Şimdi Ara

CLIO II SAHİPLERİ (226. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
15.865
Cevap
75
Favori
1.617.758
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 224225226227228
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Bugün klimamın fanından oldukça rahatsız edici sesler gelmeye başladı, 4 kademe fena ses geliyor bir fikri olan varmı?
  • cliom'la nice 100 binlere.....

• kardeş benim de 120.000 oldu ama çok memnunum inşallah daha da kullanmayı düşünüyorum.

quote:

Orjinalden alıntı: aliuygun

cliom'la nice 100 binlere.....

• beyler benim vites topuzu kullanmaktan eridi

şu altta verdiğim linteki vites topuzunu alsam benim 2004 hb clio 2 Authentique aracıma sizce uyar mı

http://www.hepsiburada.com/renault-clio-b-kangoo-vites-topuzu-orjinal-tip-gumus/productDetails.aspx?categoryid=265003&productid=otso25150187001#tablnk

• Arkadaşlar iki haftalık tatlimde İstanbul-Antalya-Mersin-İstanbul yapacağım.Bu gece çıkıyorum yola 2 hafta sonra aracın yakıt tüketimini yazarım.Hayırlısıyla gidip gelelim.
  • forumun 85. sayfasının sonlarındaki kumanda adaptörü halen satılık ve kullanılmamıştır.bizim cihaz pioneer olduğundan arkadaşımın almanyadan yanlışlıkla gönderdiği bu cihazı kullanamadım.ancak sonra gelen cihazla pioneer 2800 ü sorunsuz kullanıyoruz.aracımız 2004 clio olup ayrı ekranı yoktur.
  • herkese selam.
    26 haziran 10 temmuz arasında çok uzun bir ege akdeniz turu yaptık arabamızla. toplam 4100 km sürdü bu gezi. sinop-samsun-ankara üzerinden çeşme ilk durağımızdı, alanya'ya kadar marmaris hariç bütün tatil merkezlerini ve müzeleri (müze kart sağolsun) gezerek sinop'a geri döndük. çok şükür hiç büyük sorun yaşamadık arabamızla ilgili. sadece birkaç kez otomatik vites uyarı lambası yandı, bu olay gerçekleşince kenara çekip durduk ve arabayı tekrar çalıştırıp devam ettik.

motorumuz yeni bakımdan geçmişti haziran ayı başında, büyük bir sorun yaşamıştım samsun'da, şarj dinamosunun bilyası bozulup eğilince gergi kayışını koparmış ve bu da valflere baskı yaparak bütün valfleri eğmiş. 1300tl civarında bir masrafımız olmuştu ayaküstü samsun'da. samsun sanayide renocular adlı özel renault servisi yapmıştı arabamızı. valflerin yanısıra daha önceden bayrak arkadaşımın da başına gelen bujilerin üzerindeki bobinlerden birinin bozuk olduğunu öğrendik ve onu da değiştirdik.

gezide benzini 7 kez shell'den, 1 kez total'den aldık. şehiriçi veya şehirlerarasında zorlu yollarda depo ortalamamız 7,3'e çıktı ama ankara-izmir arası gibi düz yollarda 6,3 ortalamayla gittik klima da kullanarak 110-120 km hızla.

hoşuma gitmeyen şeylerden biri ise klima, polen filtresini hiç değiştirmedim arabayı aldım alalı, bu yüzdendir diye düşünüyorum. gerçi soğutmadığını düşündüğüm yerlerde hava sıcaklığı 38-39 dereceydi. hoşuma gitmeyen diğer şey de sunroof'tan çok ses gelmesi. takladan sonra su sızdırması sorununu hallettik ama yüksek hızlardaki rüzgar sesini bir türlü kesemedik, klimanın soğutmasını beğenmemem bununla ilgili sanırım, sonuçta yukardan sıcak hava giriyor içeriye, tam izolasyon yok.. bir kere de klimayı açık bırakıp ertesi gün arabayı çalıştırdığımızda değişik bir ses duyduk motordan, çeşme renault servisi bunun motorun ilk çalışmasında klimanın açık olmasına bağladı.

