Şimdi Ara

CLIO II SAHİPLERİ (163. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
7 Misafir (3 Mobil) - 4 Masaüstü3 Mobil
5 sn
15.865
Cevap
75
Favori
1.617.676
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 161162163164165
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • yaw bu 120 bin bakımı için servisler indirimli hali ile 550 istiyolar 3 yetkiliye sordum biri biraz küçük çaplı 640 dedi hatta ama 550 işte içinde
    yağ
    yağ filtresi
    hava filtresi
    benzn filtresi
    polen filtresi
    bujiler
    tiger seti
    eksantrik kayış seti
    klima hd. rulman gergisi mi öle bişi
    karter conta tıpası mı ne
    balata temizliği

sanırım bunlardı ama diyolarki devirdaim pompasıda değişmesi gerekebil o ayrı fiyat 160 liramı ne imiş

ne diyosunuz arkadaşlar acil fikir verin anadolu yakası yada gebzeden işi gerçekten iyi yapan ve uygun fiyat verebilecek olan özel servis falan bilgisi olan varmı şöle 400 gibi taksitli yapan yer olurmu ne dersiniz yaw hayır bikaç parçada sanırı değişim gerekiyor gibi onlarda masraf olacak gibi araba rolantide sarsıyor bazen stop ediyor bu da bişileisticek gibi
  • quote:

Orjinalden alıntı: huseyinder07

hocam 2000 modeller 8 valf dir benim bildiğim yani rxt ler için bi yanlışın olmasın

aslında bu konuda bende biraz tereddütlüyüm ve bununla ilgili kesin bir bilgide bulamadım,internetten ilanlara bakıyorum 2000 model 16 valf 1.6 rxt cok var ama bazı forumlarda da 8 valf oldugunu yazmışlar,kesin bilgiyi yarın servisinden öğreniceğim.
  • ama araç 1.6 motor 8 valf sorun olmaz 1.4 8 valf olsa neysede 1.6 sonuçta

quote:

Orjinalden alıntı: ortakatro

quote:

hocam 2000 modeller 8 valf dir benim bildiğim yani rxt ler için bi yanlışın olmasın

aslında bu konuda bende biraz tereddütlüyüm ve bununla ilgili kesin bir bilgide bulamadım,internetten ilanlara bakıyorum 2000 model 16 valf 1.6 rxt cok var ama bazı forumlarda da 8 valf oldugunu yazmışlar,kesin bilgiyi yarın servisinden öğreniceğim.
  • quote:

Orjinalden alıntı: asikartal18

ama araç 1.6 motor 8 valf sorun olmaz 1.4 8 valf olsa neysede 1.6 sonuçta

quote:

quote:

1.4 8 valf olsa ne sorun yaşanır,araç sahibini aradım az önce ve ısrarla 1.6 16v olduğunu söyledi.internette biraz araştırdım 1.6 rxt 16v varmış,megane motoru kullanılıyormus ama bu motorda sport yani 2 kapılı cliolara konulmuş,kafam iyice karıştı :) benim baktığım araç 4 kapılı olandan :) sanırım cuma günü aracı yakından görmeden netleşmiyecek bu konu.

• quote:

yaw bu 120 bin bakımı için servisler indirimli hali ile 550 istiyolar 3 yetkiliye sordum biri biraz küçük çaplı 640 dedi hatta ama 550 işte içinde
    yağ
    yağ filtresi
    hava filtresi
    benzn filtresi
    polen filtresi
    bujiler
    tiger seti
    eksantrik kayış seti
    balata temizliği

sanırım bunlardı ama diyolarki devirdaim pompasıda değişmesi gerekebil o ayrı fiyat 160 liramı ne imiş

ne diyosunuz arkadaşlar acil fikir verin anadolu yakası yada gebzeden işi gerçekten iyi yapan ve uygun fiyat verebilecek olan özel servis falan bilgisi olan varmı şöle 400 gibi taksitli yapan yer olurmu ne dersiniz yaw hayır bikaç parçada sanırı değişim gerekiyor gibi onlarda masraf olacak gibi araba rolantide sarsıyor bazen stop ediyor bu da bişileisticek gibi
    Arkadaşım dediğin fiyata yazdıklarını yapacaklarsa hemen yetkili servisinde yaptır bende triger setini ucuza değiştireyim dedim 2 ay sonra kayış koptu 1500 ytl verdim yetkili serviste yaptırmanda fayda var .

• ne diyosun hocam yaw tırsıttın beni gidiym yani ozaman servise fiyat iyi diyosun yani diğer arkadaşlar da hem fikirmi acep
    quote:

Orjinalden alıntı: www59

quote:

yaw bu 120 bin bakımı için servisler indirimli hali ile 550 istiyolar 3 yetkiliye sordum biri biraz küçük çaplı 640 dedi hatta ama 550 işte içinde
    yağ
    yağ filtresi
    hava filtresi
    benzn filtresi
    polen filtresi
    bujiler
    tiger seti
    eksantrik kayış seti
    balata temizliği

Arkadaşım dediğin fiyata yazdıklarını yapacaklarsa hemen yetkili servisinde yaptır bende triger setini ucuza değiştireyim dedim 2 ay sonra kayış koptu 1500 ytl verdim yetkili serviste yaptırmanda fayda var .

