Şimdi Ara

CLIO II SAHİPLERİ (414. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
15.865
Cevap
75
Favori
1.617.733
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 412413414415416
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • güzel bir hava filtresi çıkışta farkettirir.
    başarabilirsem 2 megane 2'nin çıkışının videosunu yükleyeceğim şimdi.

quote:

Orijinalden alıntı: Ahm3tt

yavaş yavaş zevke göre girerim o işlere ama pahalıdır onlar

banada kafa şişirmeyecek oyle ses için değil sonuç itibariyle daha performanslı olamsı için bir egzoz alıyorum bana kalsa hava filtresinin çıkardığı ses yeter
  • quote:

Orijinalden alıntı: leki

bir zamanlar kaskoda öğretmen indirimi vardı, buna ne demeli :)
    12 yıllık öğretmenim, 2 ayrı kazada 2 taklam var. şu ana kadar sürdüğüm 6 arabada kaportaya girmeyen sadece şu son aldığım. inşallah ihtiyaç olmaz kaportacıya ayrı mesele.

quote:

Orijinalden alıntı: filmdükkanı

memurdan, bankacıdan, bayandan araba mutlaka alınır diye kaide mı var kardeşim, 12 liralık araç memurdan olunca 14 liraya çıkıyor, memur robot mu kaza yapmaz mı allah allah yahu, hele de bankacıdan ne demek bankadan eve evden bankaya mı gider sadece bu adam, hafta sonu yatışta mıdır araba ve özellikle bayandan satılan araçlardan uzak durmak gerek (söz meclisten dışarı, iyi ki hatun bu siteye üye değil ), ön tampon mutlaka değişik oluyor bir kaç kez makyaj yaparken beni görmeyip arkama yapışmıştı bu tipler

Allah daha beterinden saklasın diyorum...
    Ben muhasebeciyim, evden işe işten eve bi daha satarken yazıcam zaten muhasebeciden diye

• quote:

quote:

quote:

quote:

emin ol senin araç bu saatten sonra artsa artsa bizimkilerin normal hali kadar yakar

şaka bir yana açık hava filitresi %10, performans egzoz %7 verilerde artış yapacaktır.
    Performans egzoz olarak içeriden manuel müdahale vanalı sistem önereceğim, en azından durduk yerlerde bağırmaz ve yakıtı yemez.

www.egzozal.com
    HugeDomains.com - Shop for over 300,000 Premium Domains
    http://www.egzozal.com/kategori/81/Performans-Egzozlar.html

bunlardan hangilerini önerirsin

senin dediğin bunlardan farklı bir sistem heralde

yada ne önerirsin hem filtre hem egzoz için tabi butce max 500-600 ikisine

öncelikle şunu söyleyeyim ben kullanmadım fakat yakıta etkisini bildiğim için yakıt sarfiyatın açısından vanalı önerdim. hem başını ağrıtmaz sürekli wuuuw wuuuw yaparak 2.resimde vanalı egzoz diye var. ama bunu internetten değil de iyi bir egzozcudan pazarlıklı al bence.

aynı şekilde açık hava filitresini de denemedim fakat, K&N markasından nerede okuduysam hepsi memnun...K&N topiclerinden fikir alabilirsin.
    Ön kaput ve tamponları sökerek yerlerine fiber karbon kaput ve tampon takarsan ağırlıktan kazanıp az gaz yakabilirsin
    Senin araç için İzmir de özel üretilen fiberkarbon kaput, çamurluk, marşpiyel, spolier vs. biraz araştır bence dehşet bir makina yapabilirsin aracınla ;)

yavaş yavaş zevke göre girerim o işlere ama pahalıdır onlar

banada kafa şişirmeyecek oyle ses için değil sonuç itibariyle daha performanslı olamsı için bir egzoz alıyorum bana kalsa hava filtresinin çıkardığı ses yeter

açık hava filtresini opel astra gl de denemiştik eniştemin...ses olarak gaza yüklendikçe tatmin edici, daha çok gaza basma ihtiyacı hissettirici, dolayısıyla 1,6 arabada benzincinin dibinden ayrılamadığımız için fazla sürmedi heyecanımız, en kısa sürede kurtuluverdik hava filitresinden...umarım sende pişman olmazsın...