önceden de dediğim gibi eski arabamdan kalma sony mp3 çaları taktırıp hoparlörleri değiştirmiştik, bu gerçekten çok hoşumuza gitti, ses kalitemiz mükemmel, sadece kumandayı kullanamıyoruz, ona da alıştık artık.

sonuç olarak, umulmadık yerlerde baş ağrıtan clio, "macera olur, bozulursa da canım sağolsun" diye düşündüğüm gezide hiç yolda bırakmadı.
    herkese kazasız belasız günler ve iyi yolculuklar dilerim.

• herkese merhabalar,bende 2004 model 1.4 privillege var.motor yağını değiştirttim geçen gün.4 litre yağ kattı.bu doğru mu acaba? 5 litre mi olması gerek yoksa 4 litre mi?? motor 1.4.. yağ filtresi de değişti..4 litre kattı..yeter mi acaba 4 litre??
  • quote:

Orjinalden alıntı: ktmne

herkese merhabalar,bende 2004 model 1.4 privillege var.motor yağını değiştirttim geçen gün.4 litre yağ kattı.bu doğru mu acaba? 5 litre mi olması gerek yoksa 4 litre mi?? motor 1.4.. yağ filtresi de değişti..4 litre kattı..yeter mi acaba 4 litre??

16v ise 5'e yakın, 4,8 lt civarında, ama filtre de değişince 5 litreyi buluyor diyorlar. 8v motorlar daha az yağ alıyor ama 2004 model 8v var mı, bunu bilmiyorum.
  • quote:

herkese merhabalar,bende 2004 model 1.4 privillege var.motor yağını değiştirttim geçen gün.4 litre yağ kattı.bu doğru mu acaba? 5 litre mi olması gerek yoksa 4 litre mi?? motor 1.4.. yağ filtresi de değişti..4 litre kattı..yeter mi acaba 4 litre??

yağ çubuğunu kontrol edin hocam çizgilerin arasındaysa yeterlidir zaten

ben de gecenlerde degıstırmıstım 4 lt koydu usta, yeterli demişti bana
  • çok sağolun yardımlarınız için.ben yeni katıldım aranıza,çok memnun oldum böyle bir forumdan.şimdiden yardımlarınızdan dolayı herkese çok teşekkür ederim.benim aracım 16v privilege,2004 model 1.4 gayet memnunum.pek problem çıkartmayan bir araç..ancak yol sesini,lastik sesini biraz fazlasıyla içine almakta..bu da herhalde küçük,spor ve hafif olmasından herhalde? değil mi? fikri olan varsa yorum yazarsa çok sevinirim.

matematik öğretmeni
  • quote:

Orjinalden alıntı: two_fast_two_furious

quote:

yağ çubuğunu kontrol edin hocam çizgilerin arasındaysa yeterlidir zaten

ben de gecenlerde degıstırmıstım 4 lt koydu usta, yeterli demişti bana

bu motorun yağ çubuğuna ulaşmak çok zor. motor sıcakken denemeyin, kesin yakarsınız elinizi. bunu yapmaktansa kontağı çevirince silecek kolundaki yol bilgisayarı tuşuna bir kez basın, eğer ekranda sıfıra benzeyen karakterlerden 6 tane varsa yağ sorunu yok demektir.

• arkadaşlar aracım 2004 privilege 1.4 16v.. 80000 km. de..TEK ve BÜYÜK problemim;
    yol,lastik sesini çok fazla içeri alması.özellikle asfalt biraz taşlı,sert asfalt ise.Bir de en
    ufak bir kasis,hafif bir bozuklukta bile araba çok fazla sarsılıyo..sırf bunun için rot ayarı ve balans
    ayarı yaptırdım.artı 4 lastiği değiştirdim,michlen aldım..bu michlen lastikler baya yumuşak,michlen
    energie saver..araba çok hafif düzeldi,yumuşadı süspansiyon,yol sesini öncekine göre %30 anca
    azalttı..ama yine de yeterli değil..bıktım yaa,en ufak bi kasis,lakada içeriyi,arabayı çok sarsıyo,
    asfalt sesi çok fazla..nolur bana yol gösterin,sırf bu nedenden dolayı satmayı düşünüyorum
    bazen arabayı..ne yapabilirim??

