Şimdi Ara

§§§ CLIO 1 CILER BURADA TOPLANALIM §§§ (94. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.970
Cevap
30
Favori
195.736
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 9293949596
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • cesur_0342 kullanıcısına yanıt
    Sertliği konusunda bi'şey diyemem. Vitesleri debriyaja sonuna kadar basarak değiştirin, tam ayırma ozaman oluyor. Kalkışta titreme başladıysa yavaş yavaş debriyaj bitmeye başlıyor diyebiliriz. Ama devir çevirmesine rağmen gitmiyor, yakıt tüketimi arttıysa ve koku yapıyorsa değiştirmek gerekir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba arkadaşlar 2 gün önce bende aranıza katıldım. 97 model 1.4 rt aldım. arabada baya masraf çıktı 1-2 gündür sanayide. aynaları, sis farı, lastikleri değişecek , alt takım rulmanlar fln bakılcak. ilk aldıgımda gelirken klimasına gaz attım çalışıyordu. sonra çalışmamaya başladı sanayideken. usta klima beyninin bozulduğunu söledi. 2. el bulamıyorum malasef, yan sanayi sıfırı 400 lira çekiyolar. oda gene sorun yapar diye korkuyorum. Bunların haricinde devir saati çalışmıyordu daha önceden lehim yapılmıs galiba gene yaptık bi çalıştı sonra gene çalışmamaya başladı. bende 50 tl ye yenisini aldım onu değiştircez bugün. sağ cam motorunda sorun vardı onu hallettirdim. Birde bir şey dikatimi çekti hararet göstergesi ortanın üzerinde oluyor, bazen sona yakın fln duruyor baya bunun normal yeri neresi. hararet çok artınca yanında kırmızı ışık var onunmu yanması gerekiyor acaba ? Aracı aslında çok beğendim ama sanırım elektronik bakımıdan birazcık sorunlu bu modeller :)




  • O dediklerinin hicbiri benimkinde cikmadi. Sen arizasi cok olan bir araba almisdin yani sana oylesi denk gelmis. Bence klima dahil hepsini uygunca sekilde yaptir. Cunku araba genelde sorunsuzluguyla bilinen bir arac.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu arabanın en büyük 2 sorunu klima ve benzin pompası. Klima beyni orjinali çok pahalı ve bulmakta çok zor. Yan sanayisi nasıl olur bilemem.
    Bu arabaların sorun çıkarmaması imkansız. 18-20 yaşındaki arabaların her an sorun çıkarmaya müsaittir. Bu biraz şans işidir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Haklısınız 19 yaşındaki araba için normal sayılabilir :) Araca işlem yaptırdıktan sonra tekrar sizi bilgilendiririm.
    Birde debriyaj pedalı çok sert geliyor. debrijaj baskı balatası değişince pedal yumuşar mı ?
  • Benimde sert valla su siralar aracima masraf yapamayacagim icin simdilik oyle kullaniyorum. Herkesin butcesine gore konusabilir ama ben daha yuksek bir araba alincaya kadar bu araba benim herseyim. Muhtemelen 3_4 yil binerim bozulursa yaptiririm. Ama masallah heryeri tam benimkinin. Ve herseyinden cok memnunum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • emrebas20 E kullanıcısına yanıt
    Emre hocam daha yeni goruyorum mesajini.Araba duruyor bende o sorun kendiliginden duzeldi sanayiye goturdum arabayi konaciga usta kullandi arabada tik yok kac aydir sifir masrafla biniyordum derken 3 gun once yine ayni sorun patlak verdi.Bugun zor geldim ise araba 4bin devirlerde geziyor araba gitmiyor.Motor isininca hic problem yok ama vites gecisleride iyi gidiyorda.Araba sogukken oluyor ne oluyorsa.Hic anlam veremedim bu probleme.Bana pmden yazabilir misin su ustanla bir irtibata geceyim burada cok anlayan yok bu arabadan malum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba arkadaslar,

    Sorun cozuldu.Ayni sorunu yasayan olursa diye bilgilendiriyorum.Sanzumanda yag kacagi vardi farkindaydim durumun.Yag seviyesi azaldigi icin boyle bir sikinti olmus.Karterden siziyordu yag icindeki contanin degismesi gerekiyordu ama sanzuman karter contasini hicbir yerde bulamadim.Sonunda alternatif olarak oldukca dayanikli bi sivi contayla hallettik sanzuman yagi ilave ettik sorun cozuldu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • white_walker W kullanıcısına yanıt
    Toplam ne kadara mal oldu acaba?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aracımda çekiş düşüklüğü ve fazla yakma vardı. Dün bujileri değiştirdim, fark hemen belli etti. Çekiş düzeldi, yakıtı etkisini olacağını düşünüyorum, 2 haftaya ölçümünü yaparım. Alttada çıkan bujilerin ikisi var, biraz kötü durumdalar, 17000 km de bu hale gelmişler.

    http://i.hizliresim.com/EJbMjz.jpg

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • beyler yaz geldi sayılır şu klima beyni olayını çözelim madem bu kadar kişi istiyor bir yerle anlaşalım toplu alımda fiyat düşer die düşünüyorum ;)
  • Merhaba arkadaşlar.
    Kıyaslama yapmak için güncel lpg tüketimlerimizi paylaşabilir misiniz?

