Şimdi Ara

Civic (LPG) Yakıt Tüketimi? (18. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.161
Cevap
10
Favori
474.531
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Son egerler. 36 lt gaz 95tl ile 378 km gitti tamami sehir ici ve bu sefer biraz agresif kullandim. Cok memnunum :))
  • quote:

Orijinalden alıntı: kaanakman

Geçen hafta BRC MY-11 simit lpg takdırdım. Araç 2009 civic elegance.. Gazı fulledim (38 lt).
    Bugün 521. km depo boşaldı. Uyarı vermeye başladı. O ana kadar benzin değerlerinde düşme olmadı. Genel kullanımı şehir dışı. Ortalama hız 100 km..
    Valla ben memnunum performansında da hiç düşme hissetmedim. Yarına yine fulleyip bu kez 110km. de deneyeceğim. Bakalım ne kadar gidecek...

hangi marka gaz kullandınız
    ben shell 42 litre doldurdum 100 tl
    490 km 70 şehir içi ( 10-20 km daha yaparım en fazla)

şu an sizin km rekor
  • quote:

Orijinalden alıntı: offendicula

quote:

Geçen hafta BRC MY-11 simit lpg takdırdım. Araç 2009 civic elegance.. Gazı fulledim (38 lt).
    Bugün 521. km depo boşaldı. Uyarı vermeye başladı. O ana kadar benzin değerlerinde düşme olmadı. Genel kullanımı şehir dışı. Ortalama hız 100 km..
    Valla ben memnunum performansında da hiç düşme hissetmedim. Yarına yine fulleyip bu kez 110km. de deneyeceğim. Bakalım ne kadar gidecek...

şu an sizin km rekor

Bence daha fazla gidersin. Benimki isik yanip sonerken en az 100 km gidiyor

• son değerler : yeni uzun yoldan geldim

shell : 42 litre 2:38 100 tl 80 i şehir içi TOPLAM : 560 KM = km de 1,79 ( ortalama saate 120 km )
    shell : 24 litre 2:38 58 tl tamamen uzun yol TOPLAM : 340 KM = km de 1,70 ( ortalama saatte 110 km )

daha ne olsun :)))

maşallah
  • quote:

son değerler : yeni uzun yoldan geldim

shell : 42 litre 2:38 100 tl 80 i şehir içi TOPLAM : 560 KM = km de 1,79 ( ortalama saate 120 km )
    shell : 24 litre 2:38 58 tl tamamen uzun yol TOPLAM : 340 KM = km de 1,70 ( ortalama saatte 110 km )

maşallah

Masallah nazar degmesin harika degerler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: bozkan38

quote:

maşallah

eyvallah başkanım

not : hesap doğrudur umarım matematiğim iyi değil

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi offendicula -- 29 Nisan 2012; 17:54:17 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: bozkan38

quote:

maşallah

eyvallah başkanım

not : hesap doğrudur umarım matematiğim iyi değil

Valla uzun yola cikasin geldi degerleri gorunce. Lpg li civic varken dizele binilmez.

• buaralar bende civic bakmaya başladım 2008-2009 model bir civic almayı düşünüyorum tam 1 yıl önce 1-2 gün otomatik cvic elegance kiralamıştım çok memnun kalmıştım 2 şey dışında çukurlarda fazla ses gelmesinden ve benzini içmesinden:D

şimdi bana kızıcaksınız ama ben lt hesabından fln anlamam şöyle bir matematik istesem;

100tl lpg ile kaç km?
    100tl benzin ile kaç km gidebilirim?
  • LPG ile 100 tl ile şehir içinde 300-400 arası
    uzun yolda 450-600 arası

benzini unuttum şimdiden.
    ama şehir için başa çıkamamıştım.
    uzun yol benzinde de ekonomik ama asla LPg ye yaklaşamaz

bu arada tl olarak yanılırsın
    çünkü habire zam geliyor

Son olarak LPG benzinden en az %50 daha ekonomik
  • quote:

LPG ile 100 tl ile şehir içinde 300-400 arası
    uzun yolda 450-600 arası

benzini unuttum şimdiden.
    ama şehir için başa çıkamamıştım.
    uzun yol benzinde de ekonomik ama asla LPg ye yaklaşamaz

bu arada tl olarak yanılırsın
    çünkü habire zam geliyor

Son olarak LPG benzinden en az %50 daha ekonomik

tşkler bakalım kısmet civic niyetim var:)
  • arkadaşlar çok garip bir tespitimi paylaşmak istiyorum,

aracım 2002 civic ve kit prins.