• açık hava filtresini opel astra gl de denemiştik eniştemin...ses olarak gaza yüklendikçe tatmin edici, daha çok gaza basma ihtiyacı hissettirici, dolayısıyla 1,6 arabada benzincinin dibinden ayrılamadığımız için fazla sürmedi heyecanımız, en kısa sürede kurtuluverdik hava filitresinden...umarım sende pişman olmazsın...

bana aldırmayacaksınız şu hava filtresini :)

egzozdan cıkan sesten pek haz etmiyorum oyuzden sadece performans arıyorum susturuculu oluyorlarmış birde

bize şaşmaz yolu gozuktu ankarada :)
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: nhtckr

mümkün değil abi mutlaka bi yanlışlık var.çok kısa mesafeler gittiysen eğer ş.içinde motor ısınmadan durup sonra bidaha çalıştırdıysan belki o şekilde olabilir. oda şçyle olur 55tl lpg yaktım zannedersin 60tl likde benzin yakmışındr belki.motor ısınana kadar araba benzinde çalışıyor çünki.hemde şunuda söyliyim 30lt lpgyi 55e alamazsınız ltsi 2350 2300 civarında.tecrübemden biliyorum daha yeni ayrıldık cliomla.

bir daha hesap yaptım

:)

şuanda sıcak fırsatlarda gorebilirsiniz ankarada gaz 1.98

2 kere full ledim

sadece 40 tl lik benzin atmıştım ışık hala yanmıyor! benzin ışığı

şimdi ilk fullediğimde az biraz gaz ardı 49 tl ye doldu ama o zaman dur kalk çok olmakla beraber mezarlık yolculunda tam 2 saat dur kalk yaparak

289 KM gittim

ama diğer fullediğimde eryaman-ankara arası bilenler bilir şehir içi sayılır artık sabah ve akşam saatlerinde araları 25 km git gel 60-100 km arası

330 km gittim

ve hala benzin ışığı yanmıyor

araba gaza geçmeden arabayı hareket ettirmiyorum

ortalama 1-1.5 dakikada gaza geçiyor araba

Tamam hocam problem kalmadı. Senin orda gaz ucuz olduğundan durum anlaşılmadı. Litresi 1,98 TL'den 55 TL 'ye 27,7 litre gaz almışsın. 27,7 /330km =0,084 litre km'de yaktığın gaz. Ve bu 100 km'de 8,4 litreye tekabül eder ki bu da normal sayılabilecek bir tüketim değeridir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozkan.rxt -- 18 Mayıs 2011; 13:20:59 >

• Slm arkadaşlar, 3 gün önce 2005 model 1.2 Clio aldım. Bu süre zarfında 2 kere gaz yememe ve stop etme sorunu yaptı. Stop etmeye yakın gösterge panelindeki tüm ışıklar yandı ve saat sıfırlandı. Marşa bastıktan sonra bir sorun yoktu. Bu durum tehlikede yaratıyor, araba birden duruyor, arkadaki araç bile çarpabilir. Arabayı aldığım kişiye sordum oda 2 kere bana da oldu, servis birşey bulamadı, heralde benzinde pislik kaçmış olabilir demiş. Tamirci arkadaşım pislikten değil, başka birşeyden olabilir dedi. Biraz araştırdım kronik bir sorun olduğu yönünde birkaç yazı okudum. Biraz moralim bozuldu. Ama Clio gerçekten güzel araba. Cevaplar için teşekkür ediyorum, iyi akşamlar.
  • bu herşeyden kaynaklanıyor olabilir...ronalti sensörü/valfi, bobinlerden, gaz kelebeğinden, en kötüsü beyine giden elektrik aksamından...gösterge panelindeki ışıkların yanıp sönmesi, saatin sıfırlaması ,bana beyin ya da beyin sistemine giden elektrik kablolarındaki kısa devreden gibi geliyor. satın aldığın kişinin servise gösterdiğini sanmıyorum arkadaşım. gösterdiyse bile arızayı bulamamaları imkansız neredeyse...bence arıza biraz pahalı çıktığı için arkadaş arkasına bile bakmadan kaçtı servisten şimdi de servis bir şey bulamadı diyor...önce çok geçmiş olsun, sonra clio camiasına hoş geldin..
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: nhtckr

mümkün değil abi mutlaka bi yanlışlık var.çok kısa mesafeler gittiysen eğer ş.içinde motor ısınmadan durup sonra bidaha çalıştırdıysan belki o şekilde olabilir. oda şçyle olur 55tl lpg yaktım zannedersin 60tl likde benzin yakmışındr belki.motor ısınana kadar araba benzinde çalışıyor çünki.hemde şunuda söyliyim 30lt lpgyi 55e alamazsınız ltsi 2350 2300 civarında.tecrübemden biliyorum daha yeni ayrıldık cliomla.