    Bugün lpg yi fulledim, neredeyse benzin yakmadım diyebilirim. 46 tl lpg ile (1,99tl) 240 km gitmişim İstanbul şehir içinde. Fazla trafiğe takılmadım ama. Buda 100 km de 9,63 lt lpg yapıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Değerli Forum Arkadaşlarım,
    1197 1,4 RT Clio sahibiyim. Aldığım günden beri bu arabayı topluyorum. Tüm herşeyi tamamlamam az kaldı, neredeyse fabrika çıkışı gibi. Bunu sıfırdan moturu yaptırmakla başladım. Lakin bu kronik bir sorun galiba enjektor arızası var. Enjoktor bulamıyorum bu konuda bana yardımcı olabilecek bir arkadaş var mı aramızda. Birde bir önceki konuda klima beyni vardı. Bulabilen oldu mu ? Benimkis tek devirde (son) çalışıyor. Motor bölümündeki klima boruları buz ama içeriye ılık bir hava veriyor . Bu sorunu komple göğüslüğü söküp mü yapabilirim yoksa kısa bir yolu var mı. Malum bu arabaya bakacak bir usta bulmasıda bir hayli zor. Parçalarını bulmak gibi. Tecrübeli arkadaşlardan yarım istiyorum Lütfen.
  • mcakmak75 M kullanıcısına yanıt
    Merhaba Sayın Çakmak,

    Enjektörü nerede nasıl buldun ben iki haftadır arıyorum bulamıyorum. Yardımcı olur musun? 05330906968
    Teşekkür ederim
  • Kasto_37 kullanıcısına yanıt
    1.99 dan lpg alıyorum bende 25 lt fln alıyo boş halde. hemen hemen aynı fiyata denk geliyo . izmirde şehir içinde sabah ve akşam iş için yoğun trafik oluyor onun dışında trafik yok denecek kadar az. 270 km civarı gidiyorum ama içinde ki gazı sonuna kadar bitiriyorum. şehir dışı şehir içi karma kullanımda da 310 km yi gördüm bitirdim gazı. Bu şekilde şehir içi 9.25 lt şehir dışı 8 lt lpg yakıyo diyebiliriz.
  • Bu arabanin yeni bir ozelligini buldum. Birkac gun once rekor icin sonuna kadar bastim. 175 dedi araba yalniz 160 a kadar rahat cikiyorda 175 e yavas yukseliyor. Savurma olayina gelince 140 a kadar bence saglam yok tutarak tereddud yasattirmadan gidiyor bence. Yani 140 korkutmuyor diyebilirim. Ancak 160 ve uzeri baya korkutuyor. Buldugum ozellik ise su. Araci 175-160 aralarda surerken aracin vitesi birden bosa cikti. Ve devir gostergesindeki kadran nerdesye sonuna kadar geldi. Tabi ben sakin bir sekilde kenara cektim. Araci stop edip tekrar calistirdim. Arac calisti ve normal bir sekilde surmeye devam ettim. Ustami arayip olayi anlattigimda usta bu arabalarin fabrika cikisi azami hizlarinin 140 oldugunu mumkunse bana 150 yi gecmememi ve araci fazla sıkıstırdigim icin kendini korumaya aldigi otomatik bir sistemin devreye girdigini anlatti. Tekrar ayni seyleri yapip bozarsan bana fazla masraf cikaracagini soyledi. Bende bu bilgileri sizlerle paylasip bilgilendireyim dedim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • emrebas20 E kullanıcısına yanıt
    https://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-yedek-parca-otomobil-arazi-araci-reno-clio-fransiz-montaj-tek-nokta-enjektor-sifir-7701035320-230997038/detay

    Aradığın parça bu mu acaba? Orijinal mi anlayamadım ama.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • emrebas20 E kullanıcısına yanıt
    Emre bey selamlar;

    Topkapı oto sanayi sitesinde karbüratör'cü Bülent bey de buldum.
  • Teşekkür ederim bir numarsı var mı ulaşabileceğim oraya. Muğla dayım gitme imkanım yok birde tam uyumlu olması gerekiyor sanırlm

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kasto_37 kullanıcısına yanıt
    Evet o ancak ellerinde kalmamış

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 9293949596
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.