Şimdi Ara

Citroen C4 II ve DS4 2011-2017 (854. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
28.972
Cevap
173
Favori
1.792.851
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 852853854855856
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Alpine.

Bugün sağ ön lastiğim patladı. Stepneyi çıkartıp taktım. Daha sonra patlak lastiği yaptırıp tekrar eski haline çevirdim. Şimdi 120 km hızdan itibaren direksiyonda hafiften titreme olmaya başladı. Önceden böyle bir şey yoktu. Herhalde balanstan dolayı bu titreme ortaya çıktı. Merak ettiğim böyle bir olayda bile hemen balanstan dolayı direksiyon titremesi olur mu?

Lastik hiç birşey olmadan sökülüp takılsa bile balans isteyebiliyor. Balans yaptırmakta fayda var yani

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: melodramm

quote:

Orijinalden alıntı: marslan91

uzun zamandır takip ettiğim forumda bir farkındalık yaratabilmek için paylaşım yapma gereği duydum dikkatle okursanız memnun olurum; iki gün önce merter KAR otomotive 30bin periyodik bakımı için götürdüğüm aracımı bırakırlen aynı anda balatalarının da kontrol edilmesini istedim ve fren pedalında gelen sesi gidermeleri söyledim. servisin yaptığı ise 15bin bakımında dahi 3-5bin ömrü kalmış denilen balatalara anahtar dahi değdirmeden 5bin daha ömrü var denilerek, pedalla ilgili uzun işi var sonra bakarız denilerek ve aracı yıkatmaya dahi tenezzül etmeden aracı teslim etmeye çalışmak oldu. Sözde bakım sonrası aracı teslim aldım, iki gündür aracın frenleri artık tutmayacak duruma geldi yanık kokuları geliyordu ve birkaç ciddi kaza atlattım kendilerine "YETKİLİ" servis diyen bu şahsiyetlerin sorumsuzluğu yüzünden. Sonuç, bugün uzun yola gideceğim için tanıdığım özel bir serviste kontrol ettirdim, bu KAR otonun 5bin daha gider dediği balatalar ölmüş bitmiş yok, diskleri de çizmiş zarar vermiş. İlgili fatura servis kaydı çıkan balata disk örneği fotoğrafları hepsi mevcut. Telefonla bugün kar otoyu arayarak şikayetimi belirttim, Citroen genel merkezin müşteri hizmetleri haftaiçi 8-17 arası açık olduğu için orası pazartesiye kaldı.

Merkeze mail ve telefonla sıkıştırmak dışında ne yapılabilir, yardım eden olursa memnun olurum :)

Saygılarımla.

Farklı bir yetkili servisten durumu belgeler bir rapor alıp, bu raporu PEUGEOT MERKEZ ile paylaşın.

Ancak yetkili servis formu üzerinde balata kontrol isteğiniz yazılı olarak bulunmuyor ise servis bana bu bilgi verilmedi deyip kaçabilir.

Fakat balata kontrolü standart kontrol prosedürü içerisinde olması sebebi ile haklı çıkarsınız.

Yani servise giren her aracın balatalarının kontrol edilmesi zorunludur.

Sonuç anlamında PEUGEOT MERKEZ sorununuzu hemen çözecektir.

İyi forumlar..

@melodramm hocam araç citroen :) peugeot'a yapılan şikayet etkili olmaz biz citroene şikayet ediyoruz da cevap alana kadar göbeğimiz çatlıyor

• quote:

Orijinalden alıntı: hasan008

quote:

Orijinalden alıntı: melodramm

quote:

uzun zamandır takip ettiğim forumda bir farkındalık yaratabilmek için paylaşım yapma gereği duydum dikkatle okursanız memnun olurum; iki gün önce merter KAR otomotive 30bin periyodik bakımı için götürdüğüm aracımı bırakırlen aynı anda balatalarının da kontrol edilmesini istedim ve fren pedalında gelen sesi gidermeleri söyledim. servisin yaptığı ise 15bin bakımında dahi 3-5bin ömrü kalmış denilen balatalara anahtar dahi değdirmeden 5bin daha ömrü var denilerek, pedalla ilgili uzun işi var sonra bakarız denilerek ve aracı yıkatmaya dahi tenezzül etmeden aracı teslim etmeye çalışmak oldu. Sözde bakım sonrası aracı teslim aldım, iki gündür aracın frenleri artık tutmayacak duruma geldi yanık kokuları geliyordu ve birkaç ciddi kaza atlattım kendilerine "YETKİLİ" servis diyen bu şahsiyetlerin sorumsuzluğu yüzünden. Sonuç, bugün uzun yola gideceğim için tanıdığım özel bir serviste kontrol ettirdim, bu KAR otonun 5bin daha gider dediği balatalar ölmüş bitmiş yok, diskleri de çizmiş zarar vermiş. İlgili fatura servis kaydı çıkan balata disk örneği fotoğrafları hepsi mevcut. Telefonla bugün kar otoyu arayarak şikayetimi belirttim, Citroen genel merkezin müşteri hizmetleri haftaiçi 8-17 arası açık olduğu için orası pazartesiye kaldı.

