Şimdi Ara

Çizim ve tasarım için iPad Pro

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
157
Cevap
2
Favori
10.878
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Konuyu açalı baya oldu ama hala merak edenler oluyor. Şuanda Cintiq 27qhd kullanmaktayım. İpad pro işini bilen adama profesyonel bir araç. İşini bilmeyene de öğretici bir araç. Cintiq 27qhd ise tamamen profesyonel. 2 kere iPad Pro alıp sattım. 2018 yılında çıkacak olan yeni iPad'i bekliyorum. Satış sebeplerim memnuniyetsizlikten değil ihtiyaçtan oldu hep. Şuan iPad Pro için Manga Studio ( clip studio ) programı da çıkmış, mükemmel görünüyor! Yeni çıkan iPad devrim yaratacak demedi demeyin :)

EDİT2:

Şuan en son çıkan ipad pro kullanmaktayım. Cintiq model tabletimin yüzüne bile bakmıyorum. Her türlü işimi inanılmaz rahatlıkla ve hızla yapabiliyorum. Animasyon, illüstrasyon her alanda her türlü işinizi görüyor. Mobil oyun üzerine çalışıyorum bu aralar. iPad pro sayesinde tv karşısında bir şeyler izleyip keyif çatarak çalışabiliyorum. Yakında youtube kanalımda incelemesini yapacağım. Herkese tavsiye ederim.
    www.ahmetgorgoz.com
    www.instagram.com/ahmet_gorgoz/
    www.youtube.com/bizahmet

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi R a v e N -- 15 Ocak 2019; 1:7:21 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Çizim konusunda "profesyonel" kelimesini hak etmesi için çok erken,zira Apple Pencil ve iPad Pro'nun potansiyellerini kullanabilmek için önce uygulamaların güncellenmesi ve profesyonel olması gerekiyor.
    Bence siz bahara kadar bekleyin. Hem olası indirimler için,hem de uygulamaların kendini optimize etmeleri için.
    Ayrıca,32 gb alacaksanız hiç iPad Pro almayın,en azından sinirlenmezsiniz.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben de guzel kullanisli bir autocad bekliyorum ipad pro icin gelirse super olacak

• YouTube'da iPad Pro ve AstroPad uygulamasinin incelemelerini izledim. Neredeyse hic lag yok. Ayrica kalemin basinc hassasiyetini de algiliyor. Cintiq gibi kullanabiliyorlar. Bir Cintiq Companion gibi, hem display olabiliyor hem de kendi sistemi var. Eger bir Mac'iniz varsa cok iyi bir secim olur. Procreate gibi de olaganustu bir mobil cizim uygulamasi var. Ben universite sinavindan sonra almayi dusunuyorum. Bence iOS 10 ile daha da kullanisli ve "pro" olacak. YouTube'daki incelemeleri izlemenizi tavsiye ederim, bir suru cizer incelemesi cikti son gunlerde. Hatta birkac tanesini paylasayim.

YouTube
    Apple Pencil vs Wacom Cintiq Review
    https://youtu.be/g8xZedh_hUQ

YouTube
    iPad Pro vs. Surface Pro vs. Wacom Cintiq Companion - a designer's sketch comparison
    https://youtu.be/JlspvcF-DKs

YouTube
    iPad Pro Apple Pencil Astropad vs. Cintiq 13HD comparison
    https://youtu.be/TN_y6XVlm3I

YouTube
    Full photoshop on Ipad pro using Astropad ( and Procreate and Apple Pencil ). Review / Demo.
    https://youtu.be/OsxcPKb9-CM

• quote:

Orijinalden alıntı: LttleHedgehog

YouTube'da iPad Pro ve AstroPad uygulamasinin incelemelerini izledim. Neredeyse hic lag yok. Ayrica kalemin basinc hassasiyetini de algiliyor. Cintiq gibi kullanabiliyorlar. Bir Cintiq Companion gibi, hem display olabiliyor hem de kendi sistemi var. Eger bir Mac'iniz varsa cok iyi bir secim olur. Procreate gibi de olaganustu bir mobil cizim uygulamasi var. Ben universite sinavindan sonra almayi dusunuyorum. Bence iOS 10 ile daha da kullanisli ve "pro" olacak. YouTube'daki incelemeleri izlemenizi tavsiye ederim, bir suru cizer incelemesi cikti son gunlerde. Hatta birkac tanesini paylasayim.

