Şimdi Ara

CLIO II SAHİPLERİ (164. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15.865
Cevap
75
Favori
1.616.459
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 162163164165166
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • yetkili servisden aldığım fiyat teklifi kalitesi berbat ama idare edin

CLIO II SAHİPLERİ
  • hüseyinder07 arkadaşım,sanırım sende 1.6 rxt var,benzinde yakıt ortalaması nedir bu aracın,denildiği kadar cok mu yakıyor?
  • quote:

Orjinalden alıntı: huseyinder07

ayrıca bugun daha once gittiğim bir özel reno servisine fiyat aldım en fazla 420 ye malolur etmez bile falan dedi sonra yetkili servisten aldığım fiyatları daha once bu serviste yatırdıgım bakım fiyatları ile kıyasladım herif kazıkcı cıktı 8ytl lik filtreye 12 ytl almış 10 liralık bujiye 14 demiş falan filan butun parcalara 4 lira ekleyerek koymuş nerdeyse bu da beni direk yetkili servise yonlendirdi p.tesiye randevu aldım bakıaz artık

Arkadaşım sütten dili yanan yoğurdu üfleyerek yermiş derler ya benimde öyle oldu özel servisler ucuz gibi gözüküyor fakat bir şey oldumu sorumluluk almıyorlar hatalarını bize yüklüyorlar benim demem servisinden başka yere yaptırma bana triger seti tam 2000ytl ye mal oldu servis bakıma 550 ytl istedi çok dedim 100 ytl ucuz yaptıralım dedik astarı yüzünü geçti benden arkadaşlık tavsiyesi.

• 1.4 ile 1.6 arasında vergi farkı yok. 1.3 ile 1.6 arası motorlu araçlardan aynı vergi alınır.

quote:

Orjinalden alıntı: ortakatro

quote:

Orjinalden alıntı: SOLKOR

Burnunun bir deliğini kapat ve nefes almaya çalış nasıl? zorlanıyorsun değil mi? konuya dönersek bu da arabanın 8v 16v olayına benzer tüketim bakımından fark sadece araba yüksek devirlerde 8v ile hava ve yakıt giriş çıkışında zorluk yaşadığı için daha fazla yakıt tüketmesine sebep olur. ama normalde yakın değerler tüketirler. yüzdeye vuracak olursak değişken olmak üzere %3-%15 civarı bir değişim olur. 16v sadece geliştirilmiş bir giriş çıkış sistemidir. kesinlikle tercih edilir. ben burnum tıkalıyken hayattan tat alamam. arabamda canlı olsaydı 16v ile daha mutlu olduğunu düşünürdü sanırım

verdiğin bilgiler için sagol arkadaşım,1 aydır araştırıyorum güzel orjinal bir 1.4 16v bulamadım,1.6 8v buldum ve bu aracın üzerinde yogunlaşacağım sanırım,ilk başlarda cok hevesim yoktu clio araba için fakat burada arkadaşların bu arabalar için yaptığı güzel yorumlar beni bayağı ateşledi :) biran önce arabayı alıp kullanmak istiyorum,düşündüğüm aracı yarın servise götüreceğim bakalım sonuç ne olacak..inşallah 8v beni pişman etmez,gerçi aracı cok kullanmıyacağım beni cok etkileyeceğini sanmam,kısa mesafelerde motorsikletimi kullanırım genelde,araçla anca uzun mesafede yola cıkarım.birde 1.6 motorların yıllık vergisi ne kadar arkadaşlar?1.4 e göre cok farkediyormu?

• eywvallah hocam saolasın öle yapacaz gibi en azından fiyat uygun biraz o cazip kılıyor

aracın benzin tüketimi hocam ben lpg kullanıyorum ve benzinde fazla kullanmadan direk taktırdım lpg
    benim arac biraz fazla yakıyor sanırım bi sıkıntısı var buji kablo falan var bişiler şu halle bile lpg li km de 20 kr. yakıyor yani yol bilgisayarıda 100 km de 10 litre yakıyor ortalama gosteriyor ama bu ortalamada aynı zamanda 100 km ortalama hızın 30km/hz oldugunu gösteriyor yani fazlasıyla şehir içi ve evin yolu aşırı yokuş hergun gidiliyor bunlarında etkisi vardır
    quote:

Orjinalden alıntı: www59

quote:

ayrıca bugun daha once gittiğim bir özel reno servisine fiyat aldım en fazla 420 ye malolur etmez bile falan dedi sonra yetkili servisten aldığım fiyatları daha once bu serviste yatırdıgım bakım fiyatları ile kıyasladım herif kazıkcı cıktı 8ytl lik filtreye 12 ytl almış 10 liralık bujiye 14 demiş falan filan butun parcalara 4 lira ekleyerek koymuş nerdeyse bu da beni direk yetkili servise yonlendirdi p.tesiye randevu aldım bakıaz artık

Arkadaşım sütten dili yanan yoğurdu üfleyerek yermiş derler ya benimde öyle oldu özel servisler ucuz gibi gözüküyor fakat bir şey oldumu sorumluluk almıyorlar hatalarını bize yüklüyorlar benim demem servisinden başka yere yaptırma bana triger seti tam 2000ytl ye mal oldu servis bakıma 550 ytl istedi çok dedim 100 ytl ucuz yaptıralım dedik astarı yüzünü geçti benden arkadaşlık tavsiyesi.

• quote:

Orjinalden alıntı: ycirak

1.4 ile 1.6 arasında vergi farkı yok. 1.3 ile 1.6 arası motorlu araçlardan aynı vergi alınır.

quote:

quote:

Burnunun bir deliğini kapat ve nefes almaya çalış nasıl? zorlanıyorsun değil mi? konuya dönersek bu da arabanın 8v 16v olayına benzer tüketim bakımından fark sadece araba yüksek devirlerde 8v ile hava ve yakıt giriş çıkışında zorluk yaşadığı için daha fazla yakıt tüketmesine sebep olur. ama normalde yakın değerler tüketirler. yüzdeye vuracak olursak değişken olmak üzere %3-%15 civarı bir değişim olur. 16v sadece geliştirilmiş bir giriş çıkış sistemidir. kesinlikle tercih edilir. ben burnum tıkalıyken hayattan tat alamam. arabamda canlı olsaydı 16v ile daha mutlu olduğunu düşünürdü sanırım

verdiğin bilgiler için sagol arkadaşım,1 aydır araştırıyorum güzel orjinal bir 1.4 16v bulamadım,1.6 8v buldum ve bu aracın üzerinde yogunlaşacağım sanırım,ilk başlarda cok hevesim yoktu clio araba için fakat burada arkadaşların bu arabalar için yaptığı güzel yorumlar beni bayağı ateşledi :) biran önce arabayı alıp kullanmak istiyorum,düşündüğüm aracı yarın servise götüreceğim bakalım sonuç ne olacak..inşallah 8v beni pişman etmez,gerçi aracı cok kullanmıyacağım beni cok etkileyeceğini sanmam,kısa mesafelerde motorsikletimi kullanırım genelde,araçla anca uzun mesafede yola cıkarım.birde 1.6 motorların yıllık vergisi ne kadar arkadaşlar?1.4 e göre cok farkediyormu?

• özışık oto mahmut usta var; e-5 in dibinde tuzladan gebze girişi yenimahalle köprüsünde; ucuz ve temiz yapar, cok durust bi adam istersen telefonla bi fiyat al 02167436264

quote:

yaw bu 120 bin bakımı için servisler indirimli hali ile 550 istiyolar 3 yetkiliye sordum biri biraz küçük çaplı 640 dedi hatta ama 550 işte içinde
    yağ
    yağ filtresi
    hava filtresi
    benzn filtresi
    polen filtresi
    bujiler
    tiger seti
    eksantrik kayış seti
    klima hd. rulman gergisi mi öle bişi
    karter conta tıpası mı ne
    balata temizliği

sanırım bunlardı ama diyolarki devirdaim pompasıda değişmesi gerekebil o ayrı fiyat 160 liramı ne imiş

ne diyosunuz arkadaşlar acil fikir verin anadolu yakası yada gebzeden işi gerçekten iyi yapan ve uygun fiyat verebilecek olan özel servis falan bilgisi olan varmı şöle 400 gibi taksitli yapan yer olurmu ne dersiniz yaw hayır bikaç parçada sanırı değişim gerekiyor gibi onlarda masraf olacak gibi araba rolantide sarsıyor bazen stop ediyor bu da bişileisticek gibi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blacky80 -- 7 Kasım 2008; 14:38:41 >

