Şimdi Ara

CLIO II SAHİPLERİ (413. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
15.865
Cevap
76
Favori
1.616.070
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 411412413414415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • mümkün değil abi mutlaka bi yanlışlık var.çok kısa mesafeler gittiysen eğer ş.içinde motor ısınmadan durup sonra bidaha çalıştırdıysan belki o şekilde olabilir. oda şçyle olur 55tl lpg yaktım zannedersin 60tl likde benzin yakmışındr belki.motor ısınana kadar araba benzinde çalışıyor çünki.hemde şunuda söyliyim 30lt lpgyi 55e alamazsınız ltsi 2350 2300 civarında.tecrübemden biliyorum daha yeni ayrıldık cliomla.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Blackeagle

quote:

Orijinalden alıntı: aliuygun

quote:

Orijinalden alıntı: Blackeagle

Arkadaşlar Cilo 1.4 Rxt 16V aracın debriyaj balatası değişecek. Maliyeti ne olur ?

sanırım aracın modeline göre değişiyor,parçaya aracın şasi numarası ile bakıyorlar.benim araç için sanayide orjinal parça+işçilik 375 tl fiyat verdi,servis ise 745 tl..
    aracınızın debriyajı tam olarak bitikmi? ne tür belirtiler var acaba? benim debriyaj daha iyi,beni bi süre daha götürür..

6 ay önce aracın rutim bakımlarını yaptırırken debriyaj balatasının da yapılması gerektiği söylenmişti. Epeydir idare ediyorum ama artık yapılması gerekiyor. Belirtilere gelirsek, debriyaj hem sert hem de vites geçişlerinde geç devir alıyor. Özellikle yoğun trafikte oldukça rahatsız edici durumlar ortaya çıkıyor. Yakın zamanda yaptırmayı düşünüyorum.

quote:

Orijinalden alıntı: filmdükkanı

sanayi 400-500, servis de 800 - 1000

Sanayideki ustamıza yaptırıcam ama eğer yazdığın gibiyse epey tutuyormuş. Ben maximum 300 gibi düşünüyordum. İşe bak şimdi :))

Ben size Orjinal Parça numarasını yazayım geçen servisten almıştım(1.4 16v için)Mais 7701477017, araştırmalarıma göre valeonun kdv dahil200 tl civarı olan bir serisi bize uyuyor, parçacılardan araştırın derim işçilik genelde sanayide 150 tl + şanzuman yağı değişimi 400 tl yi geçmez parçayada 4 taksit yaptırın yada peşin indirimi isteyin.

• hoşgeldin.
    bu araçla bir ara ben de ilgilenmiştim fakat temizini bulamayacağım ve masrafı çok olacak diye uzak durdum, ama aklımın bir köşesinde duruyor hala.

gittiğin güzergahla ilgili bence yakıt oranın. gerçekten böyleyse çok iyi değerler bunlar, 1.6 16v motorun şehir içi fabrika verileri 9 civarında zaten ama benzinle, gazla değil. bu 330 km'lik güzergahta kaç tl benzin aldığını da hesaplıyor musun? müdürümün laguna evden çıkıp anca okulun önüne gelince lpg'ye geçiyordu soğuk havalarda.

quote:

Orijinalden alıntı: Ahm3tt

arkadaşlar selamlar

bende aranıza 11.000 TL civarına

2000 model 1.6 16v clio sport alarak katıldım

• hocam bence de bu hesapta yanlışlık var..ya lpgyi çok ucuza alıyorsunuz ondan..
    30 lt depo 55 tl izmirde dolmuyor..
    burda 30 lt lpg=70 tl
    acaba orda lpgnin litresi ne kadar?
  • quote:

Orijinalden alıntı: leki

hoşgeldin.
    bu araçla bir ara ben de ilgilenmiştim fakat temizini bulamayacağım ve masrafı çok olacak diye uzak durdum, ama aklımın bir köşesinde duruyor hala.