Merkeze mail ve telefonla sıkıştırmak dışında ne yapılabilir, yardım eden olursa memnun olurum :)

Saygılarımla.

Farklı bir yetkili servisten durumu belgeler bir rapor alıp, bu raporu PEUGEOT MERKEZ ile paylaşın.

Ancak yetkili servis formu üzerinde balata kontrol isteğiniz yazılı olarak bulunmuyor ise servis bana bu bilgi verilmedi deyip kaçabilir.

Fakat balata kontrolü standart kontrol prosedürü içerisinde olması sebebi ile haklı çıkarsınız.

Yani servise giren her aracın balatalarının kontrol edilmesi zorunludur.

Sonuç anlamında PEUGEOT MERKEZ sorununuzu hemen çözecektir.

İyi forumlar..

@melodramm hocam araç citroen :)

peugeot'a yapılan şikayet etkili olmaz biz citroene şikayet ediyoruz da cevap alana kadar göbeğimiz çatlıyor

Doğru diyosun dostum

Motomot yazmışım cevabı, eh işte sabah sabah afyon patlamama durumları

İyi forumlar...

• başınıza gelen durum hoş değil tabi geçmiş olsun ama bence fazla ön yargılı olmamalısınız.bu sorun yekili servisin değil bence o an aracınızla ilgilenen kişinin anlık işgüzarlıığı.sonuça aracınızın parça değişimi garanti dahilinde olsa bile servisin herhangi bir maddi kaybı yok.bildiğim kadarıyla bayiler müşeri memnuyeti sonrasındada merkezden çok yüklü miktarda prim alırken sizin durumunuzun bayinin genel hatası olduğunu düşünmüyorum.sorun tüzel değil özel :) bende kar otoyu kullanıyorum.bence sorununuzu servis müdürü alper beye ileirseniz sizden gerekli özrü diler ve sorununuzu en güzel şekilde halleder..
  • Canbus gunduz ampullerim almanyadan geldi. Hem tek duy hem de cift duy aldim. Tek duyu geri vitese baglayacagim. Cift duy isallah bu sefer ariza isigi yakmaz. Yakarsa da artik yuh deyip gunduz ampulunden vazgeçecegim

• quote:

Orijinalden alıntı: serkanasa

quote:

Orijinalden alıntı: baddboyss

ne kadara mal oldu serkan. bizde yaptırmak istesek yapılabilir mi nedersin ? Birde gündüz farlarını direkt burayamı bağladın yoksa ayrı bir tesisat mı var ?

Bilgi verirsen çok sevinirim. Selamlar..

Hocam 350 tl ye mal oldu aküden aldık gücü parklara bagladık farlar yanınca sönüyor farlar kapanınca otamatik hemen yanıyor memnunum yani iyikide yaptırdım

Serkan bence super olmus ama keske en sondan iki tanesini takmasaymisin. Cok uzun olmus. Bence 4 tane yeterliydi. Benim fikrim tabi.

• Arife günü balans ayarı yaptırmayı düşünüyorum. Yorumlar için teşekkür ederim.

@melodramm @hasan008
  • quote:

Orijinalden alıntı: melihbursa

Canbus gunduz ampullerim almanyadan geldi. Hem tek duy hem de cift duy aldim. Tek duyu geri vitese baglayacagim. Cift duy isallah bu sefer ariza isigi yakmaz. Yakarsa da artik yuh deyip gunduz ampulunden vazgeçecegim

Sizin çift duy ampul bulma çabanızı uzun süredir izliyorum ve çözmenizi diliyorum (ki ben de hazıra konayım)

Denemeyi yaptınız mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: oflazca

quote:

Canbus gunduz ampullerim almanyadan geldi. Hem tek duy hem de cift duy aldim.

Tek duyu geri vitese baglayacagim.

Cift duy isallah bu sefer ariza isigi yakmaz.

Yakarsa da artik yuh deyip gunduz ampulunden vazgeçecegim

Sizin çift duy ampul bulma çabanızı uzun süredir izliyorum ve çözmenizi diliyorum (ki ben de hazıra konayım)

Denemeyi yaptınız mı?

