Şimdi Ara

CLIO II SAHİPLERİ (20. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15.865
Cevap
75
Favori
1.617.667
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: hece

9 lt yol bilgisayarının ortalama verisi. birkaç gün önce benzin aldım ve yakıt aldığım sıra uyarı lambası yeni yanmaya başlamıştı. eski seviyesine geldiğinde yakıt tüketimi ile ilgili sonucu yazarım.

quote:

Orjinalden alıntı: Falmor

quote:

Orjinalden alıntı: hece

bende 2004 model Clio II, 1,4 16V Dyanmique HB var ve İstanbul'da şehiriçi çok yoğun trafikte 10lt üzerinde yaktığı oluyor ama genel ortalama 9 civarında. henüz çok uzun yolda test etme imkanım olmadı. en uzun mesafe Ümraniye'den Gebze civarına gittim ve ortalama 6,8 lt yakıt tüketimi gösterdi.

Yol bilgisayarı mı 9lt. gösteriyor? Bütün 1.4 16V kullanıcılarının bilgisayarları böyle gösteriyosa servise kontrol ettiriyim bende aracı.

Bu güne kadar hiç görmedim 9 lt. yi ortalama yakıt olarak yol bilgisayarında.Bakımdan sonra bi süre 8.4 lt. göstermişti sonra yavaş yavaş eski haline döndü.Bugün Şirinevler ve Bakırköy de çok yoğun trafikte kullandım aracı ,7.3 lt. gösteriyo bilgisayar.

• quote:

Orjinalden alıntı: biz

clio 1,4 16 walf şehir içi minimum 8 Lt. max 10 lt. yakıyor. öyle yok istanbulda 7 lt yakan clio. 10 lt den fazla yakanlarda yeni direksiyon başına geçenler.... işte bunu burada herkes biliyor. bilmeyenler veya bilmek istemeyenler atıyor işte bunların ağzına bakmayın. diyorum.Bir pazar sabahı sirkeciden sahilden yeşilköye bende 5,2 lt. yaktım... şehiriçinden kastınız bu ise doğrudur.neyse fazla uzatmıyorum bütün clio II sahiplerine sevgilerle...

Arkadaşım sana katılıyorum benimde aracım 2001 1.4 16 w RXT....Bursa da yaşıyorum aracım sevis bakımlı ve oldukçada temiz...Günde en fazla 15 km yapıyorum ş.içinde ama en az 20 kez kırmızı ışığa da yakalanıyorum...bu yol şartlarında aracım;
    Ş.içinde 8-9 lt arası yakıyor....
    Ş.arasında 5.5 lt gördüm bu yaz klima açık olduğu halde....

Gerçek oranlar bunlardır gerisinede inanmıyorum...

• Şehiriçi var şehiriçi var.Benim yolumda 3 ışık var ayrıca kullanım şekli de oldukça değiştirir tüketimi.Ben her zaman anlık yakıt tüketimi göstergesi açık kullanırım aracı.Gazın altında yumurta varmış gibi kullanmaya benziyor bu durumda.İnanıp inanmamak sizin tercihiniz ama aracımı çok az yakıyo göstermek de kendi kendimi kandırmaktan başka bir işe yaramaz sanırım.Saygılar.
  • ben kendi adıma söyleyeyim ki sana inanıyorum. sonuçta amaç birşeyleri paylaşmak ve sen de kenti tecrübelerini yazıyorsun.

hangi devirlerde vites değiştiğin, hangi süratte hangi viteste gittiğin, yokuşlarda vb. nasıl vites - gazı ayarı yaptığın gibi konularda bilgi verirsen sevinirim. sonuçta ben pek teecrübeli bir şöför sayılmam ve tecrübelerinden faydalanmak isterim. (sahiden gaz pedalına yumurta mı bağlasam ne )

quote:

Şehiriçi var şehiriçi var.Benim yolumda 3 ışık var ayrıca kullanım şekli de oldukça değiştirir tüketimi.Ben her zaman anlık yakıt tüketimi göstergesi açık kullanırım aracı.Gazın altında yumurta varmış gibi kullanmaya benziyor bu durumda.İnanıp inanmamak sizin tercihiniz ama aracımı çok az yakıyo göstermek de kendi kendimi kandırmaktan başka bir işe yaramaz sanırım.Saygılar.

