Şimdi Ara

Class 10 SD Kart alırken nelere dikkat etmeliyiz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
12.999
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar arkadaşlar. Herkese öncelikle iyi forumlar.

Konu başlığındada olduğu gibi sorum bayağı açık aslında.
    Forumda bu konu ile ilgili bir konu olmadığından, hem bu konuyu açmak hemde başkalarına yardımcı olmak istedim.

1 Adet Class 10 kart almayı düşünüyorum. Marka olarak Toshiba'da karar kıldım.
    Toshibada CLASS 10 olarak ayrılmış 3 adet kart sınıfı var.

Type HD, Type 1, Type 2

HD en alt modeli. 90MB okuma 30 MB yazma hızı var.
    Type 1 modelinde ise 90MB okuma 60MB yazma hızı var.
    En üst seviye olan Type 2 de ise 95MB okuma ve 90MB yazma hızı var.

Class 10 kartların en büyük handikapı okuma ve yazma hızı arasındaki farkın çok olmasıydı. Toshiba bu soruna bir çözüm bulmuş gibi.

Kafama takılan ise şu oldu;
    "Type HD 32 GB Class 10 kart ile Type 1 16GB Class 10'un fiyatları aynıysa, hangisini tercih etmeliyim?"

Siz olsanız ne yapardınız. Hafızam çok olsun mu derdiniz yoksa hızlı olayım yer problem değil mi derdiniz?

Edit: Özür dilerim makine modelim hakkında bilgi vermeyi unutmuşum; Canon 650D kullanıcısıyım, nadirde olsa video çektiğim anlar vardır. Henüz RAW formatında çekim yapmayı deneyemedim. Hafıza kartım Class 4 olduğundan makinede çok sıkıntı çıkarıyor. HD video olayına da hiç giremedim çünkü makine izin vermiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YusfRdem -- 15 Mart 2013; 23:09:04 >

• Kızacaklar ama ben ısrarla belli bir markanın ürünü olduğu müddetçe class 10 olması yeterli diye düşünüyorum hd'siymiş uhc'siymiş farketmez bence makina için

Orijinalden alıntı: cwr

Kızacaklar ama ben ısrarla belli bir markanın ürünü olduğu müddetçe class 10 olması yeterli diye düşünüyorum hd'siymiş uhc'siymiş farketmez bence makina için

Bu konuda en ucuzu team marka sanırım. Çin malı olduğundan büyük ihtimalle :)
    Toshiba U3 4 gb flash bellek almıştım zamanında. Sene 2006. Hala kullanıyorum. Buna dayanarakta Toshiba istiyorum aslında :)
    Yazma hızı önemli bir etken sanırım. Bir raw fotoğraf 30 mb yer kaplıyor.

Ayrıca bilginiz için teşekkürler. Neden kızalım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: AllEyesQnMe

Merhabalar arkadaşlar. Herkese öncelikle iyi forumlar.

Forumda bu konu ile ilgili bir konu olmadığından, hem bu konuyu açmak hemde başkalarına yardımcı olmak istedim.

Type HD, Type 1, Type 2

Class 10 kartların en büyük handikapı okuma ve yazma hızı arasındaki farkın çok olmasıydı. Toshiba bu soruna bir çözüm bulmuş gibi.

"Type HD 32 GB Class 10 kart ile Type 1 16GB Class 10'un fiyatları aynıysa, hangisini tercih etmeliyim?"

Siz olsanız ne yapardınız. Hafızam çok olsun mu derdiniz yoksa hızlı olayım yer problem değil mi derdiniz?

Edit: Özür dilerim makine modelim hakkında bilgi vermeyi unutmuşum; Canon 650D kullanıcısıyım, nadirde olsa video çektiğim anlar vardır. Henüz RAW formatında çekim yapmayı deneyemedim. Hafıza kartım Class 4 olduğundan makinede çok sıkıntı çıkarıyor. HD video olayına da hiç giremedim çünkü makine izin vermiyor.

Merhaba
    Daha önce panasonic camcorder için Toshıba 1SDXC UHS-1 Class 10 64 GB kart kullandım. Herhangi bir sorun yaşamadım. Yeni kartlarda Type 1 Toshiba 32 GB Exceria Type-1SDXC UHS-1 Class 10 32 GB Hafıza Kartı 95 MB okuma, 90 MB yazma hızı diye belirtiliyor ve Toshiba 64 GB Exceria Type-2 SDXC UHS-1 Class 10 Hafıza Kartı ise okuma hızı 90MB, yazma ise 60MB olarak belirtiliyor. Bir hafta önce Toshiba 64 GB Exceria Type-2 SDXC UHS-1 Class 10 Hafıza Kartı aldım ve kullanıyorum, belirgin bir performans farkı göremedim. Type-1 de 32GB mevcut olup, 64GB yok görünüyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: yutuna

quote:

Orijinalden alıntı: AllEyesQnMe

Merhabalar arkadaşlar. Herkese öncelikle iyi forumlar.

