evet simit degil silindir 27 lıtrelıkmıs.ondan taktırdım.simit tankı sormamıstım ne kadar dıye.
arkadaşlar merhaba arabama kasko yaptırmayı düşünüyorum imzamdaki araç bu arada ilk defa kasko yaptırıcam bu konuda tecrübeli arkadaşların yardımlarını bekliyorum!yardım edicek arkadaşlara şimdiden teşekkürler.
quote:
Orijinalden alıntı: BorAsi
simdi atiker takan bayiden geldim ...
mitsubıshi almera ya takıyorlardı , saat 14 de montaj biter jocam gel gör, olmadı arabayla cıkalım bi dene dedi ...
ben 1.2 araçta araba lpg ile zorlanırmı, gücü düşermi diye kafama takılmıstı ...
bana simit tanglı 1100 tl peşin veya taksit fiyat degısmedi ... silindir depo takılırsa 950 tl fiyat verdi ...
senin depo simit degil ozamn değilmi ?
hocam bir de zavoliden fiyat alın,tahminen 1300 tl civarı olmalı.izmirde polaris lpg ışıkkentte merkezine taktırın..Ben çok memnunum..
quote:
Orijinalden alıntı: filmdükkanı
adam illa da pazarlık derken 11,950 ye aldım bu arabayı pazartesi sabah görüşürüz dedi kapattı :o
verdinmi yani şimdi arabayı..bazen bende satayım diyorum ama ne alcam onu bilmediğiden erteliyorum...
quote:
Orijinalden alıntı: filmdükkanı
adam illa da pazarlık derken 11,950 ye aldım bu arabayı pazartesi sabah görüşürüz dedi kapattı :o
şimdiden hayırlı olsun. arba kaç bindeydi. bir de yerine ne düşünüyorsun?
quote:
Orijinalden alıntı: sahatay63
arkadaşlar merhaba arabama kasko yaptırmayı düşünüyorum imzamdaki araç bu arada ilk defa kasko yaptırıcam bu konuda tecrübeli arkadaşların yardımlarını bekliyorum!yardım edicek arkadaşlara şimdiden teşekkürler.
bence birkaç yerden fiyat al ve en ucuz hangisi fiyat vermişse onu tercih et. ben grupama'dan yaptırdım. şöyle özellikler var, böyle avantajlar var falan filan... neyse benim hanım park halindeyken başka bir bayan arkadan bizim araca çarptı. sol arka çamurluk, bagaj kapağı içeriye göçtü. yetkili servise çektim aracı ve dedimki bu parçaları değiştirin. tamam tabi bunlar değişecek dendi. (oyle çizikten bahsetmiyorum gerçekten göçük yani) sonra eksper gelmiş bakmış bu parçaların değişimine onay vermiyorum bunları düzeltin demiş. heryeri aradım ama eksperin verdiği kararı bir türlü değiştirtemedim. kasko şirketimle görüştüm (grupama), eksper ne derse o olur biz bişey yapamayız dediler. demek istediğim firma isminin bir önemi yok, eksper ne derse o olur.
bende bu lpg olayına takmıs durumdayım, benzin 4.30 olunca lpg takan yer bakmaya basladım ...
aklımda brc var ama fiyat 1500 ... atiker konusunda kararsızım fiyat 1100 tl ...
lpg olayında kitten daha cok takan usta ve montaj olayı cok önemli ...
ben daha önemlisi iyi bir montaj ustası arıyorum, uşak da yasıyorum ama iyi bir yer olursa baska yerede montaj icin giderim ...
bu konuda bilgisi olanlar varsa yardımcı olursa cok sevınırım ...
arac 2006 1.2 16v clio2 hb ...
quote:
Orijinalden alıntı: ozkan.rxt
quote:
Orijinalden alıntı: guest.1981
dun ıtıbarıyle 1.2 hb clıo 2 ye atıker sıralı sıstem taktırdım bakalım lpg de ne yakacagız.hadı hayırlısı...
Hayırlı olsun. Sakin kullanmayı seviyorsan performansı takmıyorsan kafaya %100 memnun kalacaksın. Benzinde 100 km'de ortalama kaç litre yakıyorsan o değerin 1,2 ila 1,5 katı lpg tüketirsin.
"Bir zamanlar LPG düşmanıyken şimdi LPG aşığı oldum..." Kader utansın...
