Şimdi Ara

CLIO II SAHİPLERİ (587. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (3 Mobil) - 1 Masaüstü3 Mobil
5 sn
15.865
Cevap
75
Favori
1.616.150
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 585586587588589
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Sehzade86

quote:

Orijinalden alıntı: yasrhere

araba yüklüyken oluyor tabi sonuçta motor küçük birde debriyaj balatasını yeni değiştirdim arabayı 5 km falan sürdüm araba hızlanmış gibi geldi bayırdaki performansı birkaç gün kullanınca denicem hem bir sonraki yakıtta dahada iyi çıkacak ortaya benim arabamda 1.2 16v 2006 model

balata değişimi kaça mal oldu? ne marka aldınız?

orjinal debriyaj balatası serviste 236 tl ben 300 verdim özel servise toplamda tanıdık zaten gittiğim yer işçilik az aldı normalde baska 2 yere daha sormuştum biri 390 diğeri 400 istemişti.Ama balata değişiminden sonra arabada ciddi değişiklik var sürüş bir kere daha keyifli ve daha yumuşak gibi

• quote:

quote:

quote:

araba yüklüyken oluyor tabi sonuçta motor küçük birde debriyaj balatasını yeni değiştirdim arabayı 5 km falan sürdüm araba hızlanmış gibi geldi bayırdaki performansı birkaç gün kullanınca denicem hem bir sonraki yakıtta dahada iyi çıkacak ortaya benim arabamda 1.2 16v 2006 model

balata değişimi kaça mal oldu? ne marka aldınız?

orjinal debriyaj balatası serviste 236 tl ben 300 verdim özel servise toplamda tanıdık zaten gittiğim yer işçilik az aldı normalde baska 2 yere daha sormuştum biri 390 diğeri 400 istemişti.Ama balata değişiminden sonra arabada ciddi değişiklik var sürüş bir kere daha keyifli ve daha yumuşak gibi

Ben debriyaj hakkında bir soru sormak istiyorum. Aracı aldığımdan beri debriyaj cok sert. açıkcası neye göre derseniz, babamın dacia logan 2011 aracı var. debriyaj o kadar hafif ki yogun trafıkte bile zorlanmıyorsun. ayağın ağırmıyor açıkcası. ama benim aracın cok sert. hem özel servise hem de yetkili servise gittigimde normal dedi. degisirse biraz daha hafifler dedi. gercekten de benim aracta mı sorun var onu bilmiyorum. reno nun genelınde sert bir debriyaj varmıs dedıklerıne gore. sızın su anda nasıl?

• benim debriyajda çok sert ve yukarıda kavrıyordu ve şehir içi yoğun trafikte sıkıntı oluyordu ben değiştirdikten sonra inanılmaz yumuşadı ve araba rahatladı hızlandı gibi geliyor bana varsa öyle bir sıkıntın tabi ne durumda devriyajın bilmiyorum ama değiştirmeni tavsiye ederim
  • arkadaslar 2002 model 1.4 rxt 16v (sunroofsuz) 100 binlerde lpg li bi aracin ederi nedir sizce ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nickiviraj

arkadaslar 2002 model 1.4 rxt 16v (sunroofsuz) 100 binlerde lpg li bi aracin ederi nedir sizce ?

isteyene göre değişir.. 14 isteyende var 16-17 isteyende var. bence verilebilecek miktar 14-15 civarı..
  • Arkadaşlar geçen özel bir servise gittim. Aracın debriyajı bitikmiş. Aracın baskı balatası ve 10 bin bakımına 400-450 liraya yaparım dedi. Sizce nasıl fiyat? Sanırım herkeste baskı balata sorunu var . Demekki artık araçlarımız yaşlandı:S
  • orjinal parçalar kullanacaksa fiyat makul bence
    tabi 10bin bakımında yapacağı işlemleride yazarsan daha net çıkartırız fiyatın makul olup olmadığını

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yasrhere -- 15 Mart 2013; 11:43:42 >
  • quote:

orjinal parçalar kullanacaksa fiyat makul bence
    tabi 10bin bakımında yapacağı işlemleride yazarsan daha net çıkartırız fiyatın makul olup olmadığını

