Şimdi Ara

CLIO II SAHİPLERİ (133. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
15.865
Cevap
75
Favori
1.617.731
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 131132133134135
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: babigo

debriyaja alışmak 2 ay kadar sürebiliyor.bende ilk aldiğimda çok stop ettiriyordum fakat artık çok rahat geliyor.yakın zamanda arkadasimada aldık gelip oda bana sormustu bu neden boyle diye hatta eşi acemi şoför diye takılıyormuş

quote:

Orjinalden alıntı: MATRAXERCAN

Arkadaslar 2001 model 1.4 rxt aracımı alalı 2 hafta oldu ve kalkışlarda problem yaşıyorum 5 senelik şoforum ve debriyaj kavraması cok az gibi geldi bana hata payı cok kısa yokuslarda falan acemi gibi stop edio araba alışamamışlık dicem ama 2 hafta 1000 km yol yaptım..bu neden kaynaklanabilir cliolarda hepmi oyledir(bundan once 5 sene tipoya bindim hiç sorun yasamadım)..balataların ne zaman değiştigini acıkcası bilmiyorum alırken kontrol ettirmedim balataları..şimdiden teşekkurler.

Sagolun arkadaslar bende alısmaya calıscam artık bi sure daha bende acemi laflarına kulaklarımı tıkayım

• buda geçen hafta kırılan anten dibi..yetkili servisten kdv dahil 10.48 ytl ye alıp değiştirdim..
    yanlız şöyle bi durum var malzeme görünüş olarak bire bir aynı ama orjinali üç kademeliydi 1 biraz aşağıda (açı olarak) 2 biraz daha yüksek 3 tam dik (yıkarken kaldırıyordum..)
    şimdiki ise sert ,nereye ayarlarsan orda kalıyor..parça orj.ve aynı işide görüyor ama diğerinide araştıracağım..
    ]

• quote:

Orjinalden alıntı: fatihkus

Arkadaşlar merhaba,
    iki gün içerisinde 98 clio rta almak üzereyim. Arabanın sahibi bir arkadaşım beraber ikimizin de tanımadığı bir ustaya götürdük debriyajın biraz sert olduğunu söyledi. (arkadaş büyük ihtimalle debriyaj telinden kaynaklandğını düşünüyor) sağa dönüşlerde hafif bir ses geldiğini aks la ilgili bir sorun olduğunu, acil olmasa bile değişmesi gerektiğini söyledi. Araç bir kez hararet yapmış bu yüzden egzozdan mavi renkte duman geliyor, yağ yaktığını söyledi, arkadaş da yağını değiştirdiği km sini vs gösterdi 2000 km ya olmuş ya olmamış ibrede bi değişiklik yok şeklinde. (bu yakıt sarfiyatını çok artırır mı) ben 1-2 sene kullanıp belki de bunu değiştirmeyi planlayabilirim. sanıyorum günlük 30 km ya kullanırım ya kullanmam. şehiriçinde 25 kuruş yaktığını söyledi arkadaş. lpg düşünmelimiyim? Aracın direksiyon kontrollü radyo teybi üzerinde yok. bunu çıkarmanın yolu olmadığını ancak ön konsol çıkarsa çıkartılabileceğini duymuştum, doğrusunu bilen var mı? üzerindeki teybi son derece eskimiş ve insanı yoran bir teyp, çıkmacıları aradım aracın orjinal teybine en az 150 ytl çektiler. bu fiyata radyo cd çalar alınabiliyor bu da beni düşündürüyor sizce ne yapmalıyım

araçta sol ön çamurluk değişmiş sol arka kapı ve kapının arkası da boyalı.
    142.000 de ve 9 000 e aldım. sizce bu veriler ışığında uygun bir fiyat mıdır?

farkındayım çok soru sordum, bu benim ilk aracım olacak ve hemen hemen hiçbirşeyden anlamıyorum. Bu konularda beni aydınlatacak arkadaşlar olursa çok sevinirim.

Şimdiden çok teşekkürler...