• Arkadaşlar ben de aranıza katıldım.
    2000 model 95000 Clio 1.6 RTE sahibi oldum..Umarım memnun kalırım.. Tecrübelerinizden benm de yaralanmam gerekecek.
    Öncelikle şunu soracayım, araçta hidrolik direksiyon pompası ya da contaları hafif yağ sızdırıyor. Yetkili serviste garantili orjinali ile değiştirilecek, 400 YTL gibi bir fiyat vermişler. Değişim sonrasında herhangi bir sorun olur mu? Bu konuda bilgisi olan arkadaşlar görüşlerini paylaışrsa sevinirim.
    Bu arada iş nedeniyle evde olmadığım için arabamı henüz görmedim :D
    Herkese iyi forumlar..
  • quote:

Orjinalden alıntı: ancestor

Arkadaşlar ben de aranıza katıldım.
    2000 model 95000 Clio 1.6 RTE sahibi oldum..Umarım memnun kalırım.. Tecrübelerinizden benm de yaralanmam gerekecek.
    Öncelikle şunu soracayım, araçta hidrolik direksiyon pompası ya da contaları hafif yağ sızdırıyor. Yetkili serviste garantili orjinali ile değiştirilecek, 400 YTL gibi bir fiyat vermişler. Değişim sonrasında herhangi bir sorun olur mu? Bu konuda bilgisi olan arkadaşlar görüşlerini paylaışrsa sevinirim.
    Herkese iyi forumlar..

hayırlı olsun arkadaşım,ALLAH kaza bela göstermesin,bugün bende 2000 model 1.6 rxt için anlaştım,pazartesi teslim alacağım,bakalım ruhsat devir işlemleri ne kadar tutucak,noter devir ücreti ne kadar acaba bilen varmı? ona göre bütçemi ayarlamam gerek:...

• quote:

eywvallah hocam saolasın öle yapacaz gibi en azından fiyat uygun biraz o cazip kılıyor

aracın benzin tüketimi hocam ben lpg kullanıyorum ve benzinde fazla kullanmadan direk taktırdım lpg
    benim arac biraz fazla yakıyor sanırım bi sıkıntısı var buji kablo falan var bişiler şu halle bile lpg li km de 20 kr. yakıyor yani yol bilgisayarıda 100 km de 10 litre yakıyor ortalama gosteriyor ama bu ortalamada aynı zamanda 100 km ortalama hızın 30km/hz oldugunu gösteriyor yani fazlasıyla şehir içi ve evin yolu aşırı yokuş hergun gidiliyor bunlarında etkisi vardır
    quote:

quote:

Bende yarın bakıma gideceğim benim araç yol bilgisayarı 9 9,5 arası gösteriyor kırmızı ışık yandığında 50ytl benzin alıyorum ortalama şehir içi 155 ila 160km yol gidebiliyorum şehir dışı 167 km 31 ytl benzin harcıyor bakalım bakımdan sonra düşecekmi servise sordum gayet normal diyor otomatikler için yarın bujiler değişecek birde rölanti motoru değişecek gaz kelebeği temizliği yapılacak değişiklikten sonra farkedecekmi bilgilendiririm.

• sürdüğün güzergah nasıl? arabalarımız aynı, bana biraz fazla gibi geldi ama bu, bizim ortalama 8,5. 100 liralık benzinle 360-370 km falan yapıyor karışık. eşim 20km uzaklıktaki okuluna gidip geliyor, bu yolun yarısı dur kalk gerektiren şehir içi trafiği. ben de arabayı bulabildiğimde (yakınma efekti yaptım) şehir içi kullanıyorum, dur kalk ve yokuşlarımız bolca var, arada bir gaza gelip gazı kökleyip vites düşürtme huyum da var.
    bana senin oranlar çok gibi geldi açıkçası.
    bir de şehir dışı 31 litre benzinle 167, bunda bir yanlışın olmasın? 31lt benzin 100liralık benzin..

