Şimdi Ara

CLIO II SAHİPLERİ (340. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
15.865
Cevap
75
Favori
1.617.749
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 338339340341342
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: mrhusnu
    Arkadaşlar merhabalar.2004 1.2 16v olan hb clioların deposu kaç litre acaba?

Merhaba. 50 litre.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sakiiin
    clio nun 1.2 si için forumda ayrı bir konu mevcut oraya bakabilirsiniz, 2004 e kadar devam eden kasada tüketim çok iyiymiş, kasa degişince agırlık 100 kğ artmış , dolayısıyla çekiş düşüp, yakıt fazlalaşmış....

teybe aux girişi ekleme konusunda da clio symbol konusunun 139 yada 159 nolu sayfasında fotograflı anlatım vardı, yanlış hatırlamıyorsam.
    quote:

Orijinalden alıntı: 0_IceMaN_0

Arkadaşlar bir iki sorum varda cevaplarsanız çok sevinirim.

Şimdi benim clio II hb olan araçlar çok hoşuma gidiyo bunların 1.2 16 valf olanları var bunlar yakıt tüketimi olarak nasıldır, motora kasayı rahatlıkla kaldırabiliyor mu, kulanan ark varsa memnunlar mı? Bide bu araca lpg taktırıpta bu şekilde kullananlar varsa yakıt olarak nasıl ve memnunlar mı?

Son olarakta 1.4 16 valf olanıda varmış şimdi foruma bakarken gördüm. acaba hangisi daha iyidir. Şimdiden teşekkür ederim.

Clio 2 faz 1 2002'ye kadar var. 2002-2006 arası faz 2, yani makyajlı kasa. 100 kilo ağırlık artışı 2006'dan sonraki clio 3'te var. Onlarda da motorda iyileştirme yapılıp 1.2 motorlar 80 bg yapıldı. Ama 2011 modeller yine 75 bg, bunu anlamış değilim.

• 1.2 almayı düşünen yada merak edenler için ... 1.2 kaçmaz ... kasa kaldırmaz diyenlere sadece şunu söylemek istiyorum ...

kalışta 1.2.3 viteste 1.6 araçları hiçte aratmaz ....

zafı ise ... arabada 3 kişi yada 2 kişi dolu bagajla %10 eğimli rampa yazan yerlerde gelindiginde özellikle 5 viteste 90 km re hızla giderken ...

aynı vitesle çıkamıyorsun ... devir düşüyor çekmiyor ... 4 e alıp deviri yukseltince rahat cıkıyor ...

1.6 araçlarda bu durumu uzun rampalarda hissedersin sadece ...

...
  • quote:

Orijinalden alıntı: leki

hocam bu aux beni çok şaşırtmıştı ilk. telefonun kablosunu bağladım, telefon görüşmelerinde sesi hoparlöre alıyor. gps ile de kullanılıyor ara kablosu varsa, yüklü videoları izlerken sesi arabanın hoparlörlerinden duymanı sağlıyor, ya da gps'in sesli uyarılarını da hoparlörlere verebiliyorsun. aux'u en çok kullandığım şey telefondan müzik dinlemek. çağrı gelince müziği kesip çağrıya bağlıyor hoparlörleri. aux taktığında bunun için ayrı bir ses ayar menüsü çıkıyor db ölçüsünde.

AUX girişini hangi soketle yaptınız acaba?
    Sarı ve yaşil 6 lı soketler gösterilmiş ama bizim araçlara hangisi uyuyor bilemiyorum.
    Ayrıca AUX soketine bağlatı yaptığınız kablonun diğer ucunu acaba nerden dışarı verdiniz?

• bu sony cdx gt 414u, orijinal teyp değil.
    harici vericinin (telefon, gps, mp3 çalar, ipod vs) hoparlör çıkışına iki ucu erkek olan kablonun bir ucunu takıyorsun, diğer ucunu da cd çalar üstündeki sokete takıyorsun. sonra aux menüsü çıkıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi leki -- 7 Ocak 2011; 23:37:07 >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: mrhusnu
    Arkadaşlar merhabalar.2004 1.2 16v olan hb clioların deposu kaç litre acaba?

Merhaba. 50 litre.

Cevap için teşekkürler hocam

Peki 1.2 kullananlara birşey sormak istiyorum.Tam bir depo benzinle ortalama şehir içi-şehir dışı karışık kaç km yapılabilmelidir,normal kullanımda?
  • benzin lambası yandığında 100 tl lik alıyorum ...

uşak izmir git gel 225x2 =450 km

izmir içi 60-80 km

toplamda 510-530 km yapıyorum ...

benzinide 3.89 dan alıyorum ... ( Bp 95 oktan )

not. arabada 2.5 kişi dolu bagaj ve 100 km hızı hiç geçmiyorum diyebilirim... olabildigince sabit hizda gidiyorum...

