Şimdi Ara

civic vectra astra megane arasında kaldım?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
450
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • yakın zamanda bir otomobil almayı düşünüyorum. azda olsa araştırma yaptım seçenekleri 4 e indirgedim. Bu bölümde ilk mesajım ve umarım konuyu doğru yere açmışımdır.

-> Honda Civic 1.6 Elegance : temizleri 35-37 bin TL
    En büyük özelliği f1 şanzuman, motoru atik ve uzun ömürlü olması diyorlar

-> Opel Astra 1.3 Cdti Enjoy : temizleri 30-32 bin TL
    En büyük özelliği yakıt tüketimi diyorlar uzun yolda 17-18krş ş.içinde 20-21krş

-> Opel Vectra 1.6 Elegance : temizleri 24-25 bin TL
    En büyük özelliği yol tutuşu ve konforuymuş

-> Renault Megane 2 1.6 Dynamique : 23-25 bin TL
    Araştırmalarım sonucu fark yaratacak bir özellik bulamadım ama fiyat performans açısından makul geldi.

Eğer olursa şahsıma ait ilk arabam olacak. Uzun süre kullanmayı düşünüyorum ve öyle hız tutkunu birisi değilim ama arabamın yokuşlardada sıkıntı yaratmasını istemem.
    :) uzun süreli deneyimlere sahip olmadığım için tam bir kısır döngüye girdim. Buraya gelene kadar bir çok araba araştırdım ve eledim :) fakat bu 4 araba arasında tıkandım. bunlar bana alınası gibi geldi. tabi öncelikle kasa görünümlerine göre eleme yaptım. Daha sonra yakıt tüketimi iç dizayn ve yol tutuşu önemli benim için onlarıda araştırdım. ama bu 4 araba arasında eleme yapamıyorum. Bunlardan hiç biriylede sürüş deneyimim olmadığı için kıyaslama yapamıyorum. Sizlerden deneyimlierinize göre kendinizi benim yerime koyarak bu 4 oto arasından hangisini seçmem gerektiği konusunda nedenleriyle birlikte yardım istiyorum:) Siz olsanız nasıl bir eleme yapardınız? Şimdiden yorumlarınız için teşekürler.

Not:Kasa görünümleri zaten hoşuma gittiği için o konuda ekstra tavsiye dışında olumsuz yorumlara pek gerek yok :) Bütçe maks 36 bindir. kensi sınıflarında farklı tavsiyelere açığım ama büyük ihtimalle araştırıp elemiş olabilirim..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gkhnmr -- 17 Ağustos 2013; 20:05:25 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• biraz uzun mu olmuş galiba o yüzden okumaya üşenenler çok heralde :)

• Vectra D segment bir araç diğerleriyle kıyaslanmaz. Astranın ş.içi verisi 6.0 litre krş bazında 25-26 krş ve araçların fiyatları farklı listedeki en iyi araç fiyatı ve modeli yüksek olduğu için civic İlk arabansa 15 bine bir tane B segment kupon bi araç al 1 sene kullan sat sonra diğer araçlara bak çünkü vectra civic gibi araçlar büyüklüğü ile zorlayabilir.
  • honda civic 1,6 elegance otomatik vites, her açıdan harika bir araç, yakıt tüketimi hariç. 125 beygirlik bu araç, otomatikle şehiriçinde 13-14 litre yakıyor.

Opel Vectra 1,6 elegance, D segmenti ama araç büyük ve ağır, motor zayıf. Bu 4 araç içinde bence en kötü seçim bu olur.

Opel Astra 1,3 cdti enjoy dizel zaten.

Megane II ise mümkünse 1,5 dci alınmalı. Renault'un en iyi tarafı, dci motorları. Megane II HB, sedanına göre tipsizdir ama üretim kalitesi daha yüksektir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ahmetfbtr

Vectra D segment bir araç diğerleriyle kıyaslanmaz. Astranın ş.içi verisi 6.0 litre krş bazında 25-26 krş ve araçların fiyatları farklı listedeki en iyi araç fiyatı ve modeli yüksek olduğu için civic İlk arabansa 15 bine bir tane B segment kupon bi araç al 1 sene kullan sat sonra diğer araçlara bak çünkü vectra civic gibi araçlar büyüklüğü ile zorlayabilir.

ilk olmasından dolayı genelde bu tavsiyeyi alıyorum :) şimdi birde 15 bin civarında bir araştırma yapmam gerek sanırım..

bu arada civic yakıtta o kadar kötümü ya :s

• Eğer 35-37 bin tl'ye (civic almak için) çıkarabiliyorsanız benim tavsiyem Megane III 1.5 dizel olacak.

