Şimdi Ara

CLIO II SAHİPLERİ (167. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir (3 Mobil) - 3 Masaüstü3 Mobil
5 sn
15.865
Cevap
75
Favori
1.617.660
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 165166167168169
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: edeligonul

arkadaşlar merhaba,

forumda yeniyim.biraz inceledim ,nereye yazsam pek bilemedim.burası doğru yerdir inşallah.

ben şu sıralar sıfır araba kovalamaktayım.aracı çaylak şöför olduğum için ve daha da mühimi kız kardeşim de kullanacağı için otomatik vitesli almayı planlıyoruz.geçtiğimiz gün burdaki reno galerisine gidip Clio HB 1.2 16V Extreme Quickshift benzinli modelini inceleme fırsatımız oldu.çelik alaşım jantlar,deri direksiyon,Mp3 Çalar,Abs,Ebv,sürücü ve yolcu hava yastıkları gibi donanımlara sahip...26.500ytl anahtar teslim fiyatı istediler.sanırım yıl sonuna da denk geldiğimiz için kağıt üstündeki fiyatta indirime gidiorlar. bana pek fena gelmedi aslında ama sizin ne düşündüğünüzü de merak ediyorum.bu araca bu fiyat nasıl???

bir diğer ve asıl önemli sorum Clio'daki Quickshift şanzımanla ilgili...

corsa'lardaki easytronic,Yaris'deki MM gibi bu da hem manuel hem otomatik kullanılabiliyormuş.aranızda quickshift clio kullanan varsa fikirlerini duymak isterim.bazı sitelerde okuduğuma göre yeni 1.2 Clio HB sahibi bazı kişilerin söylemesi o ki Quickshift şanzımanlar fazla dur kalk vs yaptıklarında hararet yapabiliyorlarmış.bu konu hakkında fikri olan var mı???kronik bir sorun mu var bu modellerde???yoksa her yarı otomatik vitesli markada karşılaşılan bir mesele mi bu???

son olarak,

biliyorum burda bir çoğunuz Clio'cusunuz ama objektif olmak gerekirse aynı sınıfta ,sıfır ve otomatik vitesli araçlar arasında bildiğiniz,gördüğünüz,duyduğunuz en güvenilir ve sorunsuz araç hangisidir???

bizim şu an düşündüğümüz araçlar:

Yaris 1.0/1.3 MultiMode vites ,Clio 1.2 HB Extreme 16V QuickShift ,Opel Corsa 1.2 essentia Easytronic (dizel/benzinli), veya (fiyatlı olduğu için) "2nci el",otomatik vitesli Honda Jazz...

otomatik vites açısından düşündüğümüzde saydıklarımın arasında hangi araç baş ağrıtmaz sizce????

şimdiden teşekkür ederim!

Merhaba,
    eğer otomatik vites bir araba almayı düşünüyorsan bence hondadan başkasına bakma. en sorunsuz otomatik şanzıman hondanındır. ama düz vites alırım dersen clioyu tek geçerim

• quote:

Orjinalden alıntı: bayrak2268

quote:

arkadaşlar merhaba,

forumda yeniyim.biraz inceledim ,nereye yazsam pek bilemedim.burası doğru yerdir inşallah.

ben şu sıralar sıfır araba kovalamaktayım.aracı çaylak şöför olduğum için ve daha da mühimi kız kardeşim de kullanacağı için otomatik vitesli almayı planlıyoruz.geçtiğimiz gün burdaki reno galerisine gidip Clio HB 1.2 16V Extreme Quickshift benzinli modelini inceleme fırsatımız oldu.çelik alaşım jantlar,deri direksiyon,Mp3 Çalar,Abs,Ebv,sürücü ve yolcu hava yastıkları gibi donanımlara sahip...26.500ytl anahtar teslim fiyatı istediler.sanırım yıl sonuna da denk geldiğimiz için kağıt üstündeki fiyatta indirime gidiorlar. bana pek fena gelmedi aslında ama sizin ne düşündüğünüzü de merak ediyorum.bu araca bu fiyat nasıl???

