Şimdi Ara

CİTROEN C5 2013 BAGAJ LAMBASI SORUNU

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
244
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

bir süredir bagaj lambam yanmıyor. ampul patlamıştır diye önemsemedim. 1-2 ay önce yeni ampul aldım, o da çalışmadı. ilk başta yeni ampulün de bozuk olabileceğini düşündüm. ama aynı ampulü farklı bir yerde denediğimde çalıştığını fark ettim. kabloları kontrol ettim, her hangi bir sorun görünmüyordu. sonra fark ettim ki aracım uzunca bir süredir bagaj açık uyarısı vermiyor. yani bagaj kapağı açılıyor ama sisteme bagaj açıldığı bilgisini iletmediği için ne uyarı veriyor ne de bagaj aydınlatmasını açıyor.

sanayide bir ustaya anlattım durumu. çok fazla ilgilenmedi, sadece "kilittendir, kilidin değişmesi gerekir" dedi. biraz araştırınca kilit içerisinde bagaj açık/kapalı bilgisini ileten bir switch in olduğunu, bu switch arızalanınca aynen bendeki problemleri çıkardığını öğrendim. ben de internetten yeni orjinal bagaj kilidi aldım. fakat sonuç değişmedi.

beni asıl şaşırtan şey ise şu oldu. belki de en başta yapmam gereken şeyi en sonda yaptım ve ampule gelen kablodaki akımı multimetre ile ölçtüm. sonuç 7,4 volt. yani sıfır değil. bu nasıl oluyor anlamadım. yani ya 12 volt ya da 0 volt olması gerekmez miydi? bu konuda bilgisi ya da fikri olanlar paylaşırsa mutlu olurum.

• Bagajin açılan kolunda kablo demeti geçer, aç kapa yaptıkça oradaki kablolar kopuyor. Orayı kontrol ettiniz mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • merhaba, geçen yıl yazdığım sorun halen devam etmekte. her hangi bir tamir girişimi olmadı. sorunun kaynağı ne olabilir? fikri olan var mı? sorun kesinlikle ampulden değil. bagajın açıldığını araç tespit edemiyor. lambayı o yüzden yakmıyor. Bilindiği üzere kumanda ile kapı kilidini açtığınızda 30 sn içerisinde her hangi bir kapıyı açmazsanız araç kendisini tekrar kitliyor. Benim aracımda bu durum kapılarda düzgün çalışıyor ama sadece bagaj kapağını açtıysam 30 sn içerisinde araç kendini kitliyor. çünkü dediğim gibi bagaj kapağının açıldığını algılamıyor

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.