Şimdi Ara

CLIO II SAHİPLERİ (409. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15.865
Cevap
75
Favori
1.616.892
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 407408409410411
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ben tek kapı ve camurluk boyattım 300 milyona anlaştık pasta cila ve renk tutması garantisi verdiler . üstelik istediğin zman getir bi pasta cila daha atalım dediler.
  • kaput, ön tampon, ön ızgara, sağ çamurluk, sağ sis kapağı pasta ve cila 500...zaten parça başı 130-150 arası alıyorlar normal yani...
  • benim arka kapı ve çamurluğu 200e boyadılar. Maliyetini aldılar güya :) akraba kazığı yedim yani. Ben boyama demiştim o tutmuş boyamış bide diyoki tamam maliyetini alıcam :) pasta cila filanda yok
  • arka kapı ve çamurluk 2 parça yapar ve kapladıkları alan bakımından bence normal hatta ucuz...eğer işlem ustalıkla yapıldıysa bence en doğrusunu yapmışlar...pasta cila genelde benim eski arabadaki gibi (eski derken içerledim kendime) boya yapıldıktan sonra kabarma durumlarında atılıyor sanırım. benim de ilk arabam oldugu için ilk defa da boyacıyla muhatap oldum. eğer senin boyada sorun yoksa 200 iyi rakam. bizim burada 120 TL ye pasta+cila+boya koruma yapan auto king ler mevcut. biraz daha araştırıp bence o işi de ehliyle yapacak birilerine yaptırt.
  • Hocam bir an önce yeni birşeyler bulup aramıza dönmeni temenni ediyorum. Boya iyi oldu kabarma filan yok. Aracıma komple pasta cila + detaylı iç temizlik filan yapan yer buldum. 175e yapıyorlar. daha ucuz bi yer bulmaya çalışıyorum . aracımın içi çok pis :) yaz denize filan gidip gelip temizlik yaptırmayı düşünüyorum.
  • arkadaşlar dünden beri airbag arızası lambası yanıyor ara ara bi yanıyor bi bakmışım sönmüş sonra yine yanmış yani kafasına göre sizce önemli mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: sahatay63

arkadaşlar dünden beri airbag arızası lambası yanıyor ara ara bi yanıyor bi bakmışım sönmüş sonra yine yanmış yani kafasına göre sizce önemli mi?

Benimki şu anda sürekli yanıyor. Çünkü koltuğun altındaki airbag soketinde bağlantı sorunu var. Belki benzer bir sıkıntıdır sizinkide.
  • geçen gün marşa bastım çalışmadı,ikinci seferde çalıştı araç.ancak traktör gibi inanılmaz bir sarsıntıyla..30 saniye kadar sarsıntı devam etti,sonra normale döndü..daha sonra da yapmadı,yolda falan giderken de bir sorun yok.acaba arabanın bu kadar sarsıntılı çalışmasının sebebi ne olabilir? bu olay benzinli çalışmada oldu.hava filtresi,buji sorunu olabilirmi? yaıt ihtimali yok gibi,hep aynı yerden alrım..
  • quote:

Orijinalden alıntı: aliuygun

geçen gün marşa bastım çalışmadı,ikinci seferde çalıştı araç.ancak traktör gibi inanılmaz bir sarsıntıyla..30 saniye kadar sarsıntı devam etti,sonra normale döndü..daha sonra da yapmadı,yolda falan giderken de bir sorun yok.acaba arabanın bu kadar sarsıntılı çalışmasının sebebi ne olabilir? bu olay benzinli çalışmada oldu.hava filtresi,buji sorunu olabilirmi? yaıt ihtimali yok gibi,hep aynı yerden alrım..

1-2 sayfa önce konusu geçmişti. Traktör gibi çalışıyorsa bobinlerde problem vardır demişti bir arkadaşımız.
  • çok büyük olasılıkla sorun arkadaşın dediği gibi soketlerde görünüyor. 2 clio2'de de yaşadım bu kronik sorunu. ilkinde sanayideki elektrikçi, ikincisinde de yetkili servisteki elektrikçi aynı işlemi yaptı: soketi iptal edip kabloları direk bağlamak.

quote:

Orijinalden alıntı: coachya
    quote:

arkadaşlar dünden beri airbag arızası lambası yanıyor ara ara bi yanıyor bi bakmışım sönmüş sonra yine yanmış yani kafasına göre sizce önemli mi?

Benimki şu anda sürekli yanıyor. Çünkü koltuğun altındaki airbag soketinde bağlantı sorunu var. Belki benzer bir sıkıntıdır sizinkide.
  • motor çalışır haldeyken bujilerin üstündeki ateşleme bobinlerini sırayla sök ve tak. söktükten sonra motorun sesinde değişme oluyorsa o bobin sağlamdır, ama motorun zaten sarsıntılı olan sesi değişmiyorsa o bobin bozuktur. hatta bazen 1 bobin arızalıyken motor silkeleyerek çalışır ama sağlam olanlardan birini daha devre dışı bırakırsan motor durur.
    servis dışında bu parça 60tl civarındadır, hiç tavsiye etmem, ilk clio'da bir ay ömrü oldu hep, yetkili serviste 90tl verdim, daha sonra hiç bozulmadı kaldı ki zaten garantili oluyor.

quote:

Orijinalden alıntı: ozkan.rxt
    quote:

Orijinalden alıntı: aliuygun
    geçen gün marşa bastım çalışmadı,ikinci seferde çalıştı araç.ancak traktör gibi inanılmaz bir sarsıntıyla..30 saniye kadar sarsıntı devam etti,sonra normale döndü..daha sonra da yapmadı,yolda falan giderken de bir sorun yok.acaba arabanın bu kadar sarsıntılı çalışmasının sebebi ne olabilir? bu olay benzinli çalışmada oldu.hava filtresi,buji sorunu olabilirmi? yaıt ihtimali yok gibi,hep aynı yerden alrım..

