Şimdi Ara

CLIO II SAHİPLERİ (162. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15.865
Cevap
75
Favori
1.617.746
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 160161162163164
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar aramızda hiç otomatik vites şanzıman yağı değiştiren oldumu bilgilendirirseniz sevinirim.
  • quote:

Orjinalden alıntı: www59

Arkadaşlar aramızda hiç otomatik vites şanzıman yağı değiştiren oldumu bilgilendirirseniz sevinirim.

tam değişiklik demesek te ekleme yapıldı 2,5 lt, anladığım kadarıyla 3lt civarıymış haznesi.
    benim olay kazadan sonraki bakım sırasında oldu, vites arıza verdi, servis arabayı yoğun olduğu için almadı, otm vitesten anlayan bi adama götürttüm, ben götürmedim ama, o belki sorun düzelir diye yağ eklemiş. serviste de hız türbin kaptörü arızası çıkmıştı, servis sonunda arabayı alabilince yağı kontrol etmişler. bana aslında bu işlem için öngördükleri faturada 70 ytl civarı yağ parası vardı işçiliği dahil ama yağı yeni ekletmişsin dışarda madem yeni yağa gerek yok dediler.
  • YAW ne zaman bu servis bakım günleri indirimi
    bakım lazım araca

aracın sağ tekerlek tarafından cukurlarda falan lıkır lıkır gibi yani boşluk gibi ses geliyor tam ifade edemedim ama var orda bişi amortisormu arızalı anlamadım
  • yaw işe bak mesajı yazdım ardından renoya baktım başlamış gunler hahahahahaaa
    inş. ucuza yaparlar.

3 kasım - 6 aralık arası %20 indirim + maksimuma 6 taksit ki ben kullaınıyorumm tam riger zamanıııı

Renault
    Kampanyalar | Satış Kampanyaları | Renault Türkiye
    http://www.renault.com.tr/promo/promo37.asp

duyruluuuurrr

• quote:

Orjinalden alıntı: huseyinder07

yaw işe bak mesajı yazdım ardından renoya baktım başlamış gunler hahahahahaaa
    inş. ucuza yaparlar.

3 kasım - 6 aralık arası %20 indirim + maksimuma 6 taksit ki ben kullaınıyorumm tam riger zamanıııı

Renault
    Kampanyalar | Satış Kampanyaları | Renault Türkiye
    http://www.renault.com.tr/promo/promo37.asp

duyruluuuurrr

kaçırma hocam, günlerdir bunu bekliyodun zaten.
    viraj demirinden mi ki acaba o lık lık ses.

• sorma yaw inş. cok fazla cıkmaz 120 bin bakımı
    bi servis o zaman 540 demişti devir daim pompasınıda değiştirmek zorunda kalırsak 700 u bulur demişti %20 inseler 450 yada 550 gibi bişiler olur sanırım gorucez bakalım

yaw bu ses anlamadım işte ama sağdan bariz geliyor lıkır dediğim tabi daha tok bi ses ama boşlukta demirin oynaması gibi mi öle bişi işte buda pahalı bişi olmasa bari
  • quote:

Orjinalden alıntı: huseyinder07

sorma yaw inş. cok fazla cıkmaz 120 bin bakımı
    bi servis o zaman 540 demişti devir daim pompasınıda değiştirmek zorunda kalırsak 700 u bulur demişti %20 inseler 450 yada 550 gibi bişiler olur sanırım gorucez bakalım

yaw bu ses anlamadım işte ama sağdan bariz geliyor lıkır dediğim tabi daha tok bi ses ama boşlukta demirin oynaması gibi mi öle bişi işte buda pahalı bişi olmasa bari

benim de var özellikle sağdan gelen tarifine uygun bir ses, ustama sordum, viraj demirin ali paşa dedi (ali paşa yan sanayi demekmiş) zararı var mı dedim, ses yapar sadece dedi, yoldan falan atar mı dedim, yok atmaz, benim lagunada da aynı ses var dedi. bir ara hallederiz artık, benim asıl sorun solda, çok büyük çukurlarda veya çok büyük yaylanmalarda öyle bir ses geliyor ki ön soldan, aha diyorum şimdi kopacak tekerlek.. ustaya veriyorum arabayı böyle bi ses var diye, adam neredeyse tekerlekleri yerden kestiriyor sesi duymak için, bizim tombalak clio ses vermiyor.
    böyle de bi huyu var. ustaya gidince kusurlarını saklıyor, beni yalancı çıkarıyor :)

• quote:

Orjinalden alıntı: ycirak

Clio 1.2 16V sahiplerine bi sorum olacak. Bu araçlarda kullanılan bujilerin nasıl olduğunu, alırken ne deyip almam gerektiğni :) bilen varsa yardımları bekliyorum.