• Daha önce dediğim gibi aracı çalıştırdıktan sonra yol bilgisayarındaki anlık yakıt tüketimi göstergesine geçiyorum.Alışkanlık oldu hemen dört kere basıyorum düğmeye.Ondan sonra yol şartlarıda uygunsa mümkün olduğunca fazla devir yapmadan vites değiştiriyorum.Zaten kulak alışkanlığı yetiyor devir saatine bakmıyorum pek.Yokuş aşağı inişlerde boşa almam,beşinci viteste gazsız yada çok az gazla giderim.Zaten anlık tüketim göstergesinde biraz fazla görürsem tüketimi hemen gazı azaltmaya başlarım.Kesin devir ve hız rakamları veremiyorum yola göre değişiyor bildiğin gibi.Yokuş yukarı içim gidiyo birinci ve ikinci viteste mecburen devirli kullanıyorum ve 23 lt lere çıkıyo yakıt anlık olarak.
  • cevap için teşekkürler, anlık yakıt tüketimi göstergesini kullanmayı deneyeceğim bir süre. belki ben de kendimi o şekilde alıştırabilirim.

ben şehirçi ev iş arası gidiş dönüş 4-5 km yapıyorum. belki motor henüz ısınmadığı için de yakıt tüketimim o kadar fala oluyordur. senin günlük yaptığın km. yaklaşık ne kadar acaba.

quote:

Daha önce dediğim gibi aracı çalıştırdıktan sonra yol bilgisayarındaki anlık yakıt tüketimi göstergesine geçiyorum.Alışkanlık oldu hemen dört kere basıyorum düğmeye.Ondan sonra yol şartlarıda uygunsa mümkün olduğunca fazla devir yapmadan vites değiştiriyorum.Zaten kulak alışkanlığı yetiyor devir saatine bakmıyorum pek.Yokuş aşağı inişlerde boşa almam,beşinci viteste gazsız yada çok az gazla giderim.Zaten anlık tüketim göstergesinde biraz fazla görürsem tüketimi hemen gazı azaltmaya başlarım.Kesin devir ve hız rakamları veremiyorum yola göre değişiyor bildiğin gibi.Yokuş yukarı içim gidiyo birinci ve ikinci viteste mecburen devirli kullanıyorum ve 23 lt lere çıkıyo yakıt anlık olarak.

• İş için 33km yapıyorum git gel.Sabah arabayı çalıştırıp bi camlarını silerim,hemen kullanmam faydası vardır heralde.
  • Bende önlere 28 arkalara 30 basıyorum. Uzun yola çıkacaksam önleri 29 yapıyorum. Bir lastikçi tavsiye etmişti ama nedenini sormak aklıma gelmedi

quote:

30 basıyorum ben havaları ama bildiğimden değil.Bi kere lastikçi öle basmıştı diye hatırlıyorum. 185/65/R14 benim lastikler.
  • makyajsız clio 2 cilere bir sorum olacak.

bu mercekli farlardan memnun musunuz? iyi aydınlatıyor mu? bende düz h4 olanlar var onların yerine o merceklilerden taktırmayı düşünüyorumda.
  • Ben memnunum. Aydınlatma konusunda bi sıkıntım yok. Hem çok şık duruyor. Ama ikisini birden değiştirirseniz sadece farlara 400 YTL. civarı vermeniz gerekecek. Orjinal var sadece yan sanayisi üretilmemiş.

quote:

Orjinalden alıntı: ccaparli

makyajsız clio 2 cilere bir sorum olacak.