https://youtu.be/g8xZedh_hUQ
    https://youtu.be/JlspvcF-DKs
    https://youtu.be/TN_y6XVlm3I
    https://youtu.be/OsxcPKb9-CM

Merhaba, youtube da ki bütün videoları izledim. Macbook'um yok ve Trde yaşadığım sürece asla almam. Fiyatları 10.bin tl ye fırlamış hepsinin. Değmez yani.

ipad pro için kullanılan programlar photoshop da yapılan bir çok işi karşılıyor aslında.

Örneğin;

Çizim - eskiz vs işleri için : procreate - sketchbook - adobe draw ( vector )

photoshopta yapılan fotoğraf düzeltmeleri için : adobe max adobe fix adobe touch vs gibi uygulamalar ile kesme düzeltme vs gibi bir çok işlem yapılabiliyor.

bahara kadar bırakamıyorum çünkü şuan tabletim yok bir an önce bir tablet almam gerekiyor.

yapacağım iş tshirt-hoodie vs gibi kıyafetler için tasarımlar olacak. genelde vector tabanlı çizimler. bazen kıyafetleri düzeltmem gerekiyor. arka plandaki beyazlığı silmem gerekiyor. renklerini photoshopta değiştiriyorum mesela aynı işlem yapılır mı acaba. kırışıklıkları düzeltiyorum healingle. o ipadde var mesela.

bunlar kafa karıştırıyor işte.

ayrıca kalemi 4-5 hafta sonra geliyormuş.

• quote:

Orijinalden alıntı: Götterfunken

Çizim konusunda "profesyonel" kelimesini hak etmesi için çok erken,zira Apple Pencil ve iPad Pro'nun potansiyellerini kullanabilmek için önce uygulamaların güncellenmesi ve profesyonel olması gerekiyor.
    Bence siz bahara kadar bekleyin. Hem olası indirimler için,hem de uygulamaların kendini optimize etmeleri için.
    Ayrıca,32 gb alacaksanız hiç iPad Pro almayın,en azından sinirlenmezsiniz.

32gb olunca neden sinirleneceğim. 500tl fark ediyor diğeriyle ama. ayrıca bunlar inidirim falan yapmaz. ben iphone 6 2350tl ye almışken şuan fiyatı arttı. dolar düşse bile fark etmiyor. ipad pronun fiyatı en fazla 3-5 ay sonra gramcık düşer. ben zaten havale ile alacağım için 2870 e denk geliyor.

• afyonda ipad proyu napacan hocam uzaydan gelmiş sanarlar dışarda kullanma
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: MysticDesign

afyonda ipad proyu napacan hocam uzaydan gelmiş sanarlar dışarda kullanma

Afyon köy mü? :) Afyon Türkiye'nin en zenginlerinin bulunduğu bir ildir. Afyonda ferrari gibi milyonluk araçlar görebilirsin. Afyon'da yaşamıyorum ayrıca.

Diğer bir konu ise ipad'i kullandığın yer değil nasıl kullandığındır. Kimisi çok parası olur sırf en yenisi diye ipad pro alır. Kimisi iş için gerekli görerek prosunun hakkını vermek için alır.
  • surface pro 4 baktınız mı hiç

• Afyondayım ben baya derin bir inceleme yaptım i pad pro konusunda surface pro i pad pro. Ve samsungu araştırdım baya ikinci el. Note12.2 pro sipariş ettim inanın çok araştırdım ve yerli yabancı baya bi. Video izledim ayrıca cidden afyonda ve çoktur ama sıkıntı bisey bilen yok adama i pad pro var. Mi dedim mac book pro gösterdi ben de çıktım bu arada cihaza bonibon da gelmiş sanırım bugün ben bunu tip fakültesinde kullanıcam uygulamaları rahatca atabilmek için bir de esaential skeleton uygulama pro sürümleri daha ucuz appa gore ama telefon olarak i ono ne alacağım yıl bazı bir de apple watch alacağım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi frenchmen -- 23 Kasım 2015; 8:55:00 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kocatepe13

