Şimdi Ara

CLIO II SAHİPLERİ (224. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15.865
Cevap
75
Favori
1.617.638
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 222223224225226
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • aracım clio ıı 2003 model 23000 km de 650tl ye triger seti ,devirdaim pompası, devirdaim vanası ve keçesi ,antifiriz pul + işçilik ve %25 bakım günleri indirimi samsun yetkili serviste yaptırma gafletinde bulundum.Arkadaşlar sizlere sormak isterim 2003 model 23000 km de olan araçta devirdaim pompası bozlurmu yoksa servis kazanç sağlamak için yapmış mıdır diye kendime sormadan edemiyorum ne dersiniz

• Triger seti değişimde devir daim pompasınında değişmesi iyidir, ancak zorunlu değildir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Matchbox -- 15 Haziran 2009; 15:35:05 >
  • 23000km de devir daim değişmezki,tamam aracın yıl olarak kayış değişimini gerektirmiş fakat pompa bence fuzili
  • arkadaşlar triger seti değişiminde 8v ile 16v arasında fiyat farkı var. o nedenle yetkili servis de olsa farklı ücretler ortaya çıkabiliyor.
  • arkadaşlar triger seti değişiminde 8v ile 16v arasında fiyat farkı var. o nedenle yetkili servis de olsa farklı ücretler ortaya çıkabiliyor.

aracım 16 valf bu km de araç ta bunların değişmesi pek mantıklı gelmedi bana
  • quote:

Orjinalden alıntı: mustyyyyy

arkadaşlar triger seti değişiminde 8v ile 16v arasında fiyat farkı var. o nedenle yetkili servis de olsa farklı ücretler ortaya çıkabiliyor.

aracım 16 valf bu km de araç ta bunların değişmesi pek mantıklı gelmedi bana
  • Direksiyon göbeğine boyamayı njasıl yaptınız acaba?

Orjinalinde böyle bir halka bulunmuyor sanırım.
    quote:

Orjinalden alıntı: SYMBOL8699

3

CLIO II SAHİPLERİ

• 98 clio rta aracıma sağ ve sol DEPO marka far aldım...verdiği ışık olarak pek memnun oldğumu soleyemem..2*60+30 işçiilik=150...memnuniyet kötü
  • Yaklaşık bir ay önce bakım sırasında sol arka tekerlek bilyası ( rulman) ses geliyor diye değiştirilmişti.
    Cumartesi günü yolda aniden aracımın arka tarafıdan bir uğultu,yüksek bir yol gürültüsü duymaya başladım.Nadirende olsa çıt çıt diye bir ses duyuluyordu.Bende aracımı tekrar bakım yaptırdığım yere götürdüm,aracı lift ile kaldırıp kontrol ettğimizde yeni takılan SKF marka rulmanın kilitlendiğini neredeyse hiç dönmediğini gördük.Neyseki 1 yıl garantisi olduğundan parçayı aldığım yerde ücretsiz değiştirdik ve sorun halledildi.
  • hocam mercekli aldıysanız normal buzlu camlara göre aydınlatma daha az
    ama tavsiyem kaliteli ampül kullanmanız Osram Nightbreaker gibi hakkaten
    aydınlatması çok iyi nightbreakerların yada philips de olabilir..

quote:

Orjinalden alıntı: ingeniatorem

98 clio rta aracıma sağ ve sol DEPO marka far aldım...verdiği ışık olarak pek memnun oldğumu soleyemem..2*60+30 işçiilik=150...memnuniyet kötü
  • Merhaba Arkadaşlar,
    Konu triger setinden açılmışken sorayım: araç 62000'deyken değişmiş triger seti şimdi 94500'de? Kaç kilometrede değişim ister tekrar 120,000 diye biliyorum rakam doğru mu? Bir yardım...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi inimicus -- 19 Haziran 2009; 20:03:42 >
  • Her 60.000 km de veya her 4 yılda bir. Hangisi önce dolarsa.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Matchbox -- 19 Haziran 2009; 20:41:51 >
  • Teşekkürler...
  • Arkadaşlar merhaba, bu sabah aracımı muayene için esenyurt'taki istasyona götürdm. Tüm işlemler toplam 45 dakika sürdü. Kısa farlarımdan bir tanesi ayarsız, bir de motorda yağ kaçakları var dediler. Hafif kusurlu olarak muayenden geçtim. Çok rahatladım valla , acaip strese girmiştim ya geçemezsem diye