corsa'lardaki easytronic,Yaris'deki MM gibi bu da hem manuel hem otomatik kullanılabiliyormuş.aranızda quickshift clio kullanan varsa fikirlerini duymak isterim.bazı sitelerde okuduğuma göre yeni 1.2 Clio HB sahibi bazı kişilerin söylemesi o ki Quickshift şanzımanlar fazla dur kalk vs yaptıklarında hararet yapabiliyorlarmış.bu konu hakkında fikri olan var mı???kronik bir sorun mu var bu modellerde???yoksa her yarı otomatik vitesli markada karşılaşılan bir mesele mi bu???

son olarak,

biliyorum burda bir çoğunuz Clio'cusunuz ama objektif olmak gerekirse aynı sınıfta ,sıfır ve otomatik vitesli araçlar arasında bildiğiniz,gördüğünüz,duyduğunuz en güvenilir ve sorunsuz araç hangisidir???

Yaris 1.0/1.3 MultiMode vites ,Clio 1.2 HB Extreme 16V QuickShift ,Opel Corsa 1.2 essentia Easytronic (dizel/benzinli), veya (fiyatlı olduğu için) "2nci el",otomatik vitesli Honda Jazz...

otomatik vites açısından düşündüğümüzde saydıklarımın arasında hangi araç baş ağrıtmaz sizce????

Son günlerde mitsubishi colt da ciddi kampanya vardı 23 küsüre full ve güçlü bir araç ilave olarak honda jazz da bu sınıfta az yakan geniş ve donanımlı bir araç.Tabi bana kalsa manuel clio 3 1.4 16 V alırdım ama malum ekonomi işte...

sitesinden Colt'un fiyatına baktım az evvel.

1.3 Invite Allshift (benzinli) modeli için 25,700YTL kampanyalı fiyatı...ayrıca Invite versiyonu full değil zannediyorum. söylediğiniz fiyattan daha pahalı ,fakat yine de saydığım araçlardan 1-2 mlyr daha ucuz.

Colt'a pek sıcak bakmamamızın sebebi ise ilerde elden çıkarmamız gerektiğinde bi Reno ya da Yaris kadar ikinci elinin hareketli olmayacağını,fazla değer kaybına uğrayacağını düşünmemiz...ama bu işlerde bilgimiz çok sınırlı olduğundan emin de olamıyoruz tabi.

• quote:

Orjinalden alıntı: SOLKOR

quote:

arkadaşlar merhaba,

son olarak,

Merhaba,
    eğer otomatik vites bir araba almayı düşünüyorsan bence hondadan başkasına bakma. en sorunsuz otomatik şanzıman hondanındır. ama düz vites alırım dersen clioyu tek geçerim

Hondaların otomtaik viteslerinin sorunsuz olduğunu daha önce de duymuştum.ancak Honda'ların en düşük otomatik vitesli aracı city ve 28 000 ytl'den satılıyor.Jazz'larınki ise 30.000ytl civarı.yani özellikle sıfır-otomtk Jazz bizi biraz aşıyor.bu nedenle eğer Jazz olursa 2nci el olabilir diye düşünüyoruz.sizce otomatik vitesli bi aracı 2nci el almak doğru mu?

burda ortaya şu soru çıkıyor:

2nci el Jazz mı yoksa sıfır YAris/Clio/Corsa/Colt mu ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi edeligonul -- 19 Kasım 2008; 16:26:29 >

• quote:

Orjinalden alıntı: Matchbox

quote:

arkadaşlar merhaba,

son olarak,

Bende otomatik Clio 1.6 var , arabımdan son derece memnunum. Ancak tarafsız olmak gerekirse bu saydıkların arasında otomatik vites ve yakıt sarfiyatıyla Honda Jazz diğer modellerden çok daha öndedir.

evet Honda'lar her zaman her yerde önde oluyor.ama fiyatları da önde oluyor maalesef.:D ...dediğim gibi Jazz olursa "2nci el" olabilir.o da hele ki otomatik vites söz konusuysa biraz riskli gibi...emin olamıyoruz.