Bu projenin amacı nedir?

Amerikan park modulumü yapacaksınız ?

İyi forumlar...

• quote:

Saygılarımla.

Geçmiş olsun. Kaza bela olmaması sevindirici.
    Beni servis hizmetinden sonra aradıklarında tam anlamıyla memnunum demiyorum.
    Servis sonrası aracın olduğu gibi verilmesi benimde canımı sıkıyor.
    Bi yıkarsın camlarını neyim silersin de mi. yok.
    toyota hilux u ne zaman götürsem yıkayıp teslim ederler.

• quote:

Orijinalden alıntı: ANKARAKULLANICISI

quote:

Uzun yol tüketimim. İki kişi ve yaklaşık 50 kg yük.
    Dün akşam Ankara-Kayseri 330 km.
    4.4 lt/km
    76 km/h

sık sık cc yi kullandım.

değer beni memnun etti.
    siz ne dersiniz?

Dönüş yolu. Dört kişi. Gidişe göre daha ağır yani.
    Bu sabah. Kayseri-Ankara 334 km.
    4.3 lt/km
    77 km/h

sıkı sık cc yi kullandım yine.

0.1 lt/km fark oldu.
    Ankara rakım 870, Kayeri rakım 1071.
    Fark burdan kaynaklanıyor galiba.

2. Ankara-Kayseri uzun yol tüketimi
    İki kişi ve yaklaşık 30kg yük
    Dün gündüz full klima açık 333km
    4.1 lt/km
    78 km/h

yine sık sık cc kullandım.

• quote:

Orijinalden alıntı: oflazca

quote:

Canbus gunduz ampullerim almanyadan geldi. Hem tek duy hem de cift duy aldim. Tek duyu geri vitese baglayacagim. Cift duy isallah bu sefer ariza isigi yakmaz. Yakarsa da artik yuh deyip gunduz ampulunden vazgeçecegim

Denemeyi yaptınız mı?

Yaptim olmadi yarin benim elektrikciye ugrayacagim. Geri vites ampulu super oldu.
    Citroen C4 II ve DS4 2011-2017

• Bunlarda ampuller
    Citroen C4 II ve DS4 2011-2017Citroen C4 II ve DS4 2011-2017

• Geçen hafta aracın 15 000 bakımını yaptırdım.
    Arka plaka ampullerinden birisi geçmişti. 40 TL ampul (osram beyaz ledli), 20 TL balans işçilik ücreti ile beraber 387 TL tuttu.
    Arka camları yarıya kadar açtığımda acayip seri şekilde tık-tık tarzı ses geliyordu. Camları temizleyip silikon sprey sıktılar. Ses kesildi ama geçen gittiğimde de yine aynısı olmuştu. Yani silikon etkisi geçince tekrar geliyor. Bir daha geldiğinde direk cam fitillerinin değiştirilmesini isteyeceğim. Ayrıca basınçlı su olunca arka camların en üst kısmından araç su alıyordu. Usta sol kapının üst kısmından baya baya kapıya asılma şeklinde birşeyler yaptı. Fitil yerinden çıkmış dedi. Ancak aracın iki camından da su alıyor. Bu arada servis bunun normal olmadığını söylemişti ilk etapta. Neyse tekrar benzinliğe gidip su tutturamadım. İnşallah düzelmiştir.

9 aylık aracın 4 camından ses gelmemesi lazım. Silikon sprey geçiriyor ama neden ses geliyor anlamadım. Başka marka-model araçlarımız da oldu ve ilk defa böyle birşey ile karşılaştım. HAvalar soğuk olsa sertleşme filan der anlarım ama sıcak havada neden böyle oluyor?

• Bakımdan sonra yakıt tüketimim. Ankara-Karabük arası

Citroen C4 II ve DS4 2011-2017
  • Hocam ampullerin marka model bilgisini verebilir misin?
  • quote:

Orijinalden alıntı: fenermaniac

Hocam ampullerin marka model bilgisini verebilir misin?

Ebaydan aldim marka bilmiyorum. Linkine bakip atarim

• quote:

quote:

tamamdır hocam sağolasın
  • quote:

quote:

alakasız olacak ama, kargo ücreti ne kadar tutuyor.
  • quote:

quote:

quote:

alakasız olacak ama, kargo ücreti ne kadar tutuyor.

ben yeğene aldırttım. teyzeler gelirken de dün getirdiler.
    kargoyu bilemem ne kadar tutar.
  • 
Sayfa: önceki 852853854855856
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.