Şimdi Ara

Civic 1.5i Vtec Sport Plus & Leon Fr 1.5 Eco Tsi Dsg Mat.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
94
Cevap
0
Favori
7.254
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki

Civic 1.5i Vtec Sport Plus & Leon Fr 1.5 Eco Tsi Dsg Mat.


(En Son Oy Tarihi: 16.1.2023)
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar 2 Araç arasında kaldım Bayi makyajlı cam tavan Civic Plus paket için Seramikle beraber 198 bin teklif etti. Leon Mat paket için ise 185 dediler. Sizce Fiyatlar Nasıl hangisi tercih edilmeli ? Daha uygun fiyat alan varmı ?



  • Gelmis yine vag düşmanı.... ekibimizden bir genç 17 sifir leon fr ini satip malum Civic e gecti...yakit tuketimi belini büküp servis hayvan gibi kullandigindan araci erken servise cagirmasindan satip araci tekrar leona döndü...6 bin km de servisi gelmis aracin.ta 1 yil once 50 tl ye 50 km gidemiyordu oda en az 1 yıl....al sana fanatiklik
    Yaklaşık iki sene leon fr act dsg 150lilk kullandım. Sonrasında pert olduğu için başka araç aldım. Ona da 1.5 sene binip sattım. İki gün önce 2017 model civic 1.5 182 sport aldım. Aracı istanbuldan alıp İzmir'e getirdim. 120-130 arası geldim hep. Ortalamam 6.2ydi. Aynı kullanımda leon 5.8-5.9 arası yakıyordu. Bu araç aldığım ve bindiğim ilk honda ve ilk japon. Leona göre motoru ve cvt daha sağlam ve konforlu hissettiriyor. Leonumda plus paket vardı, karşılaştırdığımda civic donanım olarak daha dolu geldi. Tasarım olarak da daha yeni duruyor. Civic hb içi ve bagajı bariz çok geniş leona göre. Ön konsol olarak da daha kullanışlı ve şık. Onun dışında anlam veremediğim bazı şeyler var. Mesela otomatik kararan dikiz aynası yok, eski araçlardaki gibi mandallı. Kornası kötü. Yalıtım olarak leona göre daha zayıf. Bakım aralıkları leon 15bin, civic 10bin. Performans olarak tam 182hp gibi gitmiyor daha çok 170lik gibi hissettiriyor. Sanırsam cvtnin etkisi.




    Bağımsız arka süspansiyon, viraj denge çubukları(ön-arka), elektronik kontrollü amortisörler. Sonuç ortada.
  • Spor yürüyen bir araba istiyorsan makyajlı manuel civic bak derim. Onun haricinde cvt civic daha mantıklı.
  • Bana göre Leon daha tarz...
  • Bu soruya leon diyen net fanatiktir. Motor, şanzıman, donanım, performans, yol tutuş, sürüş keyfi, kalite, iç hacim, bagaj, sağlamlık, dayanıklılık vs vs hiç artısı yok. Leonun kasası da daha eski.
  • civic sport için fiyat ne kadar istiyorlar?var mı bilginiz.
  • Mat paket hangi renk? 185e nereden buldunuz, 187den aşağı bulamadık biz. Son olarak matda ekstra olarak start stop var mı?
  • commandx C kullanıcısına yanıt
    He canım sen fanatik değilsin öyle mi.
  • commandx C kullanıcısına yanıt
    Gelmis yine vag düşmanı.... ekibimizden bir genç 17 sifir leon fr ini satip malum Civic e gecti...yakit tuketimi belini büküp servis hayvan gibi kullandigindan araci erken servise cagirmasindan satip araci tekrar leona döndü...6 bin km de servisi gelmis aracin.ta 1 yil once 50 tl ye 50 km gidemiyordu oda en az 1 yıl....al sana fanatiklik
  • Yaklaşık iki sene leon fr act dsg 150lilk kullandım. Sonrasında pert olduğu için başka araç aldım. Ona da 1.5 sene binip sattım. İki gün önce 2017 model civic 1.5 182 sport aldım. Aracı istanbuldan alıp İzmir'e getirdim. 120-130 arası geldim hep. Ortalamam 6.2ydi. Aynı kullanımda leon 5.8-5.9 arası yakıyordu. Bu araç aldığım ve bindiğim ilk honda ve ilk japon. Leona göre motoru ve cvt daha sağlam ve konforlu hissettiriyor. Leonumda plus paket vardı, karşılaştırdığımda civic donanım olarak daha dolu geldi. Tasarım olarak da daha yeni duruyor. Civic hb içi ve bagajı bariz çok geniş leona göre. Ön konsol olarak da daha kullanışlı ve şık. Onun dışında anlam veremediğim bazı şeyler var. Mesela otomatik kararan dikiz aynası yok, eski araçlardaki gibi mandallı. Kornası kötü. Yalıtım olarak leona göre daha zayıf. Bakım aralıkları leon 15bin, civic 10bin. Performans olarak tam 182hp gibi gitmiyor daha çok 170lik gibi hissettiriyor. Sanırsam cvtnin etkisi.




  • Rs kullanmis birisi olarak, manuel olsaydi Rs derdim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SayınOzi -- 11 Şubat 2020; 4:18:45 >
  • DSG'den uzak dur , civic derim ben
  • ShadowOfSpirit kullanıcısına yanıt
    Bir sonraki mesaja bakabilirsin cevap olarak.

    Civic çok yakan araba değil. Hele hele saçma sapan civic yakıtı çok geldi tsi 150hp leona geçtim diyecek yoktur. Varsa da ağzının üstüne kürekle vuracaksın yalancının




  • yürütme masrafı konusunda leon daha avantajlı olacaktır, leon karma yakıt 4.9 litre, civic ise 6 litre, leon bakımları 15binde bir civic 10binde bir gibi. uzun süre kullanacaksanız göz önünde bulundurun, yok 2 yıl biner satarım derseniz pek bir önemi yok bence.


    tabii bir de vites konusu var, onu da şöyle anlatayım, dsg sayesinde leon 150hp ile 182hplik civicin 0-100'ünden daha iyi bir 0-100e sahip. bu civice cvt koymak, arabaya büyük haksızlık. cem yılmaz'ın reklamındaki gibi hakkını veremiyor yazık oluyor. youtubeda dsg vs profesyonel sürücülerin kullandığı manuel videoları var, benim diyen şoförü ağlatacak serilikte bir vites, çok keyifli bir kullanış sunuyor doğal olarak. tabii ki bunun getirdiği vitesin hassaslığı ve mekatronik arızası riski var, bunu da terazinin kefesine koyup iyi değerlendirin, yolda kalıp rezillik yaşama riski buna değer mi? kendinize sorun.
  • Ben olsam turbo benzinli manuel Honda Civic alırım
  • Sıfır alınacağı için DSG şanzıman arızası yaşasanız da kafanızı çok yormayacaktır diye düşünüyorum. Leon daha mantıklı gibi geliyor bana.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: zotacing

    Bu mesaj silindi.
    Yol tutusu da mi daha iyi? Her konuda derken? Ic mekan genisligi,bagaj vs?

    Abartmayin Leon dedigin benim icin 2. Sinif arac..Golf alamayan Leon alir mantigi dogru ne yazik ki..
  • Leon yerine golf olsa golfü seçerdim ama bu karşılaştırmada civic alır bence.
  • CVT şanzıman sayesinde 182 hp araba 132 hp gibi yürüyor.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.