bir de bu katkıları merak ediyorum. eski arabamda kullanıyordum bu tip şeyler, ama clio'da hiç denemedim. bazen sıvı olanlarından, bazen de tablet şeklinde olanlardan alıyordum, yüksek devirlerde daha iyi gidiyor gibi geliyordu. bunda çekiniyorum açıkçası, deneyen var mı ki acaba bizim arabalarda yakıt katkısı?

quote:

Bende yarın bakıma gideceğim benim araç yol bilgisayarı 9 9,5 arası gösteriyor kırmızı ışık yandığında 50ytl benzin alıyorum ortalama şehir içi 155 ila 160km yol gidebiliyorum şehir dışı 167 km 31 ytl benzin harcıyor bakalım bakımdan sonra düşecekmi servise sordum gayet normal diyor otomatikler için yarın bujiler değişecek birde rölanti motoru değişecek gaz kelebeği temizliği yapılacak değişiklikten sonra farkedecekmi bilgilendiririm.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi leki -- 8 Kasım 2008; 19:53:01 >

• Arkadaşlar arabamla istanbuldan ankara -rize-kars-trabzon-ankara iistanbul istikametinde tam 5000 km yol yaptım ve hergün şu an 6 kmlik yola gidip geliyorum. şehir içi gitmeden önce yazın kontrol ettirdim bir şey yok dedi usta. bu kadar yol yapmış arabaya şu an ne gibi bakımlar yapılmalı arabanın sesi biraz farklılaştı. debriyaj sanki biraz yukardan kavrıyor. ne olmuş olabilir? tavsiyelerinizi bekliyorum. araba imzada saygılar.
  • DEBRİYAJ YUKARIDAN KAVRIYORSA DEBRİYAJ BALATALARI GİTMİŞ OLABİLİR. EN KISA SÜREDE GİDİP BAKTIRIRSAN İYİ OLUR. ÇÜNKÜ ALLAH MUHAFAZA YOLDA KALABİLİRSİN. BENİM ÇALIŞTIĞIM ŞİRKETTE BİRİİN FUSİONU VARDI AYNI VAKADAN DOLAYI ÇEKİCİ ÇAĞIRMAK ZORUNDA KALMIŞTI.
  • quote:

quote:

Herkese iyi forumlar..

hayırlı olsun arkadaşım,ALLAH kaza bela göstermesin,bugün bende 2000 model 1.6 rxt için anlaştım,pazartesi teslim alacağım,bakalım ruhsat devir işlemleri ne kadar tutucak,noter devir ücreti ne kadar acaba bilen varmı? ona göre bütçemi ayarlamam gerek:...

Valla dostum ben de geçen hafta 2000 RTE aldım.
    Notere 180 Ytl
    Sigorta için 160 Ytl(Ruhsat işlemleri için)Plaka değişmedi...
    Takipçiye 95 Ytl verdim...

umarım faydası olmuştur...

• dik yokuşlarda araç gaza bastığında gitmemezlik yapıyorsa, yani devir saati yükseliyor ama patinaj da yapmıyorsa balata bitik demektir. bir de kötü bir koku bırakır ortama. zamanla debriyajın kavrama noktası değişiyor otomobillerde, bir önceki arabamda dikkatimi çekmişti bu.

solkor anahtar ile ilgili mesajını aldım fakat cevap atamıyorum, mesaj alımın kapalı sanırım.
    quote:

DEBRİYAJ YUKARIDAN KAVRIYORSA DEBRİYAJ BALATALARI GİTMİŞ OLABİLİR. EN KISA SÜREDE GİDİP BAKTIRIRSAN İYİ OLUR. ÇÜNKÜ ALLAH MUHAFAZA YOLDA KALABİLİRSİN. BENİM ÇALIŞTIĞIM ŞİRKETTE BİRİİN FUSİONU VARDI AYNI VAKADAN DOLAYI ÇEKİCİ ÇAĞIRMAK ZORUNDA KALMIŞTI.
  • quote:

Orjinalden alıntı: tarkanaslan

quote:

quote:

Herkese iyi forumlar..

