Şimdi Ara

§§§ CLIO 1 CILER BURADA TOPLANALIM §§§ (92. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.971
Cevap
30
Favori
195.706
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 9091929394
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kasto_37

    Karter tapası veya keçesinden de yapabilir. Terleme gibi ise o benim aracımda da var. Her 10000 km yağ değişiminde cüzi miktarda eksiltme oluyor. Ama önemli miktarda eksiltme yapıyorsa baktırmalısınız. Ara ara yağ seviyesini kontrol edin.

    Terleme/yağ yakma değil de direk aşağı damlatıyor ona pazartesi baktıracağım,30 liralık lpg ile deponun dibine kadar kullandım 95 km yol yapabildim buna 10km gazlama dersek 13,3 lt yapıyor 100 km de ki bunun maks 10 kmsi şehir dışı.Sizce nasıl değerler? 2006 1.4 Stilo 9lt ile şehir içi yol katedioyr.Tek enjeksiyon+180bin km(motor yapılmadı) kullanılması gibi faktörlerle iyi sayılabilecek değerler olabilir sanırım.
  • degisik kullanıcısına yanıt
    Tam ayarı yapılmadıysa lpg nin, tüketimin biraz normal diyebilirim. Ilk 1000 km ye gelince bi daha ayar yapmaları için götürebilirsin.
    Yakıtı etkileyen sürüş özelliğin, hava filtresi, buji, yağ, sente atlaması, lastik basıncı vb bir çok etmen var. Iyi bi ayar ve sakin kullanımla 10 lt yi yakalayabilirsin.
    Haftaya tekrar lpg aldığımda tüketimimi yazarım. Karşılaştırmasını yaparız.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kasto_37 kullanıcısına yanıt
    Tekrardan merhabalar,
    Geçen aldığım 20 liralık lpg ile 68 km yol yaptım kuruş hesabı olarak 29kuruş litre olarak 13,5/100km yakıt yaktım ve bu baya sakin kullanımda elde ettiğim sonuç.ilk seferinde 30 liralık yakıt ile 95 km yol yapmıştım 13,5/100 lt/km sonucu ise gaz ayarı yapılmış şekilde aldım tuhaf bir durum.
  • degisik kullanıcısına yanıt
    Lpg ayarları yapıldığı halde böyle tüketimi varsa fazla. Benzinde 8 lt civarında yakar, lpg de 10 lt.
    Tüketimi etkileyen başka neden de olabilir. Hava Filtresi, buji, baskı balata kaçırması vb nedenlerden de olabilir.
    Lpg dolumunu aynı pompa dan yapmayı unutmayın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Selamin aleykum 98 klimali cilio 1 ile aranizdayim

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ernefes E kullanıcısına yanıt
    Aleyküm selam.
    Hayırlı olsun diyelim. Kaça aldın, kaç km de biraz açar mısın?
    Belki model yükseltmek için aracımı satabilirim yakın vakitte. Tam piyasasını bilmiyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • merhaba arkadşlar ;
    yakıt tüketimi hakkında sorular olmuş 1,99-2,12 tl arası istasyonlardan aldım gazı ankara istanbul arası iki depo lpg yaktı 92 tl civarı denk geliyor 500 km den az değil yol 18 krş civarı yaktı,şehir içide 25-26 kuruş yakıyor.lovato lpg takılı ustam karıştırmayalım ayarını yazın dahada düşer dedi sizce nasıl ?birde eklemek istediğim konu bastım mı yığılmasın araba cok kısma gaz ayarını dedim usta ona göre ayar yaptı
  • Yapmak istediğim bir şey var deneyeniniz oldumu acaba ?
    farları açıp içini temizlemek istiyorum mümkün mü nasıl yapılır ?
  • Ben defalarca denedim 1997 clio mu. 13.6 kurus yakiyo km ye. Hic 14 bile cikmadi. Sehir disinda ama bu sonuc. Sehir ici de denedim o da 17.5 kurus cikti birkac kez denedim. Birkac gun evvelde aracimin hava filtresini degistirdim sibob ayari yaptirdim. Ikisi de pek lazim degildi ama usta diyince kirmadim. Ben aracimdan memnunum yillarca da kullanmayi dusunuyorum. Tek sorunum klimasiz olmasi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • cesur_0342 kullanıcısına yanıt
    Iyi lpg ayarı ve bakımlı araçla dediğiniz değer yakalanabilir. Bide mersin sıcak olduğu için hemen optimum sıcaklığa geliyor, buda artı bi etken.
    Yarın aksilik olmazsa depoyu fulleyeceğim. Ne kadar yaptığım belli olur. Biraz yakıyor gibi geliyor.
    Subap ayarını ne kadara yaptırdınız acaba, bi de bi fark hisettiniz mi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Subap ayarini usta yaparken arabanin motorunun performansini olumlu etkileyecegini soyledi. Ben pek birsey degistigini farketmedim. Ama sanki motorda bazen bazi devirlerde gelen dizel motor sesine benzer biraz ses geliyordu o kesildi. Benzin filtresi ust kapak contasi bir litrelik kutuda direksiyon hidroligi hava filtresi bunlar 70 tl tuttu parcalar. Ustada 60 tl iscilik aldi. 130 tl verdim. Ama benim ustaya gitmemin asil sebebi subap degil kirmizi isiklarda vs stop etmesiydi motorun. Usta da onun icin karbinator galiba icinde acilip kapanan kelebek gibi birsey olan parcanin ustunu acip sprey benzinle yikadi. Tertemiz etti. Artik stop etmez dedi. Ancak bir haftalik kullanim denememe gore yuzde doksal azaldi stop etme ama birkac kez yine stop. Etti. Su anki hali bence iyi fakat ustaninda bu sorundan anlamadigini dusundugum icin simdilik sesimi cikartmiyorum. Ama arkadaslarin dedigi sprey benzini kendim alip o kirlenen karbinatoru kendim acip arada bir temizlemem gerekiyormus. Olmadi oyle yapacam.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Gecen gun iki arkadasi da aldim rakimi yuksek orman dag karisimi yerlere gezmeye gittik. Giderken cok yokus ciktik ve yokus cikarkenki yakit ve tork performansini degerlendirdim. Yakit olarak 13 ten 18 kurusa cikti. Performans olarakta hicmi hic iyi degil diyebilirim. Torku dusuk bir arabaya birde lpg takilip onun da ayari minimum duzeyde olup birde icine uc kisi binerseniz sonuc sahin dogan edasiyla gitmek oluyor. Ama ben yinede memnunum cunku hararet seviyesi hic artmadi bile ve hicbir sorun cikmadan gittik geldik. Motorsiklete yakin bir yakit yakan arabanin ancak bu olur zaten.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu gün lpg yi fulledim aynı istasyondan.
    Litresi 1,99 tl den 62 tl aldı, 305 km yol yaptım. 100km de 10,21 lt yakmış. Ayarını geçen ay yaptırmıştım, bu değerleri kışın yakalayabiliyordum, % 10-15 arası artma olmuş.
    Bujileri 15000 km önce değiştirmiştim, değiştirme vakti geldi galiba. Hava Filtresinide 6000 km önce değiştirmiştim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kasto_37 kullanıcısına yanıt
    Cevap için teşekkürler,20 km yol gittim ve sonra ayar yaptırdım.90 km de lpg bitti (2,14ten 20 liralık aldım) yani 10,38 litre yakıtta ben harcadım şehir içi.Değerler normale dönmeye başladı ancak devir rolantide 900-950 arası duruyor ve biraz vuruntu yapıyor bunu da hallettimmi sıkıntım kalmayacak sanırım :).İyi bakıldığı zaman ve iyi ayarlarla az yakabiliyorlar ancak aynı fiyat bandında en az yakan otomobil sayılmaz.Ancak fiyat bandında bu kadar teknolojik bir araç yok :)