gittiğin güzergahla ilgili bence yakıt oranın. gerçekten böyleyse çok iyi değerler bunlar, 1.6 16v motorun şehir içi fabrika verileri 9 civarında zaten ama benzinle, gazla değil. bu 330 km'lik güzergahta kaç tl benzin aldığını da hesaplıyor musun? müdürümün laguna evden çıkıp anca okulun önüne gelince lpg'ye geçiyordu soğuk havalarda.

quote:

arkadaşlar selamlar

bende aranıza 11.000 TL civarına

2000 model 1.6 16v clio sport alarak katıldım

Kış aylarında sabah ilk çalıştırmada 2,5 ila 3 km sonra LPG'ye geçiyor. Yaz aylarında 1 km gitmeden geçiyor. Arkadaşın araç o şekilde yakıt tüketiyorsa bir tuhaflık var gibi geliyor. LPG'de fabrika verilerinin altına inmesi imkansız ötesi. Levent hocam sana katılıyorum İlk çalıştırmada kullanılan benzin ile gidilen mesafe çok fazla bence de.

• quote:

Orijinalden alıntı: aliuygun

hocam bence de bu hesapta yanlışlık var..ya lpgyi çok ucuza alıyorsunuz ondan..
    30 lt depo 55 tl izmirde dolmuyor..
    burda 30 lt lpg=70 tl
    acaba orda lpgnin litresi ne kadar?

Anladığım kadarıyla tank 30 litrelik ama %80 doluma izin verildiğinden 23-24 litre gaz alıyor arkadaşın tank. Benim 35 litrelik tank 27-28 litre gaz alıyor. Şu an Gebze'de 2,35'den alıyorum gazı.
  • Gün içinde ilk çalıştırmalarda en az 3 km civarı benzinde kullanım mevcuttur. O yüzden 330 km'nin kaç günde yapıldığı da önem arzediyor. Keşke o kadar az yaksa ama imkanı yok gibi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: nhtckr

mümkün değil abi mutlaka bi yanlışlık var.çok kısa mesafeler gittiysen eğer ş.içinde motor ısınmadan durup sonra bidaha çalıştırdıysan belki o şekilde olabilir. oda şçyle olur 55tl lpg yaktım zannedersin 60tl likde benzin yakmışındr belki.motor ısınana kadar araba benzinde çalışıyor çünki.hemde şunuda söyliyim 30lt lpgyi 55e alamazsınız ltsi 2350 2300 civarında.tecrübemden biliyorum daha yeni ayrıldık cliomla.

bir daha hesap yaptım

:)

şuanda sıcak fırsatlarda gorebilirsiniz ankarada gaz 1.98

2 kere full ledim

sadece 40 tl lik benzin atmıştım ışık hala yanmıyor! benzin ışığı

şimdi ilk fullediğimde az biraz gaz ardı 49 tl ye doldu ama o zaman dur kalk çok olmakla beraber mezarlık yolculunda tam 2 saat dur kalk yaparak

289 KM gittim

ama diğer fullediğimde eryaman-ankara arası bilenler bilir şehir içi sayılır artık sabah ve akşam saatlerinde araları 25 km git gel 60-100 km arası

330 km gittim

ve hala benzin ışığı yanmıyor

araba gaza geçmeden arabayı hareket ettirmiyorum

ortalama 1-1.5 dakikada gaza geçiyor araba

• hayırlısı olsun, senin araba özel üretim olabilir, ne mutlu sana diğer cliocular gaz parası vermekten helak oldu, en azından aramızdan birinin aracı tam anlamıyla koklayarak gidiyor hemde sport...
  • başka 1.6 16v sahibi olanlar varsa tüketimi merak ediyorum

kelebek ağzı falan tamamen temizlenmişti bu arada hava filtresi vs %10 etkiliyor diye duydum tuketimi

