Şimdi Ara

CL4 CL5 ramlar nedir?bi bakın

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
3.031
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaslar imzamdaki ramlari kullanıyorum ama 800 Mhz ram alıcam 2x1 gb kit 2gb ram alcam kinstonun düz modelni buldum 80 liraya bide bu ocz nin 6 - 7 tane modeli var 800 mhz kategorisinde cl4 cl5 filan diyor ben oyun oynuom film iziliom ,,grafik çizim filan anlamam.bana bi ram tavsiye edin nolurya..pc upgrade ediom ama wala cılgınlık seviyesine geldi artık

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi o1yasin -- 20 Mart 2008; 11:56:16 >

• Üst seviye kullanıcı değilsen benim gibi cl5 alsan yeter sana. Bu birim ram in zamanlamalarını gösterir ne kadar düşük olursa o kadar iyi olur!!!

Ben veritech 800 mhz 5-5-5-16 zamanlamalı 2 GB ram kullanıyorum gayet iyi. Sorun yok!!!

Oc yapcaksan sistemi anakartta yeterli özellikler mevcutsa 800 mhz cl 5 olan ramlari tavsiye ederim. cl4 seviyesine getirebilirsin hatta hızıda yükseltebilirsin. 900 mhz fln yapabilirsin tabi biraz şans meselesi.

Hadi kolay gelsin.

• mesela kingstonun 800 mhz ramı var o hiyperx olmayan düz yeşil olan onları üdşünüom.bide ocz takıldı kafama bir sürü 800 mhz versiyounu wsr.
  • bunlar ram zamanlamalaridir, cpu'nun ram e ulaşirken saat çevirimi(clock, yani frekans diyelim) cinsinden ne kadar geciktiğini gösterir.

düşük erişim zamanları olan ramler ile daha rahat overclock yaparsin, genel sistem performansını da iyi yönde etkiler. fakat arada belirgin fiyat farki varsa ve bütçe kısıtlıysa cl5 seçebilirsin oyle atla deve bir farklari yok.

not. eklemek istedim, üstte belirttiğim gibi bunlar çoğu arkadaşimizin zannettiği gibi mutlak zaman cinsinden gecikmeler değildir. yani CAS cl 5 olan ve 1000mhz de çalişan bir ram CAS cl 4 olan 800mhz de çalişan bir ram ile aşaği yukari ayni erişim zamanına sahiptir. yani çalişma frekansina göre bakmak lazimdir bu değerlere mutlak olarak değil.(aynı olay ddr3'te de geçerli, 2000mhz ram CL 9 olabilir bu CL 5 ve 800 mhz de çalişan bir ddr2 ye göre mutlak olarak bakilirsa çok kötü gibi gelse de aslinda daha bile iyidir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mithrelios -- 21 Mart 2008; 12:27:35 >

• @mithrelios

Arkadaşım keşke daha kısa ve öz bir şekilde anlatsaydın. Gerçekten çok açıklayıcı olmuş ama arkadaşın kafası karışmış olabilir.

@o1yasin

Sen fazla fazla para ödemek istemiyorum ve extreme bir kullanıcı değilim diyosan kingston o düz model 800 mhz cl5 ramlerini al. Ocz genelde hızaşırtma için düşük zamanlamalı ve yüksek hızda ramler sunar. Eğer fiyatı ve özellikleri uygun diyosan tabiki ocz al derim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    twinmos mu kingston mu ?
    20 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.