Şimdi Ara

Citroen C4 II ve DS4 2011-2017 (624. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28.972
Cevap
173
Favori
1.792.567
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 622623624625626
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: amadeus99

quote:

Orijinalden alıntı: godsend

quote:

Orijinalden alıntı: NiQuitinCQ

quote:

Beyler sifir c4 dizel mcp sanzuman beyaz renk comfort plus paket icin ankarda 52750 fiyat nasil. Araligi beklrsem daha assa olurmu sizce. Normalde 54500 den assagi inmiuorlar. Birde 2012 golf highline 1.4 tsi var dsg f1 sanzuman. 3500 km de 52 istiyo kararsiz kaldim. Fikriniz nedir

hocam bence fiyat cok iyi. ben bayram oncesi 53500 e alabildim. otosay da bayraktar da daha inmedi.

peki bu c4 de kasa değişikliği makyaj gibi bi olay varmı gündem de?

kasa 2017 diyorlar ama arada makyaj olur, neresine makyaj yapacaklar bilmiyorum ama:)

valla makyaj olarak led gündüz farı yakışır c4L deki gibi mesela

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: hasan008

quote:

quote:

quote:

quote:

Beyler sifir c4 dizel mcp sanzuman beyaz renk comfort plus paket icin ankarda 52750 fiyat nasil. Araligi beklrsem daha assa olurmu sizce. Normalde 54500 den assagi inmiuorlar. Birde 2012 golf highline 1.4 tsi var dsg f1 sanzuman. 3500 km de 52 istiyo kararsiz kaldim. Fikriniz nedir

hocam bence fiyat cok iyi. ben bayram oncesi 53500 e alabildim. otosay da bayraktar da daha inmedi.

kasa 2017 diyorlar ama arada makyaj olur, neresine makyaj yapacaklar bilmiyorum ama:)

büyük ihtimal onu yaparlar zaten, üstüne sinyaller aynanın köşeye taşınır belki kaput biraz değiştirilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi amadeus99 -- 7 Kasım 2012; 22:40:52 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: hasan008

quote:

quote:

quote:

quote:

büyük ihtimal onu yaparlar zaten, üstüne sinyaller aynanın köşeye taşınır belki kaput biraz değiştirilir.

tabi güzel olabilir ama bence yan sinyallerin şimdiki durduğu yer aynalardan olmasından daha güzel, karakteristik bi özellik olarak görüyorum başka marka yada modellerde yok hatırladığım kadarıyla (bide peugeotlarda var tabi)

• şimdi durumu şu şekilde özetleyeyim. bundan önceki aracım renault megane II HB idi. aracı çok zor sattım ikinci eli ölü gibi bişeydi. gerçi iki sene sonunda aldığım fiyata verdim sadece yapmış olduğum masraflar zarar hanesine yazıldı. arabayı satarken bir daha fransız almıcam dedim kendi kendime. bugün olsun hala reno veya pejo ya girip bakmışlığım yoktur.

malum benzin fiaytları olsun, 1.6 bi aracın şehir içinde yaklaşık olarak 10 lt olarak yakması olsun beni dizel seçeneğine yöneltti. tabi daha önce hiç dizel kullanmamış ve araç motor sesinin içeri yansımasından çok rahatsız biri olarak bu sesin mümkün olduğunca hangi araçta az diye araştırırken buldum c4'ü. çeşitli forumları inceledim. yazılanlara baktım, çeşitli kullanıcı videolarını izledim. hatta aracı geçen hafta da test ettim. yaklaşık 5-6 km de ne kadar anlayabilirsek arabayı o kadar anladım. donanım zenginliği çok hoş. fransız araçların yakıt konusunda almanlardan japonlardan daha ii olduğuda kesin. ama hala karar verebilmişliğim yok. çünkü biliyorum ki yarın arabadan memnun kalmazsam yada 1-2 sene sonra acil bir durum olsa arabayı satmak istesm oldukça zarar edeceğim. Türkiye piyasasında bi kaç marka ve model dışında diğer arabaların kaderi bu. bakınız mazdaya yerlerde sürünüyor ki japonyada hondanın çok çok önünde bir firmadır.

neyse forumları okuduğum kadarı ile çok fazla kronik sorun ile karşılaşılmamış bu modelde. genel konu mcp şansuzman 1-2 2-1 vites geçişleri, rüzgar sesi, araç içinden gelebilen bazı tıkırtılar vs...kafam karışmıyor değil ancak alternatif bulabilmiş de değilim..diğer mesajımdaki golf bir örnek adamlarda o kadar çok donanım o kadar çok extra donanım olayı var ki insan alah bullah oluyor baktığım araçta ne var ne yok diye..hadi donanımı geçtim golf yada vw oun toyota olsun diğe markalar olsun o kadar olumsuzluk yazan var ki ne alsak n yapsam ambole oldum desem yeridir.

biliyorum ki hemen hemen bütün c segmenti araçlar birbirine eşit. hemen hemen her markada sorun yaşayanlar var elbette. vw fanatiklerinin olduğunu biliyorum ama c4 fanatiklerinin de farkındayım. c4 de yaşanan veya yaşanması muhtemel olan sorunları anlatmaya çalışan insanların hemen aforoz edilmeye çalışılması bunu da gösteriyor. yanlış bu bence sorunları konuşamazsak çözümler üretemeyiz diye düşünüyorum........

