Şimdi Ara

Citroen C4 II ve DS4 2011-2017 (856. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
9 Misafir (3 Mobil) - 6 Masaüstü3 Mobil
5 sn
28.965
Cevap
174
Favori
1.779.303
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 854855856857858
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: boudoff

quote:

Orijinalden alıntı: Pynst

Arkadaşlar bir sorum olacaktı hız kontrolü devrye soktuğumuzda mesela şehirler arsı yolda 110 olarak sabitledik ama yolun durumuna göre hızımı düşürmemiz gerekti frene bastığımızda hızın azalmama gibi bir udurmu oılur mu ve hız azaldıktan sonra ayağımızı frene götürdüğümüzde hız kontrol devreden çıkar mı yoksa frenden ayağımızı çektiğimizde araç belilenen hız geri döner mi ?

Limitör ne işe yarıyor çözemedim d.

Limitörün ne olduğunu mu çözemediniz yoksa nasıl çalıştığını mı?

Adı üzerinde sınırlayıcıdır. Herhangi bir sebepten dolayı (bu sebep genelde radardır) belli bir hızı farkında olmadan geçmemek için kullanılır. Sırası ile seçim topuzunu limit konumuna getirin, + ve - tuşları ile istediğiniz hızı seçin ve pause (||) tuşuna basarak devreye alın. Devreden çıkartmak için de ya pause tuşuna basarak geçici olarak durduracaksınız, ya topuz ile tamamen kapatacaksınız, ya da gaz pedalına sonuna kadar basacaksınız.

• Arkadaşlar duran C4'üme park halinde çarptılar, sıfır arabamın içine ettiler çok mutsuzum..

Yerine verdikleri ikame aracı kullanıyorum, 2 günde C4'ümü özledim,

chevrolet cruze benzinli otomatik ikame araç verdiler, bizim c4'lere "gitmiyor arkadaş" diyenler gelsin yanıma, gitmeyen araba göstereyim onlara... 9lt'den aşağı da yakmıyor şehir içi, dengesini sağlamak mümkün değil..

arabalarınızın kıymetini iyi bilin..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi liebermann -- 7 Ağustos 2013; 8:33:52 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Pynst

Arkadaşlar bir sorum olacaktı hız kontrolü devrye soktuğumuzda;

mesela şehirler arsı yolda 110 olarak sabitledik ama yolun durumuna göre hızımı düşürmemiz gerekti frene bastığımızda hızın azalmama gibi bir udurmu oılur mu

ve hız azaldıktan sonra ayağımızı frene götürdüğümüzde hız kontrol devreden çıkar mı yoksa frenden ayağımızı çektiğimizde araç belilenen hız geri döner mi ?

Hız sabitleyici ayarladğımız değerde aracımızın stabil bir şekild eilerlemesini sağlar.

Ve beş şekilde devreden çıkar,

1-Vitesi N konumuna alır isek.
    2-Hız Sabitleyici kumanda kolunda bulunan tekerleği çevirerek sistemi kapalı konuma alır isek.
    3-Hız Sabitleyici kumanda kolunda bulunan köşedeki düğmeye basar isek.
    4-Fren pedalına basar isek.
    5-ESP devreye girer ise.

Sonuç bağlamında, hız sabitleyici devrede iken frene bastığınız durumda sistem devre dışı kalacaktır.

Ancak rampa inişi yapıyorsanız doğal olarak aracınızın hızı düşmeyecektir. (yol eğimine göre değişkenlik gösterebilir)

İyi forumlar...

Not: Eğer fren padelına bastığınızda HIZ SABITLEYICI kesinlikle devreden çıkmıyor ise, fren lambalarınızın yanıp yanmadığını kontrol edin. Olası sebep bozuk fren pedalı müşürü olabilir. Bozulan parça sebebi ile sistem FREN PEDALI na bastığınız algılamıyor ve HIZ SABITLEYICI devreden çıkmıyor olabilir.

quote:

Limitör ne işe yarıyor çözemedim d.

LIMITOR ise adından da anlaşılacağı üzre HIZ LIMITLEYICI sistemdir.

Aracınızın belli bir hızın üstüne çıkmasını istemediğiniz durumlarda devreye alabilirsiniz.

Mesela şehir içi hız limiti 70KM/saat olan bir güzergahta, sistemi 77KM/saat değerine ayarlar yola çıkarsınız.

