Şimdi Ara

Citroen C4 II ve DS4 2011-2017 (656. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28.972
Cevap
173
Favori
1.792.775
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 654655656657658
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: dippu

quote:

Orijinalden alıntı: amadeus99

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ANKARAKULLANICISI

quote:

Dün itibari ile kaporasini bırakarak 2012 model 9000 km de ehdi comfort aracı aldim(pzt banka kredisini bekliyoruz) fiyat 43.000. Nasıl sizce?

Hayırlı olsun.
    mcp limi manuel mi?

Otomatiklestirilmis şanzıman. Mpc dediginiz oluyor sanırım :)

iyi fiyat hoca metalikse sıfırı 49.000 yok eğer metalik değilse 48 falan tabi bu ciddi pazarlıkla alabileceğiniz fiyat. 9000 km ikinci el 5-6 bin tl farketmesi lazım zaten.

yalnız iyice kontrol ettirin kimse 9000 km de aracı kolay kolay satmaz.

Arac Çekmeköy Citroen bayisinin kendi aracı. Expertiz raporunu gördüm test aracı diye bir ibare vardı .sanıyorum 2013'den önce 2012 test araclarını çıkartıyor ellerinden. (gerce 9000 km test aracı için biraz yuksek geldi bana ama mutlaka bayiden birileri günlük işlerde yada eve geliş gidişlerde de kullanıyordu aracı) SMS ile pilakadan hasar kaydıda sorguladım temiz çıktı :)
    tamponun alt tarafında sürtmeden dolayı boya var okadar diyorlar, değişen falan yokmuş.

biraz daha indirmeye uğraşın o zaman. yeni c4 çok sağlam bir araç ama test araçları malum biraz ağır kullanılır. biraz daha bastırın düşerler daha.

• quote:

Orijinalden alıntı: Kml-Zng

quote:

Orijinalden alıntı: Artemis_KaSTeL

quote:

Orijinalden alıntı: Kml-Zng

quote:

3D kauçuk paspas almayı düşünüyorum.Alıpta memnun kalldığınız,tavsiye edebileceğiniz bir ürün var mı?

servıslerın sattıgı orjınal urun 1 senedır kullanıyorum.cokda memnunum.sofor tarafındakınde klıpsler var kaymayı engellıyor.sevıs fıyatı en son 120 tl ıdı

Servis paspasları 3 boyutlu değil sanırım,ben havuzlu olsun istiyroum.

paspaslar 3 boyutlu fakat pıyasadakıler gıbı kenar yukseklıklerı cok degıl.ama suyu yada pıslıgı asagıye sızdırmayacak kadar yuksek dıyebılırım.tercıh sızın sonucta.ben bır problem yasamadım.

fiyat iyi demek ki, teşekkür ederim

• quote:

Orijinalden alıntı: fenermaniac

quote:

Orijinalden alıntı: caglar57

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Mustafasd

quote:

Arkadaşlar hız sabitleyiciden hafızada olan hızları kullanmayı beceremedim. NAsıl kullanılıyor acaba?

+1 bende...

TRcitroen sitesinden buldum hocam. Paylaşımda bulunan arkadaşa teşekkürler.
    http://www.trcitroen.com/forum/showthread.php?t=576

öncelikle bahsettiginiz gibi tek tusla hız seçmek mumkun aslında

aşama aşama yapmanız gerekenler sunlar

-ilk olarak direksiyondaki ilgili topuzu cruise yönune çevirin

- sonra MEM tusunu basarak hafızada ki hızları ekrana getirin

- sizin verdiginiz örnekden devam edeyim

farzı misal sizin mesajınızda yazdıgınız gibi

1. 50
    2. 60
    3. 90
    4. 150
    5. 200

hızları cıktı ekrana diyelim . direksiyonun sol üst kısmındaki + ve - tusları vasıtası ile bu hızlardan istediginiz bir tanesinin uzerine gelin( farzedelim ki 90 km istiyorsunuz iki defa " - "tuşuna basın böylece 3. seçeneğin yani 90 km nin üzerine gelirsiniz )