Şu an renault servislerinde %20 indirim var yani buji fiyatından daha ucuza servisde değiştir.Bunların bujileri uzun ve diğerlerinden farklı.
  • musty tokatlamayı geçtim sağlam yumruk bileattım yine kendine gelmedi verem oldum sigortası varmı onun panoda
    quote:

Orjinalden alıntı: mustyyyyy

quote:

Orjinalden alıntı: yahyademirci

selam arkadaşlar cliomun saati görünmüyo daha neden olur bi fikri olan varmıu acaba saatsiz çok gıcık oluyo acaba sigortası falanmı atmıştır yardımlarınızı bekliyorum.

bir ara aynısı benimkine de olmuştu saatin bulunduğu kısma ufak bir iki tokat patlatınca kendine geldi ışığı yandı sanırım bağlantıları gevşiyor yoksa kolay kolay sigortası atmaz. ara sıra tokatlamak iyidir tavsiye ederim

• 2001 Clio 2 14 16V RXT
    Arkadaşlar benim arabada motor tekliyordu, rolantide stop edecekmiş gibi oluyordu servise bıraktım az önce aradılar 2 tane ateşleme bobinin değişmesi gerekiyormuş 200 YTL masrafı varmış.

Bu bobinler belli periyotlarda düzenli olarak bozulurlarmı (arama yaptım millet baya bahsetmiş) yoksa kullanımdan kaynaklanan bir sebep mi bozuyor?Dışarda yaptırsam daha ucuz olurmu en azından değermi bidiğim kadarıyla servis garantili onarım yapıyor ne dersiniz?

Leki PM attım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bayrak2268 -- 4 Kasım 2008; 6:53:36 >
  • işin aslı bu bobinler neden bozulur bilmiyorum ama bildiğim birşey var. o da bunlar bozulunca 4üni birden değiştirmenin daha iyi olacağı. çünkü böyle oldumu diğer eski bobinler yenilerle aynı performansı gösteremiyor ve bobinler birbirine zarar veriyor ve değişmeyen eskiler bu kez bozuluyor ve bu silsile halinde gidiyor.

eğer tavsiye istersen servise söyle 4ünüde değiştirsinler sağlam olan iki tanesini ben yedek olarak bulundurmak istiyorum diyip onları al sakla. bir dahki arızada bu yedekleri kullanırsın böylece bir daha ki bozulmada da eski + yeni gelen eskiler birbirine uyum sağlar. ki yeni aldığın 4 tanenin 2 yıl garantisi olur. ve daha geç bozulur. belki bugün biraz daha fazla masraf yapmış olursun ama sana uzun süre gider bu iş bir daha da kafanı ağrıtmaz daha pahalıya mal olmamış olur...
  • arkadaşlar bobin mevzu benimde başıma geldi

ben (istanbul) aksaraydan dört adet orjinal hologramlı valeo (renault'un kullandığı) bobini 180 ytl aldım ve kendim taktım

bence arabadaki değişmesi en kolay parça hiçte öyle paralar vermeyin parçaları alın gelin ben bedava değiştiririm yenibosna koçtaş civarında oturuyorum.

değiştirmesi 15 dk anca sürer

aracım: 2001 1.4 16v rxt

quote:

Orjinalden alıntı: bayrak2268

2001 Clio 2 14 16V RXT
    Arkadaşlar benim arabada motor tekliyordu, rolantide stop edecekmiş gibi oluyordu servise bıraktım az önce aradılar 2 tane ateşleme bobinin değişmesi gerekiyormuş 200 YTL masrafı varmış.

Bu bobinler belli periyotlarda düzenli olarak bozulurlarmı (arama yaptım millet baya bahsetmiş) yoksa kullanımdan kaynaklanan bir sebep mi bozuyor?Dışarda yaptırsam daha ucuz olurmu en azından değermi bidiğim kadarıyla servis garantili onarım yapıyor ne dersiniz?

Leki PM attım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahmet8001 -- 4 Kasım 2008; 17:56:31 >

• :) ben ahmete çok yakın oturuyorum aklımda bulunsun
    gerçi benim boncuk pek problem çıkartmıyor ama ne olur ne olmaz

quote:

Orjinalden alıntı: ahmet8001

arkadaşlar bobin mevzu benimde başıma geldi

ben (istanbul) aksaraydan dört adet orjinal hologramlı valeo (renault'un kullandığı) bobini 180 ytl aldım ve kendim taktım

bence arabadaki değişmesi en kolay parça hiçte öyle paralar vermeyin parçaları alın gelin ben bedava değiştiririm yenibosna koçtaş civarında oturuyorum.

değiştirmesi 15 dk anca sürer

aracım: 2001 1.4 16v rxt

quote:

Orjinalden alıntı: bayrak2268

2001 Clio 2 14 16V RXT

Leki PM attım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ademkoc -- 4 Kasım 2008; 18:27:51 >

• quote:

Orjinalden alıntı: SOLKOR

işin aslı bu bobinler neden bozulur bilmiyorum ama bildiğim birşey var. o da bunlar bozulunca 4üni birden değiştirmenin daha iyi olacağı. çünkü böyle oldumu diğer eski bobinler yenilerle aynı performansı gösteremiyor ve bobinler birbirine zarar veriyor ve değişmeyen eskiler bu kez bozuluyor ve bu silsile halinde gidiyor.

eğer tavsiye istersen servise söyle 4ünüde değiştirsinler sağlam olan iki tanesini ben yedek olarak bulundurmak istiyorum diyip onları al sakla. bir dahki arızada bu yedekleri kullanırsın böylece bir daha ki bozulmada da eski + yeni gelen eskiler birbirine uyum sağlar. ki yeni aldığın 4 tanenin 2 yıl garantisi olur. ve daha geç bozulur. belki bugün biraz daha fazla masraf yapmış olursun ama sana uzun süre gider bu iş bir daha da kafanı ağrıtmaz daha pahalıya mal olmamış olur...