Merhaba arkadaşlar,
    tavsiyelerinizi dikkate alarak, arkadaşı çektim tereddütlerimi anlattım gel dedim bir servise götürelim şunu dedim. Aldık götürdük. Sonuç şöyle:

Silindir kapak contası yanık + değişmesi gerek
    genleşme şişesi değişmesi gerek
    ön disk + ön balata değişmesi gerek
    araçta motor yağ yakıyor
    baskı balata + debriyaj merkezi değişmesi gerek + şanzıman yağı
    3 lt antifriz +fan motoru
    termostat + termostat kapağı değişmesi gerek
    Anten çubuğu yok
    sol far ayağı kırık
    sol ön çamurluk arka kapı+ arka çamurluk boyalı
    ön cam çatlak
    sol çamurluk değişmiş

TOPLAM MASRAF : Motor açıldıktan sonra tam olarak belli olmak üzere 2000 ile 3500 arası (3 000 i bulur) dediler.
    Yönlendirmeleriniz ve yardımlarınız için çok teşekkürler...

Yani başa döndük, araba aramaya devam... iyi bir araba bilen varsa bütçemizi de sarsmayacak konuşabiliriz.
    ve bir soru daha acaba palio düşünsem ne dersiniz, cliodan çok daha az iyi midir ne dersiniz?
    Yine yardımlarınızı bekliyorum. Sağolunuz, varolunuz.
    Saygılar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fatihkus -- 18 Ağustos 2008; 20:04:43 >

• bana sorarsan polo bak derim. palio alacağına clio al daha iyidir kesinlikle. ama uygun fiyata bulacağın temiz bir polo uzun süre idare eder...
    diğer seçenekler 206 bakma, corsa bakma, fiesta bak
  • aynen oncelikle clio,2000 ve sonrası polo,fiesta enson
    quote:

Orjinalden alıntı: SOLKOR

bana sorarsan polo bak derim. palio alacağına clio al daha iyidir kesinlikle. ama uygun fiyata bulacağın temiz bir polo uzun süre idare eder...
    diğer seçenekler 206 bakma, corsa bakma, fiesta bak

• arkadaşlar 10 000 hadi diyelim son 11 000 ayırabilirim
  • 98-99 model temiz bir polo yada aynı modellerde bir clio.. başka birşey düşünme..
  • forumun satış ilanı bölümü yok mu ki acep:)
  • Cliocular merhaba.

geldik çattık 45.000 bakımına. gerçi şu an 46.000i devirdik. bu bakım bana nerelerde kaça çıkar? servise sordum 200-220 dediler. Sanayide iyi bi yer var mı bu bakımı yaptırabileceğim? Neler değişiyoki bu bakımda?

İyi geceler.
  • ben sana benim arabayı bırakayım en güzeli sen hiç uğraşma :)
    quote:

quote:

Arkadaşlar merhaba,
    iki gün içerisinde 98 clio rta almak üzereyim. Arabanın sahibi bir arkadaşım beraber ikimizin de tanımadığı bir ustaya götürdük debriyajın biraz sert olduğunu söyledi. (arkadaş büyük ihtimalle debriyaj telinden kaynaklandğını düşünüyor) sağa dönüşlerde hafif bir ses geldiğini aks la ilgili bir sorun olduğunu, acil olmasa bile değişmesi gerektiğini söyledi. Araç bir kez hararet yapmış bu yüzden egzozdan mavi renkte duman geliyor, yağ yaktığını söyledi, arkadaş da yağını değiştirdiği km sini vs gösterdi 2000 km ya olmuş ya olmamış ibrede bi değişiklik yok şeklinde. (bu yakıt sarfiyatını çok artırır mı) ben 1-2 sene kullanıp belki de bunu değiştirmeyi planlayabilirim. sanıyorum günlük 30 km ya kullanırım ya kullanmam. şehiriçinde 25 kuruş yaktığını söyledi arkadaş. lpg düşünmelimiyim? Aracın direksiyon kontrollü radyo teybi üzerinde yok. bunu çıkarmanın yolu olmadığını ancak ön konsol çıkarsa çıkartılabileceğini duymuştum, doğrusunu bilen var mı? üzerindeki teybi son derece eskimiş ve insanı yoran bir teyp, çıkmacıları aradım aracın orjinal teybine en az 150 ytl çektiler. bu fiyata radyo cd çalar alınabiliyor bu da beni düşündürüyor sizce ne yapmalıyım

araçta sol ön çamurluk değişmiş sol arka kapı ve kapının arkası da boyalı.
    142.000 de ve 9 000 e aldım. sizce bu veriler ışığında uygun bir fiyat mıdır?

farkındayım çok soru sordum, bu benim ilk aracım olacak ve hemen hemen hiçbirşeyden anlamıyorum. Bu konularda beni aydınlatacak arkadaşlar olursa çok sevinirim.