• quote:

arkadaşlar aracım 2004 privilege 1.4 16v.. 80000 km. de..TEK ve BÜYÜK problemim;
    yol,lastik sesini çok fazla içeri alması.özellikle asfalt biraz taşlı,sert asfalt ise.Bir de en
    ufak bir kasis,hafif bir bozuklukta bile araba çok fazla sarsılıyo..sırf bunun için rot ayarı ve balans
    ayarı yaptırdım.artı 4 lastiği değiştirdim,michlen aldım..bu michlen lastikler baya yumuşak,michlen
    energie saver..araba çok hafif düzeldi,yumuşadı süspansiyon,yol sesini öncekine göre %30 anca
    azalttı..ama yine de yeterli değil..bıktım yaa,en ufak bi kasis,lakada içeriyi,arabayı çok sarsıyo,
    asfalt sesi çok fazla..nolur bana yol gösterin,sırf bu nedenden dolayı satmayı düşünüyorum

amortisörler ne durumda ki acaba? genel olarak içeri ses alır clio'lar, küçük olduğu için de sarsılır, laguna konforu beklememek lazım açıkçası. başka bir clio'ya binin, eğer duyduğunuz rahatsızlık ve aynı sesler onda da varsa bence daha konforlu bir araç almaya çalışın..

ayrıca acaba lastik ebatları fabrika çıkışı olan ebatlar mı? ince yanaklı lastikler yol tutuşunu artırmakla birlikte içeri çok ses verir ve arabayı özellikle şehiriçi kullanımda sarsar.
    size saçma gelecek belki de ama, müziğin sesini açmayı deneyin, ben de sesten çok rahatsız olurum, bu yüzden müzik sesim genellikle yüksektir.

• quote:

arkadaşlar aracım 2004 privilege 1.4 16v.. 80000 km. de..TEK ve BÜYÜK problemim;

bende daha önce 2003 model opel corsa vardı. şimdiki 2004 clio hb arabımı aldığımda dedim bu ne yaaa ara aya bindik tarktöre mi, inanılmaz sarsıyor. en küçük bir taşı bile arabada hissdiyorsunuz sonra biraz lastik havalarını indirdim şimdi daha iyi önler 30 arkalar 29 birde bunu deneyin. vede alışmaya bakın çünkü renaultların amörtisörleri sert buda yoldaki tüm bozuklukları hissetmenize yol açarken yol tutuşu sağlamlaştırıyor.

• bende dijital gösterge var orda motor çalıştığında yağı "oil ok" diye gösteriyor allahtan da yağ çubuk ile falan uğraşmıyorum
  • quote:

Orjinalden alıntı: arsende

Arkadaşlar merhaba

Bugün klimamın fanından oldukça rahatsız edici sesler gelmeye başladı, 4 kademe fena ses geliyor bir fikri olan varmı?

Konu güncel arkadaşlar varsa tecrübeleriniz bilmek isterim.
  • quote:

quote:

Arkadaşlar merhaba

Konu güncel arkadaşlar varsa tecrübeleriniz bilmek isterim.

hıım hiç böle bişey yaşamadım bence sanayide iyi bir reno ustasına yada klima tamiri yapan bir yere göster vakit kaybetmeden.ses yapıyorsa önemli bir sorunun habercisi olabilir.
  • Arkadaşlar herkesin fikrini bekliyorum... Almayı düşündüğüm 2000 model clio hb RTX araç var. 98000 km.de ve araba temiz. LPG yok... siz ce 11.500 ytl makul bir fiyat mı? Şimdiden teşekkürler...
  • bence gayet makul aynısını km 100000 12500 aldım
  • 
Sayfa: önceki 224225226227228
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.