Şimdi Ara

Civic (LPG) Yakıt Tüketimi? (20. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.161
Cevap
10
Favori
474.539
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ahun

Servisle görüştüm garantim üç yıla düştü...Dışarıda 2a mühendislik (brc) taktırdım...Zaten hondaya eğitimi falan onlar vermişleer.

tekrar teşekkür ederim...umarım ben de bu işi çözüp sonuçları burada sorunsuz şekilde paylaşırım...

herkese iyi forumlar...
  • selamlar,

arkadaşlar hem adana tekbaş honda ile hem adana brc polat otogaz ile görüştüm.

önce aradığım brc bayii mehmet bey 2011 aracım için 6 yıl verilen garantinin kesinlikle bozulmayacağını +2 yıl brc garantisi olduğunu söyledi.

servisten görüştüğüm yetkili ise lpg montajının olduğu gün motor garantisinin biteceğini belirtti. serviste garantili montaj için tarihin belirsiz olduğunu söyledi.

gel de çık içinden...
  • Bunu daha önce çok yazdık.

Şu anda yapılan işlemlerde verilecek garantiler, işlemi yapan bayiyi bağlayacaktır, Honda'yı değil. Bir arıza durumunda işlem yapılan servise gideceksiniz.

6 yıllık Honda garantisi, fabrikasyon çıkışı olarak sıfır ve LPG montajlı alınan araçlar için geçerli oalcak. Henüz bu araçlar piyasaya çıkmadı. Yanlış anlamalar nedeniyle yıl başında alan bizler gibi kullanıcılar içinde araçların servislere çağrılarak dönüşüm yapılacağı gibi yanlış bir beklenti var.

Satışların baltalanmaması için durum firma tarafından bilerek netleştirilmiyor.
  • Selam,

Arkadaşlar 14 Eylül Cuma günü lpg montajını adana polat otogazda brc marka tercihi ile gerçekleştirdim. Sabah erken saat 08.30 gibi başlayan montaj 12.00 gibi tamamlandı.

Temiz bir montaj oldu, tank konusunda ince silindir düşüncesiyle gitmeme rağmen, çalışanlar simit konusunda ısrar ettiler ve simit tank tercih ettim.

Daha sonra bakıma gelen bir araçta ince silindirin altındaki sehpada paslanmalar başladığına dair şikayeti duyunca simit tercihinin daha daoğru olduğunu düşündüm.

50 lt. tankı fulledim 2.42 tl'den 105 liralık yakıt aldı. Yaklaşık 43,5 lt. Bu yakıtla mersin, ordan da fındıkpınarı yaylası ve adana'ya geri dönüş toplam 290 km. yol yaptım.

Depoyu tekrar 2.42 tl'den fulledim ve 59 liralık yakıt aldım. Bu hesapla yaklaşık 60 lira ile yaklaşık 300 km. yol yapmış oldum. Güncel fiyatlarla 20 kuruş ve ilk depo için tatmin edici

sonuç oldu. Umarım memnuniyetim artarak, yakıtım azalarak devam eder.

Düşünenler, tereddütte kalanlar varsa hiç düşünmesinler. Çekişte performansta bir fark göremedim. Sabah lpg'ye geçiş yaklaşık 30 saniye, araç sıcaksa 5-6 saniye sürüyor.

Şimdilik herhangi bir terslik yok, teşekkürler iyi forumlar...

• 15.000 km'ye dayandığım şu günlerde istatistik olarak yazayım:

Honda Civic 2012 Elegance Otomatik FB7

Benzin:
    Menzil: 6.800 km
    Maliyet: 2.442 TL
    Birim: 35,92 krş/km
    Tüketim: 8,1 l/100km

LPG:
    Menzil: 8.000 km
    Maliyet: 1.563 TL
    Birim: 19,54 krş/km
    Tüketim: 9,1 l/100km

Genel:
    Menzil: 14.800 km
    Maliyet: 4.005 TL
    Birim: 27,06 krş/km
    Tüketim: 8,7 l/100km
  • quote:

Orijinalden alıntı: Weezer

2002 civic otomatik için brc'yi önerirmisiniz? prince çok pahalı geldi.

hocam bende yeni otomatic civic vtec es aldım motor yağı ne kullanıyorsun bide ön tabla burcu vb arızaları nerede yaptırıyorsun
  • quote:

quote:

BRC Taktım ve kullanıyorum...Montaj süper, yakıt 7,5 - 9,0 litre/100km. arası tüketim...Tek kusur içeriden duyulmayan ama dışrıdan duyulan enjektör sesi..Beni şahsen rahatsız etmiyor...

