Şimdi Ara

CLIO II SAHİPLERİ (21. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
15.864
Cevap
80
Favori
1.593.064
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • bir arkadaşımın 2004 clio2 sinde rot problemi var değiştirmesi gerekiyor.
    fiyatı ne kadar bilen varmı acaba.
    cevap için şimdiden teşekkürler...
  • Yakın zamanda servislerde 60 bin bakımı yaptıran var mı arkadaşlar? Arabamı değiştirmeyi düşünüyordum kesin karar verdim.15-20 güne kadar bi tanıdıktan 58.000 km de 2003 1.6 16V Clio Dynamic HB 3K alıyorum.
  • 60 bin bakımı demek triger değişimi demektir. Yetkili serviste 6 ay kadar önce 800 YTL. civarı bi fiyat vermişlerdi.

    Ben özel serviste trigerle birlikte bütün filitrelerin değişimini, yağ değişimlerini ve gerekli diğer ufak tefek işleri 450 YTL. civarı bir fiyata yaptırmıştım. Bu fiyatların çok değiştiğini sanmıyorum.
  • Tam olarak neler dahil oluyor acaba 60 bin bakımına.Triger seti güncel fiyatı 150 ytl serviste.İşçilik hariç tabi.
  • Valla ayrıntı bilemiyorum. En iyisi yetkili servisi arayıp öğrenmeniz. Özel serviste aracın km.sine göre değişimlerinden çok ihtiyacı olan kadarı yapılıyor.
  • sadece triger değişmiyor. Ben sormuştum eğer klima varsa klimanın birkaç parçası kayışı falan da değişiyormuş. Ayrıca bütün filtreler yağlar falan değişyor. Yani değişiyorda değişiyor. Bana 750 ytl fiyat çıkardılar. Bende 2001 1.4 16V clio var benimde 60.000 bakımım geldi. Herhalde sanayide yaptıracam 250 falan gibi bir fiyata sadece triger i değiştirecem. Ustanın dediğine göre trigerin değişmesi bayağı uğraştırıcı bir işmiş onun için 170 triger seti 70-80 de işçilik alıyormuş. Yakında görecem bakalım ne olacak.

    Jipsy



    quote:

    Orjinalden alıntı: Falmor

    Tam olarak neler dahil oluyor acaba 60 bin bakımına.Triger seti güncel fiyatı 150 ytl serviste.İşçilik hariç tabi.
  • Aracın çok güzel.Hayırlı olsun.

    quote:

    Orjinalden alıntı: jackosman

    Arabam









  • Arkadaşlar 60000 Km bakımı ile ilgili bildiğim ve daha önceden yazdığım bilgileri tekrar yazıyorum.Motora göre fiyatlarda değişiklik olurmu bilemiyorum.Ama ustaların dediği gibi triger değişimi ustalar için o kadarda müthiş bir şey değil bence ağız birliği yapıp fazla fazla fiyat istiyorlar.
    quote:

    Orjinalden alıntı: efemertmetin

    Bende arabamın 60000 km bakımını ocak ayında yaptırdım.Malesef 60000 bakımı bu arabaların en masraflı bakımları.Ben bir çok yerden fiyat aldım hemen hemen üç aşağı beş yukarı aynı fiyat çıkıyor.Tabiki özel servisler ile yetkili servis arasında 200 ytl kadar fiyat oynuyor.
    Söylediğin fiyat yetkili servis fiyatı sanırım bu nedenle onlar bazı eskimeyen parçalar olsa dahi hiç bakmadan değiştiriyorlar bana o zaman 650 ytl fiyat çıkarmışlardı.Pazarlık edebilirsin bastırınca indirim yapıyorlar.Ama ben yinede bir özel serviste yaptırdım bakımı.Şimdilik yazayım yapılan işlemleri ve fiyatlarını yarın arabadan faturayı alır bir yanlışlık varsa düzeltirim.