şehiriçinde 7,5 litre civarı harcıyorum, şehirdışı 90-100 km arası 7 litre civarı harcıyorum
    ancak şehirdışı 110-120 civarı kullandığım zaman 8-9 litre değerlere çıkıyorum, anormallik acaba kalibrasyondan mı ileri geliyor? şehirçi tuketimden çok memnunum, 120 de az yaksın derken şehiriçi yakıtımın artma ihtimali var mıdır kalibrasyon yapsak???
  • quote:

quote:

şu an sizin km rekor

Ben PO'dan almıştım. Eskişehir Honda Ufuk'tan Ankara otobanına çıkmak üzere gidilen yoldaki ilk PO.

Işık yanıp sönmeye başlayınca en az 100 km, ki çok daha fazla yol yaptım.

Çok iyi oldu şu tüp olayı. Kurtulduk. Çok tereddütteydim ama şimdi hiç pişman değilim. Maşallah diyelim :)

• quote:

maşallah

Maşallah süper:)
  • arkadaşlar '92 civic ex sahibi yok mu hiç?bu aracın yakıt tüketimini merak ediyorum..
  • quote:

110-115 km ortalama hızla, virajlı ve yokuşlu yolda şehiriçi ve şehirdışı karışık bir depo gazla 442 km gittim.

Bir öncekine göre 80 km daha az..
  • quote:

quote:

110-115 km ortalama hızla, virajlı ve yokuşlu yolda şehiriçi ve şehirdışı karışık bir depo gazla 442 km gittim.

Bir öncekine göre 80 km daha az..

Yokuslu yoldandir bide araciniz tam alissin lpg ye yakit biraz daha duser.

• İnşallah...
    Bu arada lpg fiyatları da düşmüş. litresi 2,59dan 2,48e düşmüş :)
    Birde bugün birşey duydum birisinden kendisinin audi A3ü varmış lpgnin yanına bor diye birşey taktırmış.. Yani adı bor değildir bor katkısıyla alakalı birşeydir ama arkadaş "bor" diye biliyor. Aracın performansını arttırdığını ve yakıt tüketimini daha da düşürdüğünü söyledi. Ben bor kullanımının motorda uzun vadede sıkıntı yaptığını duymuştum onu söyledim ama bunda öyle birşey yok dedi.. Bunun ne olduğunu biliyormusunuz arkadaşlar? Nasıl birşeydir kullanan var mı?
  • quote:

İnşallah...
    Bu arada lpg fiyatları da düşmüş. litresi 2,59dan 2,48e düşmüş :)
    Birde bugün birşey duydum birisinden kendisinin audi A3ü varmış lpgnin yanına bor diye birşey taktırmış.. Yani adı bor değildir bor katkısıyla alakalı birşeydir ama arkadaş "bor" diye biliyor. Aracın performansını arttırdığını ve yakıt tüketimini daha da düşürdüğünü söyledi. Ben bor kullanımının motorda uzun vadede sıkıntı yaptığını duymuştum onu söyledim ama bunda öyle birşey yok dedi.. Bunun ne olduğunu biliyormusunuz arkadaşlar? Nasıl birşeydir kullanan var mı?

Honda forumunda bunlari kullananlar oldu ama o performans biraz psikolojik sanirim cok tavsiye edilen bisey degil. Ben performans kaybi hissetmiyorum bundan az yakmasida bence saglikli degil arac icin. Sahsen taktirmam ve tavsiye etmem. En ufak arizada kat kat cikar acisi.

• arkadaşlar herkese MERHABA burada gerçi civic kullanıcıları bulunsada bende bir JAZZ kullanıcısı olarak bir iki soru sormak istiyorum 2008 model manuel elite sahibiyim yakıt değerleri malum ama benzinli olması can sıkıyor şu aralar dizel bir araç mı alsam ( corsa gibi ) yada lpg mi taktırsam diyorum .forumda civic için yazdığınız değerler bizim jazz için daha da düşermi ? brc gördüğüm kadarıyla çok kullanılıyo ama ATİKER VEYA LANDİRENZO nasıl son olarak LPG GÜVENLİMİ YANİ KAZA ANINDA ARKADAN ÇARPMA OLURSA NE OLUR DİYE DÜŞÜNCELER AKLIMA GELİYO ? bu sorularıma kısa da olsa cevap yazcak birilileri olur inşallah :::::) herkese iyi sohbetler
  • eyvallah bozkan hocam dediğin yere de bakalım
  • 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.