bir daha hesap yaptım

:)

şuanda sıcak fırsatlarda gorebilirsiniz ankarada gaz 1.98

2 kere full ledim

sadece 40 tl lik benzin atmıştım ışık hala yanmıyor! benzin ışığı

şimdi ilk fullediğimde az biraz gaz ardı 49 tl ye doldu ama o zaman dur kalk çok olmakla beraber mezarlık yolculunda tam 2 saat dur kalk yaparak

289 KM gittim

ama diğer fullediğimde eryaman-ankara arası bilenler bilir şehir içi sayılır artık sabah ve akşam saatlerinde araları 25 km git gel 60-100 km arası

330 km gittim

ve hala benzin ışığı yanmıyor

araba gaza geçmeden arabayı hareket ettirmiyorum

ortalama 1-1.5 dakikada gaza geçiyor araba

hocam eryamanı bilmemmi...3.etapta 2 yılımız geçti öğrenci evimiz vardı..Durum anlaşıldı,lpgnin ankarada ucuz olması önemli bir faktör..izmirde şuan 2.28 lpg...

• Yine zam gelmiş burda LPG'ye yaw. 2,35 e aldım 1 hafta önce şimdi 2,39 olmuş. Yavaş yavaş hissettirmeden arttırıyorlar. Hiç zam haberi de okumadım. Bu gidişle LPG'yi bile fullemek hayal olacak. Allah sonumuzu hayır etsin. 50 liraya fullenen tank 67 lira alır oldu. 2,5 sene önce 2,78 TL'ye benzin alırken şimdi neredeyse aynı fiyata LPG alıyoruz. Ama enflasyon yine düşük yine düşük.

• quote:

Orijinalden alıntı: ozkan.rxt

Yine zam gelmiş burda LPG'ye yaw. 2,35 e aldım 1 hafta önce şimdi 2,39 olmuş. Yavaş yavaş hissettirmeden arttırıyorlar. Hiç zam haberi de okumadım. Bu gidişle LPG'yi bile fullemek hayal olacak. Allah sonumuzu hayır etsin. 50 liraya fullenen tank 67 lira alır oldu. 2,5 sene önce 2,78 TL'ye benzin alırken şimdi neredeyse aynı fiyata LPG alıyoruz. Ama enflasyon yine düşük yine düşük.

doğru diyorsun hocam

şu vergilerde yeni düzenlemeye gidilmesi lazım

ama yanaşmıyorlar cunku paradan para kazananların verdiği vergi

emeği ile kazananların vergisinden az

• Teşekkür ederim film dükkanı, ilginize. Dediğiniz şeylere katılıyorum. Bugün tamirci arkadaşım elektrik sistemi ile ilgili bir parça değiştirdi, bujilere giden sanıyorum. %60-70 bununla ilgili olabilir, tekrar ederse tesisatı bir kontrol ederiz dedi. Şu an bir problem yok. Bir sorunumuz olup, sizlerinde ilgilenmeniz gerçekten çok hoş, teşekkürler.
  • arkadaşlar aracımın egzosundan gelen ses var demiştim geçen hafta. bugun tatili fırsat bilerek tamircinin yolunu tuttum. ama hiç içi açıcu olmayan sonuçla karşılaştım. aracımın katalizörü dağılmış. birkaç egzoscuya gittim sağlama yapmak için hepsi aynı şeyi dediler. . Katalizörü iptal edip 80 -100 liraya susturucu takıcaklarmış çözüm olarak. Birde orjinal katalizör seçeneği var oda 1500-2000 TL araso. Muayneden geçmeme ihtimali var susturucu takarsam. Servis ışığı yanabilir değiştirmem sonucu. Bilgi sahibi olan arkadaşlar yardımcı olablirmi?
  • eksozcular sensörlere müdahale ederek arıza ışığının sönmesini sağlayabiliyor diye biliyorum, en azından buradaki biliyor.
    doğayı biraz daha fazla kirletme durumu var susturucu takınca. (iki beygir kazanacak diye kat. iptali yapanlardan daha masumca hiç olmazsa)
    orijinali çok pahalı. yan sanayisinin olduğunu hiç duymadım. muayeneden geçememe durumunu da hiç duymadım, bu motor muayeneden geçemezse 88 renolar nasıl geçer ki merak ediyorum.