Hem dediğiniz gibi yokuşta bayılmaz aksine 6 ileri versiyonu alırsanız yokuşlarda aslan kesilir, normal kullanımda da çok az yakar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Donald Draper

Eğer 35-37 bin tl'ye (civic almak için) çıkarabiliyorsanız benim tavsiyem Megane III 1.5 dizel olacak.

Hem dediğiniz gibi yokuşta bayılmaz aksine 6 ileri versiyonu alırsanız yokuşlarda aslan kesilir, normal kullanımda da çok az yakar.

Megane 3 güzel ama malzeme kalitesi ve arka koltukların baş mesafesi yetersiz 1.78 boyla kafam tavana değiyordu.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    opel corsa mı reno megane hb mi
    18 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Ama o bütçeyle alacağım tek araç Alfa Romeo 159 olurdu...
  • Senin arabani söyleyem:

Beyaz 2011 Fd6 Elegance...

• alfa romeo yakıt konusunda tatminkar değil gibi. arkadaşın dediği gibi 2011 Fd6 Elegance özellikle beyaz rengi çok güzel ama 2 yaşındakileri bütçemi aşar. zaten sınırı zorlayarak 35 bine çekmemin nedeni bu araba :) ama f/p de üstün daha ucuz bir araba alırsam 2-3 yıl kullanır üstüne para koyar fd6 ya kavuşurum :)

birde sahibinden de dikkatimi çekti civic 1.6 elegance lara bakıyorum çok fazla pert kaydı var yada çoğunluğu ağır kazalar geçirmiş. o yüzden biraz şüphelendim acaba yol tutuşunda sıkıntı mı var diye düşünmeden edemiyorum.
  • vectra üretimi bittiği ve kasası ağır olduğu için
    astra dizeli hantal ve kasa ağır gitmiyor
    megane kasa eski temizleri zor bulunur güzel ve geniş araçtır
    paranız varsa en mantıkklısı civic+lpg
  • quote:

Orijinalden alıntı: RoLaN

vectra üretimi bittiği ve kasası ağır olduğu için
    astra dizeli hantal ve kasa ağır gitmiyor
    megane kasa eski temizleri zor bulunur güzel ve geniş araçtır
    paranız varsa en mantıkklısı civic+lpg

civic lpg ile şehir içi sakin kullanımda kaç kuruşa kadar çıkar ? uzun yolda zaten bir çok lpg li araç gibi makul değerlere ulaşıyordur.

Edit: manuel için soruyorum :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gkhnmr -- 18 Ağustos 2013; 15:50:31 >
  • 30 bin civarına 2010 -11-focus tdcı,Laguna III DCI,Megane III dcı alınabilir
    25 bin civarına Hyundai i30 benizn +lpg,Fiat Bravo benzin+lpg alınabilir 27 bin civarına skoda oct. benzin+lpg alınabilir bahsettiğim araçların hepsi de 2009 ile 2012 arası modeller.
    ben de aynı kararsızlığı yaşıyorum BMW 5 serisi 2000 modelin kıyısından döndüm.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi quatrros -- 18 Ağustos 2013; 16:09:59 >
  • civic & astra

• Renault onermem 100 bin kilometreden sonra araba bitise gecer. Dis gorunus demissin ama o paraya ben jip alirim.

Bunlarin aradinda ben astra veya vectra derim. O paraya skoda fabia scout ta alabilirsin jip tipli olani. Hem genis hemde az yakar.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: quatrros

30 bin civarına 2010 -11-focus tdcı,Laguna III DCI,Megane III dcı alınabilir
    25 bin civarına Hyundai i30 benizn +lpg,Fiat Bravo benzin+lpg alınabilir 27 bin civarına skoda oct. benzin+lpg alınabilir bahsettiğim araçların hepsi de 2009 ile 2012 arası modeller.
    ben de aynı kararsızlığı yaşıyorum BMW 5 serisi 2000 modelin kıyısından döndüm.

megane 3 lerin temizleri bütçemi aşıyor. i30 ve bravo tipten kaybediyor. skoda octa ya bakmamıştım ama hoşuma gitti bir araştırma yapayım :)

kellerman, jip tarzı almayı düşünmüyorum. tavsiyelere açığım elbette fakat üstteki 4 arabaya yakın özelliklerde olması işimi kolaylaştıracaktır.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.