Şimdi Ara

Civa yuttum (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
90
Cevap
0
Favori
14.514
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • yutmasına yutarsında çıkartırken ne yapıcan
  • quote:

Orijinalden alıntı: kimsinsennn

quote:

Orijinalden alıntı: EfendiAdam

quote:

Orijinalden alıntı: UmutMK

quote:

Orijinalden alıntı: GsliKahraman

quote:

Orijinalden alıntı: Celaleddin Ari

fen hocamız cıvayı yutmayın mideyi deler derdi

Ohoo sizinki yutmayın diyormuş bizimki 1 mt yakınına yaklaştırmıyordu cıvanın
    Tehlikeli diye.

Ohoo sizinki yaklaştırmamış bizimki civa bulduğu zaman direk polisi arıyordu.
    Tehlikeli diye.

Bizimki olağanüstü hal ilan etmişti.

Bizimki kolordu çağırmıştı.

Bizimki muhallebi çocuğuydu

• niyetimiz moralini bozmak değil ölmekmi istedin yanlışlıklamı oldu eğer bünyen kaldırırsa bişey olmaz ama olanlar olmuş doktora git mideni yıkasınlar
  • FORUMDA ÖLÜM DOLU ANLAR
  • haber yok endişeleniyorum ya
  • quote:

Orijinalden alıntı: SecoHarry

öldüğüne kanaat getirdim, çünkü ses yok, cevap yok.
    haydi arkadaşlar, ruhuna bir Fatiha okuyalım, mehti34 ü nasıl bilirdiniz ?

Fake bilirdik
  • quote:

Orijinalden alıntı: FeysteBirVidyo

quote:

öldüğüne kanaat getirdim, çünkü ses yok, cevap yok.
    haydi arkadaşlar, ruhuna bir Fatiha okuyalım, mehti34 ü nasıl bilirdiniz ?

Fake bilirdik

rahat ettik. biz de ciddiye aldıydık.
  • Civa gibi delikanlısın.
  • millet eline almaya korkuyor sen hangi cesaretle içine aldıysan aceba?!?
    büyük ihtimal hastane yolunu tutmuştur elemana bi n.g. sonda (halkım arasında: burundan mideye atılan hortum) takarlar kömürle mideyi tertemiz yaparlar
    geçmiş olur inşallah
  • quote:

Orijinalden alıntı: cruel_crazy

millet eline almaya korkuyor sen hangi cesaretle içine aldıysan aceba?!?
    büyük ihtimal hastane yolunu tutmuştur elemana bi n.g. sonda (halkım arasında: burundan mideye atılan hortum) takarlar kömürle mideyi tertemiz yaparlar
    geçmiş olur inşallah

Kömür olayı nedir anlatır mısın

• fen hocası benim elime vermişti (civayı)
  • quote:

Orijinalden alıntı: [Sync]
    fen hocası benim elime vermişti (civayı)

Ben ilkokulda bi kere civaya dokunmuştum, dana gibi bağırmıştı sakat mı kalmak istiyosun diye :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: kimsinsennn

quote:

Orijinalden alıntı: cruel_crazy

millet eline almaya korkuyor sen hangi cesaretle içine aldıysan aceba?!?
    geçmiş olur inşallah

Kömür olayı nedir anlatır mısın

hocam şun bende klavye yok sen yüce gugle ye 'aktif kömür' yazıverip bi araştırıver sana zahmet

• quote:

Orijinalden alıntı: `SnowStorm

Civa gibi delikanlısın.

• quote:

Orijinalden alıntı: ThunderVolt

quote:

Orijinalden alıntı: 1mpossible

Ciddiysen hastaneye git bu konunun şakası olmaz.

Civa Zehirlenmesi, Endüstride yaygın kullanımı olan civa ile zehirlenmeler tedavi sırasında veya kazalar sonucu gelişebilir. Civa deriden, akciğerlerden ve sindirim kanalından emilebilir. Civa buharı da zehirlenmeye neden olabilir. Öldürücü doz yaklaşık 1 gramdır.