çıkmacılarla irtibata geç derim. belki de susturucu parasına bir iki yıl daha idare edebilecek bir katalizör bulabilirsin.

quote:

Orijinalden alıntı: Sehzade86

arkadaşlar aracımın egzosundan gelen ses var demiştim geçen hafta. bugun tatili fırsat bilerek tamircinin yolunu tuttum. ama hiç içi açıcu olmayan sonuçla karşılaştım. aracımın katalizörü dağılmış. birkaç egzoscuya gittim sağlama yapmak için hepsi aynı şeyi dediler. . Katalizörü iptal edip 80 -100 liraya susturucu takıcaklarmış çözüm olarak. Birde orjinal katalizör seçeneği var oda 1500-2000 TL araso. Muayneden geçmeme ihtimali var susturucu takarsam. Servis ışığı yanabilir değiştirmem sonucu. Bilgi sahibi olan arkadaşlar yardımcı olablirmi?

• quote:

eksozcular sensörlere müdahale ederek arıza ışığının sönmesini sağlayabiliyor diye biliyorum, en azından buradaki biliyor.
    doğayı biraz daha fazla kirletme durumu var susturucu takınca. (iki beygir kazanacak diye kat. iptali yapanlardan daha masumca hiç olmazsa)
    orijinali çok pahalı. yan sanayisinin olduğunu hiç duymadım. muayeneden geçememe durumunu da hiç duymadım, bu motor muayeneden geçemezse 88 renolar nasıl geçer ki merak ediyorum.

çıkmacılarla irtibata geç derim. belki de susturucu parasına bir iki yıl daha idare edebilecek bir katalizör bulabilirsin.

quote:

arkadaşlar aracımın egzosundan gelen ses var demiştim geçen hafta. bugun tatili fırsat bilerek tamircinin yolunu tuttum. ama hiç içi açıcu olmayan sonuçla karşılaştım. aracımın katalizörü dağılmış. birkaç egzoscuya gittim sağlama yapmak için hepsi aynı şeyi dediler. . Katalizörü iptal edip 80 -100 liraya susturucu takıcaklarmış çözüm olarak. Birde orjinal katalizör seçeneği var oda 1500-2000 TL araso. Muayneden geçmeme ihtimali var susturucu takarsam. Servis ışığı yanabilir değiştirmem sonucu. Bilgi sahibi olan arkadaşlar yardımcı olablirmi?

Benim aracın katalizörü iptal edilmiş benden önceki sahibi tarafından. Bunu geçen gün bujileri değiştirmek için özel servise gittiğimde yeni öğrendim. Serviste aracın sağını solunu kontrol ederken spiralin dış kaplamasının dağılmaya başladığını patlamak üzere olduğunu farkettim ustaya gösterdim. Katalizör iptal edilmiş bu araçta falan dedi. Bilgisayardan baktı orjinal katalizor 2500 TL'cik dedi. Arka susturucu da bitik onun fiyatına da baktırmıştım yanlış hatırlamıyorsam orjinaline 400-450 TL civarı bir fiyat söylemişti. Orjinal susturucu tak diye ikna etmeye çalıştı, yan sanayi takanlar sesten çok şikayetçi falan dedi ama büyük ihtimalle MATAY marka arka susturucu taktıracağım yakın zamanda. Orta susturucu iyi gibi ama büyük ihtimalle arka susturucu + orta susturucu + spiral komple değişecek kısmetse.

Muayeneye gelince; bu şekilde iki kez muayeneden geçtim herhangi bir problem yaşamadım. Duyduğum kadarıyla ABS'li olup da ABS'yi iptal ettrien araçlar muayeneden geçemiyormuş (ABS'yi de iptal ettiren mantığı anlamak zor ama var işte). Servis ışığı yanmıyor bende.

Katalizör iptal edilmiş ve arka susturucu bitik olmasına rağmen (fabrika çıkışı egsoz hala üzerinde 1999 model 87000 km 'de) rahatsız edici bir ses yok. Yan sanayi katalizör bir sitede görmüştüm ama orjinali 2500 TL olan bir parçanın 300 TL olan yan sanayi ürünü ne kadar sağlıklı olabilir. Çok kısa sürede içi dökülüyormuş bu yan sanayilerin forumlarda bu şekilde yorumlar okumuştum.

