Şimdi Ara

CLARKDALE sizin için ne ifade ediyor?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
340
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  •  CLARKDALE sizin için ne ifade ediyor?


    Evet arkadaşlar İntel sessiz sedasız çalışmaya devam ediyor.Seneye bu zamanlar belki de ekran kartı kullanmıyor olacağız. Belki bir devrin başlangıcı veya sonu bile olabilir.Beklendiğinden daha iyi çıkarsa Nvidia'yı zor günler bekliyor olabilir.Ya da Nvidia'dan Tegra karşılığı gibi CPU+GPU içeren bir masaüstü platformu bekleyebiliriz veya CUDA kapsamını genişletilebilir.Yine AMD hem CPU hem GPU üretebilmesinin avantajıyla agresif bir fiyatlandırma ile her iki firmaya zor günler yaşatabilir yapmadığı şey değil zamanında.

    Ne dersiniz?Beklentileriniz teorileriniz nelerdir?Duygularınız kimin kazanmasını istiyor? Bilgisayarlarımız birer konsola mı dönüşüyor yoksa?Yorumlarınızı yapın gelecek sene karşılaştıralım.







  • Ben umutluyum aslında. İşlemciler ve anakartları uygun fiyata gelirse, bir de dahili ekran kartı vasat olmazsa giriş seviyesinde çok başarılı olmasını bekliyorum. Tabii o zaman şartlar nasıl olur, zaman ne gösterir bilemem. Intel bu, ne yapacağını kestirmek zor...

    Öte yandan nVidia ya da ATI cephesinde çok ciddi bir sıkıntı olacağına pek inanmıyorum. Intel işlemcinin içerisine GTX280 ayarında bir ekran kartı dahil edemeyeceğine göre. Rekabet olursa giriş seviyesi kartlarla ya da tümleşik ekran kartlarıyla olur ama ne kadar olur meçhul.

    Ayrıca dahili ekran kartı bellek ihtiyacını nereden karşılayacak? (Açıkçası merak ediyorum...)
  • quote:

    Orjinalden alıntı: AndryTR


    Ayrıca dahili ekran kartı bellek ihtiyacını nereden karşılayacak? (Açıkçası merak ediyorum...)


    işlemcinin altına anakarta döşeyebilirler 3-5 chip, böylelikle ekr. kartının belleğini anakart üreticileri belirler, teori teoridir
  • Performansı hakkında hiç bir şey bilmediğimiz için bir şey ifade etmiyor.
  • Patates
  • Intel'in 32nm çalışmalarıyla ilgili oldukça detaylı bir yazıyı bugün yayına vereceğiz.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • İşin ilginci; CPU, 32 nm. GPU, 45 nm. ve DDR3 kontrolcüsüde 45 nm. transistörlerden imal edilecekmiş ve 3 ü birarada aynı chip içinde bulunacak ve QPI veriyolu ile haberleşecekmiş.http://www.bit-tech.net/news/hardware/2009/02/10/intel-details-first-cpu-with-integrated-gpu/1 Görüntüye bakılırsa daha çok ofis bilgisayarları için ideal duruyor.

     CLARKDALE sizin için ne ifade ediyor?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CoolnQuiet -- 12 Şubat 2009; 12:30:30 >




  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bu Kanal Gelecek Vaat Ediyor Mu?
    7 gün önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • arkadaslar bu dx11 e gecıs ıcın deılmı acaba tam bılmıyorum ama.işlemci üzerinden olucak hersey.video izler gibi oyun oynancak.Tabi bu bir bakış acısı.boyle olmaz herhalde.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Muhabbet Kuşu Boncuk

    Patates

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.