Şimdi Ara

CLIO II SAHİPLERİ (338. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15.865
Cevap
75
Favori
1.617.764
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 336337338339340
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: leki

hocam rekor bende galiba, kontak kullanımı had safhada olduğu için 50 liraya 110km civarı yapıyorum bu aralar. tek kontakla sürdüğüm en uzak mesafe 2km.
    bir de sol teker bilyası ay başını bekliyor, halen yaptırabilmiş değilim, biraz da bu yüzdendir, bir de PO'ya gidiyorum son 3 defadır, bu da farketti sanki.

quote:

Orijinalden alıntı: aliuygun

litresi 2,25 tlden 65 tl (28,8 lt)aygaz ile tamamı şehiriçi 245 km..çok yakıyor yav...kmde 26.5 kuruş yapıyor,daha benzin hariç... kışın benzinde kullansam daha iyi walla.

15 gündür binmedim herhalde.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: filmdükkanı

quote:

Yan sanayi bobin alıp 1 ay sonra aynısını servis'ten orijinal almak zorunda kalmıştım önceki clio'da.

kolçak tamam mı?

Kolçak tamam, kavgasını bile yapmaya başladık eşimle çünkü iki dirsek sığmıyor. Birazdan eve geçeceğim o zaman resim yüklerim.

kolçak süper olmuş güle güle kullan, yalnız bir kaç sorum olacak levent..1- kolçak borasinin dediği gibi biraz ufak geldi bana, kullanışlı mı? 2- koltuk sırt ayar kolunu iptal ediyoruz galiba tam kolçağın dibinde kalmış, doğru muyum?

• paspasla ilgili olarak bende kaucuk alıcam sanırsam yalnız orjinal paspasları beğenmiyorum biraz daha büyüğünü alıcam zaten arka paspaslarda orjinallerin ortasında parça yok e malum İstanbul'un köyünde yaşıyoruz arkaya binen çamurlu ayağını ortaya koyunca içim cız ediyor vallahi...:(
  • quote:

hocam rekor bende galiba, kontak kullanımı had safhada olduğu için 50 liraya 110km civarı yapıyorum bu aralar. tek kontakla sürdüğüm en uzak mesafe 2km.
    bir de sol teker bilyası ay başını bekliyor, halen yaptırabilmiş değilim, biraz da bu yüzdendir, bir de PO'ya gidiyorum son 3 defadır, bu da farketti sanki.

quote:

litresi 2,25 tlden 65 tl (28,8 lt)aygaz ile tamamı şehiriçi 245 km..çok yakıyor yav...kmde 26.5 kuruş yapıyor,daha benzin hariç... kışın benzinde kullansam daha iyi walla.

Levent PO sana yaramadı galiba...50 liraya 110 km 0,45 lira puff çok be hocam :( ali arkadaşın verileri de çok geldi bana :(

• Güle güle kullanının ben daha alışamadım ama bayağı rahatlık sağlıyor.

quote:

quote:

quote:

Yan sanayi bobin alıp 1 ay sonra aynısını servis'ten orijinal almak zorunda kalmıştım önceki clio'da.

kolçak tamam mı?

Kolçak tamam, kavgasını bile yapmaya başladık eşimle çünkü iki dirsek sığmıyor. Birazdan eve geçeceğim o zaman resim yüklerim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sert19 -- 5 Ocak 2011; 13:45:22 >

• Arkadaslar size bir şey danışmak istiyorum,

2 nci el ancak 1-2 kez kullanılmış bir Port Bagaj buldum fiyatı çok uygun, benim model Clio kullanıyordu sahibi arabayı satınca bunuda elden çıkarmak istiyor. Bu port bagaj konusunda tecrübeleriniz varmı? gerçekten kullanılışlımı, aracın dinamiklerine zarar verir mi gibi kafamda bazı soru işaretleri var?

Ne dersiniz? cevaplarınız için şimdiden teşekkürler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sert19 -- 5 Ocak 2011; 13:46:17 >
  • quote:

quote:

quote:

Levent PO sana yaramadı galiba...50 liraya 110 km 0,45 lira puff çok be hocam :( ali arkadaşın verileri de çok geldi bana :(

benim araç çok yakıyor da leki kardeş senin araç benzini sömürüyormuş resmen ya.Valla ne yaptıysam daha az yakmıyor..yağı,filtreyi yeni değiştirdim,3000 deviri geçmem...zaten fabrika verisi de benzinde şehiriçi 9,6 lt,demekk ki lpgde 11,5 lt yakması pek anormal değil,kış mevsimi de yakıtı arttırdı..