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fbcemo -- 20 Haziran 2009; 15:00:21 >
  • muayene de arabada bazı kısımlar hasarlı olursa ikinci muayene için
    ekstra ücret almıyorlar değilmi benim 110.000 de araba 120 bin bakımı yaklaştı
    ama kasımda da muayene giricem...
  • İlanda klima olduğundan bahsediyor araçta klima yok.Dikkat ettiyseniz en düşük donanım bu modellerde devir saati yoktur.Km si gercekse trigerinin değişip değişmediğinide iyice bir sorgulamak gerekiyor.İyi incelemek lazım bu disel araçların çoğu şirket yada renta car araçları oluyor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: two_fast_two_furious

muayene de arabada bazı kısımlar hasarlı olursa ikinci muayene için
    ekstra ücret almıyorlar değilmi benim 110.000 de araba 120 bin bakımı yaklaştı
    ama kasımda da muayene giricem...

bildiğim kadarıyla almıyorlar ama sen yine de tüvtürk'ün internet sitesinden bi kontrol et istersen..
  • Eğer bagaj ihtiyacınız yoksa HB almanızı öneririm. 1.2 16V motor symboldeki 1.4 8V motordan daha yeni teknoloji ve daha az yakar.

İlana gelince; Ben 55 binde benzinli aynı donanım seviyesi ve modeldeki aracımı 13.750ye aldım. Dizelin bu fiyat olması düşündürücü. Çoğu dizel clio yada albea şirket çıkması, rent a car çıkması oluyor. Aman dikkat diyeyim.

Temiz bir benzinli clio + LPG ikinci elde çok daha güvenli olacaktır.

quote:

Orjinalden alıntı: ultrasim35

merhaba arkadaslar.sizlere danışmak istediğim bi konu var.clio almak istiyorum ilandaki arac dikkatimi cekti.sizce nasıl? yani fiyat normal mi.birde 125000km olması bi sorun yaratır mı bu aracların motor ömrü ne kadardır? linki veriyorum.simdiden ilginize tesekkurler.

• Sevgili arkadaşlar herkese merhabalar. Donanım Haber birinci Ankara buluşmasını 7 Şubat'ta yapmıştık. Şimdi ikincisini düzenlemeye geldi sıra. Sizlerinde desteğiyle düzenleyelim diyorum. Katılmak isteyen arkadaşlar fikir verirse sevinirim.

7 Şubat'taki Ankara buluşmasının konusu.
    http://forum.donanimhaber.com/m_29459192/mpage_1/key_/tm.htm

Yeni yapmayı düşündüğüm buluşmanın konusu.
    http://forum.donanimhaber.com/m_32341909/mpage_1/key_//tm.htm#32341909

Gelmek isteyen tüm arkadaşlara kapımız açık.

Selamlar.

• clio 2 1.2 16 V HB ile clio2 1.5 dci HB arasında bir tercih yapacağım.

senede 10-12 000 km yol yaparım, istanbulda genelde akıcı trafikte ve sakin yollarda kullanacağım.

bu durumda sanırım benzinli motor 6,5 lt/ 100 km yakar, dizel ise 5 lt / 100 km

hesaplarıma göre senede 1000 TL lik fark oluşur. ben 2004-2005 modellere bakıyorum ve genelde dizel ve benzinli arasında 2000 TL fiyat farkı var. vergiyi ve bakım periyotlarını hesaba katarsak benzinli mi almalıyım dizel mi sizce? teşekkürler

bir de bakım aralıklarını yazabilir misiniz ? 10 000 mi 15 000 mi

teşekkürler
  • 
Sayfa: önceki 222223224225226
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.