• arkadaşlar 2000 model rxt ler 8 valf olur .benim aracı alırken gösterdiğim motor ustası abimiz öyle dedi.ben her ihtimale karşı trigere baktırmıştım ona aldığımda 3 yıl önce yani valla o zaman ne ödedim bilmem ama 8 valfin triger setinin 16 valfe göre bayağı ucuz olduğunu söylemişti.
  • yalnız ben istanbul avcılarda bikaya gösteriyordum aracı lpg den önce .bika lpgli araca servis hizmeti vermediğini söylediği için 6 aydır gitmedim hiç.Allah'a şükür hiç sorun çıkmadıda ancak 2 gündür aracın rölantisi bayağı yüksek seyrediyor. yani 10 ile 20 arasında onun altına inmiyor.normalde 5 ti nedenini ancak hafta sonu baktırabileceğim. malum iş güç. avrupa yakası herhangi bir servis bakıyor mu lpg li araca bilenlerden yardım bekliyorum .Saygılar.
  • 2000 rxt 1.6 16v değil, 8v.
    1.6 16v versiyonları tek kapılı sport modelleri.
    şahsi fikrim, ustadan önce yetkili servise götür, kilometresini ve önceki yetkili servis bakımlarını kontrol ettir, zira önceki yazıları okumuşsan bununla ilgili zarar görmüş veya zarar görmekten kıl payı kurtulmuş arkadaşlar var, daha sonra ustana götür aracı. ben olsam kapıdaki ezikleri dert etmem, zaman içinde yavaş yavaş yaptırılır onlar. ayrıca, yine bence, çoğu arabanın bir miktar pazarlık payı vardır.
    hüseyinder07 aynı motora sahip aracı kullanıyor, eksiler ve artılarla ilgili olarak o daha yetkindir diye düşünüyorum.

quote:

arkadaşlar 2000 model rxt 1.6 16v boya görmemiş parça değişmemiş bayandan ve sigara içilmemiş bir clio II buldum,henüz pazarlık yapmadım 13.500 ytl istiyor,cuma günü bir ustaya göstericeğim sorunu varmı diye,araç 95000 km'de,sadece arka sağ kapı ve arka sol kapıda hafif denilecek kadar az ezik var okadar.resimlerinide ekliyorum,sizce fiyat nasıl?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi leki -- 6 Kasım 2008; 0:09:13 >

• bence de iyi fiyat. bi abs kablosuna 190 lira parça ve 30 lira işçilik verdikten sonra gayet makul geldi.
    quote:

ne diyosun hocam yaw tırsıttın beni gidiym yani ozaman servise fiyat iyi diyosun yani diğer arkadaşlar da hem fikirmi acep
    quote:

Orjinalden alıntı: www59

quote:

yağ
    yağ filtresi
    hava filtresi
    benzn filtresi
    polen filtresi
    bujiler
    tiger seti
    eksantrik kayış seti
    balata temizliği

• 60bin km ya da 4 yıl üzerinde hiç bir yer garanti vermiyor ekstra ne kadar gideceğine dair, ama bir koparsa en az 1500 ytl masraf çıkaracağına birçoğumuz garanti verebiliriz sanırım.

quote:

Orjinalden alıntı: ivbtar2
    Cliolarda Triger Kayışı sistemi var. Bu set değişimi oldukça pahalı ve 60.000 de bir değişmesi gerekiyor. Benim öğrenmek istediğim 60.000 de değiştirilmezse kaç km fazladan yapar bu set ile ?
  • Arkadaşım bunları bu fiyata bulduysan hiç vakit kaybetme bence
    yağ
    yağ filtresi
    hava filtresi
    benzn filtresi
    polen filtresi
    bujilerbalata temizliği

ben sadece bu işlemlere 100.000 bakımında yetkili serviste 300 ytl verdim . şu anda %20 indirimleri varmış. hiç düşünmeden götür yaptır.
    en azından parçaların garanili olur

quote:

yağ
    yağ filtresi
    hava filtresi
    benzn filtresi
    polen filtresi
    bujiler
    tiger seti
    eksantrik kayış seti
    balata temizliği

• quote:

yağ
    yağ filtresi
    hava filtresi
    benzn filtresi
    polen filtresi
    bujiler
    tiger seti
    eksantrik kayış seti
    balata temizliği

abi benim arabayada aynı fiyatı çekerler mi ki benim bile yaptırasım geldi fiyatı duyunca...

