Şimdi Ara

CLIO II SAHİPLERİ (220. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
9 Misafir (1 Mobil) - 8 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15.865
Cevap
75
Favori
1.617.692
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 218219220221222
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar 98 clio rte sahibiyim.bugün havayastığı lambası kendi kendine bir yandı..normalde kontağı çevirdiğimde sönüyordu..şimdi yanıyor..sorun ne olabilir acaba???
  • quote:

Orjinalden alıntı: ingeniatorem

arkadaşlar 98 clio rte sahibiyim.bugün havayastığı lambası kendi kendine bir yandı..normalde kontağı çevirdiğimde sönüyordu..şimdi yanıyor..sorun ne olabilir acaba???

Hocam yanlış hatırlamıyorsam bu forumda şöyle okumuştum: Koltuğun altındaki kabloları kontrol edin, gerekirse soketi temizleyin.
  • merhaba arkadaşlar

1.2 16 V motorun yakıt tüketimi konusunda biraz bilgi verir misiniz ? genelde şehiriçi kullanımı, otoyoldaysa 120 yi pek geçmemek kaydıyla. 2004 ile 2006 model yılı arasında bakıyorum clio 2 hb

biraz da fiyatlarından bahsederseniz çok iyi olur

teşekkürler.
  • Benim arabanın 60.000 bakım için servisi aradım malum indirimde var kaçırmayayım dedim. 850 TL en az tutacak dediler. İndirimiyle 680 TL - 700 TL arasına çıkarsınız extra bişi olmazsa dediler. Bir ara "oha" demeyi düşündüm fakat yetkili hemen Triger setinin yaklaşık 500 Tl tuttuğunu söyledi. Şimdi arkadaşlar yetkilide mi yaptırmak mantıklı yoksa özel servistemi? Ama özel'de bu bakım 550 Tl ye çıkacaksa mesela yine yetkiliye götürürüm.Çok fiyat farkı varmıdır özelle? Yoksa Triger gibi bir parçaya feda mı olsun paralar? 33 binde satın aldım arabayı.30 bin bakımda yetkilide yaptırılmış. 2 senedir gık demedi maaşallah.
  • Clio 1.2 ; 100 Tl benzin alıyorum (sanırım 31-32 lt) şehir içi 600 km yol gidiyorum.Sakin kullanan biriside değilimdir.
  • Bu çok iyi oldu hafta sonu deniycem mutlaka.Soketin vidaları yanılmıyorsam ufak yıldız.Birde hangi spreyle temizledin Yahya kardeş.

quote:

Orjinalden alıntı: yahyademirci

arkadaşlar emniyet kemeri uyarı ışığını hallettim ama kapı açık uyarı ışığını bir türlü halledemedim acaba nerden olabilir. Bu arada emniyet kemeri uyarı ışığının emniyet kemerinin yanındaki kablolarının soketi oksitlenmiş ondan çalışmıyomuş temizleyince çalıştı.
     CLIO II SAHİPLERİ

• kir ve pas sökücü vardı migrostan almıştım ondan sıktım içine birde topluiğneyle içinde tüy kıl falan vardı onları temizledim çalıştı ama şimdide gözüme alıyo o ışık şehir içindede emniyet kemeri takıyorum iyi oldu. Yıldız alyanla sökülüyo vidaları ama dikkat et emniyet kemerinin takıldığı yer zor sökülüyo benimkinde tornavida ile zorladım tırnağını kırdım japonla yapıştırdım :)) Bu arada göztergedeki ampülün inşallah patlamamıştır orayı daha önce bi kaç kez sökmüştüm çok uğraştırıyo.
    Alttakı kapı uyarı ışığını bir türlü halledemedim ona canım sıkılıyo onuda bi halletsem sorunu kalmayacak.
    quote:

Orjinalden alıntı: FauFau

Bu çok iyi oldu hafta sonu deniycem mutlaka.Soketin vidaları yanılmıyorsam ufak yıldız.Birde hangi spreyle temizledin Yahya kardeş.

quote:

arkadaşlar emniyet kemeri uyarı ışığını hallettim ama kapı açık uyarı ışığını bir türlü halledemedim acaba nerden olabilir. Bu arada emniyet kemeri uyarı ışığının emniyet kemerinin yanındaki kablolarının soketi oksitlenmiş ondan çalışmıyomuş temizleyince çalıştı.
     CLIO II SAHİPLERİ

• Eline sağlık kapı uyarı sensörü bence muhakkak ortadaki kapı direklerinde olması gerekiyor.Oralara bakım bende hafta sonu.
  • quote:

Orjinalden alıntı: lorus2004

Clio 1.2 ; 100 Tl benzin alıyorum (sanırım 31-32 lt) şehir içi 600 km yol gidiyorum.Sakin kullanan biriside değilimdir.

arkadaşım sen ciddimisin? ben imzamdaki araçla 100 tl lik benzinle izmir trafiğinde 400-450 km yapabiliyorum. 1.4 8v ile 1.2 16v motor arasında bu kadar fark olabilir mi? acaba diğer arkadaşlarda durum nasıl, bak telaşlandım şimdi
  • bilmiyom faufau kardeş kapı uyarısını halledemedim. Bu arada sen ne yaptın emniyet kemeri uyarı ışığını hallettinmi. sorun ampüldeyse söylede göğsün nasıl söküldüğünüde yazayım bi kaç kez söktüğüm için ezberledim.
    quote:

Orjinalden alıntı: FauFau

Eline sağlık kapı uyarı sensörü bence muhakkak ortadaki kapı direklerinde olması gerekiyor.Oralara bakım bende hafta sonu.
  • hız göstergesinin olduğu camlı bölüm nasıl sökülür?
    2 tane vide var üstte ama tornavida girmiyor oraya nasıl olucak
    bilen bir arkadaş var mı?
  • Arkadaşım hız göstergesini sökmen için ilkin camın iki kenarındaki çıtaları elinle çek çıksın daha sonra direksiyon simidinin arkasındaki parçaları sökecen oda altta üç tane vida ile sökecen. onları söktükten sonra göğüsün üç tane cam tarafında iki tane kap taraflarında iki tanede göstergelerin altında vida var onları sökecen sonra göğsü kendine doğru çekicen çıkıcak ondan sonrada göstergeleri sökecen. Bu arada vidaları yıldız tornavida değil yıldız alyan ile sökecen 5 liraya satılan yıldız alyan takımları var o işini görür. arabanın stepnesinin içindeki takımdada gerçi yıldız alyan var ama seninki duruyomudur bilmem gerçi dursada bi işe yaramaz çok adi bişey hemen yalama yapıyo.
    quote:

Orjinalden alıntı: two_fast_two_furious

hız göstergesinin olduğu camlı bölüm nasıl sökülür?

• bu arada o üstteki vidaları sökmeyle ulaşamazsın göstergeye dediğim gibi komple sökecen elin bu işlere biraz yatkınsa kolaylıkla sökebilirsin ben baya bi sökdüm :))yerine takarkende göğsü yerine tam oturtup ileri doğru ittirecenki yerine tam otursun.
    quote:

Arkadaşım hız göstergesini sökmen için ilkin camın iki kenarındaki çıtaları elinle çek çıksın daha sonra direksiyon simidinin arkasındaki parçaları sökecen oda altta üç tane vida ile sökecen. onları söktükten sonra göğüsün üç tane cam tarafında iki tane kap taraflarında iki tanede göstergelerin altında vida var onları sökecen sonra göğsü kendine doğru çekicen çıkıcak ondan sonrada göstergeleri sökecen. Bu arada vidaları yıldız tornavida değil yıldız alyan ile sökecen 5 liraya satılan yıldız alyan takımları var o işini görür. arabanın stepnesinin içindeki takımdada gerçi yıldız alyan var ama seninki duruyomudur bilmem gerçi dursada bi işe yaramaz çok adi bişey hemen yalama yapıyo.
    quote:

Orjinalden alıntı: two_fast_two_furious

hız göstergesinin olduğu camlı bölüm nasıl sökülür?

• arkadaşlar merhaba iki tane sorunum var
    1.aracım 2000 clio rxt 1.6 aracın sağ ön kapı bazen kilitlenmiyor dışardan açmak istediğimde açılmıyor hafif dışa çıkıyor takılp kalıyor çoğu zaman kontak anahtarı ile kilitliyorum
    sorun nerededir acaba birde kapı iç düşemeleri nasıl sökülüyor sorun hakkında önerilerinizi bekliyorum
    2. frene bastığımda devir saatinin sol yanında bir ışık yanıyor bu bir sorun olduğunamı işaret

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hikmet_19 -- 28 Mayıs 2009; 13:24:19 >
  • kapılsrın menteşlerini iyice bi yağla belki ondandır. Kapıları sökmeye gelince önce vidalarını sök haparlör vidalarıda dahil sonra kendine doğru çek çıkar.
    quote:

Orjinalden alıntı: Hikmet_19

arkadaşlar merhaba iki tane sorunum var
    1.aracım 2000 clio rxt 1.6 aracın sağ ön kapı bazen kilitlenmiyor dışardan açmak istediğimde açılmıyor hafif dışa çıkıyor takılp kalıyor çoğu zaman kontak anahtarı ile kilitliyorum
    sorun nerededir acaba birde kapı iç düşemeleri nasıl sökülüyor sorun hakkında önerilerinizi bekliyorum
    2. frene bastığımda devir saatinin sol yanında bir ışık yanıyor bu bir sorun olduğunamı işaret
  • quote:

Orjinalden alıntı: mustyyyyy

quote:

Clio 1.2 ; 100 Tl benzin alıyorum (sanırım 31-32 lt) şehir içi 600 km yol gidiyorum.Sakin kullanan biriside değilimdir.

arkadaşım sen ciddimisin? ben imzamdaki araçla 100 tl lik benzinle izmir trafiğinde 400-450 km yapabiliyorum. 1.4 8v ile 1.2 16v motor arasında bu kadar fark olabilir mi? acaba diğer arkadaşlarda durum nasıl, bak telaşlandım şimdi

Valla çok ciddiyim. 2 senedir kullanıyorum bu arabayı.Ayda 2 defa 100 TL benzin alırım. Her seferinde de sayacı sıfırlarım. 1-2 defa 570 km.gördüm İstanbul trafiğinde.Genel olarak 600 km gidiyorum.İlk aldığımda arabayı 650 km'ye kadar görüyordu.Şimdi 60 bin'e yaklaştım. Bakımdan sonra yine eski değerlerine gelmesini bekliyorum.

• oo öyleyse çok iyi ya... yakıt tüketimi önemli mesele madem o kadar az yakıyor lpg ye felan hic gerek yok dizel versiyona da gerek yok senede en fazla 10 000 km yaparım, o kadar bile olmaz

ben clio 2 ile mitsubishi colt arasında kalmıştım ama sanırım tercihim clio 2 den yana olacak, yedek parça ve servis maliyetleri konusunda biraz bilgi verir misiniz ?

servise 15 000 de bir giriyor değil mi ? fransız üretim olduğu için biraz masraflı olabilir diye düşündüm ama ?
  • quote:

Orjinalden alıntı: teomans__

merhaba arkadaşlar 103,000 km de 2001 clio rxt aracımı satmayı düşünüyorum fiyat aralığı ne olur??

aracın 120 bin km yapılması gereken bakımları 27.03.2009 tarihinde 900,00 ytl ye yaptırılmıştır. (debriyaj değişimi + triger seti + devirdaim pompası + motor üst kulakları)
    muayene yeni yapıldı 28.02.2011 tarihine kadar gecerli.

Bendede aynı model var gecen sene 88.000 km de 13000 ytl ye almıstım.. BRC tüp taktım su an 101.000 de bende model yukseltmek için satmayı dusunuyorum. Oto satış sitelerinde aratıyorum ancak 15000-16000 istiyorlar bana cok abartı geldi heleki bu devirde...Bence LPG siz ederi 13000-13500 cvarı olsa gerek tuplude 500 ytl koyulabilir. Daha dogrusunu bilenler vardır mutlaka bendeki sadece tahmin..

• quote:

Orjinalden alıntı: ycirak

Merhabalar,

Radyo dinlerken bazı radyo kanllarında müzik kesiliyo ve ekranda "SEARCH" yazıyo. Bu durumda ne yapmam gerekiyor? Ben beceremedim çünkü. Her radyoda yapmıyor bu arada.

Yardımcı olacak yok galiba.. bende aynı sorun var sadece kayıtlı radyo istasyonlarında tek radyoda sıkıntı var onun dısında aynı radyoyu frekansını direk girdigimde boyle bir sorun yaşamıyorm..
  • quote:

quote:

Orjinalden alıntı: mustyyyyy

quote:

Valla çok ciddiyim. 2 senedir kullanıyorum bu arabayı.Ayda 2 defa 100 TL benzin alırım. Her seferinde de sayacı sıfırlarım. 1-2 defa 570 km.gördüm İstanbul trafiğinde.Genel olarak 600 km gidiyorum.İlk aldığımda arabayı 650 km'ye kadar görüyordu.Şimdi 60 bin'e yaklaştım. Bakımdan sonra yine eski değerlerine gelmesini bekliyorum.

senin arabanın aynısı bende var ama ben ort 39 litre ile ş.içi şdışı karışık 650 km gidiyorum.

• 
Sayfa: önceki 218219220221222
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.