Şimdiden çok teşekkürler...

Merhaba arkadaşlar,
    tavsiyelerinizi dikkate alarak, arkadaşı çektim tereddütlerimi anlattım gel dedim bir servise götürelim şunu dedim. Aldık götürdük. Sonuç şöyle:

Silindir kapak contası yanık + değişmesi gerek
    genleşme şişesi değişmesi gerek
    ön disk + ön balata değişmesi gerek
    araçta motor yağ yakıyor
    baskı balata + debriyaj merkezi değişmesi gerek + şanzıman yağı
    3 lt antifriz +fan motoru
    termostat + termostat kapağı değişmesi gerek
    Anten çubuğu yok
    sol far ayağı kırık
    sol ön çamurluk arka kapı+ arka çamurluk boyalı
    ön cam çatlak
    sol çamurluk değişmiş

TOPLAM MASRAF : Motor açıldıktan sonra tam olarak belli olmak üzere 2000 ile 3500 arası (3 000 i bulur) dediler.
    Yönlendirmeleriniz ve yardımlarınız için çok teşekkürler...

Yani başa döndük, araba aramaya devam... iyi bir araba bilen varsa bütçemizi de sarsmayacak konuşabiliriz.
    ve bir soru daha acaba palio düşünsem ne dersiniz, cliodan çok daha az iyi midir ne dersiniz?
    Yine yardımlarınızı bekliyorum. Sağolunuz, varolunuz.
    Saygılar...

• ciddiysen teklifini konuşalım:) oruçlunun iftara olan özlemi gibi bişey oldu artık bu bendeki:) mail de atabilirsin pm de. selamlar...
  • illaki aracı satma çabasında değilim :) ama bu kadar sorun çıkaran bir aracı almak yerine cidden güzel bir araç alabilirsin diye düşünüyorum...senin memleket neresi...
    quote:

ciddiysen teklifini konuşalım:) oruçlunun iftara olan özlemi gibi bişey oldu artık bu bendeki:) mail de atabilirsin pm de. selamlar...
  • bu rakamlara gore once polo sonra clio bulabilirsiniz
  • quote:

Orjinalden alıntı: VLKNBCN

illaki aracı satma çabasında değilim :) ama bu kadar sorun çıkaran bir aracı almak yerine cidden güzel bir araç alabilirsin diye düşünüyorum...senin memleket neresi...

Afyonluyum kardeş, öğretmenim istanbulda oturuyorum bahçelievlerde. Öbür araçtan vazgeçtik zaten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fatihkus -- 19 Ağustos 2008; 12:28:15 >
  • Geçmiş olsun.Bunada şükretmek gerek.ALLAH beterinden korusun..
    Arabanın son durumu nedir? kasko danmı yaptırıyorsunuz?
    quote:

Orjinalden alıntı: huseyinder07

merhaba arkadaşlar uzun bi aradan sonra tekrar bişiler yazayım dedim sık sık takip ettim ama yazmaya fırsat bulamadım

ben geçen ufak bir sürtme yaşadım aracın ön sağ camurluk ve tamponu duvara sürttüm çok basit biyerde yaptım karşıdan gelen araç sıkıştırdı sonra gitti kaskoya yaptırsammı diye düşünüyorum servis biraz fazla fiyat çekti değiştiririz dedi kaskodan parçaları
    tamir ettirmeye kalksamda 250 den aşağı tutmayacak gibi sanırım kaskodan değişdirtecem resmini de koyaym

neyse fikri olan varsa beklerim canımı çok sıktı ama işte olacak la öleceğe çare yok...