Afyondayım ben baya deyin bir inceleme yaptım i pax pro konusunda surface pro i pad pro. E samsun bu araştırdım baya ikinci el. Note12.2 pro sipariş ettim inanın çok araştırdım ve yerli yabancı baya bi. Video izledim ayrıca cidden afyonda ve çoktur ama sıkıntı bisey bilen yok adama i pad pro var. Mi dedim mac book pro gösterdi ben de çıktım bu arada cihaza bonibon da gelmiş sanırım bugün ben bunu tip fakültesinde kullanıcam uygulamaları rahatca atabilmek için bir de esaential skeleton uygulama pro sürümleri daha ucuz appa gore ama telefon olarak i ono ne alacağım yıl bazı bir de apple watch alacağım

dostum yazdıklarından hiç bir şey anlaşılmıyor. sakin sakin yaz. imla hatası yapmışsın bir sürü.
  • Doktor yazısı böyle olur, normaldir. Herkes anlamasın diye herhalde..
  • Neyse ben siparişimi verdim. 128gb Gold. Tr de kimse çizerler için detaylı inceleme yapmamış. Belki ben yaparım. Kalem 4-5 hafta sonra gelecekmiş o üzdü. Gerçi bazı ürünlere 15gün diyip ertesi gün yolladıkları oluyor. Buda 2-3 haftada gelir belki.
  • İpad pro da web tasarım programlama yapılabilir mi sizce, şuan ipad te yazım editörleri var, hatta php ve javascript kodlayabileceğimiz editörler de var. Ama kullanışlılık konusunda şüpheliyim.
    Pil süresi uzun, hafif taşınabilir ve fiyatı uçuk olmayan bir cihaz arayışındayım, web tasarım programlama için. Ultrabook lara bakıyorum ama 4-5bin lira, macbook lara bakıyorum 4-5binlira, 2500-3000 liralara bile istediğim gibi cihaz bulamadım. Acaba klavye bağlayarak ipad pro işimi görebilir mi diyede düşüyorum...
  • Mixenon kullanıcısına yanıt
    valla o konuda bilgim yok. 1 ay içerisinde ipad pro ile ilgili onlarca inceleme ortaya çıkacağını düşünüyorum.

Ben şimdi eft ile ipad pro 128gb + apple pencil toplam 3819tl ye aldım.

Ipad pro alacaksanız bunuda göz önünde bulundurun.

eft kontrolu 3-5 gün içinde yapılıp onaylanacakmış. Minimum 3 gün diyorlar. Yani 2 aralık çarşamba günü en geç teslim olacak ipad diyorlar. Kalem ise ocak ayının ilk haftası.

Bence benim gibi acele etmeyin. Biraz bekleyin. Kalem stokları gelsin iyice. Ürünler otursun. incelemeler ortaya çıksın. O zaman karar verirsiniz.

Benim acelem olduğu için sipariş verdim fakat ürün acele gelmiyor oda beni biraz dumur etti.
  • Tekrar merhaba. Dun Akasya Apple Store'a gitme sansim oldu. Pencil beklentimin de ustundeydi. Agirligi tam dengeli, elinizde tuttugunuzu hissediyorsunuz. Cizmeye baslayinca ayri bir dunyaya gectim adeta. Yani boyle bisey beklemiyodum, en fazla Note Edge'imdeki gibi kaucuk cam hissi bekliyordum, ama daha iyiydi. Iyi bir surtunme kuvveti var ve kalemi ekrana koyup sifir baski uygulayarak gezdirince bile ciziyor. Tilt ozelligini denedim, o da kusursuzdu. Gercekten tek bir piksele dokunabilecek hassasiyeti var. Yarim saat kadar kullandim, cizdim biseyler (cizemedim gerci, milletin icinde cizemiyorum) ve fark ettim ki avucumu ekrana yasliyomusum. Hic yanlis bir cizgi veya nokta olusmadi, tuval kaymadi. Next level bir avuc ici algilama reddedicisi var (ne guzel cevirdim :D). Ilk goruste ask buymus :D Kesinlikle tavsiye ediyorum. Pencil'iniz size ulasinca video falan yayimlarsaniz tadindan yenmez. Ben en erken bu yaz alabilecegim cunku.

