Şimdi Ara

Civic 1.8 HB Uygulamalar (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
732
Cevap
34
Favori
81.100
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: supremum

Teşekkür ederim arkadaşlar. Dün e-bay'de uygun fiyatlı bir spoiler buldum. Satıcı ile mesajlaştık bugün ödeme bekliyor. Bir aksilik olmazsa siparişini vermeyi düşünüyorum. Belki yine hava filtresinide o çok tavsiye edilen modelden e-bay'dan denk getirebilirim. Çok aceleye gerek yok nasılsa. Şimdilik sadece görsel çalıştık bakalım performansa yönelik işler biraz daha çetrefilli geliyor. Orjinal kalabilir.

Alıntıları Göster
    Diğer ufak tefek dokunuşlar bir yana araba acil tarafından yay ve jant istiyor. 3,5" H&R ya da Eibach yeterli olur.

FN2 jantı tavsiye etmiyorum zira çok ağır. lastikli bir şekilde bir tanesi 26 kilo civarında. 100km ortalamanız 2lt fazlalaşır tahmin ediyorum.

Onun haricinde jant olarak 18 lik OZ Ultraleggera ya da bütçeyi artırabilirseniz Advan RG2 çok yakışıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: AXAPTA

Diğer ufak tefek dokunuşlar bir yana araba acil tarafından yay ve jant istiyor. 3,5" H&R ya da Eibach yeterli olur.

FN2 jantı tavsiye etmiyorum zira çok ağır. lastikli bir şekilde bir tanesi 26 kilo civarında. 100km ortalamanız 2lt fazlalaşır tahmin ediyorum.

Onun haricinde jant olarak 18 lik OZ Ultraleggera ya da bütçeyi artırabilirseniz Advan RG2 çok yakışıyor.

Yay ve jantın arabayı çok değiştireceğinden şüphem yok ama kullanışlılık ve konfor söz konusu olduğunda belli değişikliklere müdahale etmemek zorunda kalıyorum. Aksi takdirde zaten değişikliklere para harcamak yerine üzerine koyup Type-R alıp kullanmak daha mantıklı olurdu. Yay çok maliyetli bir uygulama değil ama memlekete gidip bir kontrol etmem lazım. Yay takıldığında sıkıntı yaratabilecek yollara sahibiz.

Bu arada en azından kanat siparişini verdim. Bir aksilik olmazsa cuma günü kargoya verecekler. Boya ve montaj bana kalıcak.

• quote:

quote:

Yay ve jantın arabayı çok değiştireceğinden şüphem yok ama kullanışlılık ve konfor söz konusu olduğunda belli değişikliklere müdahale etmemek zorunda kalıyorum. Aksi takdirde zaten değişikliklere para harcamak yerine üzerine koyup Type-R alıp kullanmak daha mantıklı olurdu. Yay çok maliyetli bir uygulama değil ama memlekete gidip bir kontrol etmem lazım. Yay takıldığında sıkıntı yaratabilecek yollara sahibiz.

Bu arada en azından kanat siparişini verdim. Bir aksilik olmazsa cuma günü kargoya verecekler. Boya ve montaj bana kalıcak.

Alıntıları Göster
    ben 3 yıldır HR 3.5 kullanıyorum FD6 civic te.. bu süre içinde 5-6 kez uzun yolculuk (anadolu) ya gittim. sorun yaşamadım.
    biraz dikkat edeceksiniz o kadar..

sadece görsellik değil otomobilin yol tutuşu ve stabil gidişi (alttan geçen hava nın az olmasından dolayı) de ciddi oranda değişiyor.

konfor anlamında tabiiki değişti ancak öyle aman aman da bir değişiklik olmadı. (HB lerde değişebilir gerçi ama hiç sanmıyorum)
    fn2 sertliğinde olur mu diye düşünmeyin. fn2 baya kütük, takır takır.. normal yaylara nazaran tahmin ediyorum %20 civarı daha sert oluyor.
    ancak getirisi götürüsünden daha fazla bana kalırsa (görsellik harici olarak.. yol tutuş, daha rahat yürümesi vs) bonus olarak da daha güzel bir görüntüsü olacak otomobilin.

