Şimdi Ara

Citroen Xsara Picasso 1.6 HDİ hakkında yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
4.908
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    2006 model Citroen xsara picasso 1.6 HDİ almak istiyorum şu sıralar.Ancak deneme sürüşü yapma imkanım olmadığı içinde arabanın güç ve torkunu anlama imkanım olmadı.Arabanın 92/4000 HP,
    215/1750 tork, 1313 boş ağırlığı var.Bu değerler bu arabayı hantallaştırırmı. Bu konuda özellikle bu model arabayı daha önce kullanmış arkadaşlar var ise beni bu konuda aydınlatmalarını rica ederim.
    Birde picasso ile ilgili deneyim ve duyumlarınızı paylaşırsanız kararsızlığımı gidermeme yardımcı olursunuz.
    Şimdiden teşekkür ederim

• picasso ile ilgili bir bilgim yok. orjinal bir dizaynı var şahsen beğeniyorum.

fakat başka bir dizelden örnek vermek istiyorum ağırlığının fazlalığını gör diye

mitsubishi colt 1.5 dizel ağırlık 1085 kg 95 beygir/210 nm torku var.

yarış yapmayacaksan picasso ihtiyacını görecektir ama ağırlığı oldukça fazla kanımca.

hayırlı akşamlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tasshelhoff -- 10 Temmuz 2006; 23:23:00 >
  • Hacım niye sadece bu arabaya takıldın?
  • bence de bu fiyata alabileceğin başka araçlar var.
    bence dizaynı iğrenç çok itici bir tasarımı var.hele ki arka stopların tasarımı ve arka camın tasarımı.
    tabi zevkler ve renkler meselesi.
    quote:

Orjinalden alıntı: troy mcclure

Hacım niye sadece bu arabaya takıldın?
  • Hep düşünürdüm, bu citroen'in picasso modelini birileri alıyor olmalı ki adamlar üretiyor diye

Kendi fikrim olmakla beraber berbat bir tasarımı var aracın.

Harbiden, niye takıldın bu araca?
  • Arkadaşlar cevaplarınız için teşekkür ederim.Herkesin fikrine saygı duymaktayım.
    Şimdi Picasso Ford (S-Max Ghia), Toyota (Verso), Opel (Zafira), Renault (Scenic), gibi araçlarla aynı segmentte.
    Ama örnek vermek gerekirse fiyat bazında Ford 63 milyar iken Picasso aralarında en uygun fiyatlı olanı (40 milyar)
    Buna karşın diğerlerinin tork ve güç değerleri daha yüksek kararsızlığım bu nedenden dolayı.
    Bu segmentteki bir arabayı seçmemin sebebi de ailemin 5 kişilik olması ve içinin oldukça geniş olması.

Duyum, öneri, bilgi ve tecrübelerinizi paylaştığınız ve paylaşacağınız için tekrar teşekkür ederim.
  • ford c-max 1.6 tdci

ciddi bir tavsiyedir. hep derim ford'dan haz etmem diye. ama c-max başka. o sınıfının en iyisi. işte bi tipi sorun biraz. Ama picassodan iyidir yine de.

üstelik ikinci elini alırsan 1-2 senelik, çok da ucuza alırsın 34-35 civarı sanırım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi special123456 -- 11 Temmuz 2006; 0:28:14 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Fiat Marea 1.6 Hakkında
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • onların 1.6 sı yoktu sanırsam

arkadaşla bakmıştık ama pek beğenmemiştik

zamlardan önce 100 bg lik full+full scenice 45.5 fiyat almıştık ben scenic i tercih ederim

ama o motor o arabaya yeter scenic hala 80 bg likle satılıyor

1800 kglık transporter lar 86 bg satılıyo hala

daha biçok örnek var

eğer beğendi isen motoru pek dert etme derim

ama modası felan geçti bu arabanın kaç yıllık model

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JackDaniels -- 11 Temmuz 2006; 9:00:21 >
  • bak arkadaşım picasso nun kasası değişti.son çalışmalar yapılıyor.eylülde tanıtılıcak.

scenic de makyajlandı.c-max de yakında makyajlanıcak.

zafira desen yeni ama dizeli 1.9 yani vergi ve fiyattan kaybediyor.

bence biraz bekle ve scenic al.yok citroen düşünüyorum diyorsan.

picasso 2 yi 3-4 ay bekleyebilirsin.

Citroen Xsara Picasso 1.6 HDİ hakkında yardım
  • o zamanda bu paraya bulamaz zaten

o yüzden şuan en ucuzu scenic yine
  • Picasso Fransada fena satılmıyor. Peugeot+Citroen in scenice tek cevabı çünkü. Ancak anavatanı dışında pek tutulan bir model değil.

Picasso segmentinin açık ara en kötü yol tutuşuna sahip modeli. Ben de FORDun 2003te profesyonel test sürücülerine yaptırdığı Cmax, eski zafira, yeni scenic , picasso ve touran ın karşılaştırıldığı yol tutuş test videoları var. İnan picassoyu almak istemezsin. Mesela daire şeklinde pistte 100 km ile mi ne (tam emin değilim 90-120 arası bişey) sabit hızda giderken gaz kesiyorlar. Diğerlerine bişey olmuyor veya kolayca toplanabiliyor, picasso anında ters dönüyor. Kukalar arasından sabit hızda (110 la mı neydi ) geçme denemesi yapıyorlar Cmax rahatlıkla tamamlıyor, diğerleri iyi kötü topluyorlar veya sonlara doğru izden çıkıyorlar. Picasso ilk kukada dağılıyor ikincide tamamen yoldan çıkıyor.

