Şimdi Ara

CLIO II SAHİPLERİ (791. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15.864
Cevap
80
Favori
1.592.617
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 789790791792793
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Hkocan

    Hayırlısı olsun şimdiden
    aracı sorgulattım 2012 yılından önce trafikte kaydı görünmüyor. sanırım gümrükten alınma. vazgeçtim almaktan.
  • Arkadaşlar selam clio2 1.2 16v LPG'li arabam hem benzinde hem gazda yolda giderken 5.viteste 3000 devir ve 100km hızı geçmiyor boşta basınca sorun yok devir güzel aritiyor yold giderken küçük viteslerdede sorun yok ama yüksel viteslerde bu sorun var özellikle 5.viteste araba nekadar basarsam basayim 3000 devri ve 100km hızı geçmiyor düz yolda.

  • Arkadaşlar selamlar. 2000 model 1.6 clio 2 lpgli aracımda genleşme bidonunda sürekli su eksiliyor, bunu yaşayan, nedenini bilen var mıdır?
  • JrMakyol J kullanıcısına yanıt

    Büyük bir ihtimalle radyatörün görünmeyen bir yerinde kaçak var kardeşim. Eğer tamirci de bu durumu onaylarsa Komple yeni orijinal radyatör al sakın lehim tamir falan yaptırma. İstanbul'daysan Başakşehir organize sanayide dolapdere sanayii sitesinde ulaş yedek parçada bulursun vesa isimli tamirhanede ibrahim ustaya değiştirtirsin...

  • JrMakyol J kullanıcısına yanıt
    Orjinal kapak takmazsan (serviste bile yansanayi taktılar) kapaktan kaçırıyor buharlaşıp, ben kapagın orjinalini bulup kurtuldum.
  • edit:silinebilir




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alicemylmz -- 14 Nisan 2021; 17:53:48 >
  • ONALTIKIRKALTI O kullanıcısına yanıt

    Aynı dediğiniz gibi çıktı, radyatörde delik varmış. Ayrıca orjinal genleşme kapağı da almıştım yine de su eksiltiyordu. Yan sanayi sıfır radyatör taktırdım şuan su eksiltmiyor sorun düzeldi.

  • Arkadaşlar sorum otomatik şanzımanı olanlara gelecek... 1. vitese geçirebiliyor musunuz topuzu? Ben ne kadar denediysem de 1. vitese geçiremedim. Özellikle yokuşlarda çok ihtiyacım oluyor. En fazla D'den 2'ye iniyor 2den 1e indiremiyorum orda vites yokmuş gibi tepki veriyor. Yaşayan var mıdır?
  • JrMakyol J kullanıcısına yanıt

    geçmiş olsun kardeşim... 40 yılda bir olan bir arıza işte, inşallah bir daha da olmaz...

  • İnşallah hocam teşekkürler.

  • Merhaba. 2020 ocak ayından beri 2001 model 1.4 RTA 8V sahibiyim. Aracım 225.000 km de. Aracı 194.000 km de aldım. Hiç tüp takılmamış ve bende o şekilde biniyorum. Merak ettiğim bir kaç hususu sizlere danışmak istiyorum.


    1) Aracım klimasız, ama ustam bana klima yerinin olduğunu ve eğer istersem taktırabileceğini söyledi ama şiddetle taktırmamamı eğer taktırırsam aracım yaşlı olduğu için sorun çıkartabileceğini söyledi ne düşünüyorsunuz?

    2) Aynı şekilde LPG taktırmayı düşündüm ama LPG nin de bu saatten sonra sorun çıkartabileceğini düşünüyorum. Allaha şükür aldım alalı hiçbir masrafım olmadı sadece 10.000 km bakımları için sanayiye gidiyorum ama tüp taktırmayı düşünmüyor değilim. Siz ne düşünüyorsunuz?

    3) Araçta ABS yok Bu araca ABS takılabilir mi? Kadranda ABS göstergesi var. Takılırsa ortalama kaça patlar. Sizce taktırılır mı?

    4) Pioner marka teyp takılı ama direksiyonun yanındaki kumandaları kullanamıyorum. Orjinal teybi dışında yan kumanda fonksiyonlarını kullanabileceğim bir teyp veya bir sistem varmıdır?