    Triger seti (egzantrik kayış kiti)(bir kayış+bir rulman) = 135 ytl
    Triger seti değişim ücreti = 75 ytl
    Motor yağı (elf 5w30 Evulatıon 4 lt) = 50 ytl
    Buji ( Champıon ) = 50 ytl
    Hava filtresi = 32 ytl
    Ön fren balataları = 26 ytl
    Arka fren balataları = 30 ytl
    Disk ve kampanalarının tornaya girmesi = 30 ytl
    Yağ filtresi = 6ytl
    Benzin filtresi = 14 ytl
    diğer kullanılan ufak tefek malzemeler temizleme araçalrı vs.
    TOPLAM = 480 ytl verdim o zaman

    ayrıca polen filtresi 32 ytl klima gazı 80 ytl bunlarda bildiğim diğer fiyatlar
    Bence bir kaç yer dolaş,oto parçacılardan fiyat al böylece 100 ytl kadar bir karın olur.


    quote:

    Orjinalden alıntı: jipsy

    Selam Arkadaşlar

    Arabayı 60.000 bakımına servise götürecem bana bir fiyat çıkardılar sormayın 750 küsür ytl. Yaw arabayı daha yeni 13.000 ytl ye aldım 57000 de. Bende anlamadım. Servisteki kadın bir saymaya başladı sanki bütün araba değişiyor

    Araba klimalı olduğunda triger ve klima kayışlarının tamamı bütün filtreler ve bir iki bişi daha dedi. Hoş ben filtreleri arabayı alınca sanayide tanıdık bir serviste komple değiştirttim. Ama sanayide bana triger kayışının değişimini 250-280 arası bişi dedi. O zaman sanayide 230 verdim. ama arada fren diskleri , sağ arka yatak rulmanı ve arka kapı otomatiğide değişmişti. yaw herkes verdi mi bu kadar servis e 60.000 de. Ben diyom gene tanıdık sanayiye gidem. Ne dersiniz?

    Jipsy






  • jackosman güle güle kullan ama sis farı isterük
  • Ben bi kere trigerimi dışardan bi ustaya yaptırma hatasına düştüm.Tabi her usta aynı deildir ama servisin verdiği garanti için biraz daha fazla ödemeyi göze alırım.Sıfır aldığım triger setinin kasnaklarını çekiçle çakmış ve yamultmuş sözde usta.Ayrıca kasnak üzerinde bir diş boş kalıyor.Onunda hangi tarafta kalıcağı çok önemliymiş ve yanlış takılmış.Triger gibi hassas konularda servis ama yağ,buji,filtre gibi parçalarda dışardan kendim alır taktırırım bi yere.Hayırlısıyla alalım arabayı da.
  • Şimdi kullandığınız aracı satacak mısınız? Satılıksa nasıl bir fiyat düşünüyorsunuz?

    quote:

    Orjinalden alıntı: Falmor

    Ben bi kere trigerimi dışardan bi ustaya yaptırma hatasına düştüm.Tabi her usta aynı deildir ama servisin verdiği garanti için biraz daha fazla ödemeyi göze alırım.Sıfır aldığım triger setinin kasnaklarını çekiçle çakmış ve yamultmuş sözde usta.Ayrıca kasnak üzerinde bir diş boş kalıyor.Onunda hangi tarafta kalıcağı çok önemliymiş ve yanlış takılmış.Triger gibi hassas konularda servis ama yağ,buji,filtre gibi parçalarda dışardan kendim alır taktırırım bi yere.Hayırlısıyla alalım arabayı da.
  • Evet satıyorum.Bi arkadaşım vardı haber bekleyen ilk sırada o var daha ulaşamadım.Eğer anlaşamazsak 13.500 ytl istiyorum.Araç 93.000 de.Bakımları yeni yapıldı,triger yeni değişti,yağ,polen filtresi,hava filtresi,benzin filtresi,antifreeze,ön fren komple,aks körükleri,fan kayışı yenilendi.Ön farlar komple değişti + mtec super white ampuller.Alacağım araçta tesisat mevcut eğer üstünde verirse arkadaş o sistemin JVC cd çalarını da verebilirim.
  • arkadaslar selamlar eurodizel icin maslak / opet onerirmisiniz? varsa bu konuda onerisi olan alabilirmiyim?

