Şimdi Ara

Clio Grand Tour (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.855
Cevap
17
Favori
398.200
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhabalar, buradaki yorum ve görüşler gerçekten çok işe yarıyor, zaten maksat da bu olsa gerek. Eşimle üç aydır süren ikinci el arayışlarımızdan yorulduğumuz için sıfır seçeneklerine bakmaya karar verdik. Paramız 15.000 nakit üstü kredi şeklinde olacak. Outdoora meraklı olduğumuz için koltukları yatabilen bir hatchback veya daha iyisi çağdaş bir station wagon hayal ediyorduk. Her neyse, Dacia'nın yeni hacthback aracı Sandero'yu test sürüşüne çıkarmak için dün eşimle bayiiye gittik. Ambiance 1.4 ya da üst donanım segmenti olan Laureate 1.4 motordan birini seçmeyi düşünüyorduk. Bunların baz fiyatları sırasıyla 19 bin ve 21.00 civarında. 200 km'deki 1.4 Laureate model vitrin aracını, çelik jantlarıyla beraber 20 bin YTL'ye ve sıfır araç hakları ve garantisi ile verebileceklerini belirttiler. Tabii sevindik...

DACIA SANDERO 1.4 Laureate 20.000 YTL anahtar teslim, 3 yıl garanti.

SANDERO FOTO

Bu arada benim gözüm az ilerdeki Clio Grand Tour'a takıldı. Bu 30.000 üzeridir sanırım dedim. 1.2 motorlu otantik versiyonun fiyatı 26.100 YTL dediler. Bu arada çalıştığım üniversiteyle iki gün önce bir anlaşmaya varılmış ve 1.500 YTL'lik özel bir indirim kolaylığı da varmış. Böylece stil paketi ile birlikte 25.200'e indi GT 1.2'nin fiyatı. Yan yolcu hava yastığı ve ABS'si olmayan 20.000 YTL'lik Sandero ile GT seçenekleri arasında kaldık. Her iki araçla test sürüşüne çıktık. Eşim kullandı ve GT'nin sürüşünün olumlu manada bariz farklı olduğunu söyledi. Bu arada GT'nin 1.2, 16 valf, Sandero'nun ise 1.4, 8 valf olduğunu belirteyim. Uzun dönemli kullanmada GT'nin yüz güldüreceğini sanıyorum. Bu arada GT'ye karar verirsek bu aşağıdaki lansman rengi olan kül bejini düşünüyoruz.

CLİO GRAND TOUR 1.2 Autentiqe 25.200 YTL anahtar teslim. 3 yıl garanti.

CLİO GRANT TOUR FOTO

Sandero Dacia'nın çizgisinde önemli bir aşama bu kesin. Ancak GT Clio gerçekten beni çok sardı ve Sandero'dan vazgeçmiş gibiyiz. Ancak iki aydır yaptığım ikinci el araştırmaları sırasında önüme çıkan bazı seçenekler de hala aklımı karıştırmıyor değil. Mesela çok sorun yaşatıyor denen 307'leri tasarım olarak çok başarılı buluyorum ve 1.6 motor full, sunrooflu, 28.000 km'de 2004 model bir araç için 23.000 YTL isteniyor.

307 SW 2004 Model 28.000 km. Full Donanım ve sunroof. 23.000 YTL

307 SW FOTO

Sıfır ve üç yıl garantili Giriş seviyesi donanıma sahip (manuel klima, 2 hava yastığı, ABS) 1.2 motor GT Clio'ya 24.400 vermek mi, yoksa donanım ve aksesuar yönünden onu hayli aşan, sunroof'lu 4 yaşını doldurmuş bir 307'ye 23.000 vermek mi daha doğru karar vermekte zorlanıyorum. Sizlerin fikirlerini duymak da belki karar vermeyi kolaylaştırabilir. Bütçemin doğal sınırı da 25.000 bu arada. Yani GT'nin dynamik versiyonuna terfi etmek pek olanaklı değil. Değerli görüşlerinizi gerekçelendirebilirseniz çok sevinirim.

• bende hala gt nin 1.2 benzinlimi yoksa 1.5 dizel mi karar veremedim. yakıt fiyatları bir birine çok yaşlaşmıştı ama şimdi dizel tarafda motorin olsun indirimlere gidiliyor. dün bi indirim daha oldu. petrolün varil fiyatı 75 $ a düştü acaba o farkı vermeye değer mi? yoksa benzinliyle yola devam etmek ilerki zamanalr için daha mı karlı? satışı olsun veya satıldıktan sonra lpg takılması konusunda.

birde motorun gücünün endişesi biraz azaldı clio kullanan arkadaş kokrmayın demiş. 1,2 alcak arkadaşı bekliyorum bende onun görüşlerini sabırsızlıkla bekliyorum.
  • Arkadaşlar verdiğiniz bilgiler için teşekkürler,gerçekten insanı arabayı sevdiren hoş özelliklermiş
  • arkadaşlar bende gt 1.2 almayı düşünenlerdenim ama aklıma sadece performansı takılıyor fiyatı çok uygun geldi aslında 2 el almaktansa gt almak daha mantıklı geliyor. GT 1.2 alanlardan performans sonuçlarını bekliyorum
  • Ben yıllık 6000 km yapan için hesapladım vergi vs yakıt dahil 6000 km için yılda dizelin avantajı yaklaşık 250 ytl.Bunun içinde dizelin bakım masrafının

periyodik için 100 ytl fazla olduğu düşülmedi çünkü 10000km de olduğundan 2 yılda bir oluyor.Yani hesaplamada yıllık bakım masrafları yok.