    5) Aracımın ön ve arka farları orjinal ama çok solmuşlar zamanla. Nasıl temizleyebilirim?


    Çok fazla soru sordum. Cevaplayanlara şimdiden teşekkür ederim. Araç ilk arabam. Şu an severek biniyorum. Çok şükür sorun çıkartmadı. A noktasından B noktasına sorunsuz götürüyor. Arada bir uzun yolda yapıyorum (Mersin - Ankara) Satıp yükseltecek bir sermayem veya imkanım yok o yüzden elimden geldiğince temiz kullanmaya çalışıyorum ve aracımı geliştirmek istiyorum.





  • 01Esf01 0 kullanıcısına yanıt

    1-Klima taktırırsan olur düzgün bir işcilik ile.Sonradan takılanlar sorun çıkarabiliyor.

    2-Lpg bu zamanda şart bence.

    3-ABS sonradan takılırmı bilmiyorum.Pek gerekte yok sanki.

    4-Pioner teypte V/R girişi var ise aparat ile kumanda kullanılıyor.Yutupta var.

    5-Arka stoplar solmuş ise yan sanayidir orjinal stoplar solmaz.Ön farlar solabilir.Zımpara ile ve kloroform ile yaparsın.Goto yutup................




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi symbolcu -- 22 Haziran 2021; 7:1:35 >
  • Merhaba;


    2006 Clio Sedan Dizel aracımın baskı balata ve trigger değişim zamanı geldi maalesef.


    Trigger ile birlikte sanırım devirdaim de zorunlu olarak değişiyormuş.


    İzmirdeki ustam bu işlere (parça ve işçilik dahil) 2000 - 2500 arası tutar diyor.


    Meblağ hakkındaki fikirleriniz nedir? Söylenen fiyat uygun mudur?


    Ayrıca şu ara 100 tl lik yakıt ile (ki ortalama 13 küsur lt yapmakta) kaç km yol gidiyorsunuz?


    Benim araç eskiden 300 km civarı giderdi, son zamlarla şehir içi - şehir dışı ortalama 100 km de 5 lt yaksa 100 TL ile en az 250 - 260 km gitmesi gerek ama geçende 97 km de ışık yaktı 100 TL lik yakıt sonrası.


    İşin garibi yakıt sona yaklaşınca ışık bir kez yandığında, tekrar yakıt alınıncaya kadar ışığın sönmemesi gerek diye bilirim (yanlışsam düzeltin) ki eski Palio vs araçlarımda öyle olurdu. Bunda ise ışık, yakıt azalınca bir kez yanıyor, gitmeye devam edince sönüyor, sonra devam edince tekrar yanıyor vs. vs. Sonuç itibariyle yakıt şamandırasının arızalı olabileceğini düşünüyorum. Siz ne dersiniz?


    Yanıtlar için şimdiden teşekkür ederim.





  • 2000 model 1.6 RTE otomatik vites olanlarda ABS var mı arkadaşlar? 2000 modelde hangilerinde ABS var hangilerinde ABS yok bilgi bulamadım

  • Slm Arkadaşlar . Benim 2004 Clio 2 1,2 16 v aracım var . Motor beyni tesisatı lazım. Varmı bildiğiniz bir çıkmacı.

  • selamlar. symbol 2010 aracım var. arka cam stop temizlik için komple sökmem lazım ama nasıl sökülür bilmiyorum söken varsa yardımcı olabilir mi?

     CLIO II SAHİPLERİ
  • Yanda iki adet klips gibi şeye bas kapağı çek kendine
  • quote:

    Orijinalden alıntı: symbolcu

    Yanda iki adet klips gibi şeye bas kapağı çek kendine

    orayı açıyorum dostum lakin o kapak koruyucu gerisini çıkartamıyorum çok değişik yapılmış. amacım şu ölmüş arıyı dışarı atmak.

     CLIO II SAHİPLERİ
  • Daha sonra içinde allta iki klips daha var.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: symbolcu

    Daha sonra içinde allta iki klips daha var.

    Hocam klips göremedim hiç ya benim işaretlediğim yerlerden vida tutuyor sanki onlara ulaşamadım bir klipsi kırmıştım açarken çok nazik parça yapıştırdım oldu Allahtan.






     CLIO II SAHİPLERİ




  • 
Sayfa: önceki 789790791792793
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.