Ancak gaz pedalına sonuna kadar bastığınızda LIMITOR anlık olarak devre dışı kalarak sizi limit üstü hızlara taşıyacaktır.

Gaz pedalına tam baskı sona erdiğinde ise tekrar limit değerini geçmeyecek şekilde aracı yönetecektir.

İyi forumlar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi melodramm -- 7 Ağustos 2013; 9:31:24 >

• quote:

Orijinalden alıntı: liebermann

Arkadaşlar duran C4'üme park halinde çarptılar, sıfır arabamın içine ettiler çok mutsuzum..

chevrolet cruze benzinli otomatik ikame araç verdiler, bizim c4'lere "gitmiyor arkadaş" diyenler gelsin yanıma, gitmeyen araba göstereyim onlara... 9lt'den aşağı da yakmıyor şehir içi, dengesini sağlamak mümkün değil..

gEÇMİŞ OLSUN HOCAM. Hasar durumu nasıl
  • Arkadaşlar bir konuda fikirlerinizi merak ediyorum,dün istanbuldan edirneye geldim otobandan,110 ile 190 arasinda her hızda kullandım,direksiyóda hiçbir titreme yok fren yapınca da yok,ama araç çok savruldu bazen sanki yolun üstünde yüzüyor gibi oluyordu,lastik havalarını kontrol ettimve balansı lastikleri deiştirirken yaptırmiştım,

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ognemir

Arkadaşlar bir konuda fikirlerinizi merak ediyorum,dün istanbuldan edirneye geldim otobandan,110 ile 190 arasinda her hızda kullandım,direksiyóda hiçbir titreme yok fren yapınca da yok,ama araç çok savruldu bazen sanki yolun üstünde yüzüyor gibi oluyordu,lastik havalarını kontrol ettimve balansı lastikleri deiştirirken yaptırmiştım,

hocam 175le tatlı virajlarda bile gık demiyor benim canavar, gaz kesmiyorum, gayet yapışıyo yere. 17"jant gayet memnunum, bir baktırın bence.

• Arkadaslar hatirlarsaniz ufak bir kaza yapmistim farim kirilmisti 650 ,350 kadar fiyat bulmustum 200 tl orjinal sifir ayarinda far aldim Allah gonlume gore verdi birde bunca arastirmadan sonra ogrendigim bir seyi paylasmak isterim fabrikadan cikan far ile sonradan takilan far hic bir zaman ayni olmuyormus sansima ben fabrikadan cikma bir far buldum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kameraman1 -- 7 Ağustos 2013; 15:17:08 >

• Gecmis olsun

• quote:

Arkadaşlar duran C4'üme park halinde çarptılar, sıfır arabamın içine ettiler çok mutsuzum..

chevrolet cruze benzinli otomatik ikame araç verdiler, bizim c4'lere "gitmiyor arkadaş" diyenler gelsin yanıma, gitmeyen araba göstereyim onlara...

9lt'den aşağı da yakmıyor şehir içi, dengesini sağlamak mümkün değil..

Öncelikle geçmiş olsun dostum.

RAMAZAN ve SICAK birleşince çok tatsız durumlar yaşanabilmekte.

Bende 2 gündür hep ipten dönüyorum.

Dünde iki araç önüme atladı 30 cm mesafe kala durabildim.

Millet oruç tutacam diye uykusuz ve yorgun yollara dökülünce bu tür durumlar yaşanabilmekte.

İyi forumlar...

• kochero K kullanıcısına yanıt
    Merhabalar,
    Mart ayında yazmışsınız mesajı biraz geç olacak sanki. Belki de çözüm buldunuz. Forumun ilerleyen kısımlarını okuma fırsatım olmadı henüz, orada da yanıtlanmış olabilir belki. Neyse, bende C4 var ve ben de Navimate taktırdım. Belirttiğiniz gibi Don't Panic hoşuma gitmedi ve İgo Primo 9 yükledim ve kullanıyorum şu an. Uygulaması çok basit. Şöyle ki, bir flash diske (elimde 4 GB'lık vardı, biraz heba etmiş gibi oldum ama.. ) igo'yu yükledim ve arabanın USB girişine taktım. Sonrasında da navimate'in ayarlar menüsünden navigasyon için bir yol (path) soruyor. Zaten o alana geldiğinizde c:/dontpanic.exe gibi bir ifade göreceksiniz. O anda zaten kafamda bir flaş çaktı. Navigasyon programının yolu olarak flash disk'ten igo.exe'yi gösterdim. Flash disk araçta hep takılı duruyor. Navigasyon menüsüne tıkladığınızda igo çalışıyor artık.. :) Umarım faydası olur. İyi günler diliyorum :)