    sadece bp / opet / gibide oneri olabilir.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: alfaonair

    jackosman güle güle kullan ama sis farı isterük



    Hocam inşallah o da olur . Şu kaset olayını ortadan kaldırmak isterim ilk , bakalım .... Vizesiydi , plakasıydı , işlemleriydi , kaskosu derken cepte para kalmadı ...
  • hayırlı olsun osmanım güle güle kullan kazasız belasız inşallah
  • şehir içinde 7 lt. yakan clio II 1,4 16 walf sahipleri arkadaşlar çok şanlısınız.. fabrika verisi 9,7 ......ben bahçelievler'den Esenlere ordan Çapa ya sabah trafiğinde ortalama hızım 20-30km Gidip geliyorum ...10-15 kez durk kalk var 9 litrenin altında görmedim.
    Ancak uzun yolda 5,1 lt. ye kadar düşürdüm. şehiriçinde bir sorunum var anlayamadım gitti.herkese teşekkürler...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi biz -- 29 Eylül 2007; 10:00:08 >
  • triger SETİ yetkili serviste sadece triger ve işcilik 500 ytl.clio II faz2 1,4 16 walf. Bence 750 ytl 60 bin bakımına vermeyin ancak triger setini yetkili servisete yaptırmanızı tavsiye ederim bir arkadaşım 300 ytl ye özel servise değiştirdi şimdi çıt çıt diye ses gelmeye başladı. aynı servise gittik subaplardan dediler ama triger değiştikten 2 sonra oldu.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi biz -- 29 Eylül 2007; 10:01:50 >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: biz

    triger SETİ yetkili serviste sadece triger ve işcilik 500 ytl.clio II faz2 1,4 16 walf. Bence 750 ytl 60 bin bakımına vermeyin ancak triger setini yetkili servisete yaptırmanızı tavsiye ederim bir arkadaşım 300 ytl ye özel servise değiştirdi şimdi çıt çıt diye ses gelmeye başladı. aynı servise gittik subaplardan dediler ama triger değiştikten 2 sonra oldu.


    Triger kasnaklarında saplamalar varmış onları kontrol ettirin.benim 90 binde tekrar triger değiştirmeme sebep oldu.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: biz

    şehir içinde 7 lt. yakan clio II 1,4 16 walf sahipleri arkadaşlar çok şanlısınız.. fabrika verisi 9,7 ......ben bahçelievler'den Esenlere ordan Çapa ya sabah trafiğinde ortalama hızım 20-30km Gidip geliyorum ...10-15 kez durk kalk var 9 litrenin altında görmedim.
    Ancak uzun yolda 5,1 lt. ye kadar düşürdüm. şehiriçinde bir sorunum var anlayamadım gitti.herkese teşekkürler...


    Arkadaşım aramızdaki tüketim farkının nedeni şehiriçinde kullandığımız yerlerin farklı olması.Benim verdiğim değerler yol bilgisayarının değerleri ve 100 km ki miktarı hesaplıyor.Yani Bakırköyde sadece 1. viteste de kullansam eğer 100 km yapmamışsam sarfiyatı çok etkilemiyor.Ama tabi o trafikte anlık olarak 7 lt yaktığımı iddia edemem hatta bırak 9.7 yi 13-14 lt anlık sarfiyat vardır en azından.




  • selamlar
    2004 72 bin de temiz bir clio 1.2 16v'ın değeri nedir acaba?İstenen fiyat en son 15500..Bir de önceki sayfalarda biraz değinilmiş ancak ben bu aracın performansından şüpheliyim..Aslında kafamda 1.4 16v var..Siz neler düşünüyorsunuz?
  • 
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.