• quote:

quote:

quote:

benim araç çok yakıyor da leki kardeş senin araç benzini sömürüyormuş resmen ya.Valla ne yaptıysam daha az yakmıyor..yağı,filtreyi yeni değiştirdim,3000 deviri geçmem...zaten fabrika verisi de benzinde şehiriçi 9,6 lt,demekk ki lpgde 11,5 lt yakması pek anormal değil,kış mevsimi de yakıtı arttırdı..

• 2-3 ay önce istasyondan benzin aldım yol bilgisayarını sıfırladım.
    normalde yoğun olan bir yolda çok güzel akan bir trafik vardı.
    16 km yol yaptım işyerime geldiğimde sarfedilen yakıta baktım ve 0,9 yazıyordu.Hadi diyelim 0,9 1 olmak üzere iken durdum 1 olsun 100km ye 6 lt yapar.
    Araç,imzamdada yazdığı gibi 2000 model 1,6 8v rxt.
    2500-2800 devir arası gittim.Sadece batçıkların çıkışlarında 3000 devire çıktım.
    Acaba yol bilgisayarı mı yanlış yaptı diyorum :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: emdbrs

2-3 ay önce istasyondan benzin aldım yol bilgisayarını sıfırladım.
    16 km yol yaptım işyerime geldiğimde sarfedilen yakıta baktım ve 0,9 yazıyordu.Hadi diyelim 0,9 1 olmak üzere iken durdum 1 olsun 100km ye 6 lt yapar.
    2500-2800 devir arası gittim.Sadece batçıkların çıkışlarında 3000 devire çıktım.

Hocam % 90 oranda doğrudur. Bende gidilen yol ile yakılan yakıta bakıp sağlamasını yapmak için depoyu fullediğimde; depo 14.7 lt de dolması gerkirken 15.3 lt de dolmuştu. Bu durumda yaklaşık 7.35 lt de 0.3 lt hata var ise 6 lt için 0.25 lt hata vardır bu durumda yakıtınız 6.25 lt yaklaşık hesaplayabiliriz; tabiki bunlar kağıt üzeri hesaplar her an değişebilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sert19 -- 5 Ocak 2011; 23:33:48 >

• levent hocam 3 seferdir PO dan alıyorum onunda farkı var demişşin ...

bu PO nun benzini nasıldır ... menzili dahamı az acaba ?

ben hep bp den alırdım ki PO nun met edilmesi üzerine bugun ilk defa 20 tl lik aldım ve denemek için ...

bakalım ...
  • bence de doğru, düzgün trafik olunca, dur kalk olmayınca ve düz yol olunca bu arabaların yakıtı çok iyi. şehir içi şehir dışı tam iki kat fark ediyor özellikle benim bugünlerdeki kullanımımla. şu andaki ortalama 11lt, karlı havada 13 bile oluyor. bugünlerde yoğunluktan bir yere gidemediğim için 50 liralık benzin bir hafta gidiyor bu kadar çok yakmasına rağmen çünkü mesafem çok az ve günde en az 10 kez kontak çeviriyorum en uzak 2km sürüşle bu da güzergah dışına çıkarsam, ayrıca yollar çok dik. 2 tane dik yokuş çıkıyorum eve gelirken. dışardan bakıldığında arabada sorun var gibi görünüyor ama sinop'un dur kalk kısa mesafeli ve dimdik yokuşlu yollarında bunlar kaçınılmaz.

lpg taktırsam yine kârlı olmayacağım, zaten ilk çalışmada benzin gerekiyor, hatta belli bir ısıya kadar benzinde gidiyor araba kaldı ki okul-ev arası 1km bile yok.
    neyse ki yazları yakıt tüketimim neredeyse hiç yok :)

CLIO II SAHİPLERİ

quote:

Orijinalden alıntı: sert19

quote:

Orijinalden alıntı: emdbrs

2-3 ay önce istasyondan benzin aldım yol bilgisayarını sıfırladım.

Hocam % 90 oranda doğrudur. Bende gidilen yol ile yakılan yakıta bakıp sağlamasını yapmak için depoyu fullediğimde; depo 14.7 lt de dolması gerkirken 15.3 lt de dolmuştu. Bu durumda yaklaşık 7.35 lt de 0.3 lt hata var ise 6 lt için 0.25 lt hata vardır bu durumda yakıtınız 6.25 lt yaklaşık hesaplayabiliriz; tabiki bunlar kağıt üzeri hesaplar her an değişebilir.