• quote:

Orijinalden alıntı: oflazca

quote:

Orijinalden alıntı: kameraman1

Arkadaslar acil olarak motor kaputunun ic tarafinin resmi lazim yardimci olursaniz sevinrim

Hayırdır inşallah

yardiminiz icin tesekkurler resmi isteme sebebime gelirsem benim kaput ic tarafinda eksik olan veya hasarli olan bir sey varmi diye . Yesil doga programi icin cekim yapmaya daga cikmistim buyuzden sizlerden rica ettim gec yanit vermemin sebebide cep tel cekmemisi daha dogrusu yurt disi sebekesdine gecmesi kendi dagimizda yunan sebekesi durum bu tekrar tekrar tesekkur size

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kameraman1 -- 7 Ağustos 2013; 20:44:45 >

• quote:

Orijinalden alıntı: melodramm

quote:

chevrolet cruze benzinli otomatik ikame araç verdiler, bizim c4'lere "gitmiyor arkadaş" diyenler gelsin yanıma, gitmeyen araba göstereyim onlara...

9lt'den aşağı da yakmıyor şehir içi, dengesini sağlamak mümkün değil..

Öncelikle geçmiş olsun dostum.

RAMAZAN ve SICAK birleşince çok tatsız durumlar yaşanabilmekte.

Bende 2 gündür hep ipten dönüyorum.

Dünde iki araç önüme atladı 30 cm mesafe kala durabildim.

Millet oruç tutacam diye uykusuz ve yorgun yollara dökülünce bu tür durumlar yaşanabilmekte.

İyi forumlar...

Geçmiş olsun kardeşim. Allah sabır versin.

• quote:

Arkadaşlar bir konuda fikirlerinizi merak ediyorum,dün istanbuldan edirneye geldim otobandan,110 ile 190 arasinda her hızda kullandım,direksiyóda hiçbir titreme yok fren yapınca da yok,ama araç çok savruldu bazen sanki yolun üstünde yüzüyor gibi oluyordu,lastik havalarını kontrol ettimve balansı lastikleri deiştirirken yaptırmiştım,

Aynı olayı bende yasıyorum dun servise sordum test surusune cıktılar sorun yok dedıler. Yan aynaları yaglayın demiştin yaglamıslar ama sag aynanın sekmanlarını gecırememişler bende takamadım

• TUM FORUM ARKADASLARIN BAYRAMINI EN ICTEN DILEKLERIMLE KUTLARIM SAYGILAR

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kameraman1 -- 7 Ağustos 2013; 23:02:12 >
  • quote:

quote:

Aynı olayı bende yasıyorum dun servise sordum test surusune cıktılar sorun yok dedıler. Yan aynaları yaglayın demiştin yaglamıslar ama sag aynanın sekmanlarını gecırememişler bende takamadım

Bunu servise ancak otobanda rüzgarın bol oldugu bir ortamda 120 nin üstünde hızlarda göster kanıtlayabilirsin,ben istanbulda E5 te bunu hiç yaşamadım.genelde otobanda yaşıyorum.cuma günü edirne-kırklareli yapacam,bakalım nasıl olacak

• quote:

quote:

quote:

Bunu servise ancak otobanda rüzgarın bol oldugu bir ortamda 120 nin üstünde hızlarda göster kanıtlayabilirsin,ben istanbulda E5 te bunu hiç yaşamadım.genelde otobanda yaşıyorum.cuma günü edirne-kırklareli yapacam,bakalım nasıl olacak

Selimpasa balıkesir yaptım ruzgarda sallıo fena. Gazı kokleyincede on taraf amatör dansözlük yapıyor hafiften ama hemen utanıp olay yerinden uzaklasıyo

• quote:

Geçmiş olsun.
    Sinir bi durum.
  • Forum arkadaslari tatilde bayram tebrigi havada kaldi

• quote:

Orijinalden alıntı: kameraman1

Forum arkadaslari tatilde bayram tebrigi havada kaldi

Herkese İyi Bayramlar
  • Tüm forumdaşlara iyi bayramlar dilerim.
  • 
Sayfa: önceki 854855856857858
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.