• Merhabalar dostlar...
    Tatil bitti tüketim değerlerimi yazayım sizlere..
    Eskişehir-İzmir (Karaburun) 550km (5 kişi+tam dolu bagaj, klima yolun yarısında açık ve genelde 100 civarı bir hızda.) + 150 km (Karaburunda 15 er km'lik kısa mesafelerde ve 40-70 arası virajlar halinde klimasız.) + Karaburun-Eskişehir 550km (tam yükle gidişteki gibi yarı klimalı) + Eskişehir-Bursa 150 km (Tek şoför+ dolu bagaj, yarı klimalı)
    Toplam 1400 km yol yaptım. 100 Ytl (3,33 den 30 lt.)+ 60 Ytl (3,29 dan 18,23 lt)+ 100 Ytl (3,27 den 30,58 lt) toplam 260 ytl benzin aldım. 1400 km'de 260 lira ise 1 km de 18,5 Ykr yakmışım. Toplam 78,8 lt benzindende 100 km de ortalama 5,62 lt yakmışım. Aracın yüklü oluşu (yazlığa gidildiğinden ön koltuk altları, harita gözleri, ayak boşlukları dahil her boşlukta ufak tefek poşetler vardı) ve yarı klimalı yolculuk hesaba katıldığında rakamlar beni tatmin etti.
    Arabam şimdilik 33 bini yeni geçti. Hiç ağır bakım görmedi. Lastiklerede önlere 33 arkalara 32 bastım. Bilerek biraz fazla. (Normalde ön 29 arka 28 basarım).
    Saygılar.

• Arkadaşlar merhaba,
    Bir 98 1.4 rta daha buldum, yarın görüşmeye gidecem inşallah. 98 modelleri ile ilgili olumlu olumsuz düşüncesi olan kullananların görüşlerini alalım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fatihkus -- 19 Ağustos 2008; 23:17:09 >
  • quote:

Arkadaşlar merhaba,
    Bir 98 1.4 rta daha buldum, yarın görüşmeye gidecem inşallah. 98 modelleri ile ilgili olumlu olumsuz düşüncesi olan kullananların görüşlerini alalım.

Bulduğun araba Clio II değil, Clio I..... Aman dikkat.
  • quote:

Orjinalden alıntı: alce

Merhabalar dostlar...
    Tatil bitti tüketim değerlerimi yazayım sizlere..
    Eskişehir-İzmir (Karaburun) 550km (5 kişi+tam dolu bagaj, klima yolun yarısında açık ve genelde 100 civarı bir hızda.) + 150 km (Karaburunda 15 er km'lik kısa mesafelerde ve 40-70 arası virajlar halinde klimasız.) + Karaburun-Eskişehir 550km (tam yükle gidişteki gibi yarı klimalı) + Eskişehir-Bursa 150 km (Tek şoför+ dolu bagaj, yarı klimalı)
    Toplam 1400 km yol yaptım. 100 Ytl (3,33 den 30 lt.)+ 60 Ytl (3,29 dan 18,23 lt)+ 100 Ytl (3,27 den 30,58 lt) toplam 260 ytl benzin aldım. 1400 km'de 260 lira ise 1 km de 18,5 Ykr yakmışım. Toplam 78,8 lt benzindende 100 km de ortalama 5,62 lt yakmışım. Aracın yüklü oluşu (yazlığa gidildiğinden ön koltuk altları, harita gözleri, ayak boşlukları dahil her boşlukta ufak tefek poşetler vardı) ve yarı klimalı yolculuk hesaba katıldığında rakamlar beni tatmin etti.
    Arabam şimdilik 33 bini yeni geçti. Hiç ağır bakım görmedi. Lastiklerede önlere 33 arkalara 32 bastım. Bilerek biraz fazla. (Normalde ön 29 arka 28 basarım).
    Saygılar.

.Bu 1.2 motor süper inşallah yeni symbol dede kullanılır.Vites oranlarıyla motor mükemmel.

• bende bir tam depo + çeyrek depodan az şuan 1007km de bakalim nezaman ışık yanacak 1.6 8 valf

buarada arkadaşlar birsüredir aracım hiçbir arıza ikazı vermemesine rağmen ilk çalıştırmada problem çıkartmaya başladı aküden olabilirmi acaba.aküm 2 yıllık mutlu akü ışığı yeşil gösteriyor fakat aklımada başka birsey gelmiyor
  • 
Sayfa: önceki 131132133134135
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.