- şimdi geldik sizin asıl sordugunuz soruya bu hızı nasıl tek tuşla seçiceksiniz .

size verdigim örnekte " - " tuşuna basıp 90 km nin üzerine gelmiştiniz hani . işte bu hızın uzerine geldikten sonra bir daha eksi tuşuna basılı tutmanız gerek parmagınızı ( yaklaşık 2 saniye ) böylece seçenekteki hızı direk seçmiş oluyorsunuz

umarım yardımcı olabilmişimdir . . yanlız unutmayın bu hızı direk seçmeden önce yol durumunu kontrol etmenizi ve aracınızın hızını manuel olarak gaz pedalıyla 80-85 civarına cıkarmanızı tavsiye ederim aksi takdirde araç bir anda hızlanır allah korusun kötu seyler meydana gelebilir . saygılar

hocam bende mem tuşuna basınca o rakamlar çıkmıyo,hiç rakam yok, ekranda hafızaya alınmış hız yok gibi bişey yazıyo, nasıl hafızaya hız atayacaz?

Hocam menüden kişiselleştirmeye girip hafızaya alınmış hızları aktif ediyorsun. Ondan sonra hafıza hızları cıkıyor ama ben bir türlü devreye alamadım.

hocam menüdeki kişiselleştirmede bahsettiğin şeyi bulamadım, dil seçimi, ses seçimi vs. Vardı, hızlarla ilgili bişey yok o menüde

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Peugeot ve Cıtroen aynı şirketin markalarımı? ayrı bir konu açmak istemediğim için buraya yazmayı uygun gördüm.
  • quote:

Orijinalden alıntı: pingel

Peugeot ve Cıtroen aynı şirketin markalarımı? ayrı bir konu açmak istemediğim için buraya yazmayı uygun gördüm.

psa gurubunun markaları evet. bazı araçlarda ortak platform ve parça kullanılıyor.
    http://en.wikipedia.org/wiki/PSA_Peugeot_Citro%C3%ABn
  • herkese merhaba arkadaşlar. uzun zamandır foruma girmiyordum. İmzamdaki aracı kullanıyorum 2011 yeni c4 confort benzinli. valla genelde şehir içi kullanıoyrum..şuanda ortalama hızım 18 ve ortalama tüketim de 9.5. benzine gelen zamlar sürekli falan filan araba kullanmaktan soğudum ayrıca arabamdan da soğudum değil de garip bir ruh haline girdim. Bazen diyorum keşke ozamanlar durum olsaydı da dizelini alsaydım. arabamdan her konuda memnunum sadece yakıt. Merak ettiğim benzinli kullanan arkadaşlar neler yapıyor?Tüp işine girdiler mi? Tavsiye ederler mi? Hangi markaları? atıyorum millet litresi 20 kuruş yakıyor falan, bu değerlere ulaşıyor mu? Servisi aradım garanti dışı ve tavsiye etmiyoruz dediler. Zaten tüpü çok sevmemem bunun üzerine kafa iyice karıştı. Dedim arabayı mı değiştirsem. Sırf yakıtı için maddi gücüm de şuan iyi değil B sınıfı ucuz bir 0 dizel mi alsam? Yeni çıkan Dacia Sandero Stepway makul fiyatlar donanımı da fena değil..C4 ile Sandero kıyas bile değil aslaaaa. İşte canım ülkem bizi nelere mecbur bırakıyor. Arkadaşlar tavsiyeleriniz nedir fikirlerinizi paylaşırsanız çok sevinirim. selametle

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Mustafasd

quote:

Arkadaşlar hız sabitleyiciden hafızada olan hızları kullanmayı beceremedim. NAsıl kullanılıyor acaba?

+1 bende...