2000 model 1.6 16v megane motoru varmış daha sonraki modellerde durum ne bilmiyorum

yani motor buyuk kasa küçük o yuzden az yakıyor olabilir

diye tahmin yürütüyorum

bu arada K&N hava filtesi ve egzoz taktırınca bu tüketim artacak mı onu cok merak ediyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ahm3tt -- 18 Mayıs 2011; 10:19:05 >
  • emin ol senin araç bu saatten sonra artsa artsa bizimkilerin normal hali kadar yakar

şaka bir yana açık hava filitresi %10, performans egzoz %7 verilerde artış yapacaktır.
    Performans egzoz olarak içeriden manuel müdahale vanalı sistem önereceğim, en azından durduk yerlerde bağırmaz ve yakıtı yemez.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sert19

Ben size Orjinal Parça numarasını yazayım geçen servisten almıştım(1.4 16v için)Mais 7701477017, araştırmalarıma göre valeonun kdv dahil200 tl civarı olan bir serisi bize uyuyor, parçacılardan araştırın derim işçilik genelde sanayide 150 tl + şanzuman yağı değişimi 400 tl yi geçmez parçayada 4 taksit yaptırın yada peşin indirimi isteyin.

Sözünü ettiğiniz Valeo marka debriyaj seti sanırım şu,

Debriyaj Seti 175, Şansuman yağı 25, işçilik için de 100-150 alırlarsa toplamda 300-350 gibi bir rakama tekabül edecek. Bir şekilde yaptırıcam artık :))

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BlackEagle -- 19 Mayıs 2011; 11:52:02 >

• memurdan, bankacıdan, bayandan araba mutlaka alınır diye kaide mı var kardeşim, 12 liralık araç memurdan olunca 14 liraya çıkıyor, memur robot mu kaza yapmaz mı allah allah yahu, hele de bankacıdan ne demek bankadan eve evden bankaya mı gider sadece bu adam, hafta sonu yatışta mıdır araba ve özellikle bayandan satılan araçlardan uzak durmak gerek (söz meclisten dışarı, iyi ki hatun bu siteye üye değil ), ön tampon mutlaka değişik oluyor bir kaç kez makyaj yaparken beni görmeyip arkama yapışmıştı bu tipler

• http://www.otoyedekparcaevi.com/

mehmet bey den sorun birde parça fiyatını bence..
  • quote:

emin ol senin araç bu saatten sonra artsa artsa bizimkilerin normal hali kadar yakar

şaka bir yana açık hava filitresi %10, performans egzoz %7 verilerde artış yapacaktır.
    Performans egzoz olarak içeriden manuel müdahale vanalı sistem önereceğim, en azından durduk yerlerde bağırmaz ve yakıtı yemez.

www.egzozal.com
    HugeDomains.com - Egzozal.com is for sale (Egzozal)
    http://www.egzozal.com/kategori/81/Performans-Egzozlar.html

bunlardan hangilerini önerirsin

senin dediğin bunlardan farklı bir sistem heralde

yada ne önerirsin hem filtre hem egzoz için tabi butce max 500-600 ikisine

• quote:

memurdan, bankacıdan, bayandan araba mutlaka alınır diye kaide mı var kardeşim, 12 liralık araç memurdan olunca 14 liraya çıkıyor, memur robot mu kaza yapmaz mı allah allah yahu, hele de bankacıdan ne demek bankadan eve evden bankaya mı gider sadece bu adam, hafta sonu yatışta mıdır araba ve özellikle bayandan satılan araçlardan uzak durmak gerek (söz meclisten dışarı, iyi ki hatun bu siteye üye değil ), ön tampon mutlaka değişik oluyor bir kaç kez makyaj yaparken beni görmeyip arkama yapışmıştı bu tipler

zaten bayanlar için kaza yapmaz çok dikkatlidirler deniyor ya doğru kaza yapmaz yaptırır :)