bu mercekli farlardan memnun musunuz? iyi aydınlatıyor mu? bende düz h4 olanlar var onların yerine o merceklilerden taktırmayı düşünüyorumda.
  • bende kitaptan gorup senin yaptigin gibi onleri 28 arkalari 30 derece yaptim umarim dogrudur. Farkettigimde arkalardan biri 15 dereceydi

tesekkurler.

quote:

Orjinalden alıntı: EN.ES

Bende önlere 28 arkalara 30 basıyorum. Uzun yola çıkacaksam önleri 29 yapıyorum. Bir lastikçi tavsiye etmişti ama nedenini sormak aklıma gelmedi

quote:

30 basıyorum ben havaları ama bildiğimden değil.Bi kere lastikçi öle basmıştı diye hatırlıyorum. 185/65/R14 benim lastikler.

• inanilmaz bir clio video. Arkadaslar daha onceden verildimi forumda bilmiyorum ama bu videodaki arac clio mus. Her ne kadar linkte yazan 106 gti yazsada. Inanilmaz birsey gibi geliyor.

PLayBoOySyoutube
    PEUGEOT 106 GTI.--OTOBAN FARESİ--YER İSTANBULL--
    http://www.youtube.com/watch?v=qzUpBJscZuY

• quote:

Gaz pedalının altında yumurta varmışcasına gaza basın

Ani hızlanmalardan ve ani frenlerden kaçının, vitesi 2500-3000 devir aralığında değiştirmeye, düşük devirlerde kullanmamaya gayret edin. Benzini mümkünse aynı yerden ve temizinden almaya çalışın. Aracın bakımlarını aksatmayın. Lastikleriniz kötü durumda ise değiştirin.Kışın sabah ilk çalıştırmada hemen hareket etmeyin, motor devrinin 1000'in altına inmesini bekleyin.

Tabi acemiliği atana kadar biraz fazla yakarsınız.

Unuttuğum bişey varsa ve çok fazla yapın, edin vs. dediysem affedin
    quote:

Orjinalden alıntı: jackosman

quote:

Hayırlı olsun. Kazasız, belasız, güzel günlerde kullanmanızı dilerim.

En kısa zamanda resimleride bekleriz

quote:

Orjinalden alıntı: jackosman

Yarın hayırlısıyla Clio II B 1,2 alacağım ... 16,5 ta anlaştık . 2005 model 22,000 de araba. Servise götürdük Renault , tertemiz araba dedi . Çok da içime sinde . Çok sevdim . Hayırlısıyla noter işlerini halledeceğiz .

Çok teşekkür ederim . Yakıt tüketimi hakkında bir bilginiz , tavsiyeniz varsa çok iyi olur . Daha çok acemiyim... Çok yakmaz herhalde ?

Hocam , çok teşekkür ederim tavsiyeleriniz için . Aldım arabayı . 3 gündür uykusuzum heyecandan ...Şimdi vize işlemleri de biterse her şey tamamlanmış olacak .

• quote:

Aydınlatma olarak ne kadar fark eder bilmiyorum ama görüntü olarak çok daha güzel gözüktükleri kesin.Yeni mtec super white ampullerimle çok daha güzel oldular
  • quote:

Orjinalden alıntı: illakihb

inanilmaz bir clio video. Arkadaslar daha onceden verildimi forumda bilmiyorum ama bu videodaki arac clio mus. Her ne kadar linkte yazan 106 gti yazsada. Inanilmaz birsey gibi geliyor.

PLayBoOySyoutube
    PEUGEOT 106 GTI.--OTOBAN FARESİ--YER İSTANBULL--
    http://www.youtube.com/watch?v=qzUpBJscZuY

Daha önce verilmişti.Araç gerçekten de Clio II gibi duruyor,ön konsol ve yan aynalar aynı gibi.106 ya binmedim hiç,kesin emin olamam o yüzden.

• LPG fiyatı Atiker sıralı sistem 1100 ytl + 200 ruhsat hadi taş çatlasın 1.500 ytl ye oluyor bir seneyi aşkın kullanıyorum.1.2 16v.