Type HD, Type 1, Type 2

Merhaba
    Daha önce panasonic camcorder için Toshıba 1SDXC UHS-1 Class 10 64 GB kart kullandım. Herhangi bir sorun yaşamadım. Yeni kartlarda Type 1 Toshiba 32 GB Exceria Type-1SDXC UHS-1 Class 10 32 GB Hafıza Kartı 95 MB okuma, 90 MB yazma hızı diye belirtiliyor ve Toshiba 64 GB Exceria Type-2 SDXC UHS-1 Class 10 Hafıza Kartı ise okuma hızı 90MB, yazma ise 60MB olarak belirtiliyor. Bir hafta önce Toshiba 64 GB Exceria Type-2 SDXC UHS-1 Class 10 Hafıza Kartı aldım ve kullanıyorum, belirgin bir performans farkı göremedim. Type-1 de 32GB mevcut olup, 64GB yok görünüyor.

Yani 90mb/60mb olayı o kadar da farklı değil mi diyorsunuz.

90mb/30mb olandan alsam yeterli midir? Fuzuli masrafa girmeye gerek yok öyleyse..

Bu arada detaylı bilginiz için çok teşekkür ederim.

• Merhaba

Ben Transcend TS16GUSDU1 bir kart aldım kartın üzerinde UP 45mb/s yazıyor fakat ben dosya aktarmaya çalıştıgımda 4mb/s bir deger görüyorum pcde. Birde kart 16Gb olmasına rağmen kapasitesini 14.7 olarak görünüyor bu normalmidir. Birisi beni aydınlatabilirmi :)

https://forum.donanimhaber.com/images/upfiles/1734316/4e0438b1-0df1-48db-9298-470db1455e3b.jpg

https://forum.donanimhaber.com/images/upfiles/1734316/589d5017-0de7-4506-9717-a4b3ff289d66.jpg

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • bügün aynı kartı aldım aşağıdakinden, bende karta kopyalama hız 9mb/s çivarı dolanıyor fat32 biçiminde, resim arşivini attım 7gb kadar çoğu küçük dosya arada videolarda var, ama ben random erişim hızından memnun değilim samsung galaxy tab 3 10.1'' de ve bilgisayarda resimlere bakarken geç açılıyor, önizlemeside çok geç, memnun kalmadım açıkçası, kutu üzerinde yazan 45mb falan hepsi hikaye, alacaksanız random değerlerini iyi araştırp alın, en önemlisi budur

Class 10 SD Kart alırken nelere dikkat etmeliyiz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FreeRun -- 7 Mayıs 2014; 4:08:48 >

• Arkadaşlar,
    Hangi kart daha iyidir sorusundan önce makinenizin en çok hangi hıza hadar destek verdiğini bilmek gerekir.

Son modeller hariç pek çok makine Type-2 SDXC UHS-1 gibi kartlara destek vermemektedir. Dolayısıyla bu kartlara verdiğimiz para boşa gitmekte ve kart sadece makinenin desteklediği standartlarda çalışmaktadır.

Bu nedenle önce makinemizin desteklediği max. kart hızı ve tipini belirleyip sonra kart arayışına girmekte yarar vardır.

Böylece daha pahalı kartlara gereksiz para vermekten kurtulabiliriz.

Makinem Canon EOS500D 64GB Sandisk Extreme UHS-1 45MB/s kartim. SanDisk Canon EOS500D Urun uyumluluk sayfasi

Canon EOS 500D maksimum 32GB mi destekliyor? Yoksa SDHC kart sinifinda/hizinda mi maksimum 32GB destekliyor? Yukardaki linklerde verilen bilginin otesinde kullanici deneyimi olanlarin onerilerini bekliyorum.

Tesekkurler

• soner_paker S kullanıcısına yanıt
    Soner Merhaba.

Ben Toshiba'nın Exceria serisinden 32 gb olanını aldım. Makinemde 650D.
    Kart tam olarak bu:http://www.hizlial.com/toshiba-32-gb-exceria-type-2-sdhc-uhs-1-class-10-kart-bellek/10000650

Halen devam ediyormu bilmiyorum ama bu linkten paypal yolu ile peşin ödeme alınca %20 gibi bir indirim söz konusu idi. Çok uygun fiyata denk gelmişti.

Makine kartı sorunsuz bir şekilde destekliyor. Raw+Jpeg çekiyorum. Sıkıntı çıkarmıyor. Bundan önce Panasonic Class 10 kulanıyordum.
    Özelllikle uzun pozlama sonrası beni bayağı bekletiyordu. Makinenin takıldığını donduğunu falan düşünüyordum. Ama Toshibada bunu yaşamadım. Hele ki RAW uzun pozlamada kayda değer bir bekleme yaşamıyorum. (10 dk lık uzun pozlamalardan bahsediyorum)

Benim sana tavsiyem toshiba yönünde olacaktır. SanDisk f/p olarak güzel ürünler çıkarıyor ama yazma hızları okuma hızlarına göre bir hayli düşük. Eğer imkanın varsa Toshibaya yönelmeni tavsiye ederim..

• bence makinende class (10) 30 mb lık karttan kullanabilirsin videoda filan hiç sıkıntı çıkarmaz fazla masrafta etmemiş olursun bana sorarsan toshiba alma sandisk , lexar , kingston bunları tercih etsen daha iyi olabilir
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.