Kararınızı tekrar değerlendirmenizi öneriyorum :)

• quote:

ben 3 yıldır HR 3.5 kullanıyorum FD6 civic te.. bu süre içinde 5-6 kez uzun yolculuk (anadolu) ya gittim. sorun yaşamadım.
    biraz dikkat edeceksiniz o kadar..

sadece görsellik değil otomobilin yol tutuşu ve stabil gidişi (alttan geçen hava nın az olmasından dolayı) de ciddi oranda değişiyor.

konfor anlamında tabiiki değişti ancak öyle aman aman da bir değişiklik olmadı. (HB lerde değişebilir gerçi ama hiç sanmıyorum)
    fn2 sertliğinde olur mu diye düşünmeyin. fn2 baya kütük, takır takır.. normal yaylara nazaran tahmin ediyorum %20 civarı daha sert oluyor.
    ancak getirisi götürüsünden daha fazla bana kalırsa (görsellik harici olarak.. yol tutuş, daha rahat yürümesi vs) bonus olarak da daha güzel bir görüntüsü olacak otomobilin.

Kararınızı tekrar değerlendirmenizi öneriyorum :)

Alıntıları Göster
    Son karar değil zaten.
    Yay bende istiyorum tabiki.
    Konfor konusunda araç standart binek C sınıfı araçlara göre zaten biraz sert yayla ne kadar daha sertleşir tam fikir yürütemiyorum. Sertleşmeyi bir kenara bırakıp yay ile genel olarak sıkıntı dışı bıraksak da en azından kayınpederin eve giderken yüksek bir yerde oturduğu için bayır aşağı inişlerde yola çıkışlar çok sert. Birde araçta 3-4 kişi olursa nasıl olur bilemiyorum. En azından bu haliyle nasıl olacağını görüp ona göre karar vermek istiyorum.

• quote:

Son karar değil zaten.
    Yay bende istiyorum tabiki.
    Konfor konusunda araç standart binek C sınıfı araçlara göre zaten biraz sert yayla ne kadar daha sertleşir tam fikir yürütemiyorum. Sertleşmeyi bir kenara bırakıp yay ile genel olarak sıkıntı dışı bıraksak da en azından kayınpederin eve giderken yüksek bir yerde oturduğu için bayır aşağı inişlerde yola çıkışlar çok sert. Birde araçta 3-4 kişi olursa nasıl olur bilemiyorum. En azından bu haliyle nasıl olacağını görüp ona göre karar vermek istiyorum.

Alıntıları Göster
     Civic 1.8 HB Uygulamalar

• quote:

Teşekkür ederim arkadaşlar. Dün e-bay'de uygun fiyatlı bir spoiler buldum. Satıcı ile mesajlaştık bugün ödeme bekliyor. Bir aksilik olmazsa siparişini vermeyi düşünüyorum. Belki yine hava filtresinide o çok tavsiye edilen modelden e-bay'dan denk getirebilirim. Çok aceleye gerek yok nasılsa. Şimdilik sadece görsel çalıştık bakalım performansa yönelik işler biraz daha çetrefilli geliyor. Orjinal kalabilir.

Alıntıları Göster
    Çok güzel olmuş,keyifle binersiniz umarım...

• quote:

Orijinalden alıntı: jack_daniel's

Çok güzel olmuş,keyifle binersiniz umarım...

Alıntıları Göster
    10yıl dır honda kullanıyoruz. 1.6ies vtec2 ve şimdide hb 1.8

sana şöyle açıklama yapayım herkesin standardı kendıne göre. koşullar vs...

kimisi 5yıl fk (sert yaydır) kullanır hatta 5lık kullanır hiç birşey olmaz.
    kimi de 1 yıl eibach (sert ama fk dan yumusak yaydır) kullanır tüm ön yada arka takımı yenıden yaptırır.

ama sonuc olarak arabanın standart ı dışında takılan herşey (yürür ve motor da) aracın artısı yanı sıra bı olumsuzlukta eksılerı cok olacaktır.

ben her türlü yayı (h&r eibach ve fk ) denedim. hatta önlere 5lık arkalara 3.5lık olarakda kullandım.

neyın ne kdr dusurucegını soyleyebılırım.