• hocam olumsuz yönde etkisi var, total'de 120 km'nin altına düştüğüm çok nadirdir. son 3 alış PO 110 km civarı.
    cumartesi günü samsun yolu var yine, uzun yolda deneyeceğim bir de.

quote:

Orijinalden alıntı: BorAsi

levent hocam 3 seferdir PO dan alıyorum onunda farkı var demişşin ...

ben hep bp den alırdım ki PO nun met edilmesi üzerine bugun ilk defa 20 tl lik aldım ve denemek için ...

bakalım ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi leki -- 6 Ocak 2011; 0:43:07 >
  • quote:

bakalım ...

Borasi 20 TL ye daha önce alıp KM hesabı yaptıysan mutlaka fark yaratacaktır, ama her zaman diyorum İSTASYON farkı da olabilir...
  • Levent bol bol su içersin bu bisikletlerle günde 2 litre su içsen 2 lira yapar haftada 14 lira al sana 3,5 litre benzin parasına 1 hafta yol alabilirsin :)))

son 2 gündür mp3 yapmaya çalışıyorum nero'da beceremedim çalmadı bende bugün flash disc'e doldurdum hepsini akşam iş çıkışı deneyeceğim onu da çalmazsa boğazın derinliklerine gömebilirim teybimi :)

bu arada yakıt sarfiyatı bende de artmaya başladı 0,32 lere dayandım...şehir içi...
  • quote:

Levent bol bol su içersin bu bisikletlerle günde 2 litre su içsen 2 lira yapar haftada 14 lira al sana 3,5 litre benzin parasına 1 hafta yol alabilirsin :)))

son 2 gündür mp3 yapmaya çalışıyorum nero'da beceremedim çalmadı bende bugün flash disc'e doldurdum hepsini akşam iş çıkışı deneyeceğim onu da çalmazsa boğazın derinliklerine gömebilirim teybimi :)

bu arada yakıt sarfiyatı bende de artmaya başladı 0,32 lere dayandım...şehir içi...

Nero'da müzik cd'si oluştur seçeneği var, bununla yap. Kopyala yapıştır yapma. Flash bellek içinde de setup dosyası ya da içiçe klasörler olmasın. Ayrica eğer flash içinde u3 ya da your drive gibi dosya okuma programları varsa teyp belleği okumaz.

• quote:

quote:

Levent bol bol su içersin bu bisikletlerle günde 2 litre su içsen 2 lira yapar haftada 14 lira al sana 3,5 litre benzin parasına 1 hafta yol alabilirsin :)))

Nero'da müzik cd'si oluştur seçeneği var, bununla yap. Kopyala yapıştır yapma. Flash bellek içinde de setup dosyası ya da içiçe klasörler olmasın. Ayrica eğer flash içinde u3 ya da your drive gibi dosya okuma programları varsa teyp belleği okumaz.

nero da veri cd hazırladan yaptım ben, yanlış yaptım galiba :( bir de en yavaş yakma süresinde hazırlayın diyolar, bir de senın dediğin gibi yapayım...usb de baska hiçbirşey yok şarkılardan başka sanırsam çalacak :)

• Ben evde nero ile yapıyorum sonra evdeki dvd çalarda deniyorum. Evde çalıyorsa arabada da çalıyor.
  • quote:

Ben evde nero ile yapıyorum sonra evdeki dvd çalarda deniyorum. Evde çalıyorsa arabada da çalıyor.

evde vcd bile yok :)) televizyondan usb sayesinde dinliyorum :)) bu şekilde hazırlıyorsan ve dinleyebiliyorsan işin doğrusu budur demek, bende öyle yaktım 1 cd bakalım aksam deneyeceğim...bu arada 70's ve 80's best of disco indiriyorum takribi 300 parça isteğin olursa seve seve gönderirim ;)
  • sen memnunsun o zman PO dan ? doğru anlıyorum demi ...

birde alınan bayiye dikkat etmek lazım sanırım ...

bundan sonra birde shell deniyecegim ... bakalım bp den vazgecmekle iyimi ettik kötümü ...

quote:

quote:

bakalım ...

Borasi 20 TL ye daha önce alıp KM hesabı yaptıysan mutlaka fark yaratacaktır, ama her zaman diyorum İSTASYON farkı da olabilir...

• 
Sayfa: önceki 336337338339340
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.