Atiker safefast. Çanakkale Biga'da taktırmıştım. Taktıran herkes memnundu ustadan ben de memnun kaldım. Herkesin de dediği gibi usta önemli, işinin ehli olmalı. 35'lik simit tank taktırmıştım 27-28 litre civarı gaz alıyor. Tanıdığım bi abi var 2005 model 1.2 clio almıştı hemen Atiker taktırmıştı gayet memnundu. Çanakkale'den İzmir'e gidip geliyordu ailesiyle sürekli full dolu araçla hiç bir şikayeti yoktu. Sonra oğlu pert etti arabayı aynısından bi clio daha buldu aldı yine gaz taktırdı tereddütsüz.
lpg taktırıp arıza ısıgı yandıkca sorun cıktıkca servisten gelemiycem diye tırsıyorum ...
yoksa aldıgım gun taktıracaktım ama tek cekıncem bu ...
atikerde sıkıntı yasıyan cok duydum ... şikayetim var.com adresinden okudum, o zman anladımki olay montaj ustasında ,
izmirde polaris gaza ugrasam iyi olacak sanırım ...
atikerden sonra aklımda da brc var ama bakalalım artık ...
quote:
Orijinalden alıntı: ninjayildizi
quote:
Orijinalden alıntı: sahatay63
bence birkaç yerden fiyat al ve en ucuz hangisi fiyat vermişse onu tercih et. ben grupama'dan yaptırdım. şöyle özellikler var, böyle avantajlar var falan filan... neyse benim hanım park halindeyken başka bir bayan arkadan bizim araca çarptı. sol arka çamurluk, bagaj kapağı içeriye göçtü. yetkili servise çektim aracı ve dedimki bu parçaları değiştirin. tamam tabi bunlar değişecek dendi. (oyle çizikten bahsetmiyorum gerçekten göçük yani) sonra eksper gelmiş bakmış bu parçaların değişimine onay vermiyorum bunları düzeltin demiş. heryeri aradım ama eksperin verdiği kararı bir türlü değiştirtemedim. kasko şirketimle görüştüm (grupama), eksper ne derse o olur biz bişey yapamayız dediler. demek istediğim firma isminin bir önemi yok, eksper ne derse o olur.
teşekkürler dostumm o zaman iyi bi ekspere denk gelmek lazım
quote:
lpg taktırıp arıza ısıgı yandıkca sorun cıktıkca servisten gelemiycem diye tırsıyorum ...
atikerde sıkıntı yasıyan cok duydum ... şikayetim var.com adresinden okudum, o zman anladımki olay montaj ustasında ,
dostum ben imzamdaki aracımı 11 nisanda aldım 15 nisanda atiker safefast taktırdım şimdiye kadar memnunum sadece bir kere gösterge panelinde sağ altta egzoz la ilgili ikaz ışığı yandı onu da taktırdıgım yere götürdüm eleman bilgisayara bagladı aracı bir iki ayar yaptı sonra o kaz ışıgı söndü yani anlıycagın şimdilik atikerde bi sorun yok arabadan anlıyanarkadaşların dedigine görede çekişide süpermiş benzinden farkı yokmuş ben acemi oldugum için pek çekişten falan anlamıyorum :)şimdilik tek amacım aracı düz yolda tutup istediğim yere gidebilmek performans sonra :)
quote:
Zavoli kesinlikle kaliteli bir kit.Polaris Lpgde Kerem bey var,kendisi yetkilidir orda..Giderseniz veya telefonla bilgi alırsanız size gerekli ilgiyi gösterecektir.Aracınızda sorun yoksa,iyi bir montaj sonrası sorun yaşamazsınız..Bende arıza falan yok,sadece başka birşey için arcımı bilgisayara bağlattığımda oksijen sensörü arızası vermiş o kadar..onun sebebi de benzin ve lpgnn yanmasının farklılığı ve egzozdan atılan atığın farkından dolayı...Bi sorun olmaz dediler..Bende aracın orjinalliği taraftarıyım ama malesef dizel bi araç değilse lpg kaçınılmaz,başka türlü arabaya binmeye korkuyor insan...