Quickshift şanzumanla ilgili aklınıza gelen olumlu/olumsuz izlenimleriniz neler peki?...mesela bahsettiğim hararetle ilgili hiç bir sıkıntısı oldu mu?

vites geçişlerinde araç çok sarsılıyor mu?

bir de yokuşlardaki kullanımı nasıl oluyor Quickshift'in? araç geri kaçıyor mu? yokuşta el frenine mahkum muyuz yani? (öyle olduğu söyleniyor.bu sanırım easytroniclerde de ,yarisin multimode'unda da,Colt'un Allshift'inde de olan birşey?)

(kız kardeşimin geri kaçan araba fobisi var da ondan soruyorum. :D)

ayrıca benzinli 1.2 Clio HB Extr. Quickshift'e verdikleri fiyat sizce nasıl? (26,500ytl)...bu arada galerideki bayan 1.6'lara artık otomatik vites takılmadığını söyledi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi edeligonul -- 19 Kasım 2008; 16:25:00 >

• arkadaşlar motorun rölanti gezinmesi yani arızası benimde başıma geldi.

ustanın bitanesi " zamanla benzin deposunda su ve benzeri atıklar birikiyor" dedi ve bana benzin katkısı kullanmamı tavsiye etti

bunun üzerine DOUPLE-UP benzin katkısını 40 lt benzine koyarak kullandım

arabamıda biraz devirli kullandım nedeni daha iyi temizler kanısı neyse rölanti sorunu ortadan kalktı çok şükür.

bu douple-up denen zımbırtı 10 ytl gibi bişey yanlız benzin istasyonuna gelince depoya önce katkıyı sonra

benzini koyunki daha homojen bir karışım olsun

saygılar

quote:

Orjinalden alıntı: huseyinder07

ilginize teşekkürler hocam yani enjektör temizliği ve ateşleme bobini değişikliği dene diyosunuz ikisinide bi sordurayım haybeye masraf da etcek durumum yok bakalım ne çıkarsa stop edecek kadar silklemiyor ama arac silkiyor işte devir sayacındade çok oynama yok

yarın servis bi bilgisayara bağlıcak bakalım anlaşılacakmı

CLIO II SAHİPLERİ

• 1,4 16v rxt clio hbsi var arkadaşımın sunroof lu. modeli 2001 sanırsam. bunun farları sport mercekli zannedersem. peki xenon var mı merceğin arkasında? veya o mercek xenon takılabilecek mercek mi
  • quote:

Orjinalden alıntı: yahyademirci

selam burak bendede 2001 clio hb rta var depo tam boş olduğunda 45 lt yakıt alıyor ve ortalama şehir içi tüketimi bendeki arabanın 280-285 kuruş arasında değişiyor
    quote:

Orjinalden alıntı: ==>burak7777<==

Mrb. arkadaşlar 2 gün önce 2000 model RTA clio hb aldık bunlar hakkında biraz sorularım var..

1-) depoyu daha tam doldurmadık onun için kaç lt aldığını bilmiyorum ,kaç lt. dir ??

2-) ortalama tüketim ??

teşekkürler

saol hocam

• arkadaşlar bi sorum daha olcak araba rolantide çalışırken direksiyonu cevirince veya klimayıı açınca rolatide bariz bir şekilde düşüş oluyor sizce normal midir ??
  • ya arkadaşlar bu rolanti sorunu benim arabada da arada bir olan durumla alakalı olabilir mi acaab? benim devir saati de normal yolda giderken boşa aldığımda 1500-2000 arası geziniyor. Tanıdık bir usta bana rölanti ayarını yaptıralım falan dedi. Her zaman kullandığından farklı benzin kullanırsan oluyormuş. Bir de siz hangi şirketten benzin alıyorsunzu( bp, shell vs.) Yine aynı usta bana shell'den almamı söylüyor , ben petrol ofisinden alıyorum tavsiyesi olan var mı???
  • ben cilo ya daha ilk defa shellden aldım sonuçta pek fark olacağını sanmıyorum zaten caddy de sürekli shell den alırım ve gayette memmunum
  • quote:

arkadaşlar bi sorum daha olcak araba rolantide çalışırken direksiyonu cevirince veya klimayıı açınca rolatide bariz bir şekilde düşüş oluyor sizce normal midir ??