Kaba bir hesapla dizel için alırken 3000 ytl fazla vereceksiniz 3000/250=12 yıl yani dizelle benzinli 12 yılda eşitleniyor bakım paralarını da koyarsanız bu 13-14 yıl olabilir.

Bu hesap 1.2 benzinli ve 1.5 dci içindir.100 km de Benzin 6 lt dizel 4.5 lt yaktığı hesaplanmıştır.

1.2 az yaktığı ve vergisi düşük olduğu için farkın kapanması uzun sürmüştür.
  • Dizelde 4.5 lt yakarsın ancak benzinlide 7-7.5 lt den az yakabileceğini sanmam çünki dizelin alt devirleri çok çok güçlü opel fiat ın 1.3 motoru gibi değil neredeyse 1000 devirde bile 3.vitesi kullanabilirsin yani ekonomi için birebir .
    İlaveten performansı 1.2 ye göre çok çok daha iyi özellikle klimalı kullanımda 1.2 insanın canını sıkabilir ve benzin tüketimi dizele oranla çok daha fazla artar.
  • Birşey değil. maksat paylaşım olsun.
    quote:

Orjinalden alıntı: hay-bey

Arkadaşlar verdiğiniz bilgiler için teşekkürler,gerçekten insanı arabayı sevdiren hoş özelliklermiş

• ufkabakan, bence DACIA SANDERO'yu eleyin. 307 SW ile CLİO GRAND TOUR arasında seçim yapmaya çalışın.

ben birbirine yakın fiyatlarda olan daha donanımlı da olsa 2. el 307 SW yerine "0" KM clio grand tour derim.
  • böyle hesaplandığında dizel gereksiz görünüyor. ama kullanırken de insan benzinliye rahatça binemiyor bence(eski aracımdan biliyorum). gözü benzin göstergesinde oluyor. bir yere gidip gelince ibre hemen düşüyor.dizelde o yakıt miktarını gösteren çubuklar aşağıya inmek bilmiyor. böyle olunca da bir yere gidileceği zaman insan arabayla mı gitsem acaba çok mu yakar diye hiç düşünmüyor. 1.2 benzinliyi LPG pek kaldırmaz ama 1.4 benzinliye de LPG sistemi takıldığında kaliteli olanları 1.500 YTL yi buluyor. o zaman sonradan yapılan dönüşüm masrafi dizel versiyon fiyatına yaklaşıyor. yeni araçların çoğu eski tip LPG sistemlere uyum sağlamıyor. bir de yok araca uyum sağladıydı sağlamadıydı, performansı düştü düşmedi gibi dertler yok.

quote:

Orjinalden alıntı: alfa-x

Ben yıllık 6000 km yapan için hesapladım vergi vs yakıt dahil 6000 km için yılda dizelin avantajı yaklaşık 250 ytl.Bunun içinde dizelin bakım masrafının

periyodik için 100 ytl fazla olduğu düşülmedi çünkü 10000km de olduğundan 2 yılda bir oluyor.Yani hesaplamada yıllık bakım masrafları yok.

Kaba bir hesapla dizel için alırken 3000 ytl fazla vereceksiniz 3000/250=12 yıl yani dizelle benzinli 12 yılda eşitleniyor bakım paralarını da koyarsanız bu 13-14 yıl olabilir.

Bu hesap 1.2 benzinli ve 1.5 dci içindir.100 km de Benzin 6 lt dizel 4.5 lt yaktığı hesaplanmıştır.

1.2 az yaktığı ve vergisi düşük olduğu için farkın kapanması uzun sürmüştür.

• Bu hesap yıllık 6000 km yapanlar içindi yoksa dediğin gibi lpg de eklenince zaten dizele yaklaşıyo imkanı olan tabii ki dizel alsın ama az binip parası 1.2 ye yetenler için de benzinli yeterli.

