Şimdi Ara

Civic 1.6 İES 2500 devirden sonra kompresörün devreden çıkması sorunsalı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
177
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İyi günler arkadaşlarım, abilerim, ablalarım, kardeşlerim,
    Arızamı şöyle detaylıca anlatayım size; Aracım 2001 model Honda Civic 1.6 ies. Aracım durduğu yerde rölantide klimamı açıyorum, gayet güzel soğuyor, durduğum yerde gaz veriyorum 4-5k devire kadar, herhangi bir sıkıntı yok. Kompresör devreden çıkmıyor, soğutma mükemmel. Aracı vitese takıyorum ilerliyorum, 1-2-3-4-5. vites farketmeksizin devir saati 2500 deviri geçtiği anda kompresör devreden çıkıyor, bunu hissediyorum çünkü araç bir anda öne atılıyor ve zaten birkaç saniye sonra hava kanallarından normal fan üfler gibi ılık ve nemli bir hava gelmeye başlıyor. Neyse hâlâ ilerlerken aracı boş vitese atıyorum, çıt, kompresör tekrar devrede. Şöyle boştayken tatlı gaz veriyorum. Devir 2500 olunca saat bir anda yükseliyor, yani kompresör yine devreden çıkıyor.
    Polen filtresi değişti, gaz basıldı, yüksek basınç sensörü değişti, içeride bir sensör var fazla soğuk olunca devreyi kesiyormuş onu iptal edip düz bağladık durum yine aynı.
    Var mıdır yaşayan, başına gelen. İllallah ettirdi beni. Klima - elektrikçi - tamirci üçgeninde dönüyoruz.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• benzer bir başlık vardı biraz önce

çözümü ;

'Klima kompresör üzerinde ki bi müşür çıkmış yerinden o da yüksek basınç müşürü imiş ondan dolayı 70-80 den sonra 4-5 de 2500 devirden sonra devreden çıkıyormuş klima'

• infinite kullanıcısına yanıt
    Basınç müşürü de değişti bende, o başlığa istinaden değiştirdim ben de ama nafile.

• OzenIbrahim00 O kullanıcısına yanıt

kompresörün sağlam olduğunu varsayıyoruz

tesisatı kabloları ne zaman yeniledin? eğer hala orjinal kablolar var ise özelliğini yitirmiş kısa devre yapıyordur....araç tesisato 24-25 yaşında

kompresör üstünde ki kapasite valfinin kısa devre yapıyor olması yüksek ihtimal

parçayı söküp bir bakın kablo kısmı yanık olabilir.

• infinite kullanıcısına yanıt
    Araç iki senedir bende, mazisini bilmiyorum ama tesisat sanırım yenilenmemiştir. Kompresör üstündeki bir müşürü iptal edip düz bağlamıştı klimacı. Dediğiniz müşür o mudur bilmiyorum.

• Ve bunları araç soğukken yapmıyor

• Sorunum benzin ısı sensöründenmiş. Kablosunu çıkarınca klima kendine geliyor ama bu sefer de arıza lambası yakıyor. Müşürü değiştirince düzeleceğini düşünüyorum. Şu sorunu bulmak 5bin lirama mâl oldu.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Sorunu nasıl bulduğuma gelecek olursak. Bir arkadaşın fakir karışım dolayısıyla ECU'nun kendini korumaya almasından dolayı kompresörünün kapandığını söylemesi aklıma yeni bir ihtimaller denizi getirdi. Önce bir LPG'ciye gidip sordum, hepsi fakir karışım olamaz olsa lamba yakar falan dedi. Sonra oksijen sensöürünü araştıemaya başladım, bundan kaynaklı olabileceğini düşünüp söküp temizledim. Arıza lambası yanmaya başladı. Ama klima sorunum çözülmüştü. Ertesi gün aracı bilgisayara bağlantım ve arıza lambası sebebi hararet müşürü olarak gösteriyordu, tamirci abi sağolsun açıp biraz bakıp bir kablonun kopuk olduğunu tespit etti, kabloyu falan ayarlayıp taktı. Arıza lambam söndü. Tam sevinmiş bir şekilde geri dönerken farkettim ki klima aynı sorunu yine yaşatmaya başladı, ben de hararet müşürünün arızalı olabileceğini düşünerek gidip yenisini aldım. Baktım ki hala aynı. Ondan sonra tamircinin kabloyu taktığı ueri takip ettim, farklı bir müşür vardı onu söktüm ve internette araştırdım, benzin ısı sensörüymüş kendisi. Yüzde 99.99 ihtimalle bu parçadan kaynaklı bir sıkıntı var çünkü arabanın harareti yeni müşürle bile tam olması gereken yerde.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.