    Bu arada şöyle bir youtube kanalı projem var Clio ile ilgili de videolar atmayı planlıyorum izlemek isterseniz :) ;

    https://www.youtube.com/watch?v=Ne6P7DDNpRc




  • Degisik cok guzel video cekmissin eline saglik. Yakit tuketimi konusunda bu arabalar hakikaten cok az yakiyor. Sibob ayari mimgaz lpg beyni orjinal renault bujileri ve hava filtresi takin lastik havasi optimum ideal seviyede olsun. Duz yolda 13 veya 13.5 krs yakar bence. Cunku ben oyle yaptim ve oyle cikiyor.
    Birde gaz devri olarak ben dusuk devirde araba kullanan bir insanim. Sehir ici hic 3000 devire getirtmem kadrani. Genel olarak 2000-2500 arasinda kullanirim. Iyi mi kotu mu yapiyorum bilmiyorum ama.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kasto_37 kullanıcısına yanıt
    Kasto senin aracinda cok yakiyor. Sehir ici 17-18 den fazla olmamasi lazim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • cesur_0342 kullanıcısına yanıt
    Ben biraz devir çevirtiyorum. Ara ara 4500 lere kadar çıkarttığım oluyor, genel vites değişimim 3000 devir civarında oluyor. Birazda Bujilerin değişim vakti geldi galiba. Bide debriyaj değişim istiyor gibi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • S.a arkadaşlar geçen hafta 1997 model clio rt aldım araçı bir kaç kez kullandım 100 tl yakıt aldım ve 400 km yi raha gördüm dahada giderdi (benzinli)

    2 adet sorum olacak
    1 bursada güvenebileçeğim bildiğiniz bir usta varmı
    2 aracta subaplardan kaynaklı ince bir ses var aldığım kişide söyledi yaptırmak için biraz erteliyorum dikkate almalımıyım sizce
  • Bursada degilim orayi bilemem ama subablar ayarini erteleme zaten basit. Sadece ustaya gittiginde motorun soguk olmasi lazim. Sunku ust kapagi actiginda o alttaki yaylar sogudukca uzuyormus yada kisaliyormus. Ve o yaylarin basindaki vidayi ileri geri sıkıp gevseterek ayarliyor usta. Ve iscilik disinda bir ucreti olmaz yani. O da cok cok 30-40 alabilir. Ama usta sadece onu yapmiyo bir basliyo senin bujiler olmus sonra o ust kapak acilinca otomatikman contasi yenileniyor. Hava filtresi aldirir muhtemelen. Birde karbinator temizligi yapim gaz ayari yapim derken sen 100-120 tl civari verip cikabilirsin. Ama bunlarida sen kullanacaksin sonucta motoru saglikli tutmus oluyorsun. Bence geciktirme gittikce artar o ses cunku bir an once git. Sonra rektefelik olmaktan iyidir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Birde usta arabanin ust kapagini acip sogumasini bekletiyor. Cok isindirmadan git cunku soguma suren kisalir oyle yaparsan.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 9091929394
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.