motor yağı filtresi triger seti vb ne zaman değişiyor
    ne kullanıyorsunuz nerede bakım yaptırıyorsunuz benim arabanın kitapçığı vb bir şey yok 2002 vtec es otomatik internettede net bişi yazmıyor iskenderun da kullanıyorum
  • Arkadaşlar aracım 2002 vtech. 14.10.2012 tarihinde depoyu fulledim. Milangazdan 95 TL ye doldu.Litraj olarak aklımda değil.Bu tarihten önce yakıt konusunda çok sıkıntılıydı araç.Geçen hafta subaplar ve gaz ayarı kalibre oldu.Bende merak ediyorum kaç km gidecek.Gaz bittiğinde değerleri paylaşırım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: leeeooon

quote:

quote:

BRC Taktım ve kullanıyorum...Montaj süper, yakıt 7,5 - 9,0 litre/100km. arası tüketim...Tek kusur içeriden duyulmayan ama dışrıdan duyulan enjektör sesi..Beni şahsen rahatsız etmiyor...

ne kullanıyorsunuz nerede bakım yaptırıyorsunuz benim arabanın kitapçığı vb bir şey yok 2002 vtec es otomatik internettede net bişi yazmıyor iskenderun da kullanıyorum

Aynı araçtan bende de war. Lpg kiti lovato. Gayet memnunum performans açısından mukemmel.Normal kullanımda 10bin km de değişir yağ filtren.Triger içnde 100 ila 120 bin diyorlar

• Honda Civic 2009 Elegance Otomatik FB6 arabamız var. BRC tüp takılı. 80 bin km'de 50 liralık gazla ( yaklaşık 19 LT ) 150 km götürüyor şehir içi
    Sorun nedendir acaba
  • quote:

Orijinalden alıntı: lawerace

quote:

Orijinalden alıntı: leeeooon

quote:

quote:

Aynı araçtan bende de war. Lpg kiti lovato. Gayet memnunum performans açısından mukemmel.Normal kullanımda 10bin km de değişir yağ filtren.Triger içnde 100 ila 120 bin diyorlar

aynı araç bendede var üzerinde prins (keihin enjektör) var 7,5 ila 6,8 arası tuketiyorum. bilginize

• Ankara'dayım şehir içi 9 dan aşağı hiç düşmüyor.
  • al sana ekonomi
    buyur burdan yak
  • Hafta sonu depoyu 97 TL'ye fulledim. litre fiyatı 2.39 dan. ortalama hız 130-140 daha yukseklere çıktığımda oldu.Gazın bittiğinde km 485 olmuştu. Gaz ayarının işe yaradığını düşünüyorum.
  • benzin olsa 250 tl gitmişti
  • Şu vakitten sonra benzin akıl işi değil..Tecrübelerimden yola çıkarak aracın fazla yakmasının sebebi subap ve iyi bir gaz ayarından geçiyor diye düşünüyorum..
  • 2007 - Brc - Full - 40lt ;

İstanbul ş.içi 478km. --kmde 20 kuruş
    Ş.dışı-yaklaşık 600km..-- kmde 16kuruş

Honda çok yakıyor diyen arkadaşlar taktırsınlar Lpg, rahat rahat binsinler.

Hem Honda hem az yakıyor, daha ne olsun
  • Bugün arabaya (2002 Honda Civic VTEC Otomatik 1.6 Atiker lpg) LPG' yi aldım ve sonuçları çıkardım. Bana aşırı + aşırı geldi.
    24,5 litre lpg 64 lira ile 200 km yaptım.
    Bu da oluyorki km' de 32 kuruş.
    Bana çok ama çok geldi. İlk arabam dedim gözüm gibi kullandım ama banamısın demedi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sekovizyon -- 23 Ekim 2012; 8:34:49 >
  • Yakıtın çok olmasının değerlerinin değişmesinin en büyük sebeplerinden bir diğeri de yolun eğimidir. Hondanın yakıtı fazla yakması gittiğiniz güzergahta yokuşun çok olmasında da olabilir.Uzun yolda genel olarak düz eğimde gerçekten devirli kullanılırsa vcarter64 ün yazmış olduğu değerleri normal.Uzun yolda bende devirli kullanmış olsam o değerleri yakalardım eminim.
  • Yolun durumu,
    devirli kullanma yada devrinde kullanmama,
    sık vites değiştirme,
    lpg sisteminin uyumu,
    filtrelerin durumu hatta lastik havası bile yakıtı etkiliyor.
    Değişken çok..
  • 
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.