DEBRYAJ SETİ orjinal değil sanırım.
  • 10 bin bakımda yağ filtreler var. Tanıdık vasıtasıyla gittim ama hiç indirim yapmadı gibime geldi.
    Debriyaj seti 120-150 arası yan sanayide. Filtre ve yağda 100 lira desek. 200 lia benden işçilik istiyor demek oluyor. Zaten herherdede debryaj setini 150 ye değiştiriyorlar
  • birkaç yorum yukarıda bahsettim serviste 1.2 16 için orjinal debriyaj seti 236 tl ama 150 tl ye yan sanayisi bulunur yağ filtrelerde 120-150 civarı tutar kalanıda işçilik olur diye düşünüyorum
  • Arkadaşlar herkese iyi hafta sonları.Dün sanayiye gittim 1.2 16 v atiker sıralı sistem clio 2 aracım için.Benzinden lpgye geçmiyordu. Lpg ısı müşürü bozulmuş onu değiştirdiler. Lpg enjektörlerinde bozuk dediler ikisi gerçekten dizel motor gibi ses yapıyordu.
    Ve takım olarak dördü birden değişiyormuş. lpg filtresi dahil ısı müşürü enjektörler 320 tl fiyat çıkardılar. 270 e kadar indirdik. Lpg enjektörlerini değiştiren bu konuda bilgisi olan İkitelli bölgesinde tavsiye edebileceğiniz ustalarınız varmıdır. Kolay gelsin iyi çalışmalar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kenist

Arkadaşlar herkese iyi hafta sonları.Dün sanayiye gittim 1.2 16 v atiker sıralı sistem clio 2 aracım için.Benzinden lpgye geçmiyordu. Lpg ısı müşürü bozulmuş onu değiştirdiler. Lpg enjektörlerinde bozuk dediler ikisi gerçekten dizel motor gibi ses yapıyordu.
    Ve takım olarak dördü birden değişiyormuş. lpg filtresi dahil ısı müşürü enjektörler 320 tl fiyat çıkardılar. 270 e kadar indirdik. Lpg enjektörlerini değiştiren bu konuda bilgisi olan İkitelli bölgesinde tavsiye edebileceğiniz ustalarınız varmıdır. Kolay gelsin iyi çalışmalar.

lpgden memnunmusunuz?
  • Herkese selamlar
    2001 rxt aracımın yağ ve filtre değişim vakti yaklaşıyor.
    aşağıdaki yağ ve filtreler uygun mudur?

• quote:

Orijinalden alıntı: abars

Aşağıdaki filtreler 2001 1.4 rxt ye uygun mudur?

http://www.otostart.com/index.php?option=com_otostart&task=urun&syf=DACIA-NISSAN-OPEL-RENAULT-HAVA-FILTRESI-0986TF0038-BOSCH-33
    http://www.otostart.com/index.php?option=com_otostart&task=urun&syf=ALFA-ROMEO-DACIA-JEEP-MITSUBISHI-NISSAN-OPEL-RENAULT-SUZUKI-YAG-FILTRESI-0986TF0030-BOSCH-28

Abars hocam otostart ile uğraşmaya gerek yok bulunduğun yerde reno orjinal parça satan yer mutlaka vardır. Ordan alabilirsin orjinal reno parçası. Hava filitredi 15 tl bişey. Yağ filtresi 5-10tl bujiler 15 tl. Yani otostart veya netlen uğraşmaya değmez.