...
  • sadece şehir içi kullanımda....

( şehir içi dediğim uşak ili ) okulla ev arası 5 km ve araba ısınmadan okula varmış oluyorum ...

lamba yandığında 100 tl lik benzin alıyorum ve ...

370-390 km arası yol gidiyorum ...
  • quote:

Orijinalden alıntı: BorAsi

sadece şehir içi kullanımda....

( şehir içi dediğim uşak ili ) okulla ev arası 5 km ve araba ısınmadan okula varmış oluyorum ...

lamba yandığında 100 tl lik benzin alıyorum ve ...

370-390 km arası yol gidiyorum ...

hocam böyle ölçüm tam doğru olmayabilir bence.en ideali depoyu fulleyip ölçüm yapmak...
  • Lpg konusuna gelince ...

bende çok düşünüyorum ama ... şehir içinde kısa mesafelerde kullanıldıgında lpg hic ucuza gelmiyor ...

araba ısınıp lpg ye geçesiye kadar ben 2-3 km gitmiş oluyorum ve ev okul arası 5 km ...

şehir dışını dşünüyorum ... makul kullanımlarda 1.2 ler şehir dışındada aşırı bir tüketimde bulunmuyor ...

ben yılda 15 bin km yol yapıyorum ve iyibir sistem taktırdıgımda ruhsata işletmesi falan filan derken

anca 2 yılda kendini amorti edeceğini düşünüyorum...

Lpg hesaplaması yapılırken lpg yanında araç ısınasıya kadar belli süre benzin harcadığıda göz ardı edilmemeli ve buda hesaba katılmalıdır...
  • neden ki abi bey ...

2004-2006 modellerde depo şamandra sistemi elektronik ve faz 1 lere göre farklı diye biliyorum ...

lamba yandıgında aynı yerden alıp, aynı güzelgahı devamlı izledigimden dolayı

hep aynı sonuçları alıyorum ...

asıl depoyu fulleyince hatalı ölcüm yapma olasılıgı daha fazla oluyor ... nedeni ?

1. pomapadan pompaya tabancanın atma durumu değişebiliyor...
    2. fazla konulan benzin aracın sallanmasıyla depodan taşabilir ...
    3. taliye borusundan atılabilir ...

ben böyle ölçmenin daha uygun oldugunu düşünüyorum ve 2-3 denemede aynı sonuçların alınmasıda işin sağlaması oluyor ...

...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kalemlikek -- 8 Ocak 2011; 0:56:56 >
  • quote:

Lpg konusuna gelince ...

bende çok düşünüyorum ama ... şehir içinde kısa mesafelerde kullanıldıgında lpg hic ucuza gelmiyor ...

araba ısınıp lpg ye geçesiye kadar ben 2-3 km gitmiş oluyorum ve ev okul arası 5 km ...

şehir dışını dşünüyorum ... makul kullanımlarda 1.2 ler şehir dışındada aşırı bir tüketimde bulunmuyor ...

ben yılda 15 bin km yol yapıyorum ve iyibir sistem taktırdıgımda ruhsata işletmesi falan filan derken

anca 2 yılda kendini amorti edeceğini düşünüyorum...

Lpg hesaplaması yapılırken lpg yanında araç ısınasıya kadar belli süre benzin harcadığıda göz ardı edilmemeli ve buda hesaba katılmalıdır...

hocam çok soğuk havalar haricinde lpgye geçiş 2 kmyi bulmaz,izmirde benim araç 1 km olmadan lpgye geçiyor...vize zamanı yaklaşınca taktırmak ideal olabilir,ben öle yaptım...