Birde dizelin az yakması psikolojiyi etkiliyo az yaktığı için başta verilen fazla para unutuluyo bunda yüksek tork nedeniyle yaşanan sürüş keyfinin de etkisi büyük.
  • 2. el de satarken dizel mi benzinlimi kolay satılır?
  • bence 2. eldeki mantık da aynı olduğu için yani hangisi daha az yakar mantığında olduğu için insanlar dizele yönelebilir ama tabi şu anda sıfır alanlar gibi 2. el alanların da dizele vermesi gereken para benzinliden fazla olacaktır bu yüzden insan kendi bütçesine göre mantıklıyı seçecektir dizel almak yerine belki 1 model üst benzinliyi seçecektir tabi tercih meselesi. araban benzinli olup gerçekten az yaktığını ispatlayabilirsen o araba hemen gider tabiki benzin ile dizel fiyatları böyle yakın gitmeye devam ederse
    bence sattığın arabanın yaşına da bakar eğer ileri yaşta dizel satmaya kalkarsan alacak olan kişi arabanın motorunu masraflarını düşünerek karar verir sonuçta dizelin bakımları ve masrafları benzinliden daha pahalıdırama
    merak etme araba hem renault hem clio grand tour olduğu için ne alırsan al(ama en azından stil paketli al:) çok bişey kaybetmezsin bence çünkü araba herkes tarafından beğeniliyor tabiki bu da 2. ele yansıyacaktır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi drdemir -- 14 Ekim 2008; 18:31:32 >

• Or_By, nasıl gidiyor, GT'nin dizeli mi yoksa benzinlisi mi karar verabildiniz mi? hangisini almayı düşünüyorsunuz. araştırmalar sürüyor mu?
    quote:

Orjinalden alıntı: Or_By

bende hala gt nin 1.2 benzinlimi yoksa 1.5 dizel mi karar veremedim. yakıt fiyatları bir birine çok yaşlaşmıştı ama şimdi dizel tarafda motorin olsun indirimlere gidiliyor. dün bi indirim daha oldu. petrolün varil fiyatı 75 $ a düştü acaba o farkı vermeye değer mi? yoksa benzinliyle yola devam etmek ilerki zamanalr için daha mı karlı? satışı olsun veya satıldıktan sonra lpg takılması konusunda.

birde motorun gücünün endişesi biraz azaldı clio kullanan arkadaş kokrmayın demiş. 1,2 alcak arkadaşı bekliyorum bende onun görüşlerini sabırsızlıkla bekliyorum.
  • quote:

Orjinalden alıntı: osmanuçar

Or_By, nasıl gidiyor, GT'nin dizeli mi yoksa benzinlisi mi karar verabildiniz mi? hangisini almayı düşünüyorsunuz. araştırmalar sürüyor mu?
    quote:

Orjinalden alıntı: Or_By

bende hala gt nin 1.2 benzinlimi yoksa 1.5 dizel mi karar veremedim. yakıt fiyatları bir birine çok yaşlaşmıştı ama şimdi dizel tarafda motorin olsun indirimlere gidiliyor. dün bi indirim daha oldu. petrolün varil fiyatı 75 $ a düştü acaba o farkı vermeye değer mi? yoksa benzinliyle yola devam etmek ilerki zamanalr için daha mı karlı? satışı olsun veya satıldıktan sonra lpg takılması konusunda.

sürmezmi sürekkli beynimin içinde dönüp duruyor çok taktım bu işe kafayı kendim den geçtim neredeyse artık yanlış yanlış otobuslere/araçlara biniyorum ama çok fazla yol yapmayacağım için sanırım inş. stil pkt li 1,2 alcam bütçeme uyan bu araba çünkü.

• Bugün peşinatı ödedim aysonuna doğru teslim edecekler inşallah 1.2 16v.
    Bayide 1.5 dci 80bg test ettim tek kelime ile süper.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi keskineryk -- 15 Ekim 2008; 22:20:25 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: keskineryk

Bugün peşinatı ödedim aysonuna doğru teslim edecekler inşallah 1.2 16v.

nasıl bir taksitlendirme yapıyorlar bide kredi kullandınız mı? aracı ne zmn teslim etceklermiş?
  • quote:

Orjinalden alıntı: keskineryk

Bugün peşinatı ödedim aysonuna doğru teslim edecekler inşallah 1.2 16v.

keşke kullanmasaydın 1.5 dci 80bgi çünkü en iyisini görmüşsün şimdi arabandan onları bekleyeceksin:)
    şaka bir yana şimdiden hayırlı olsun. clio III te 1.2 motoru kullandım şehir içi kullanımda, ilk kalkış ve hızlanmalarda pek sorun yaşayacağınızı sanmıyorum tek sorununuz yüksek hızlara çıktığınızda olacaktır arabayı zorlamayacaksanız ben sakin kullanıcıyım performansa pek takmam diyorsanız çok isabetli bir seçim
    allah hatasız kazasız yolculuklar versin
  • Genelde şehir içinde kullanacağım. Çok yüksek süratlerle zaten arabada genellikle çoluk çocuk da olduğu için işim pek olmaz 120 yapsın yetrede artar bile :)

Banka kredisiile aldık. Eşim OYAK üyesi 5.190 peşin 492X60 Ay . 26 Ekimden sonra teslim edecekler.
  • ...

• 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.