TRcitroen sitesinden buldum hocam. Paylaşımda bulunan arkadaşa teşekkürler.
    http://www.trcitroen.com/forum/showthread.php?t=576

öncelikle bahsettiginiz gibi tek tusla hız seçmek mumkun aslında

aşama aşama yapmanız gerekenler sunlar

-ilk olarak direksiyondaki ilgili topuzu cruise yönune çevirin

- sonra MEM tusunu basarak hafızada ki hızları ekrana getirin

- sizin verdiginiz örnekden devam edeyim

farzı misal sizin mesajınızda yazdıgınız gibi

1. 50
    2. 60
    3. 90
    4. 150
    5. 200

hızları cıktı ekrana diyelim . direksiyonun sol üst kısmındaki + ve - tusları vasıtası ile bu hızlardan istediginiz bir tanesinin uzerine gelin( farzedelim ki 90 km istiyorsunuz iki defa " - "tuşuna basın böylece 3. seçeneğin yani 90 km nin üzerine gelirsiniz )

- şimdi geldik sizin asıl sordugunuz soruya bu hızı nasıl tek tuşla seçiceksiniz .

size verdigim örnekte " - " tuşuna basıp 90 km nin üzerine gelmiştiniz hani . işte bu hızın uzerine geldikten sonra bir daha eksi tuşuna basılı tutmanız gerek parmagınızı ( yaklaşık 2 saniye ) böylece seçenekteki hızı direk seçmiş oluyorsunuz

umarım yardımcı olabilmişimdir . . yanlız unutmayın bu hızı direk seçmeden önce yol durumunu kontrol etmenizi ve aracınızın hızını manuel olarak gaz pedalıyla 80-85 civarına cıkarmanızı tavsiye ederim aksi takdirde araç bir anda hızlanır allah korusun kötu seyler meydana gelebilir . saygılar

teşekkürler

• quote:

Orijinalden alıntı: alperdgn06

quote:

3D kauçuk paspas almayı düşünüyorum.Alıpta memnun kalldığınız,tavsiye edebileceğiniz bir ürün var mı?

Daha yeni bugün aldım servisten orjinal kauçuk paspas. 3D değil ama baya kullanışlı. Önceki sürekli ayağımın altından kayıyordu. Bunda öyle bir sıkıntı yok.

bende iki hafta önce servisten 110 TLye aldım.orjinal olan değil ama tam uyum sağladı.orjinal kauçuk paspaslar 3D değil.3D olan daha mantıklı geldi.
    http://urun.gittigidiyor.com/garaj/citroen-c4-2011-3d-paspas-siyah-3-boyutlu-60355802 linktekinin aynısı sanırım.

• quote:

Orijinalden alıntı: amadeus99
    ya ben araçla birlikte gelen halı paspaslara devam ediyorum ama. çok mu gerekli acaba öyle çamur içinde falan yürümüyorum zaten yağmur yağsa bile. arada çekiyorum makine ile o kadar.

Benim içime sinmiyor halı paspaslar.Yazın güzelde kışın öyle ıslak ıslak olunca rahatsız oluyorum.Birde kuruyunnca üzeri hep toz toprak oluyor.En temizi 3D paspas benim için :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Artemis_KaSTeL -- 10 Aralık 2012; 0:17:55 >
  • Arkadaşlar Merhaba;

Yakın zamanda Citroen c4 e-hdi 115 hp / mcp/ confort paketi(+ plus paketi olabılır) için ne kadar fiyat aldığınızı söyleyebilirseniz sevinirim.1-2 hafta içerisinde aracı almayı düşünüyorum
  • quote:

http://www.trcitroen.com/forum/showthread.php?t=1429

Navigasyon cihazı çıkmış. Yakında bayiler takmaya başlayacakmış. Ama fiyat

Görüntü olarak açıkçası pek hoşuma gitmedi, orjinal navide bile bir sürü yazılım sıkıntısı çıkıyor, bu aldığınıza pişman edebilir almadan önce çok sıkı bir şekilde test etmenizi öneririm.

şöyle saçma sapan cihazları üreteceklerine o konsola bitane android tablet koysalarda kurtulsak saçma sapan cihazlardan...