• Lpg sizin araç için uygun olabilir daha doğrusu avantajlı olabilir ... ama ben 1.2 16v ler için söylüyorum ...
  • quote:

Lpg sizin araç için uygun olabilir daha doğrusu avantajlı olabilir ... ama ben 1.2 16v ler için söylüyorum ...

hocam sizin yakıt değerleriniz iyi gözüküyor zaten..Pek gerek yok gibi lpgye...
  • bende öyle düşünüyorum ...

hertürlü durumda lpg daha ucuza gelebilir ama arada buna deyecek bir fark yok ...

araba benzinde gerçekten hakkını veriyor ...
  • quote:

hocam bu aux beni çok şaşırtmıştı ilk. telefonun kablosunu bağladım, telefon görüşmelerinde sesi hoparlöre alıyor. gps ile de kullanılıyor ara kablosu varsa, yüklü videoları izlerken sesi arabanın hoparlörlerinden duymanı sağlıyor, ya da gps'in sesli uyarılarını da hoparlörlere verebiliyorsun. aux'u en çok kullandığım şey telefondan müzik dinlemek. çağrı gelince müziği kesip çağrıya bağlıyor hoparlörleri. aux taktığında bunun için ayrı bir ses ayar menüsü çıkıyor db ölçüsünde.

quote:

Orijinalden alıntı: filmdükkanı

CD yapmayı becerdik eyvallah levent...usb'ninde çalıştığını teyit ettik...aux girişi ne işe yarıyor diye düşünürken harici mp3 ve ipod gibi cihazlardan dinlemeye yarıyormuş burdan öğrendik pek de işime yaramayacak sanırsam...

bu kış aylarında benzin ortalaması bu kadar artar mı yahu 40 liraya dayandık!

süper bir özellikmiş, zaten hepsinde yok bu özellik sanırsam ben teybi açınca sırasıyla CD,USB,AUX,TUNER diye seçenekli ekranda gösteriyor, ben bunu akşam deneyeyim:))...ya ben koltuğu biraz geride kullandığım için teybe ulaşmak için biraz eğilmek zorunda kalıyorum, bu da hızlı giderken sorun yaratıyor...şimdi kumanda araştırıyorum, bulursam çok mutlu olucam başımıza bir iş gelmeden...

bir de sorum olacak; hani bazen araçtan inerken/binerken kapıyı tuttuğumuzda hafif akımda bir elektrik çarpması yaşarız, bu akü kaçağından mıdır? bir sorun yaratır mı? durduk yere yanmasın araba

• quote:

Orijinalden alıntı: aliuygun

quote:

Lpg sizin araç için uygun olabilir daha doğrusu avantajlı olabilir ... ama ben 1.2 16v ler için söylüyorum ...

hocam sizin yakıt değerleriniz iyi gözüküyor zaten..Pek gerek yok gibi lpgye...

yaklaşık 0,18 lira şehir dışı, 0,25 şehir içi...mükemmel ortalama, bence de alma lpg...bilinçli kullanıcı için örneksin Borasi....
  • benim bir sorum daha olacak; frenler şertleşti biraz hidrolik yağından olabilir mi? nereden kontrol edebilirim? bir de şanzuman yağı vardı onu nereden kontrol edebilirim? bayağıdır motor yağı suyu harici arabaya bakmadım da...
  • Selamlar. 90.000 km ye kadar 1.4 privilege otomatik vites araçlar sizce hangi fiyat aralığında alınabilir? Bu aracı kullanan ve artısı eksisini yorumlayan olursa sevinirim.
  • selam ufuk ...

öncelikle şunu söylemek istiyorum ... sen akşamları gir form'a :) gündüz senden başkası olmuyor ama aksamları daha hareketli oluyor ...

hele bazı aksamlar uyku falan tutmuyor herhalde 3-4 kişi aynı anda bile olunuyor :) :) burada olmaktan bazen çok zevk alıyorum ...

soruna gelince ben balatalardan oldugunu dusunuyorum ... benimde biraz sertleşmişti gittiğimde balataların dibine gelindigini gördüm ...

serviste ön balataların arkalara göre daha kısa süre dayandığını söylemişlerdi ... o nedenle sadece önler deyişti ve durum düzeldi...

fren hidroliğini kaputu açınca sileceklrin altında görürsün ... ki kaçak olmadıkça eksiltme yapmaz ...

şanzuman yağıda öyle motor yağı gibi 10 binde bir değişmesi gereken bir yağ değil bildigim kadarıyla ...

servise onuda sormuştum ne zman degistirecegim diye ama ne cevap verdigini tam olarak hatırlamıyorum sadece uzun sürede bir sorun oldugunda degişir diye birsey söyledigini anımsıyorum ...

...

quote:

Orijinalden alıntı: filmdükkanı

benim bir sorum daha olacak; frenler şertleşti biraz hidrolik yağından olabilir mi? nereden kontrol edebilirim? bir de şanzuman yağı vardı onu nereden kontrol edebilirim? bayağıdır motor yağı suyu harici arabaya bakmadım da...

• 
Sayfa: önceki 338339340341342
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.