl yapar. siz takoz ilee birlite 390 tl verminiz. arada 190 lira gibi fark var.

bu fark işçilik fakı. servis saat başına işçilik kesiyor, işçiliğin KDV sini veriyorsun.
    sanayideki usta sakal hesabına işçilik kesiyor ve işçiliğin KDV si yok fatura kesmediği için..

ben servisi savudugumdan açıklama yapmıyorum aradaki cüzi miktarı gözünüz görmesin yapılan işçiliğe garantiye verin demek istiyorum...
    .................
    ben agır bakım yaptırdım standart bakım, triger seti, aksesuar seti değişti 450 lira işçilik verdim

sanayide yarıya inerdi çünkü trigere ayrı işçilik,aksesuara ayrı işçilik vermezdim.
    ....................
    herkez bütçesine göre arabasına hareket ettiği için bişey söyleyemem.
    neticede parayı sokakta bulmuyoruz, harmanda savurmuyoruz, arabaya verilen paraya acımayacaksın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sercelik

Hocam aracım 70.000 km de. Orjinal garaj aracıdır
  • quote:

quote:

Hocam aracım 70.000 km de. Orjinal garaj aracıdır

Benimde yaklaşık 62 binde bir aracım var. Aracın yakışından falan şüphelenmeye başladım. Bunu kontrol etmenin bir yolu var ama arabamda devir saati olmadığından kontrol edemiyorum. Sizde ne gibi belirtiler oldu yakıtınız artmış mıydı son zamanlarda biraz detaylı gözlemlerinizi yazarsanız mutlu olurum.

• quote:

Orijinalden alıntı: leon_312

leon_312 hocam zaten ben servisle çatır çatır pazarlık yaptım ve bu söylediğim 800 tl rakamın içinde kesinlikle standart bakım yok! Yani ısrarla standart bakım yaptırmayacağımı söyledim.

Yani sadece Baskı balata değişimi için gerekli yedek parça ve işçilik için 800 tl istediler.

Şanzıman yağı (Renault Butik marka yanlış anlamadıysam): 100 tl

Baskı balata seti : 256 tl (Bu rakamın ısrarla normal olmadığını söyledim kabul etmediler. Valeo markayı şu fiyata buldum dedim orjinal değil diye çamur bile attılar)

İşçilik : 444 tl

Toplamda 800 tl ediyor.

Ekstra değişimi gereken parçalardada + işçilik alınacağı da söylendi.

Diğer yetkili serviste (Eskişehirde 2 tane var yetkili servis) 500 civarı işçilikten bahsetti. Sanayide tanıdık olunca işler farklı olabiliyor. Sonuçta değiştiren usta kayınbiraderimin yakın arkadaşı.

Neyse tabiki servis garantisi hiç bir yerde yok. Belki sanayide farklı bi yerde yaptırsam usta üfürüp geçecekti. Tanıdık olunca beraber bile yaptık

LPG içinde çok çok iyi bir fiyat aldım BRC marka. Usta yine tanıdık. Taktırırsam fiyat ve tecrübe konusunda bilgileri paylaşırım.
    Herkse iyi forumlar diliyorum..
  • quote:

vala hocam diyecek sözüm yok eger durum böyleyse bedavaya yaptırmışsın demektn başka yorum yok.
  • quote:

Hocam aracınız imzanındaki 2005 clio symbol 1.4 8v 75hp authentique mi?

Sizin modellerde devir saatinin olmadığını bilmiyordum. Benim yakıtımda çok farklılık yoktu ama araç baskı balatadan dolayı atak değildi ve motor tüm gücünü tekerlere veremiyordu. Yakıt kontrolünü aldığım yakıtın Litresine göre hesaplıyorum genelde fark yok.
    Yarım depo yakıt ile şehir içi 200 küsür km (küsürat değişiyor duruma göre) gidiyorum sadece benzin ile. Aracımda LPG yok bu arada. Ama baskı balatanın değişiminden sonraki yakıt ölçümü daha yapmadım. Servis bakımlarım, lastik havalarım her zaman tamdır. Araç kullanırken gerekmedikçe 3000 devir üstü kullanmam tabi bazen kullanıyorum kondisyonun düşmemesi için. (yada piskolojik olarak öyle sanıyorum ) Siz araçtan bahsedin belki bildiğim kadarı ile yardımcı olmaya çalışırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Royal222 -- 24 Kasım 2013; 18:50:05 >
  • quote:

Estaf. Leon hocam sizden çok şey öğrendim. Size yardımlarınız için tekrar teşekkür ederim..
  • quote:

quote:

Hocam aracınız imzanındaki 2005 clio symbol 1.4 8v 75hp authentique mi?

Sizin modellerde devir saatinin olmadığını bilmiyordum. Benim yakıtımda çok farklılık yoktu ama araç baskı balatadan dolayı atak değildi ve motor tüm gücünü tekerlere veremiyordu. Yakıt kontrolünü aldığım yakıtın Litresine göre hesaplıyorum genelde fark yok.
    Yarım depo yakıt ile şehir içi 200 küsür km (küsürat değişiyor duruma göre) gidiyorum sadece benzin ile. Aracımda LPG yok bu arada. Ama baskı balatanın değişiminden sonraki yakıt ölçümü daha yapmadım. Servis bakımlarım, lastik havalarım her zaman tamdır. Araç kullanırken gerekmedikçe 3000 devir üstü kullanmam tabi bazen kullanıyorum kondisyonun düşmemesi için. (yada piskolojik olarak öyle sanıyorum ) Siz araçtan bahsedin belki bildiğim kadarı ile yardımcı olmaya çalışırım.