Hocam bahsettiğin normal bir olay.Klima ve hidrolik direksiyon gücünü motordan alır ve motor için ilave yükleme demektir devirde oynamayı bende farkediyorum ama çok az.
  • quote:

Orjinalden alıntı: oneMoreaCupofCoffee

1,4 16v rxt clio hbsi var arkadaşımın sunroof lu. modeli 2001 sanırsam. bunun farları sport mercekli zannedersem. peki xenon var mı merceğin arkasında? veya o mercek xenon takılabilecek mercek mi

arkadaşlar soruma cevap verebilir misiniz?

Bu arada görmüşken es geçmem. direksiyon çevirmede devir saati oynaması normaldir. tahirk motordan alındığı için bu tip araçların tipik özelliğidir. ECU denen kontrol ünitesi olan araçlarda bu işler böyledir. motora benzin lazım olunca kendi çeker depodan rölanti düşecek olursa bi şekilde yine çeker depodan stop ettirmez kendini kolay kolay. bu esnada devir saatinizde ki oynamalar bu yüzdendir. abartı durum olmadıkça problem aramayın.

yalnız direksiyonunuzu tam sağ veya tam sol yapmatın 1-2 cm - mm vs boşluk bırakmaya çalışın. sona dayadığınız garip bi ses hissedersiniz o sesi duymamaya çalışın.

enjeksiyonlu arabayaa rölanti ayarı yapan ustaya ne desem bilmem. hangi vidayı çevircekmiş?

yukarıdaki soruma da cevap rica ediyorum ..

araç farları bu şekilde

CLIO II SAHİPLERİ

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oneMoreCupofCoffee -- 20 Kasım 2008; 7:52:42 >

• xenon hakkında geçen hafta bi araştırma yapmıştım ,hatta burayda sordum ama bir arkadaş haricinde cevap alamamıştım bende arkadaşım.
    şimdi farda kullanılan ampul modeli hb3, 9006 diyede geçiyor.. buna göre model marka seçeneği azda olsa xenon kitler mevcut..
    hatta autoshop ta shine marka kitte kampanya vardı 200ytl ve taksitli.1-1.5 hafta sonra taktırmaya gittiğimde 250ytl fiyat verdiler bende vazgeçtim.
    s.binden ya da gg de 150küsürlere var ama çin malı..baş ağrıtacak bir ürünle uğraşmaktansa kullanan bir arkadaşın tecrübeleriyle almak lazım.
    bu aradaki resimdeki benim araba.
    .
    Orjinalden alıntı: oneMoreaCupofCoffee

1,4 16v rxt clio hbsi var arkadaşımın sunroof lu. modeli 2001 sanırsam. bunun farları sport mercekli zannedersem. peki xenon var mı merceğin arkasında? veya o mercek xenon takılabilecek mercek mi

arkadaşlar soruma cevap verebilir misiniz?
    ...................................

CLIO II SAHİPLERİ

• açıklamaların için tşk ederim arkadaşım evet senin araba

hım çin malına hiç gerek yok. nightbreaker alırız daha iyi. biraz daha araştıralım.
  • hocam deneyelim ama araba lpg li 10 liralık arada bi alıyom benziini lpg için bi etkisi olurmu ki
    quote:

Orjinalden alıntı: ahmet8001

arkadaşlar motorun rölanti gezinmesi yani arızası benimde başıma geldi.

ustanın bitanesi " zamanla benzin deposunda su ve benzeri atıklar birikiyor" dedi ve bana benzin katkısı kullanmamı tavsiye etti

bunun üzerine DOUPLE-UP benzin katkısını 40 lt benzine koyarak kullandım

arabamıda biraz devirli kullandım nedeni daha iyi temizler kanısı neyse rölanti sorunu ortadan kalktı çok şükür.

