arkadaşlar üstte yazığım sis farı sorunu ile ilgili kimse birşey bilmiyor mu bi yardımcı olun bekliyor ampuller takılmayı :)
Dostum eğer max 55 A yazıyor ise 75 A'lık ampuller fazla gelir,buda ampullere enerji taşıyan kabloların zamanla fazla ısınmadan yanmasına neden olur.Sen katalog değerlerine göre hareket etmelisin bence...
Merhaba herkeze güzel bir tatilin ardından bende size tüketim değerlerimi vereyim arkadaşlar... Ortalama 100-110 km/h ile yolculuğun % 85 klima açık,araçta iki kişi geri kalan bagaj ve koltuklar bavul,çanta vb. dolu; toplamda 3235 km 570 TL tüketimim oldu.
Not: Aracım 2005 Model 76000 Km 1.2 16 V Aut.
aracımın sol ön tekerinden cik cik diye ses geliyor.ses sürekli değil, tekerin her tur atışında periyodik olarak tekrarlıyor..sanki lastiğin arasına taş sıkışmış da yere her değdiğinde ses yapıyor gibi.bunun sebebi ne olabilir?
:) Arkadaşlar. Uzun zamandan sonra yine ben ve problemlerim buradayız :) Tecrübeli olan arkadaşların fikirlerinden faydalanmak özellikle bu gibi konularda çok iyi oluyor !!
öncelikle lastikleri değiştireceğim artık ömürlerini tamamladılar ama marka nın ne olacağı konusunda her kafadan bir ses çıkıyor. Son durum şudurki çoğunluk 3-5 fazla ver michelin al kurtul diyor. ebatlar 185 / 60 / 14 bu konuda tavsiyesi olan varmı .
selam arkadaşlar, bende de 2000 rxt 1.6 var geçen hafta tatil dönüşü ön cama gelen taş sebebiyle camda çatlak oluştu. çatlağın yeri gözü rahatsız etmiyor. sağ alt köşede. ayrıca çatlağın bir ucu alt kenara kadar indi, diğer ucu kenara doğru yoluna devam edecek anlaşılan. sizce bu camın dağılma riski var mıdır? ankarada oturuyorum, camı ne kadara ve nerde değiştirebilirim. tavsiye edebileceğiniz yerler var mıdır? teşekkür ederim, özgür
Her kafadan bir ses çıkması çok normal ama ben michelin'in en iyisi olduğunu düşünüyorum.Benim aracımda michelin energy var ve çok memnunum,kesinlikle tavsiye ederim.
quote:
Orijinalden alıntı: ademkoc
:) Arkadaşlar. Uzun zamandan sonra yine ben ve problemlerim buradayız :) Tecrübeli olan arkadaşların fikirlerinden faydalanmak özellikle bu gibi konularda çok iyi oluyor !!
öncelikle lastikleri değiştireceğim artık ömürlerini tamamladılar ama marka nın ne olacağı konusunda her kafadan bir ses çıkıyor. Son durum şudurki çoğunluk 3-5 fazla ver michelin al kurtul diyor. ebatlar 185 / 60 / 14 bu konuda tavsiyesi olan varmı .
Eğer çatlak çok derinleşmediyse,yada derinleşmediği bir bölgeyi taşlayarak ilerlemeyi durduklarını duymuştum.Bu konuyu bir araştır istersen.Bu çatlak seni çok rahatsız etmiyorsa değştirmek zorunda kalmazsın.
quote:
Orijinalden alıntı: nova730
selam arkadaşlar, bende de 2000 rxt 1.6 var geçen hafta tatil dönüşü ön cama gelen taş sebebiyle camda çatlak oluştu. çatlağın yeri gözü rahatsız etmiyor. sağ alt köşede. ayrıca çatlağın bir ucu alt kenara kadar indi, diğer ucu kenara doğru yoluna devam edecek anlaşılan. sizce bu camın dağılma riski var mıdır? ankarada oturuyorum, camı ne kadara ve nerde değiştirebilirim. tavsiye edebileceğiniz yerler var mıdır? teşekkür ederim, özgür
yorumun için teşekkür ederim. dağılacağını zannetmiyorum. ama yine de arabaya o şekilde binmek pek hoşuma gitmiyor. bakalım fiyat çok yüksek değilse değiştireceğim. yüksek se arabaya kasko yaptırır kaskodan değiştiririm.