• quote:

quote:

emin ol senin araç bu saatten sonra artsa artsa bizimkilerin normal hali kadar yakar

www.egzozal.com
    HugeDomains.com - Egzozal.com is for sale (Egzozal)

öncelikle şunu söyleyeyim ben kullanmadım fakat yakıta etkisini bildiğim için yakıt sarfiyatın açısından vanalı önerdim. hem başını ağrıtmaz sürekli wuuuw wuuuw yaparak 2.resimde vanalı egzoz diye var. ama bunu internetten değil de iyi bir egzozcudan pazarlıklı al bence.

aynı şekilde açık hava filitresini de denemedim fakat, K&N markasından nerede okuduysam hepsi memnun...K&N topiclerinden fikir alabilirsin.
    Ön kaput ve tamponları sökerek yerlerine fiber karbon kaput ve tampon takarsan ağırlıktan kazanıp az gaz yakabilirsin
    Senin araç için İzmir de özel üretilen fiberkarbon kaput, çamurluk, marşpiyel, spolier vs. biraz araştır bence dehşet bir makina yapabilirsin aracınla ;)

• quote:

Orijinalden alıntı: mcil

quote:

memurdan, bankacıdan, bayandan araba mutlaka alınır diye kaide mı var kardeşim, 12 liralık araç memurdan olunca 14 liraya çıkıyor, memur robot mu kaza yapmaz mı allah allah yahu, hele de bankacıdan ne demek bankadan eve evden bankaya mı gider sadece bu adam, hafta sonu yatışta mıdır araba ve özellikle bayandan satılan araçlardan uzak durmak gerek (söz meclisten dışarı, iyi ki hatun bu siteye üye değil ), ön tampon mutlaka değişik oluyor bir kaç kez makyaj yaparken beni görmeyip arkama yapışmıştı bu tipler

zaten bayanlar için kaza yapmaz çok dikkatlidirler deniyor ya doğru kaza yapmaz yaptırır :)

bir kaç kez başıma geldi bir keresinde köprü trafiğinde dokundu sadece elinde kalemiyle bir keresinde honda oturdu arkadan bana capitol önünde elinde yine ruj la...o yüzden bayan sürücü gördüm mü yolumu mümkünse değiştiriyorum, özellikle trafikte

• quote:

quote:

quote:

www.egzozal.com
    HugeDomains.com - Shop for over 300,000 Premium Domains

öncelikle şunu söyleyeyim ben kullanmadım fakat yakıta etkisini bildiğim için yakıt sarfiyatın açısından vanalı önerdim. hem başını ağrıtmaz sürekli wuuuw wuuuw yaparak 2.resimde vanalı egzoz diye var. ama bunu internetten değil de iyi bir egzozcudan pazarlıklı al bence.

aynı şekilde açık hava filitresini de denemedim fakat, K&N markasından nerede okuduysam hepsi memnun...K&N topiclerinden fikir alabilirsin.
    Ön kaput ve tamponları sökerek yerlerine fiber karbon kaput ve tampon takarsan ağırlıktan kazanıp az gaz yakabilirsin
    Senin araç için İzmir de özel üretilen fiberkarbon kaput, çamurluk, marşpiyel, spolier vs. biraz araştır bence dehşet bir makina yapabilirsin aracınla ;)

yavaş yavaş zevke göre girerim o işlere ama pahalıdır onlar

banada kafa şişirmeyecek oyle ses için değil sonuç itibariyle daha performanslı olamsı için bir egzoz alıyorum bana kalsa hava filtresinin çıkardığı ses yeter

• bir zamanlar kaskoda öğretmen indirimi vardı, buna ne demeli :)
    12 yıllık öğretmenim, 2 ayrı kazada 2 taklam var. şu ana kadar sürdüğüm 6 arabada kaportaya girmeyen sadece şu son aldığım. inşallah ihtiyaç olmaz kaportacıya ayrı mesele.

quote:

• 
Sayfa: önceki 411412413414415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.