Merhaba arkadaşlar. Yol bilgisayarı ekranında problem var. Pili biten saat gibi rakamlar gidip gelmeye başladı. Bazen tam gösteriyor bazen de komple gidiyor rakamlar. En son stop edip tekrar kontağı açtığımda hiç görüntü yoktu yine. Türk usulu tamir yöntemini (Yumrukla Girişme :) bi kullanayım dedim. Şöyle bir parmakla tık tık yurunca ekrana görüntü geri geldi. Fakat vurunca veya yolda sarsıntıdan ara ara gidip geliyor. Göstergenin arkasındaki soketlerde oksitlenme veya gevşeme olabileceğini düşünüyorum. Gösterge panelini söken var mı? Torpido panelini komple mi çıkartmak gerekiyor? Paneli sökmeden gösterge çıkıyorsa kendim halletmeyi düşünüyorum.
biz ne söylesek olmaz arkadasım ... araca ısındıysan sevdiysen, expertise götür sorun yoksada pazarliğa baslarsın, ve alırsın ...
alıp satıcıysan bisi diyemem, ama biniciysen arabayı sevip ve aracta sorunda yoksa fiyatın pekte önemi yok, üç aşağı beş yukarı anlasırsın ...
alınan lpg: 60.7 lt total gaz litresi 2.24 tlden toplam 136 tl yapılan yol:636 km (yaklaşık 200 km izmir şehiriçinde geri kalan 430 km izmir-aydın otobanında,3 kişi,klima açık,ortalama hız 120 km/h) kmde ortalama 9.5 lt,yaklaşık 21 kuruş...
slm arkadaşlar bende şükür 1.4 16 valf rxt mi aldım ve aranıza katıldım salı günü kavuşuyorum canavara:))daha öncede 96 model clio 1hp kullanıyordum o bile çok rahat araba .oyüzden tekrar clio aldım inşl memnun kalrım:)))
Selam arkadaşlar bir hafta sonu sizlere güzel bir soruyla merhaba diyim istedim :)) bugün bir arkadaşın cliosunu kullandım motoru bana pek normal mis gibi gelmedi şimdi size gözlemlerimi yazıyorum bakayım ne üşüneceksizniz??
1- araç 3000 devirde 100-110 kmyi geçtikten sonra bayaa bi bağırıyor. (araç LPG li) 2- motor çalışırken aynı benim arabadaki gibi tık tık tık tık sesi geliyor. (gerçi siz benim arabayı nerden bileceksiniz :)) 3- araç 5. viteste dahi kaldırılabiliyor stop etmiyor çocuk bunu baskı balatını denemek için yaptı, araç stop etmeyince hemen durdurdu ama moraller de bozuldu tabee baskı balata dediğiin bugün nerden baksan 300 kağıt
4- bence triger ve baskı balata setinin değişmesi lazım sizce de bence mi===?
yorumlarınız için herkese şimdiden teşekkürler.
quote:
Orijinalden alıntı: cnrshn
Selam arkadaşlar bir hafta sonu sizlere güzel bir soruyla merhaba diyim istedim :)) bugün bir arkadaşın cliosunu kullandım motoru bana pek normal mis gibi gelmedi şimdi size gözlemlerimi yazıyorum bakayım ne üşüneceksizniz??
1- araç 3000 devirde 100-110 kmyi geçtikten sonra bayaa bi bağırıyor. (araç LPG li) 2- motor çalışırken aynı benim arabadaki gibi tık tık tık tık sesi geliyor. (gerçi siz benim arabayı nerden bileceksiniz :)) 3- araç 5. viteste dahi kaldırılabiliyor stop etmiyor çocuk bunu baskı balatını denemek için yaptı, araç stop etmeyince hemen durdurdu ama moraller de bozuldu tabee baskı balata dediğiin bugün nerden baksan 300 kağıt
4- bence triger ve baskı balata setinin değişmesi lazım sizce de bence mi===?
yorumlarınız için herkese şimdiden teşekkürler.
bence 5.viteste kalkma işini bir daha denemesin krank mili zarar gördümü bırak 400 ü 2500 liradan olur...
evet arkadaşlar 170,450 km de ben ön sol çamurluk değişik aldım, bende bir şeyi değişmedi sadece ön kaput, sağ çamurluk ve ön tampon motorsiklete dokunduğum için :) boyanmıştı. trigerinin zamanı gelmişti.12000 liraya sattım bugün, alan arkadaşa kazasız belasız sürüşler dilerim...sanayide gösterdi tertemiz araba dediler. hani bir ara satmaktan vazgeçmedim değil ama ev almaya niyetliyim o yüzden benzine harcayacağım parayı ev taksidi olarak dönüştürmek istedim. umarım başka bir clioda tekrar burada görüşürüz...herkese kazasız belasız cezasız sürüşler dilerim...