Arkadaşlar pazarlık falan 175 YTL oldu.Aracı teslim alırken servisle görüştük bunların dördünün beraber değişimine gerek yokmuş sadece arızalı olanlar değişiyormuş.Fazladan alıp boşa para harcamayın.Araç eski performansına döndü.Yol bilgisayarı mode tuşu testini bende denedim yukarda ekli videodaki görüntü aynen bendede oldu tuşa ikinci basmada kalan yakıtıda gördüm.

• quote:

Orjinalden alıntı: leki

quote:

Orjinalden alıntı: www59

Arkadaşlar aramızda hiç otomatik vites şanzıman yağı değiştiren oldumu bilgilendirirseniz sevinirim.

tam değişiklik demesek te ekleme yapıldı 2,5 lt, anladığım kadarıyla 3lt civarıymış haznesi.
    benim olay kazadan sonraki bakım sırasında oldu, vites arıza verdi, servis arabayı yoğun olduğu için almadı, otm vitesten anlayan bi adama götürttüm, ben götürmedim ama, o belki sorun düzelir diye yağ eklemiş. serviste de hız türbin kaptörü arızası çıkmıştı, servis sonunda arabayı alabilince yağı kontrol etmişler. bana aslında bu işlem için öngördükleri faturada 70 ytl civarı yağ parası vardı işçiliği dahil ama yağı yeni ekletmişsin dışarda madem yeni yağa gerek yok dediler.

Leki teşekkürler.

• alfa-x teşekkürler. evet en iyisi servise gitmek galiba.

Bu arada bizim araçların benzin filtresinin nerede olduğunu ve nasıl değiştirildiğini bilen var mı? Servis günlerinden önce almıştım ve değiştirtme fırsatım olmadı. Olmadı on da serviste yaptıracaz artık.

quote:

Orjinalden alıntı: alfa-x

quote:

Clio 1.2 16V sahiplerine bi sorum olacak. Bu araçlarda kullanılan bujilerin nasıl olduğunu, alırken ne deyip almam gerektiğni :) bilen varsa yardımları bekliyorum.

Şu an renault servislerinde %20 indirim var yani buji fiyatından daha ucuza servisde değiştir.Bunların bujileri uzun ve diğerlerinden farklı.
  • 6 subatta yazmışım..16.sayfada..
    quote:

Orjinalden alıntı: ramsay

cliolarımızdaki benzin filtresi bilinenden biraz farklı..tabi sadece dış görünüş ve montaj yeri olarak..eski tipler genelde şeffaf olduğundan içi, dolayısıyla durumu rahatlıkla görülebiliyordu ama bizimkilerin içi maalesef görünmüyor.birde sakın motora yakın biryerlerde aramayın benzin filtresinin yeri aracın altında benzin deposunun yanında..oturduğu bir kelepçe olduğundan bire bir değiştirilmeli..fiyat 10 ytl civarı..

quote:

alfa-x teşekkürler. evet en iyisi servise gitmek galiba.

Bu arada bizim araçların benzin filtresinin nerede olduğunu ve nasıl değiştirildiğini bilen var mı? Servis günlerinden önce almıştım ve değiştirtme fırsatım olmadı. Olmadı on da serviste yaptıracaz artık.
    .......................................................

• Cliolarda Triger Kayışı sistemi var. Bu set değişimi oldukça pahalı ve 60.000 de bir değişmesi gerekiyor. Benim öğrenmek istediğim 60.000 de değiştirilmezse kaç km fazladan yapar bu set ile ?
  • arkadaşlar 2000 model rxt 1.6 16v boya görmemiş parça değişmemiş bayandan ve sigara içilmemiş bir clio II buldum,henüz pazarlık yapmadım 13.500 ytl istiyor,cuma günü bir ustaya göstericeğim sorunu varmı diye,araç 95000 km'de,sadece arka sağ kapı ve arka sol kapıda hafif denilecek kadar az ezik var okadar.resimlerinide ekliyorum,sizce fiyat nasıl?

CLIO II SAHİPLERİ

CLIO II SAHİPLERİ

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ortakatro -- 5 Kasım 2008; 13:34:00 >

• hocam 2000 modeller 8 valf dir benim bildiğim yani rxt ler için bi yanlışın olmasın
  • 
Sayfa: önceki 160161162163164
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.