• quote:

Orijinalden alıntı: ozkan.rxt

quote:

eksozcular sensörlere müdahale ederek arıza ışığının sönmesini sağlayabiliyor diye biliyorum, en azından buradaki biliyor.

quote:

Benim aracın katalizörü iptal edilmiş benden önceki sahibi tarafından. Bunu geçen gün bujileri değiştirmek için özel servise gittiğimde yeni öğrendim. Serviste aracın sağını solunu kontrol ederken spiralin dış kaplamasının dağılmaya başladığını patlamak üzere olduğunu farkettim ustaya gösterdim. Katalizör iptal edilmiş bu araçta falan dedi. Bilgisayardan baktı orjinal katalizor 2500 TL'cik dedi. Arka susturucu da bitik onun fiyatına da baktırmıştım yanlış hatırlamıyorsam orjinaline 400-450 TL civarı bir fiyat söylemişti. Orjinal susturucu tak diye ikna etmeye çalıştı, yan sanayi takanlar sesten çok şikayetçi falan dedi ama büyük ihtimalle MATAY marka arka susturucu taktıracağım yakın zamanda. Orta susturucu iyi gibi ama büyük ihtimalle arka susturucu + orta susturucu + spiral komple değişecek kısmetse.

Muayeneye gelince; bu şekilde iki kez muayeneden geçtim herhangi bir problem yaşamadım. Duyduğum kadarıyla ABS'li olup da ABS'yi iptal ettrien araçlar muayeneden geçemiyormuş (ABS'yi de iptal ettiren mantığı anlamak zor ama var işte). Servis ışığı yanmıyor bende.

Katalizör iptal edilmiş ve arka susturucu bitik olmasına rağmen (fabrika çıkışı egsoz hala üzerinde 1999 model 87000 km 'de) rahatsız edici bir ses yok. Yan sanayi katalizör bir sitede görmüştüm ama orjinali 2500 TL olan bir parçanın 300 TL olan yan sanayi ürünü ne kadar sağlıklı olabilir. Çok kısa sürede içi dökülüyormuş bu yan sanayilerin forumlarda bu şekilde yorumlar okumuştum.

cevabınız için sağolun dostlarım. sanırım bende iptal ettiricem 2500 lirayı verecek güçte değilim. bu şekildede ne kadar kulanabilirm bilmiyor araba cırlıyor resmen . Ve kopan parçalar arka susturucuyu doldurabilip onuda bozabilirmiş

• Aracın 3. stopunu değiştirmek istiyorum. Parçayı aldım fakat bağlantı yerlerini tespit edemediğimden zorlamak istemedim. Bu konuda tecrübesi olanlar varsa yardımcı olabilirler mi?
  • stop lambasını sökmek için lambanın üstünde olduğu siyah parçayı çıkarman gerek. bagajı kaldırınca siyah parçanın alt hizasında alyan vidaları görebilirsin.

quote:

Orijinalden alıntı: Blackeagle

Aracın 3. stopunu değiştirmek istiyorum. Parçayı aldım fakat bağlantı yerlerini tespit edemediğimden zorlamak istemedim. Bu konuda tecrübesi olanlar varsa yardımcı olabilirler mi?
  • Dediğiniz bölümü gördüm görmesine de 3.stop hizasında olmadığından sökmek istemedim. Uygun anahtarım da yoktu :)) O halde bagaj kısmındaki o bölgeyi komple sökmek gerekecek. En iyisi işin ehli birine yaptırmak. Teşekkür ederim cevabınız için.

quote:

stop lambasını sökmek için lambanın üstünde olduğu siyah parçayı çıkarman gerek. bagajı kaldırınca siyah parçanın alt hizasında alyan vidaları görebilirsin.

quote:

Aracın 3. stopunu değiştirmek istiyorum. Parçayı aldım fakat bağlantı yerlerini tespit edemediğimden zorlamak istemedim. Bu konuda tecrübesi olanlar varsa yardımcı olabilirler mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BlackEagle -- 20 Mayıs 2011; 11:00:38 >

• stepnenin üzerindeki avadanlıkta o alyana uygun anahtar var. çok kolay bir işlem aslında. benim zevkine temizlemek için söktüğüm olmuştu o bölümü.

quote:

Dediğiniz bölümü gördüm görmesine de 3.stop hizasında olmadığından sökmek istemedim. Uygun anahtarım da yoktu :)) O halde bagaj kısmındaki o bölgeyi komple sökmek gerekecek. En iyisi işin ehli birine yaptırmak. Teşekkür ederim cevabınız için.
  • selam arkadaşlar,

yaklaşık 4.5 yıldır 2001 clio rxt kullanmaktayım. geçen ay serviz ışığı ve airbag ışığı yandı. ertesi gün geçti. dün akşam aynı ışıklar tekrar yandı ama bu sabah tekrar söndüler. sebebi ne olabilir? airbag mi arızalandı acaba? bir fikri olan, daha da iyisi başına gelip de halletmiş olan var mı?
  • 
Sayfa: önceki 412413414415416
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.