• arkadaşlar araç sahibi bugün beni aradı,1.6 rxt aracı 8 valfmiş,yanlış bilgilendirmiş beni,sizce 1.6 rxt 8 valf nasıl,alırsam hatamı yapmış olurum,kullananlar bilgi verirse sevinirim.
  • 16v tabiki 8v e göre çok daha teknolojik ve üstün bir motor seçeneğidir. Yanlış bilinen birşey daha var 16v motorlar 8v lerden fazla yakmaz aksine daha az yakıt sarfiyatı ve daha iyi bir performans sağlar. İkisi arasında normal şartlarda tork olarak zaten 16v hertürlü daha üstün olacağından alt devir yada üst devir farketmiyor 8v den her halukarda daha iyi olacaktır. Sadece grafiksel olarak 8v li motorlar 16v motorlara göre alt devirleri üst devirlere göre daha iyidir ama şurası yanlış anlaşılıyor. 1.6 iki araçtan 8v olan motor 16v den alt devirlerde üstünüdür lafı yanlış sadece 8 v motor 16 v motora göre alt devirleri daha iyi kullanır 16 v ise üst devirleri daha iyi kullanır. Ama alt ve üst farketmes hertürlü 8v den daha iyidir 16v motorlar.

Bu arada nadiren şehir içi kullanımlarda 8v motorların daha az yaktığı görülmüş olabilir ama ortalama yakıtta 16v genel olarak daha az yakar ve üstündür.

• peki yakıtta yüzde olarak ortalama ne kadar fazla yakar 8v olan motor?
  • Burnunun bir deliğini kapat ve nefes almaya çalış nasıl? zorlanıyorsun değil mi? konuya dönersek bu da arabanın 8v 16v olayına benzer tüketim bakımından fark sadece araba yüksek devirlerde 8v ile hava ve yakıt giriş çıkışında zorluk yaşadığı için daha fazla yakıt tüketmesine sebep olur. ama normalde yakın değerler tüketirler. yüzdeye vuracak olursak değişken olmak üzere %3-%15 civarı bir değişim olur. 16v sadece geliştirilmiş bir giriş çıkış sistemidir. kesinlikle tercih edilir. ben burnum tıkalıyken hayattan tat alamam. arabamda canlı olsaydı 16v ile daha mutlu olduğunu düşünürdü sanırım
  • quote:

Orjinalden alıntı: SOLKOR

Burnunun bir deliğini kapat ve nefes almaya çalış nasıl? zorlanıyorsun değil mi? konuya dönersek bu da arabanın 8v 16v olayına benzer tüketim bakımından fark sadece araba yüksek devirlerde 8v ile hava ve yakıt giriş çıkışında zorluk yaşadığı için daha fazla yakıt tüketmesine sebep olur. ama normalde yakın değerler tüketirler. yüzdeye vuracak olursak değişken olmak üzere %3-%15 civarı bir değişim olur. 16v sadece geliştirilmiş bir giriş çıkış sistemidir. kesinlikle tercih edilir. ben burnum tıkalıyken hayattan tat alamam. arabamda canlı olsaydı 16v ile daha mutlu olduğunu düşünürdü sanırım

verdiğin bilgiler için sagol arkadaşım,1 aydır araştırıyorum güzel orjinal bir 1.4 16v bulamadım,1.6 8v buldum ve bu aracın üzerinde yogunlaşacağım sanırım,ilk başlarda cok hevesim yoktu clio araba için fakat burada arkadaşların bu arabalar için yaptığı güzel yorumlar beni bayağı ateşledi :) biran önce arabayı alıp kullanmak istiyorum,düşündüğüm aracı yarın servise götüreceğim bakalım sonuç ne olacak..inşallah 8v beni pişman etmez,gerçi aracı cok kullanmıyacağım beni cok etkileyeceğini sanmam,kısa mesafelerde motorsikletimi kullanırım genelde,araçla anca uzun mesafede yola cıkarım.birde 1.6 motorların yıllık vergisi ne kadar arkadaşlar?1.4 e göre cok farkediyormu?

• kesinlikle yapmazlar hocam 8 valf 16 valf farkına iyi değinmişsin bi fark da benden olsun 16 valf in trigeri 8 valfinkinden iki kat gibi daha pahalı bildiğim kadarı ile
    quote:

Orjinalden alıntı: SOLKOR

quote:

yağ
    yağ filtresi
    hava filtresi
    benzn filtresi
    polen filtresi
    bujiler
    tiger seti
    eksantrik kayış seti
    balata temizliği

abi benim arabayada aynı fiyatı çekerler mi ki benim bile yaptırasım geldi fiyatı duyunca...

• ayrıca bugun daha once gittiğim bir özel reno servisine fiyat aldım en fazla 420 ye malolur etmez bile falan dedi sonra yetkili servisten aldığım fiyatları daha once bu serviste yatırdıgım bakım fiyatları ile kıyasladım herif kazıkcı cıktı 8ytl lik filtreye 12 ytl almış 10 liralık bujiye 14 demiş falan filan butun parcalara 4 lira ekleyerek koymuş nerdeyse bu da beni direk yetkili servise yonlendirdi p.tesiye randevu aldım bakıaz artık
  • 
Sayfa: önceki 161162163164165
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.