98 clio rte aracımın falarını DEPO marka far ile değiştirdim...fakat hala daha aydınlatma yetersiz...özellikle yağmurda hiç aydınlatmıyor desem yeridir...aracımda daha iyi bir aydınlatma sağlamak için ne yapabilirim...angel far takın demeyin ...bütçem ole şeylere yetersiz...ampulu mu değiştirmeliyim...tavsiye edebileceğiniz ampul veya daha başka önerileriniz var mı...lütfen yardım!!!!!!!!!!!!!!
quote:
Orijinalden alıntı: ingeniatorem
98 clio rte aracımın falarını DEPO marka far ile değiştirdim...fakat hala daha aydınlatma yetersiz...özellikle yağmurda hiç aydınlatmıyor desem yeridir...aracımda daha iyi bir aydınlatma sağlamak için ne yapabilirim...angel far takın demeyin ...bütçem ole şeylere yetersiz...ampulu mu değiştirmeliyim...tavsiye edebileceğiniz ampul veya daha başka önerileriniz var mı...lütfen yardım!!!!!!!!!!!!!!
hocam sizin arabanın farları yanlış hatırlamıyorsam merceksiz. bu durumda ampulü değiştirmeniz yetecektir diye tahmin ediyorum. tabiki bu konudaki üstadların yorumlarını da almak gerek. naçizane benim fikrim şöyle iyi bir ampül işinizi görür.
merceksiz derken nasıl oluyor.??ben de bilmiyorum...
quote:
merceksiz derken nasıl oluyor.??ben de bilmiyorum...
hocam linkteki resimlerde clio2 yazanı tıklayınca resimlerin büyük hallerini görebilirsin. iki çeşit far da mevcut. bakınca farkı anlarsın zaten. resimler buradan
Hocam bende benzer bir ses duyuyordum.Jant kapağından kaynaklandığını farkettim ayagımla hafif vurarak kapağın tam oturmasını sağladım ses kesildi. Sizdede benzer bir durum olabilir (tabi jant kapağı varsa) Kazasız sürüşler...
quote:
Orijinalden alıntı: aliuygun
aracımın sol ön tekerinden cik cik diye ses geliyor.ses sürekli değil, tekerin her tur atışında periyodik olarak tekrarlıyor..sanki lastiğin arasına taş sıkışmış da yere her değdiğinde ses yapıyor gibi.bunun sebebi ne olabilir?
Arkadaşlar merhaba,
2006 model 1,2 - 16V 52000 km'de Clio beğendim ve ciddi olarak almayı düşünüyorum. Araç tiprtonik, 4 hava yastıklı, abs ve yol bilgisayarı var.
16500 lira fiyat sizce nasıl, tiptronik vites sorun çıkarır mı? Şimdiden teşekkür ederim, umarım aranıza katılır ve haftaya aracımın resimlerini burada yayınlarım.
Manuel vites süper ama tiptronik hakkında bir şey bilmiyorum fiyat biraz pahalı bence pazarlık yap
1 sezondur kış lastiği olarak Lassa SNOWAYS ERA 2 sezondur normal lastiklerde Lassa Atracta kullanıyorum sorunsuz tavsiye ederim.
quote:
Orijinalden alıntı: ademkoc
almak istediğiniz araç 52.000 km de yaklaşan 60.000KM bakımı bir araçın gireceği en ağır ve pahalı bakımdır bunuda göz önünde bulundurun bu bakım yaklaşık 500tl size malolur Pazarlıkta bunuda dikkate alın otomatik vitesli araçların piyasası manuel araçlara göre 1-2 bin fazla olması normal.
quote:
Orijinalden alıntı: ankemir
Arkadaşlar merhaba,
2006 model 1,2 - 16V 52000 km'de Clio beğendim ve ciddi olarak almayı düşünüyorum. Araç tiprtonik, 4 hava yastıklı, abs ve yol bilgisayarı var.
16500 lira fiyat sizce nasıl, tiptronik vites sorun çıkarır mı? Şimdiden teşekkür ederim, umarım aranıza katılır ve haftaya aracımın resimlerini burada yayınlarım.
quote:
Orijinalden alıntı: rhetorical
almak istediğiniz araç 52.000 km de yaklaşan 60.000KM bakımı bir araçın gireceği en ağır ve pahalı bakımdır bunuda göz önünde bulundurun bu bakım yaklaşık 500tl size malolur Pazarlıkta bunuda dikkate alın otomatik vitesli araçların piyasası manuel araçlara göre 1-2 bin fazla olması normal.
quote:
Orijinalden alıntı: ankemir
Arkadaşlar merhaba,
Geçen hafta fiyat sordum 60000 bakımı için özel serviste 460 TL Yetkili serviste 820 Tl istediler pazarlık yaparken bunu da göz önüne al .....
öncelikle depo marka far orjinal far a göre aydınlatması daha az olur orjinal olmadığı için beyaz ampul kullanıyorsanız aydınlatma özellikle yağışta çok düşecektir xenon taktıramıyorsanız iyi kaliteli ampul almaktan başka çare yok tavsiyem osram nightbreaker ya da philipsin diamond vs serileri %40 daha fazla aydınlatma sağlıyor ben uzunlarda nightbreaker kullanıyorum gözle görülür bir şekilde aydınlatma arttı ....
quote:
Arkadaşlar mtv yi Garanti Bankası internet şubesinden ödedim.TomTom navigasyon cihazlarına %25 varmış(www.hepsiburada.com da Garanti internet sayfasını kullananlara).Ben yararlanmayı düşünmüyorum.Almayı düşünen varsa şifresini pm atabilirim.