Yakıt tüketimim balıkesirden sonra ankara elmadağ 533 km 36 lt süratim ortalam 110 du çoğu zaman 110-120 ye daha yakındı ve genelde tırmanma klima açık diildi.Özellikle bursa inegöl arası rampa da yokuş yukarı gidiş geliş agresif kullandım buna rağmen 6.7 lt LPG tüketti.Elmadağ EuroAygaz LPG 1,40 ytl yani 50,40 ytl ye 533 km buda km de 0,09 yapıyor yani eski parayla 100 binin altında yakıyor.Gaz izmir ankara dışında 1510 buda km de 0,10 ytl yani eski parayla 101 binlira.
    1.2 16v clio yu istediğiniz kadar zorlayın şehiriçi en fazla 7-7,5 lt yakarsınız.Şehir içi sakin kullanımda şehirler arası 90 sabit hızı yakıtına yaklaşırsınız.

Ben arabayı çalıştırırdıktan sonra direksiyon ışığı sönene kadar beklerim buda 2 sn civarı hemen hareket ederim hararet ibresi biraz kalkıncaya kadar 2000 d/d yı geçmem.Olduğu yerde beklemek benzinliler için çok gereksiz hatta israf,çünkü yağlarımız 5-35 ve bu yağ - derecelerde bile oldukça akışkan.

Birkez daha ısrarla tekrarlıyorum yağınızı servise değiştirirken mutlaka 5-30 veya 5-35 koydurun yani ilk rakam 0 veya 5 ile başlasın,10 ile başlayan ları koydurmayın motorun ilk çalışmasından çalışma sesine kadar çok etkiliyo.Birde 10 ile başlayanlar 10000 kmlik 5 ile başlayanlar 15000 km lik.

Gaza basarkende birden hızlanmak yerine devir ibresini yavaş yavaş yukarı çıkarın ve gereksiz frenlerden sakının çünkü her frenleme tekrar hızlanma gerektirir.Bunun içinde sürekli trafikte görebildiğiniz en uzak noktayı kesin hem kazalardan korunur hemde kontrollü gidersiniz.

LPG yi şiddetle tavsiye ediyorum 2. sayfada motor bagaj kısımlarının resimleri var.Atiker 1100 ytl ve yerli çok sağlam bi sistem en azından ben takıdıktan sonra birkez bile ayar için bile gitmedim.

• Video daki araç clio dur.Youtube da clio makas diye arattır.Pejocular kıskançlıklarından pejo yazmışlar Bu araç 2000 veya 2001 clio hb dir.

Ben lastik havalarını 4 ünüde 32 kullanıyorum.Hatta 34 bile olabilir.Saç jant olduğu için 28-30 basarsan çukur ve tümseklerde virajlarda hava kaçırma ihtimali artar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alfa-x -- 27 Eylül 2007; 2:02:46 >
  • Clio 1.2 16v in seriliğinin kanıtı.

Paulo53youtube
    Acceleration en clio 1.2 16v
    http://www.youtube.com/watch?v=szIXD5xEOcw

Kulaklarınız bayram etsin

Andrija Kozlekyoutube
    Clio Sport sound without rear exhaust
    http://www.youtube.com/watch?v=yBbmC0zu4-U

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alfa-x -- 27 Eylül 2007; 2:39:03 >

• Arabam

• quote:

Ben memnunum. Aydınlatma konusunda bi sıkıntım yok. Hem çok şık duruyor. Ama ikisini birden değiştirirseniz sadece farlara 400 YTL. civarı vermeniz gerekecek. Orjinal var sadece yan sanayisi üretilmemiş.

quote:

geçen sene sanayide parça satan bir dükkanda 160 ytl ye bulmuştum tanesini. orjinal renault parçası olarak. bu aralar bir gideceğim fiyat almak için.

ankarada sanayide parça satan dükkan bilenler yazsın lütfen.

• 
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.