FK en sert yaydır. bır takım 3.5 alırsın on arka esıt durur ama arkada 3 kısı oturur on bıraz havada kalır.
    eibach fk dan bıraz yumusaktır konfor vardır. 3,5 alırsın on arka esıt olmaz on bıraz daha duser daha guzeldır arkaya bıkac kısı oturunca ama fk dan daha fazla burun havada kalır.
    fk nın 5liği eibach ın 3.5 luguna denk dıyebılırız.

hb 1.8 ın on arka takımı cok guclu bı yapıya sahıp cunku arac orjınalınde sert suspansıyon ve 17 jant a 225 tabanı kaldırabılcek sekılde yapılmıs. bu durumda zaten sertken sert yay almak bence hıc akıllıca olmaz.

yükseklik ayarlı suspansıyon mantıklı olacaktır. ama butce agır gelırse ve cok cukura vs dusen bırı degılsenız eibach derım ben 3,5luk.

arabanın takımları dagıtmak var ısın ucunda.

hız ve kabılıyete bakarsak bence aracım cok dengelı. benım gorusum daha sağlam vıraj ıcın on ve arkaya kule gergısı takmak olur.

not: yalap şap sadece 2 yay takmakla aracda guvenlı yol tutus beklemek kendınızı kandırmakdır.
    sert yay takıp mıchelin yumusak lastık kullanan ne adamlar gordum ben. yada 195 taban fln. takımları zayıf bınek araclara ezıyet etmeyın. arabanın sonra heryerınden garıp garıp sesler gelıyor. bılıncsız modifiye ye dur dıyın =)

• quote:

Alıntıları Göster
    gayet güzel olmuş

• quote:

Alıntıları Göster
    bence motoruyla hiç uğraşma, 1.8 140HP lik atmosferik bir motor var altında. 122lik tsilarla kedi fare gibi oynayacak, 160lık tsilar ile otobanda meydan okuyacak, sınıfındaki diğer çoğu aracı tokatlayacak bir motora sahip aracın. Demek istediğim hiç elleme motoruna...

• quote:

Orijinalden alıntı: -s-laughter

bence motoruyla hiç uğraşma, 1.8 140HP lik atmosferik bir motor var altında. 122lik tsilarla kedi fare gibi oynayacak, 160lık tsilar ile otobanda meydan okuyacak, sınıfındaki diğer çoğu aracı tokatlayacak bir motora sahip aracın. Demek istediğim hiç elleme motoruna...

Alıntıları Göster
    Coşkun cümlemize nazarsız, kazasız, belasız ve cezasız binmek nasip olsun inşallah.

@jack_daniel's, @toksin, @ufuk_acar güzel yorumlarınız için teşekkür ederim.

@-s-laughter
    Zaten şimdilik motora yönelik birşey düşünmüyorum. Yapabileceğim tek şey hava filtresi olabilir. O da ekstrem bir şey değil. İleride sıkılırsam o zaman belki farklı bişeyler düşünürüm. Böyle fena değil.

• quote:

Hocam haklısında, 160 hp Tsi'lara sadece meydan okur, ama sonucu baştan belli olan bir meydan okuma olur

Ayrıca hocam, kim daha fazlasını istemez ki İnsanoğluyuz sonuçta

• quote:

Orijinalden alıntı: buraoca2

quote:

Hocam haklısında, 160 hp Tsi'lara sadece meydan okur, ama sonucu baştan belli olan bir meydan okuma olur

Ayrıca hocam, kim daha fazlasını istemez ki İnsanoğluyuz sonuçta

Alıntıları Göster
    Geçen zaman içinde fazla bişey yapamadık. Yapacaktık ama olmadı. Spoiler 22 mayıstan bu yana İstanbul Uluslararası KIM denilen yerde bekliyor. 4 günde yurtdışından İstanbul'a geldi. 15 gündür İstanbul'dan İstanbul'a ulaşamadı.
    Bu arada reflektör işini hallettim. Birde arka stopları bir ton koyulttuk.
     Civic 1.8 HB Uygulamalar

Camlar beklentimin ve isteğimin üzerinde koyu oldu. Böyle dolaşıyoruz...
     Civic 1.8 HB Uygulamalar

• quote:

Geçen zaman içinde fazla bişey yapamadık. Yapacaktık ama olmadı. Spoiler 22 mayıstan bu yana İstanbul Uluslararası KIM denilen yerde bekliyor. 4 günde yurtdışından İstanbul'a geldi. 15 gündür İstanbul'dan İstanbul'a ulaşamadı.
     Civic 1.8 HB Uygulamalar

Civic 1.8 HB Uygulamalar

Hocam Stop boyasıyla mı koyulttunuz? Eğer bu şekilde koyulttuysanız, boyama işlemini stop'un dışından mı; yoksa stop'un camını açarak içerden mi yaptınız? Ve kaç kere geçtiniz üzerinden.