Belirti ve Bulgular

Civa Zehirlenmeleri Durumunda; Şiddetli karın ağrısı, dizanteri benzeri ishaller ve kanama görülebilir. Üçüncü günde akut tübüler nekroz gelişebilir. İnhalasyon (sıvı ilacın buharlaştırılıp solunumla verilmesi) yoluyla alınırsa salivasyon (salya artışı), stomatid, ağızda metalik tad, solunum yolları enfeksiyonu ve pnömoni, kan-beyin engeli aşıldığında, merkezi sinir sistemi bulguları olarak başağrısı, kas hareketlerinde düzensizlik (ataksi) ve havale gözlenir.

Tedavi ve Bakım

1 litre suya 10 adet karıştırılarak mide yıkaması yapılır. Aktif kömür kullanılır. İdrar ve dışkıyla atılımı kolaylaştırmak için penisilamin 4*250mg verilir. Dimerkaptol ilk 3 saat içinde uygulanırsa böbrek yetersizliğini önleyebilir. İlk doz 5 mg/kg IM olarak verilir. Daha sonra her 6 saatte bir 2,5 mg/kg devam edilir. En etkili tedavi

aktif kömür tam olarak ne oluyor böcek ilacı üstündede kusturmayın ktif kömür verin yazıyorda

• Mide yıkamalarında son yıkama suyuna karıştırılarak kullanılan bölgesel panzehirlerden en yaygın olanı aktif kömür (Carbon Vegetale)dür. Bitki kaynaklı kömürün ufaltılması ile elde edilen bu madde çok küçük parçalar halinde olduğu için zehiri tutucu sahası son derece arttırılmıştır. Barsaktan emilme özelliği olmadığı için de vücuda zarar verme durumu yoktur. Çok yüksek dozlarda verilebilir. 20 gram aktif kömür 200 mililitre suda bulamaç haline getirilerek verilmesi en büyük faydayı sağlar. Aktif kömür birçok zehirlenmede kullanılan bir panzehirdir. Kuru ekmeğin yakılmasıyla da basit olarak aktif kömür elde edilebilir.

Potasyum permanganatın (KMnO4), 1/10.000'lik solüsyonu veya tentürdiyotlu su, alkaloitlerle olan zehirlenmelerde kullanılır. Bu iki panzehir alkaloitleri okside ederek etkisiz hale getirir.

Asit ve alkali (bazik) maddelerle olan zehirlenmelerde, zehiri hemen nötralize etmek gerekir. Çünkü bunlar çok fazla tahriş edici ve dokuyu harap edici özellikte maddelerdir. Sülfürik asit, nitrik asit, tuz ruhu gibi asit maddelerle olan zehirlenmelerde nötralizasyon için magnezyum sütü (Mg(OH)2 gibi anti asitler kullanılır. Alkali zehirlenmelerinde; sirke, sirkeli su, askorbik asit gibi asit maddeler kullanılır.

Anyon değiştirici bir reçine olan kolestiramin, aspirin ve asetaminofen gibi zayıf asit yapısındaki ilaçlarla olan zehirlenmelerde ağızdan verilir. Kolestiramin bunları bağlayarak emilip hızla kana geçmelerini önler. Yumurta akı, süt, yoğurt gibi proteini bol maddeler, cıva ve gümüş gibi ağır metal zehirlenmelerine karşı panzehir olarak etkilidirler.

Diğer bölgesel panzehirler arasında gümüş nitrata karşı sodyum klorür, iyota karşı nişasta, demire karşı sodyum karbonat, süt, yoğurt, nişasta sayılabilir.

• Alageyik küçüktüm ufacıktım top oynadım acıktım buldum yolda bir erik kaptı bir alageyik geyik kaçtı ormana bindim bir ak doğana doğan yolu ...
  • quote:

Orijinalden alıntı: EfendiAdam

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: SellYourSoul

öldü mü?

öldü...

Kimdi bu adam ?

iyi bi adamdı...
  • mehti34 hastneden gelince yaz buraya bekliyoruz.
  • lan gitti adam sesi soluğu çkmıyo bişy yapalım cidden
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.