• quote:

Orijinalden alıntı: resmus

herkese merhaba arkadaşlar. uzun zamandır foruma girmiyordum. İmzamdaki aracı kullanıyorum 2011 yeni c4 confort benzinli. valla genelde şehir içi kullanıoyrum..şuanda ortalama hızım 18 ve ortalama tüketim de 9.5. benzine gelen zamlar sürekli falan filan araba kullanmaktan soğudum ayrıca arabamdan da soğudum değil de garip bir ruh haline girdim. Bazen diyorum keşke ozamanlar durum olsaydı da dizelini alsaydım. arabamdan her konuda memnunum sadece yakıt. Merak ettiğim benzinli kullanan arkadaşlar neler yapıyor?Tüp işine girdiler mi? Tavsiye ederler mi? Hangi markaları? atıyorum millet litresi 20 kuruş yakıyor falan, bu değerlere ulaşıyor mu? Servisi aradım garanti dışı ve tavsiye etmiyoruz dediler. Zaten tüpü çok sevmemem bunun üzerine kafa iyice karıştı. Dedim arabayı mı değiştirsem. Sırf yakıtı için maddi gücüm de şuan iyi değil B sınıfı ucuz bir 0 dizel mi alsam? Yeni çıkan Dacia Sandero Stepway makul fiyatlar donanımı da fena değil..C4 ile Sandero kıyas bile değil aslaaaa. İşte canım ülkem bizi nelere mecbur bırakıyor. Arkadaşlar tavsiyeleriniz nedir fikirlerinizi paylaşırsanız çok sevinirim. selametle

hocam ben bile şehir içi 6.1, 6.2 falan yakıyorum şu aralar. tüp %20 falan tasarruf ettirir bildiğim kadarı ile citroen motorları hiç uyumlu değil lpg ile.

bence hiç dert etmeyin aynı şekilde devam edin satım sandero alsanız 6 litre dizel yakacaksınız, ve sizi hiç kesmez c4'den sonra. yakıt konusunda sorun araçlarımız değil hükümetimizde. 5 liraya benzin olacak iş değil. eğer uzun mesafeler kullanmıyorsanız bence aynen devam edin.

• quote:

herkese merhaba arkadaşlar. uzun zamandır foruma girmiyordum. İmzamdaki aracı kullanıyorum 2011 yeni c4 confort benzinli. valla genelde şehir içi kullanıoyrum..şuanda ortalama hızım 18 ve ortalama tüketim de 9.5. benzine gelen zamlar sürekli falan filan araba kullanmaktan soğudum ayrıca arabamdan da soğudum değil de garip bir ruh haline girdim. Bazen diyorum keşke ozamanlar durum olsaydı da dizelini alsaydım. arabamdan her konuda memnunum sadece yakıt. Merak ettiğim benzinli kullanan arkadaşlar neler yapıyor?Tüp işine girdiler mi? Tavsiye ederler mi? Hangi markaları? atıyorum millet litresi 20 kuruş yakıyor falan, bu değerlere ulaşıyor mu? Servisi aradım garanti dışı ve tavsiye etmiyoruz dediler. Zaten tüpü çok sevmemem bunun üzerine kafa iyice karıştı. Dedim arabayı mı değiştirsem. Sırf yakıtı için maddi gücüm de şuan iyi değil B sınıfı ucuz bir 0 dizel mi alsam? Yeni çıkan Dacia Sandero Stepway makul fiyatlar donanımı da fena değil..C4 ile Sandero kıyas bile değil aslaaaa. İşte canım ülkem bizi nelere mecbur bırakıyor. Arkadaşlar tavsiyeleriniz nedir fikirlerinizi paylaşırsanız çok sevinirim. selametle