90lık 1.6 dizel yurtdışında Cmaxte de kullanılıyor ancak bu segment için zayıf kaldığı kesin.

Ben olsam almazdım.

@jackdaniels: Hafta sonu röno plazadaydım. Scenic 1.5 dci 100 bg privilege+PT+PE+panoramik tavan (tavansız sadece iki paketle bulmak zor) 52700 YTL...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi x-rayted -- 11 Temmuz 2006; 10:16:13 >

• öff 7000 lira zam gelmiş demek
  • Siz de yazmışsınız ayrıca picasso kasa değiştiriyor. Cmax tdci ghia da 49.500 olmuş bayiiler 48.5 a veriyormuş.
  • quote:

Orjinalden alıntı: mustafa0661

İmdaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaattttt.
    2006 model Citroen xsara picasso 1.6 HDİ almak istiyorum şu sıralar.Ancak deneme sürüşü yapma imkanım olmadığı içinde arabanın güç ve torkunu anlama imkanım olmadı.Arabanın 92/4000 HP,
    215/1750 tork, 1313 boş ağırlığı var.Bu değerler bu arabayı hantallaştırırmı. Bu konuda özellikle bu model arabayı daha önce kullanmış arkadaşlar var ise beni bu konuda aydınlatmalarını rica ederim.
    Birde picasso ile ilgili deneyim ve duyumlarınızı paylaşırsanız kararsızlığımı gidermeme yardımcı olursunuz.
    Şimdiden teşekkür ederim

bence o sınıftaki başka araçlara bak o arabayı oldum olası sevmedim tipten kaybediyor

• quote:

Orjinalden alıntı: doubleford

Siz de yazmışsınız ayrıca picasso kasa değiştiriyor. Cmax tdci ghia da 49.500 olmuş bayiiler 48.5 a veriyormuş.

cmaxler fazla yakıyor galiba

arkadaş çok şikayetçi

ayrıca 2.eli tonla ve 36-37 ye alınır bence o paraya değmez 0 cmax
  • Kardeşim al sen picasso nu paşa paşa bin o segmentte picasso nun özeliklerinde donanımında yok başka araba öyle babasının parasıyla arabaya binen yok c max al yok opel al yok şunu al diyenler acaba şimdiye kadar kaç kuruş para kazanmışlar bence o paraya binilecek o segmentteki en güzel araç
    bi kere yakıt yok 4.5 yakıyo 100 km de c max kaç biliyomusun yada o yardaki diğer araçlar.
  • bizim arkadaştaki cmax dizel 8.3 yakıyo şehir içi

ama galiba picassoda da sunroof yok
  • quote:

Orjinalden alıntı: crepis

Kardeşim al sen picasso nu paşa paşa bin o segmentte picasso nun özeliklerinde donanımında yok başka araba öyle babasının parasıyla arabaya binen yok c max al yok opel al yok şunu al diyenler acaba şimdiye kadar kaç kuruş para kazanmışlar bence o paraya binilecek o segmentteki en güzel araç
    bi kere yakıt yok 4.5 yakıyo 100 km de c max kaç biliyomusun yada o yardaki diğer araçlar.

Babasının parasıyla araba alan Cmax, zafira, scenic almaz ; astra alır, golf alır, focus alır..Cmax zafira scenic zaten aile babalarının kendi çocuklarını daha rahat taşımak için aldıkları arabalardır. Yorumlara dikkkat edelim lütfen . Ben de bir aile babasıyım. Okulumu bitirdikten sonra babamdan tek kuruş almadım bugüne kadar...

Cmax dizel ile ikisi 100 kiloluk yetişkin erkek 2si 50-60 kiloluk yetişkin hanımlar 1 adet 20 kiloluk erkek çocuğu+koltuğu, 1 adet 5 aylık bebek+ bebek koltuğu ve tam dolu bagaj ile istanbul izmir yaptım 90 km civarları hız ile 4.7 yaktı.. İstanbul kullanımımda 5.5-6 yakıyor. Ağdalı yoğun şehiriçi kullanımında 7.5 a falan çıkıyor.

Ben ayrıca onu al bunu al falan demedim. Bu segmentte bedava verseler güncel picasso almam ben.

• biz 1.8 picasso kullanıyoruz ve oldukça memnunuz. bence al gitsin. bu arada aracın fiyatı 35.750 ye düşmüş. topkapı kar plazada var.
  • kasası degısecek daha dogrusu kalkacak yerıne c4 un pıcasso werısonu gelıek ben pıcasso 2,0 otomatık kullandım hızlanma serılık o kasaya gore normal ama frenlerı super anı frene asılmalarda araba 4 teker cokuo yapısıo yola bı kedı gıbı o yanı benı cok etkılemıstı ferah bı arac zaten ama yakıt tuketımı otomatıkte bıraz fazlaydı dızelı hakkında bılgım yok
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.