Maşallah Koyuluğu çok yerinde olmuş

• quote:

quote:

Civic 1.8 HB Uygulamalar

Civic 1.8 HB Uygulamalar

Hocam Stop boyasıyla mı koyulttunuz? Eğer bu şekilde koyulttuysanız, boyama işlemini stop'un dışından mı; yoksa stop'un camını açarak içerden mi yaptınız? Ve kaç kere geçtiniz üzerinden.

Maşallah Koyuluğu çok yerinde olmuş

Alıntıları Göster
    Stop boyası geri dönüşü zor bir yöntemdi. Biz en kolay ve en ucuzunu seçtik. Stop filmi çektirdik.
    En açık renk olan yapışkanlı film 15 dakikada uygulandı. Biraz daha koyu olsamıydı diye de düşündüm ama şuan gayet memnunum. Biraz daha koyu olsa çok boğacaktı.

• quote:

Stop boyası geri dönüşü zor bir yöntemdi. Biz en kolay ve en ucuzunu seçtik. Stop filmi çektirdik.
    En açık renk olan yapışkanlı film 15 dakikada uygulandı. Biraz daha koyu olsamıydı diye de düşündüm ama şuan gayet memnunum. Biraz daha koyu olsa çok boğacaktı.

Hocam en iyisi olmuş, bence de rengi tam kararında. Ben Eskişehir'de bu renktekini bulamadım bir türlü, nereye gitsem klasik simsiyah yapan stop folyosu var Acaba internetten bu folyoyu alabileceğimiz bir siteyi biliyor musunuz?

• quote:

quote:

Hocam en iyisi olmuş, bence de rengi tam kararında. Ben Eskişehir'de bu renktekini bulamadım bir türlü, nereye gitsem klasik simsiyah yapan stop folyosu var Acaba internetten bu folyoyu alabileceğimiz bir siteyi biliyor musunuz?

Biz bi dukkanda yaptirdik ama sonradan lazim olur diye tekrardan aldim. Aksarayda eni 30cm metresi 15 lira. Haftaya Eskisehirde olucam istersen getirebilirim. Mekanlar az cok belli zaten. Bi yerde bulusuruz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

Biz bi dukkanda yaptirdik ama sonradan lazim olur diye tekrardan aldim. Aksarayda eni 30cm metresi 15 lira. Haftaya Eskisehirde olucam istersen getirebilirim. Mekanlar az cok belli zaten. Bi yerde bulusuruz.

Hocam çok sağolun fakat çok zamansız oldu Haftaya harita kampımız var 2 haftalık. Acaba tam olarak hangi gün gelirsiniz?

• quote:

quote:

quote:

quote:

Hocam çok sağolun fakat çok zamansız oldu Haftaya harita kampımız var 2 haftalık. Acaba tam olarak hangi gün gelirsiniz?

Alıntıları Göster
    Kardeşimin mezuniyeti var. Bi aksilik olmazsa P.tesi, salı, çarşamba günlerini ve gecelerini Eskişehir'de geçirmeyi planlıyorum. Bi ihtimal pazar gününden yola çıkıp pazar geceside orda olabilirim. Bırakabileceğim herhangi bir yer varsa bırakabilirim.

• quote:

Kardeşimin mezuniyeti var. Bi aksilik olmazsa P.tesi, salı, çarşamba günlerini ve gecelerini Eskişehir'de geçirmeyi planlıyorum. Bi ihtimal pazar gününden yola çıkıp pazar geceside orda olabilirim. Bırakabileceğim herhangi bir yer varsa bırakabilirim.

Alıntıları Göster
    Hocam bu ön kısmın altına yaptığınız mavi ışıklandırmanın fiyatı nedir?

• quote:

Alıntıları Göster
    Bi arkadaşınız supremum ile buluşsun ve parayı versin sonra sizde arkadaşınızdan alırsınız. Bu arada araba yavaş yavaş daha güzel olmaya başlamış.

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.