Aynı durumu bende 1 ay önce yaşadım.
    Hatta aracı satmak için ilan dahi verdim ve bu aracı satınca bir C sınıfı dizel araç alırım dedim(1 yılda 11000km yol yaptım çoğu uzun yol).
    Fakat daha sonra vazgeçtim sebebi ded şu:
    Bizim aracın piyasası 35-37 arası(comfort plus)
    Önce bir hesap yapalım ;
    Aracım uzun yolda 5-5 / 6-5 arası yakıyor hıza ve yüke bağlı - İstanbul içinde 7.5 / 8.5 arası
    Dizel olsa uzun yolda az yakıyor deyip uzun yolda olsa istanbul içi de olsa biraz daha fazla basıp bu değerlere yakın (1 lt aşağısı) bir değer yakacak.Ben şahsen benzinle 110 gittiğim yerde dizelle 130 giderim
    Yıllık hesabı yaparsak
    11000 KM DE dizel 5,8 yaksa-benzinli 7,8 yaksa
    dizel 4,18x638 = 2670tl / benzin 4,59x858 = 3940tl yılda radaki fark -1270 tl hadi fark 1500 olsun

Diyelim aracı sattık 36k ya

1- Yerine ne alacaksın bu paranın üstüne koymadan sıfır almaya kalksan donanımsız bir B sınıfı alırsın.Az yakan bir dizelin olur.
    2- Yerine sıfır c sınıfı dizel alsan bu donanımlarda arada 11-15k arası ek para ödemen lazım.Birde kredi çekersen o sana olur 13-18k -yıllık 1500 tl fark için değier mi düşünülür.
    3- 2. el C sınıfı düşünsen donanımlı temiz bir araç için yine 5-8k arası para vermen lazım.Benim aklıma yatan tek fikir buydu ama bunu satıp yıllık 1500 tl fark için bilmediğim bir araç almayı gözüme kestiremedim.Ve sonuç

Şuan sadece keyif almaya bakıyorum

• evet arkadaşlar c4 su testini geçti bugün antalya'da araçların yarısının suda kaldığı, tramwayın çalışmadığı yerlerden başarı ile geçti, yolda kalmadan su almadan parkuru tamamladı.

şimdi güneş açtı allahtan.

edit:babayı açtı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi amadeus99 -- 10 Aralık 2012; 14:09:34 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ognemir

quote:

Aynı durumu bende 1 ay önce yaşadım.
    Hatta aracı satmak için ilan dahi verdim ve bu aracı satınca bir C sınıfı dizel araç alırım dedim(1 yılda 11000km yol yaptım çoğu uzun yol).
    Fakat daha sonra vazgeçtim sebebi ded şu:
    Bizim aracın piyasası 35-37 arası(comfort plus)
    Önce bir hesap yapalım ;
    Aracım uzun yolda 5-5 / 6-5 arası yakıyor hıza ve yüke bağlı - İstanbul içinde 7.5 / 8.5 arası
    Dizel olsa uzun yolda az yakıyor deyip uzun yolda olsa istanbul içi de olsa biraz daha fazla basıp bu değerlere yakın (1 lt aşağısı) bir değer yakacak.Ben şahsen benzinle 110 gittiğim yerde dizelle 130 giderim
    Yıllık hesabı yaparsak
    11000 KM DE dizel 5,8 yaksa-benzinli 7,8 yaksa
    dizel 4,18x638 = 2670tl / benzin 4,59x858 = 3940tl yılda radaki fark -1270 tl hadi fark 1500 olsun

Diyelim aracı sattık 36k ya

1- Yerine ne alacaksın bu paranın üstüne koymadan sıfır almaya kalksan donanımsız bir B sınıfı alırsın.Az yakan bir dizelin olur.
    2- Yerine sıfır c sınıfı dizel alsan bu donanımlarda arada 11-15k arası ek para ödemen lazım.Birde kredi çekersen o sana olur 13-18k -yıllık 1500 tl fark için değier mi düşünülür.
    3- 2. el C sınıfı düşünsen donanımlı temiz bir araç için yine 5-8k arası para vermen lazım.Benim aklıma yatan tek fikir buydu ama bunu satıp yıllık 1500 tl fark için bilmediğim bir araç almayı gözüme kestiremedim.Ve sonuç

Şuan sadece keyif almaya bakıyorum

Bir benzinli araç kullanıcısı olarak bende aynı fikirdeyim.sonuç olarak 1,5 senede 16000 km yol yaptım.Bununda yarısı istanbul antalya arası yapıldı.O yüzden bende aracımın keyfine bakıyorum.Şehri içinde ayda 500 km yapmıyorum bile. sadece hafta sonları kullanabiliyorum.Benim yakıt değerlerimde nerdeyse seninle birebir.