Hocam araç ilk aracım 55binde aldım o yüzden performans konusunda bir şey diyemeyeceğim aynı model araç hiç kullanmadım başka. Ancak 1.4 16v 114 binde bir era kullandım bu yaz 2011 model. 98 hp olmasına rağmen aralarında çok fark hissetmedim. aracımda gözleyebildiğim tek problem yakıt. Bu ay aracı çok yoğun trafikte ve kısa mesafelerde kullandım. 110 tllik benzinle 210 km gibi bir değer elde ettim. Eskiden 100 tl ile 200 250 km yapardım 40 kuruş civarı yakıyordu. Bu defa neredeyse 55 kuruş yaktı. Bir gariplik var gibi geldi.

• quote:

Orijinalden alıntı: icon33

quote:

Orijinalden alıntı: mertop 16 Ekim 2013; 2:47:34

197.000 km deki 2000 model 1.4 8v clio symbol ümün motoru artık pes etti....

....sandık motor alıp aracıma taktırmanın daha mantıklı olacağı sonucuna varıyorum....

Satış, tamir, sandık motor...

Sonuç ne oldu ?

Sonuç olarak aracı arızalı haliyle 7.000 TL'ya bir sanayiciye sattım.
    Sandık motor işi epey masraf açacaktı.
    Motoru toplamayı göze alamadım.

Ama benden satın alan sanayici motoru toplatarak Urfa'ya sattı arabayı. Satışını da verdiğim için gayet rahatladım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mertop
    Ama benden satın alan sanayici motoru toplatarak Urfa'ya sattı arabayı. Satışını da verdiğim için gayet rahatladım.

hakkında hayırlısı olsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mertop
    Sonuç olarak aracı arızalı haliyle 7.000 TL'ya bir sanayiciye sattım....

İşine özenmeyen tamircinin sebep olduğu zarar. Yazık.

Hayırlısı olsun.
  • Arkadaşlar bugün aracı muayeneye götürdüm. Çok şükür bir problem çıkmadan hallettik. Sadece hafif kusurlar var. Onlarda ilk yardım çantasında eksik ve kısa ve de uzun farlarda yön hatası ile ayar düşüklüğü. Moralimin bozulduğu tek nokta araçlara biraz hayvani davranıyorlar. Nitekim aracı muayeneden çıkaran denyo arabadan inerken kapıyı yandaki aracın çamurluk kısmına vurdu. Bana öyle gelmişte olabilir diğer arabanın arkasındaydım ama seste geldi sanki. Hemen gittim o kapıyı vurdun mu oraya dedim yüzü değişti biraz yok kardeş vurmadım dedi gitti. Diğer aracın sahibine arabadanda önceden olmayan çizik var mı şu bölgede diye gösterdim. Araç tofaş olduğundan pek takmadı gibi geldi bi şey demedi. Zaten değdiyse benim aracımın kapı çıtası değdi benim açımdan problem yok yani ama yine de araca hayvan gibi davranmasını kaldıramadım. Üstüne de gitmedim fazla. O turbo dizel araçları falan kontağı taktığı gibi çalıştırıp gaza abanarak bir kalkışları var ben olsam fena bozarım ama bi şey demiyor millet. Neyse hayırlısıyla uğraşmadan hallettik sonuç olarak. Bir de az önce km bilgim doğru mu diye 5664e mesaj attım hasarsızlık mesajı geldi ama km mesajı gelmedi henüz onu da çözemedim.

• quote:

abi o çakallar kendini bi halt zannediyor, bizim toplumumuzda emmi dayı çekiyor, muayneden geçirmez, yok birsey bulur diye göz yumuyor gibi geliyor.
    uyarmakla iyi yapmışsın, ses geldiyse mutlak kapıya vurmuştur ama senin arabada zarar olmaz. belki boya inceden zarar görmüştür veya görmemiştir..

daha önce belirtmiştim bende muayneye girdim adamları makineleri dijital, dijital olduğu için kusur bulması normal. bende sag far ayarsız çıkmıştı.
    kafayı takma sorunsuzca geçmişsin aracının keyfini çıkar.
  • quote:

quote:

abi o çakallar kendini bi halt zannediyor, bizim toplumumuzda emmi dayı çekiyor, muayneden geçirmez, yok birsey bulur diye göz yumuyor gibi geliyor.
    uyarmakla iyi yapmışsın, ses geldiyse mutlak kapıya vurmuştur ama senin arabada zarar olmaz. belki boya inceden zarar görmüştür veya görmemiştir..

daha önce belirtmiştim bende muayneye girdim adamları makineleri dijital, dijital olduğu için kusur bulması normal. bende sag far ayarsız çıkmıştı.
    kafayı takma sorunsuzca geçmişsin aracının keyfini çıkar.

Eyvallah abi geriye tek iş ruhsatta yer olmadığından bir kağıt verdiler onunla trafiğe gideceğim yarın ruhsat yaprağım değişecek. Muhtemelen orada da koparacaklar üç beş onu da yazarım belki merak eden vardır.

• quote:

Eyvallah abi geriye tek iş ruhsatta yer olmadığından bir kağıt verdiler onunla trafiğe gideceğim yarın ruhsat yaprağım değişecek. Muhtemelen orada da koparacaklar üç beş onu da yazarım belki merak eden vardır.

75 tl sanırım . hazırlıklı git : )
  • 
Sayfa: önceki 11011102110311041105
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.