bu douple-up denen zımbırtı 10 ytl gibi bişey yanlız benzin istasyonuna gelince depoya önce katkıyı sonra

benzini koyunki daha homojen bir karışım olsun

saygılar

quote:

ilginize teşekkürler hocam yani enjektör temizliği ve ateşleme bobini değişikliği dene diyosunuz ikisinide bi sordurayım haybeye masraf da etcek durumum yok bakalım ne çıkarsa stop edecek kadar silklemiyor ama arac silkiyor işte devir sayacındade çok oynama yok

yarın servis bi bilgisayara bağlıcak bakalım anlaşılacakmı

CLIO II SAHİPLERİ

• İyi akşamlar cliocular rta larda sis farı olmadığı için sis farı taktırmayı düşünüyorum taktıranlar varsa fiyat verebilirler mi ?
  • Arkadaşlar 1.2 clioların performanslarını vurgulamak için yarışırım kelimesini kullandım; fakat 4.5 senedir kullanıyorum ne bir problemini gördüm ne de zorlandığını.Araçta 4-5 kişi ve bagaj yüklü ise özellikle klima açıkken rampada performansının düştüğü doğru fakat devirli kullanırsanız hiçbir problem yok..2 lerin maksimum tork devri 4000 ve maksimum gücü 75 Hp e ulaştığı devir 5500 dür.Gücüne dikkatinizi çekerim 1.4 8 valf symbollere eşit.
    Keşke Avrupa da satılan 1.2 16V turbo 100 Hp Türkiye' de de satılsa.Hem gücü iyi hemde vergi avantajı var.

Bu arada kaza yapan arkadaşım büyük geçmiş olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi delikadir1010 -- 20 Kasım 2008; 22:21:10 >
  • quote:

İyi akşamlar cliocular rta larda sis farı olmadığı için sis farı taktırmayı düşünüyorum taktıranlar varsa fiyat verebilirler mi ?

selam, eylül başında orijinalinin fiyatları şöyleydi: 80 sis farı + 55 çerçevesi yani toplam 270 ytl.
    yan sanayisinin fiyatları ise 55 sis farı + 25 çerçevesi, toplam 160 ytl.
    bir arkadaş daha taktırmıştı sanırım yaklaşık aynı fiyata. bu fiyatlara ampuller dahil değil ayrıca, onlar ne kadar bilmiyorum.

ayrıca eylül ayından bu yana dolarda ciddi bir artış oldu, bunu da hesaba katmak gerekebilir belki.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi leki -- 20 Kasım 2008; 23:02:32 >
  • hüseyin arkadaşım bana kalırsa arabanızda kesinlikle dipte kalacak kadar benzin bırakmayın

çünkü bizim cilio II ler nerden baksan yedi sekiz yaşında bu nedenle deponun dibinde pislik ve su olabilir.

bu nedenle ışık yanınca en kısa zamanda benzin almanı tavsiye ederim.

benim arabamda lpgli ben minimum yirmi alıyorum aslında on liralık alsanda depoyu önce biraz doldur sonra her ışık yandıgında yine on liralık al

burada asıl olan benzini dibine kadar kullanmamak

saygılar

hocam deneyelim ama araba lpg li 10 liralık arada bi alıyom benziini lpg için bi etkisi olurmu ki
    Orjinalden alıntı: ahmet8001
  • quote:

Orjinalden alıntı: leki

quote:

İyi akşamlar cliocular rta larda sis farı olmadığı için sis farı taktırmayı düşünüyorum taktıranlar varsa fiyat verebilirler mi ?

selam, eylül başında orijinalinin fiyatları şöyleydi: 80 sis farı + 55 çerçevesi yani toplam 270 ytl.
    yan sanayisinin fiyatları ise 55 sis farı + 25 çerçevesi, toplam 160 ytl.
    bir arkadaş daha taktırmıştı sanırım yaklaşık aynı fiyata. bu fiyatlara ampuller dahil değil ayrıca, onlar ne kadar bilmiyorum.

ayrıca eylül ayından bu yana dolarda ciddi bir artış oldu, bunu da hesaba katmak gerekebilir belki.

ohaaa... adamlar işi biliyo sis farı kadar para alıyo 135 ytl toplam sis farı, 135 ytl de işçilik.. sis farını alıp sanayide 10 ytl taktırırım..

• 
Sayfa: önceki 165166167168169
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.