Çok km yapmıyorsan benzinli araç birebir.

• quote:

Tavsiyeler için sağolun. fenermaniac'in tavsiye ettiği paspasları almaya karar verdim.Yükseklikleri gayat yeterli duruyor.Koku da yapmıyorsa tam sitediğim gibi olacak.

http://urun.gittigidiyor.com/garaj/citroen-c4-2011-3d-paspas-siyah-3-boyutlu-60355802

Hocam markası novline olması lazım. Koku filan yok rahat olabilirsin. Yeri güzel kapatıyor. Her araca lazım, çok kullanuşluı bir ürün.

• quote:

Orijinalden alıntı: ANKARAKULLANICISI

Evet 3 göstergede de o ince çizgi var.
    O limitlere ben nerdeyse hiç çıkmadım. Çıkınca sesli bi uyarı veriyor mu veya ekranda ya da göstergelerde herhangi bi işaret çıkıyor mu?

170 i geçince herhangi bir uyarı duymadım, görmedim
  • quote:

Orijinalden alıntı: caglar57

Kişiselleştirme-konfi gürasyon " : Araç parametrelerini tanımla olması lazım. Onun içinden açılıyor hocam. Tam nereden çıktığına bakarım akşam.
  • quote:

Orijinalden alıntı: maydın16

quote:

Orijinalden alıntı: alperdgn06

quote:

Daha yeni bugün aldım servisten orjinal kauçuk paspas. 3D değil ama baya kullanışlı. Önceki sürekli ayağımın altından kayıyordu. Bunda öyle bir sıkıntı yok.

bende iki hafta önce servisten 110 TLye aldım.orjinal olan değil ama tam uyum sağladı.orjinal kauçuk paspaslar 3D değil.3D olan daha mantıklı geldi.
    http://urun.gittigidiyor.com/garaj/citroen-c4-2011-3d-paspas-siyah-3-boyutlu-60355802 linktekinin aynısı sanırım.

Bende peşin 110 TL ye aldım. Tek eksisi arka tarafta orta bölümde paspas parçasının olmayışı. Halı paspaslarla kış geçirmek insanın içine sinmiyor gerçekten. 3D düşünmeyenlere orjinal kauçuk olanını tavsiye ederim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Senceru

Aracına ChipTuning veya BoxTuning yaptırmayı düşünen ve araştıran oldu mu hiç ?

Garanti konusunda , araca zararı konusunda bilgi toplayan bir arkadaş var mı ?

--

Şu mantıktan yola çıkarsam zarar görmüyorum ;

1.6 HDI motorun 92 hp ve 112 hp lik motorları mevcut.. Eğer bu güçler tamamen yazılım ile kısıldıysa chip tuning in araca hiçbir zararı olacağını düşünmüyorum..

Siz nasıl düşünüyorsunuz ?

Saygıdeğer yöneticim
    Nasıl 110 bg yaparım dedim ve servis md çok sevdiğim kardeşim Bülent bey girme abi çalışan motor aksamı uygundeğil ama farklı bir yol var dedi ve bir mp3 verdi bunu dinlerken 140bg gibi uçarsın dedi test etim
    uygun tavsiye ederim ,,,,crying at the discoteque,,,,
    Sevgilerimle.

Bostancıoğlu eski servis md bülent bey'e doğru bilgileri için teşekkür ederim.
    Yeni (Peugeot DENİZ)servis md bülent bey'e başarılar dilerim.

• 
Sayfa: önceki 654655656657658
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.