Şimdi Ara

Çiy düşmesi olayı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.462
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar kafama takıldı ya bu çiy hangi durumlarda düşer neden her zaman olmaz mesela normal şartlarda kışın her zaman olması lazım yani sabaha karşı hava çok soğuk oluyor arabaların üstlerini falan düşünün sıfır derecenin altında oluyor e havadada su buharı her zaman var e o zaman her zaman çiy düşmesi lazım kışın özellikle kışın tabi birdeşu var havadaki nem oranı neye göre artıyor havadaki nem oranının fazla olması lazım çünkü ben öyle biliyorum.

• ben baslıgı çiş düşme olayı sandım dedim o ne öyle
  • çiy değil çiğ

kışları çiğ düşmez sabah karsı soguk olablir ancak hemen ardından sıcak bir havanın hakim olması gerekir vede nemlibir havanın kışları hava yeterince kuraktır baharda görünür genelde

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ~Anor~ -- 26 Mart 2009; 0:44:39 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: orionsguard

çiy değil çiğ

yok çiy bende çiğ biliyordum çiymiş..
  • ben şurda takıldım havada her zaman su buharı var e kışında soğuk var mesela arabaların üstü buz pisti gibi oluyor haftalarca e o zaman her gun çiy düşmesi lazım o soğuklarda?
  • quote:

Orjinalden alıntı: boRa.

ben şurda takıldım havada her zaman su buharı var e kışında soğuk var mesela arabaların üstü buz pisti gibi oluyor haftalarca e o zaman her gun çiy düşmesi lazım o soğuklarda?

ancak toprak ta yok bu yuzden bitkiler su yüzünden zayıf kalıyor ve yapraklardan olusan su damlacıklarını absorbe ediyor...
  • çiy= gece sis ve nemden dolayı, çiçek ve yapraklarda oluşan su damlacıkları.
    çığ= dağ yamaçlarında biriken kar yığınlarının yamaçlardan aşağıya akması.
    çiğ= iyi pişmemiş, yada hiç pişmemiş besin.

Çiy vikipedinden alıntıdır:

Çiy, atmosferik sınır tabakadaki hava parselinin aktüel buhar basıncının, yüzeyin sıcaklığına ait doymuş buhar basıncından daha yüksek olması sonucu, havadaki su buharının soğuk yüzey ve/veya cisim üzerinde yoğunlaşarak sıvı faza geçmesidir. Bahar aylarında bulutsuz gecelerde gerçekleşen radyasyon kaybı, yeryüzeyine temas eden ince bir hava tabakasında fazlaca soğumaya neden olur ve çiy de genellikle bu durumda -nem, sıcaklık ve basınç koşulları da uygunsa- gerçekleşir. Yer/cisim sıcaklığı donma seviyesinin altında ise, çiy yerine kırağı gerçekleşir. Çiy, meteoroloji biliminde yağış kategorisine girmez. Hatta klimatolojik rasat cetvellerinde meteorolojik hadise değil, müşahede olarak rapor edilir.

İlkbahar veya yaz mevsiminde sabahları cisimlerin üzerinde, bahçedeki bitkilerin yapraklarında su damlacıkları oluşur. Bu damlacıklar yağmur damlası değildir, geceleri havanın soğumasıyla havada bulunan su buharının yoğuşarak oluşturduğu damlacıklardır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi messire -- 26 Mart 2009; 8:49:51 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: orionsguard

quote:

Orjinalden alıntı: boRa.

ben şurda takıldım havada her zaman su buharı var e kışında soğuk var mesela arabaların üstü buz pisti gibi oluyor haftalarca e o zaman her gun çiy düşmesi lazım o soğuklarda?

ancak toprak ta yok bu yuzden bitkiler su yüzünden zayıf kalıyor ve yapraklardan olusan su damlacıklarını absorbe ediyor...

tamamda şimdi yaprakta çiy olması için yaprağın sıfır derecenın altına dusmesı lazım demı sıcaklıgının yanı su buharı yapraga degdıgı anda yogusması ve su zerrecıgı halıne gelmesı lazım demı
  • yu
    ka
  • Havanın taşıyabileceği bir nem oranı vardır, bunun üzerine çıkarsa , nemi taşıyamaz ve çiğ olayı oluşur.Akşam olmasının sebebi de sıcaklığın damlacıkları yoğunlaştıracak seviyede olmasıdır.

coğrafya dersinde böyle görmüştük
  • quote:

Orjinalden alıntı: YrkndrY

Havanın taşıyabileceği bir nem oranı vardır, bunun üzerine çıkarsa , nemi taşıyamaz ve çiğ olayı oluşur.Akşam olmasının sebebi de sıcaklığın damlacıkları yoğunlaştıracak seviyede olmasıdır.

coğrafya dersinde böyle görmüştük

bu havadaki nem oranı nasıl artıyor peki?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.