• quote:

Tekrar merhaba. Dun Akasya Apple Store'a gitme sansim oldu. Pencil beklentimin de ustundeydi. Agirligi tam dengeli, elinizde tuttugunuzu hissediyorsunuz. Cizmeye baslayinca ayri bir dunyaya gectim adeta. Yani boyle bisey beklemiyodum, en fazla Note Edge'imdeki gibi kaucuk cam hissi bekliyordum, ama daha iyiydi. Iyi bir surtunme kuvveti var ve kalemi ekrana koyup sifir baski uygulayarak gezdirince bile ciziyor. Tilt ozelligini denedim, o da kusursuzdu. Gercekten tek bir piksele dokunabilecek hassasiyeti var. Yarim saat kadar kullandim, cizdim biseyler (cizemedim gerci, milletin icinde cizemiyorum) ve fark ettim ki avucumu ekrana yasliyomusum. Hic yanlis bir cizgi veya nokta olusmadi, tuval kaymadi. Next level bir avuc ici algilama reddedicisi var (ne guzel cevirdim :D). Ilk goruste ask buymus :D Kesinlikle tavsiye ediyorum. Pencil'iniz size ulasinca video falan yayimlarsaniz tadindan yenmez. Ben en erken bu yaz alabilecegim cunku.

Merhaba, süpersiniz!

Orada kalem varsa belki bana da erken yollarlar. Stoklarda var mı ki sordunuz mu?

Youtube da izlemediğim video, internette okumadığım ingilizce-türkçe inceleme kalmadı.

Ürün kesinlikle mükemmel orası kesin...

Tek sorunu iOs işletim sistemi olması veya iOs işletim sisteminde tam kapsamlı bir photoshop programı olmaması.

Fakat zamanla inanıyorum ki bu programlar çok gelişecek. Çünkü apple bu dünyaya adımını attıysa peşini bırakmaz.

Ipad'i havale ile aldığım için para apple şirketine gidecekmiş 3-5 gün arasında onaylanacakmış. En geç 2 aralıkta elinizde olur dediler.

Kalem ise ocağın ilk haftası tahminen gelir diyorlar.

Geldiğinde birşeyler çizip, yapılabileceklerin sınırlarını zorlayacağım bakalım neler yapılabiliyor.

edit: tabi ki videolar koyacağım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi R a v e N -- 24 Kasım 2015; 10:58:20 >

• A9X yeni nesil i5 cift cekirdeklilerle ayni seviyede. Profesyonel uygulamalarin cikmasi sadece zaman meselesi.

Pencil su an stoklarda bulunmuyor diye biliyorum, sadece demo cihazlar var. Onlara bile gozleri gibi bakiyorlar cunku hicbir yere bagli degil. Hatta bir tanesi calinmis sanirim, yoktu :D. Yurt disinda da stok sorunu var, burda olmasi cok normal. Bir iki aya stoklar duzelecektir.

• quote:

A9X yeni nesil i5 cift cekirdeklilerle ayni seviyede. Profesyonel uygulamalarin cikmasi sadece zaman meselesi.

Pencil su an stoklarda bulunmuyor diye biliyorum, sadece demo cihazlar var. Onlara bile gozleri gibi bakiyorlar cunku hicbir yere bagli degil. Hatta bir tanesi calinmis sanirim, yoktu :D. Yurt disinda da stok sorunu var, burda olmasi cok normal. Bir iki aya stoklar duzelecektir.

Evet ciddi stok sorunu varmış. Ödeme onaylansın bakalım be kadar sürecek.

• Ben ikinci bir mesaj atma ihtiyacı duydum. Bir daha düşündüm de iPad Pro,büyük bir iPad Air 2'den daha fazlası değil. Performansı ve ekran boyutu dışındaki tek fark kalemi,ki onun potansiyelini kullanmak için uzun zaman gerekli. Ve ben onların sahiden profesyonel olabileceğinden son derece şüphe ediyorum. Bence Surface falan bakın, iPad Pro size göre değil. Alacaksanız da 128gb alın en az.

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.