Valla dostum ben de geçen hafta 2000 RTE aldım.
    Notere 180 Ytl
    Sigorta için 160 Ytl(Ruhsat işlemleri için)Plaka değişmedi...
    Takipçiye 95 Ytl verdim...

umarım faydası olmuştur...

arkadaşlar bende aranıza clio'cu olarak katıldım artık :) bugün 2000 model rxt 1.6i aldım,araçta değişen ve boya gören parça yok,tamamen orjinal,96.000 km de,12.900 ytl'ye aldım,buralar bu ara sessiz kalmış,canlandırmak gerek forumu artık :) tarkanaslan arkadaşım evet dediğin gibi noter 180 ytl aldı,çarşamba günü de diğer işlemleri yaptırıcağım.sana da hayırlı olsun bu arada ;)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ortakatro -- 10 Kasım 2008; 18:00:41 >

• Arkadaşlar hepinize merhaba,
    eski bir clio kullanıcısıyım, yeniden clio'ya dönüş yapmak istiyorum ama biraz yardımınıza ihtiyacım var. 2 adet clio arasında tereddütte kaldım. bir tanesi 2000 model 1,6 RXT 8v fiyatı 13.500 YTL'de 112.000'de diğeri ise clio II 1.2 16v 2006 model 70.000 km de 15.000 YTL. clioların 1.2 motorları ile ilgili pek bir bilgim yok. model olarak bakıldığında 1.2 cazip gibi geliyor. Daha önceden clio 1.6 rxt kullandım 5 sene boyunca hiç bir problemle karşılaşmamıştım. Şimdiden yardımlarınız için teşekkürler.
    Saygılar,
    Erhan
  • hoşgeldin arkadaşım,valla 1 aydır bende senin gibi 2 araç arasında tereddütte kaldım,araştırmalarım sonucu 1.2 motorların bu arabayı tam olarak kaldıramadığının bilgisini edindim,ben 15 gün önce 2005 model 45000 km'de ve sıfır hatalı boyasız clioyu 14.500 ytl ye bulmuştum,ve daha pazarlık yapmamıştık,senin bulduğun 2006 model oldugu için fiyat normal gibi,bende bugün 1.6 rxt aldım sıfır hatalı 96000 km de 12.900 ytl,piyasa ederine göre 13.500 biraz yüksek,pazarlık yapıp fiyatı indir bence ;)
    quote:

Orjinalden alıntı: erhhas

Arkadaşlar hepinize merhaba,
    eski bir clio kullanıcısıyım, yeniden clio'ya dönüş yapmak istiyorum ama biraz yardımınıza ihtiyacım var. 2 adet clio arasında tereddütte kaldım. bir tanesi 2000 model 1,6 RXT 8v fiyatı 13.500 YTL'de 112.000'de diğeri ise clio II 1.2 16v 2006 model 70.000 km de 15.000 YTL. clioların 1.2 motorları ile ilgili pek bir bilgim yok. model olarak bakıldığında 1.2 cazip gibi geliyor. Daha önceden clio 1.6 rxt kullandım 5 sene boyunca hiç bir problemle karşılaşmamıştım. Şimdiden yardımlarınız için teşekkürler.
    Saygılar,
    Erhan

• arkadaşlar aracı bugun servise soktuk 570 diye gittim sabah fren hidroliği değişimi falann 640 dendi bi telefon öğle vakti arka fren silindir bilmem neyi de eklendi 709 lira ya anca cıkabildik

ama arabadaki sarsıntı ve tittreme hala var onuda aracın lpg li olmasına bağlıyolar sabah zaten arac lpg li diye almıak oldular biraz atıştı aldılar sonra ama daha da giderim ben

CLIO II SAHİPLERİ

CLIO II SAHİPLERİ

• teşekkürler, dediğin gibi 13.500 pahalı belki onun üzerinde pazarlık yapabilirim. 1.2 motor biraz küçük geldi bana da. Servisle konuştum 16 valf olduğu için 1.4 motor gibi düşünebilirsin dediler. Ayrıca sadece şehir içinde kullanacağım bir araç olacak. Bu gün 1.2 olan aracı göreceğim cumartesi de diğerine bakacağım. ama en kısa sürede bir clio almak istiyorum.
    saygılar,
  • 
Sayfa: önceki 162163164165166
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.