• quote:

10 bin bakımda yağ filtreler var. Tanıdık vasıtasıyla gittim ama hiç indirim yapmadı gibime geldi.
    Debriyaj seti 120-150 arası yan sanayide. Filtre ve yağda 100 lira desek. 200 lia benden işçilik istiyor demek oluyor. Zaten herherdede debryaj setini 150 ye değiştiriyorlar

Filitre ve yağ 100tl çok bence. 4 litre yağ 50-60 tl yağ filitresi 5-10 tl. 10 bin bakımınDa benim tavsiyem parçaları kendiniz orjinal reno parçası satan yerden alın. Gidin sanayide ustaya bunları değiştirin diyin 10-20 tl işçilik verin olay bitsin. Yoksa özel servisler orjinal diye yan sanayi gazlıolar ve yetkili servisle aynı parayı çıkarıolar nerdeyse. Birde siz görmeden yan sanayi parça takıolar orginal parça fiyatına

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ketoral -- 17 Mart 2013; 3:35:18 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ketoral

quote:

Orijinalden alıntı: abars

Aşağıdaki filtreler 2001 1.4 rxt ye uygun mudur?

http://www.otostart.com/index.php?option=com_otostart&task=urun&syf=DACIA-NISSAN-OPEL-RENAULT-HAVA-FILTRESI-0986TF0038-BOSCH-33
    http://www.otostart.com/index.php?option=com_otostart&task=urun&syf=ALFA-ROMEO-DACIA-JEEP-MITSUBISHI-NISSAN-OPEL-RENAULT-SUZUKI-YAG-FILTRESI-0986TF0030-BOSCH-28

Abars hocam otostart ile uğraşmaya gerek yok bulunduğun yerde reno orjinal parça satan yer mutlaka vardır. Ordan alabilirsin orjinal reno parçası. Hava filitredi 15 tl bişey. Yağ filtresi 5-10tl bujiler 15 tl. Yani otostart veya netlen uğraşmaya değmez.

Filtre için uğraşmam ama Yag da alıcam Castro'na magnatec 4 litre 59 lira. Yanına filtreleri de ekleyip alayım diye düşünmüştüm..

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• yağ 10-40 sanayide de aynı fiyat. 50-60 lira.
    hava filtresi üçgen tip diye geçiyor.
    yağ filtresi diğer cliolarla standart aynı, benzin filtreside opel vectranınki çıkmıştı benim cliodan ağzım açık kalmıştı. uyduktan sonra sıkntı yok demişlerdi ama ben renault olandan taktırdım sonra.
  • quote:

Arkadaşlar herkese iyi hafta sonları.Dün sanayiye gittim 1.2 16 v atiker sıralı sistem clio 2 aracım için.Benzinden lpgye geçmiyordu. Lpg ısı müşürü bozulmuş onu değiştirdiler. Lpg enjektörlerinde bozuk dediler ikisi gerçekten dizel motor gibi ses yapıyordu.

lpg enjektörlerini arkadaşım değiştirdi.
    servis enj.lere 200 tl dedi. parası olunca değiştirecekti, hesaplar yaparken yoldan geçen bir parça tedarikçisi yani malzemeciye tanışıyor, onun vasıtasıyla 4 enjektörü orijinal olarak 70 tl ye alıyor. sonra 20 liraya 4ünüde yeniliyor.
    70 nere 200 nere

• quote:

quote:

lpgden memnunmusunuz?

S.a hayırlı sabahlar arkadaşlar.Hayırlı işleriniz olsun inş. Lpg den memnunmuyum? Arabayı alalı 1 sene oluyor lpgyi ben taktırmadım yani üzerinde hali hazırda vardı.Kullandığım süreç içerisinde performans ( 1.2 motorlar şehir içi düşünülerek
    tasarlandığı için 90-100 km hızlarda kullanıyorum) olarak benzinle arasında çok fark ettirmedi bana. lpg taktıracaksınız herşeyi iyi hesap ediniz bence.Yıllık yaptığınız km taktıracağınız lpg kitinin markası ve elde ettiğiniz tasarrufu ne kadar sürede amorti edeceğiniz.
    Yeni araç alacaksınız ben olsam dizele yönelirdim.Sıralı sistemlerde ilk çalışma benzinle oluyor biliyorsunuz.Yani yakıtı hesaplarken yakacağınız benzinide hesap etmeniz gerekiyor.Benzin tertibatnın ayrı lpg tertibatının ayrı ayrı bakım masrafları var.Üstüne üslük lpgleri araçlar hala ülkemizde ikinci sınıf araç muamelesi görüyor ve kapalı otoparklara girmeniz yasak.

• 
Sayfa: önceki 585586587588589
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.