1-2 sayfa önce konusu geçmişti. Traktör gibi çalışıyorsa bobinlerde problem vardır demişti bir arkadaşımız.

• quote:

Orijinalden alıntı: leki

çok büyük olasılıkla sorun arkadaşın dediği gibi soketlerde görünüyor. 2 clio2'de de yaşadım bu kronik sorunu. ilkinde sanayideki elektrikçi, ikincisinde de yetkili servisteki elektrikçi aynı işlemi yaptı: soketi iptal edip kabloları direk bağlamak.

quote:

quote:

teşekkürler dostum

• quote:

Orijinalden alıntı: leki

çok büyük olasılıkla sorun arkadaşın dediği gibi soketlerde görünüyor. 2 clio2'de de yaşadım bu kronik sorunu. ilkinde sanayideki elektrikçi, ikincisinde de yetkili servisteki elektrikçi aynı işlemi yaptı: soketi iptal edip kabloları direk bağlamak.

quote:

quote:

Bende bu soketi iptal işlemini yapmayı dşünüyorum. Belki çıkma soket bulabilirim. Can sıkıntısına hafta sonu sanayi dolşırım belki bakalım. Servis ne kadar aldı işlem için?

• arkadaşlar uzun süredir arabamın egzosundan ses geliyordu biraz araştırma yaptım ama sebebini bulamadım. Arabada yolda giderken veya dururken gaz veriyorum çekince egzostan tıkır tıkır ses geliyor sanki bişey boşalıyormuş gibi. sizce bu ses normalmi? yaz geldi camı açınca bu ses beni rahatsız eder hale geldi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sehzade86

arkadaşlar uzun süredir arabamın egzosundan ses geliyordu biraz araştırma yaptım ama sebebini bulamadım. Arabada yolda giderken veya dururken gaz veriyorum çekince egzostan tıkır tıkır ses geliyor sanki bişey boşalıyormuş gibi. sizce bu ses normalmi? yaz geldi camı açınca bu ses beni rahatsız eder hale geldi.

Katalitik konvektörü dağıtmış olabilirsiniz. Bir kontrol ettirin eksozcuya.
  • arkadaslar benım clıonun debrıyajı cok gerıden kavrıyor nerdeyse 5 cm gerıden kavrıyor kırmızı ısıkta arkadakılerı bekletmemek ıcın kalkarken gazada basıyorum boylece yakıt tuketımı fazla oluyor.tamırcıye sormustum ayar yapılır mı dıye yok demıstı.debrıyaj baskı balatasını degıstırsem duzelırmı yada ayarı varmı bırde ortalama kaca mal olur
  • arkadaslar benım clıonun debrıyajı cok gerıden kavrıyor nerdeyse 5 cm gerıden kavrıyor kırmızı ısıkta arkadakılerı bekletmemek ıcın kalkarken gazada basıyorum boylece yakıt tuketımı fazla oluyor.tamırcıye sormustum ayar yapılır mı dıye yok demıstı.debrıyaj baskı balatasını degıstırsem duzelırmı yada ayarı varmı bırde ortalama kaca mal olur
  • quote:

Orijinalden alıntı: Matchbox

quote:

Orijinalden alıntı: Sehzade86

arkadaşlar uzun süredir arabamın egzosundan ses geliyordu biraz araştırma yaptım ama sebebini bulamadım. Arabada yolda giderken veya dururken gaz veriyorum çekince egzostan tıkır tıkır ses geliyor sanki bişey boşalıyormuş gibi. sizce bu ses normalmi? yaz geldi camı açınca bu ses beni rahatsız eder hale geldi.

Katalitik konvektörü dağıtmış olabilirsiniz. Bir kontrol ettirin eksozcuya.

dağılmışsa ortalam masraf ne olur sizce?
  • servis para almadı, zaten 3-4 dakika sürdü işlem. soketin kökünden kabloları kesip aynı renkleri birbirine bağladı ve bantladı. bildiğin kablo bağlama işi yani.

quote:

Bende bu soketi iptal işlemini yapmayı dşünüyorum. Belki çıkma soket bulabilirim. Can sıkıntısına hafta sonu sanayi dolşırım belki bakalım. Servis ne kadar aldı işlem için?
  • quote:

Orijinalden alıntı: guest.1981

arkadaslar benım clıonun debrıyajı cok gerıden kavrıyor nerdeyse 5 cm gerıden kavrıyor kırmızı ısıkta arkadakılerı bekletmemek ıcın kalkarken gazada basıyorum boylece yakıt tuketımı fazla oluyor.tamırcıye sormustum ayar yapılır mı dıye yok demıstı.debrıyaj baskı balatasını degıstırsem duzelırmı yada ayarı varmı bırde ortalama kaca mal olur

malesef ayar yapılamıyor. iyice sıkıntı yapmaya başlayınca yani yokuşta falan bağırınca değiştirmeni tavsiye ederim. önce ki yazımda da değinmiştim. ben en sonuna kadar kullandım, şuan halen o kullanımdan kalma sıkıntılarla uğraşıyorum. fazla beklememekte yarar var. serviste 600-700 arası, dışarda 300 falan olur. işçilik ve yağ dahil. değiştirince ilk günkü gibi oluyor. ben çok şaşırmıştım yeni debriyaja; çünkü performansı inanılmaz arttırmıştı.

• 
Sayfa: önceki 407408409410411
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.