çok biel uzattım konu dağıldı.. ben az yaksın, ama mümkünse seri olsun, donanımı mümkün olduğu kadar çok, mümkünse otomatik-yarıotamatik olsun, konforlu ama vw gibi fiyatları uçuk olmayan bir araba aradım..ismi c4 oldu sanki..peki ya sizce????

• quote:

şimdi durumu şu şekilde özetleyeyim. bundan önceki aracım renault megane II HB idi. aracı çok zor sattım ikinci eli ölü gibi bişeydi. gerçi iki sene sonunda aldığım fiyata verdim sadece yapmış olduğum masraflar zarar hanesine yazıldı. arabayı satarken bir daha fransız almıcam dedim kendi kendime. bugün olsun hala reno veya pejo ya girip bakmışlığım yoktur.

malum benzin fiaytları olsun, 1.6 bi aracın şehir içinde yaklaşık olarak 10 lt olarak yakması olsun beni dizel seçeneğine yöneltti. tabi daha önce hiç dizel kullanmamış ve araç motor sesinin içeri yansımasından çok rahatsız biri olarak bu sesin mümkün olduğunca hangi araçta az diye araştırırken buldum c4'ü. çeşitli forumları inceledim. yazılanlara baktım, çeşitli kullanıcı videolarını izledim. hatta aracı geçen hafta da test ettim. yaklaşık 5-6 km de ne kadar anlayabilirsek arabayı o kadar anladım. donanım zenginliği çok hoş. fransız araçların yakıt konusunda almanlardan japonlardan daha ii olduğuda kesin. ama hala karar verebilmişliğim yok. çünkü biliyorum ki yarın arabadan memnun kalmazsam yada 1-2 sene sonra acil bir durum olsa arabayı satmak istesm oldukça zarar edeceğim. Türkiye piyasasında bi kaç marka ve model dışında diğer arabaların kaderi bu. bakınız mazdaya yerlerde sürünüyor ki japonyada hondanın çok çok önünde bir firmadır.

neyse forumları okuduğum kadarı ile çok fazla kronik sorun ile karşılaşılmamış bu modelde. genel konu mcp şansuzman 1-2 2-1 vites geçişleri, rüzgar sesi, araç içinden gelebilen bazı tıkırtılar vs...kafam karışmıyor değil ancak alternatif bulabilmiş de değilim..diğer mesajımdaki golf bir örnek adamlarda o kadar çok donanım o kadar çok extra donanım olayı var ki insan alah bullah oluyor baktığım araçta ne var ne yok diye..hadi donanımı geçtim golf yada vw oun toyota olsun diğe markalar olsun o kadar olumsuzluk yazan var ki ne alsak n yapsam ambole oldum desem yeridir.

biliyorum ki hemen hemen bütün c segmenti araçlar birbirine eşit. hemen hemen her markada sorun yaşayanlar var elbette. vw fanatiklerinin olduğunu biliyorum ama c4 fanatiklerinin de farkındayım. c4 de yaşanan veya yaşanması muhtemel olan sorunları anlatmaya çalışan insanların hemen aforoz edilmeye çalışılması bunu da gösteriyor. yanlış bu bence sorunları konuşamazsak çözümler üretemeyiz diye düşünüyorum........

çok biel uzattım konu dağıldı.. ben az yaksın, ama mümkünse seri olsun, donanımı mümkün olduğu kadar çok, mümkünse otomatik-yarıotamatik olsun, konforlu ama vw gibi fiyatları uçuk olmayan bir araba aradım..ismi c4 oldu sanki..peki ya sizce????

hımm yazalım hocam, birincisi performans takıntılıysanız c4'den aman aman bir performans alamazsınız. 0 100 km'si 11.2 sn olan bir araçtan bahsediyoruz. ortalama gider. konfor konusunda müthiştir. bu yüzden aldım zaten.

araçtan tıkırtı, camlardan vızıltı falan gelen oldu ama çoğu kişide tık yok ses olan araçlarda da sorunu servis anında çözüyor gördüğümüz kadarı ile.

aracında ciddi sorun yaşayan olmadı umarım da olmaz. kronik bir sorunu yok bir tek salıncak burcu değişti her 10 kişiden birinde o da 120'yi geçtikten sonra frene basıldığında direksiyonda titreme yapıyor diye. servisler garantiden sorunsuz değiştirdi değişenler içinde bir daha yapan olmadı.

mcp asla dsg gibi konforlu falan değil ama sağlam ucuz konfor olarak da eh işte, arada manuel müdahale ister özellikle sollamalardan önce ve alışveriş merkezi yokuşu öncesi manuel müdahale etmelisiniz, çünkü gazı köklerseniz vites düşerken araç bir duraksıyor sonra da overboost ile 300 tork verince sarsılıyorsunuz.

yakıtı cidden üzmez sizi, yazılan değerlere yakın yakabiliyorsunuz. tabi şehir içi daha olduğu için zor. antalya'da şu aralar 6 civarında yakıyor benim c4 ve burada trafik ilerlemiyor.

valla c4 fransız alınmaz diyenlere inat en sorunsuz araç gibi şu anda c sınıfında dizel otomatikler arasında. gerçi hyundai ve kia geldi şimdi onların da sorun çıkaracağını hiç sanmıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi amadeus99 -- 8 Kasım 2012; 10:25:57 >

• Citroen C4 ve Toyota Auris dizel arasında kararsımızım

biri diyor auris kasa değiştiriyor biri diyor c4ün piyasası yok satamazsın

ne zor iş araba almak
  • arkadaşlar citroen c 4 1.6 e-hdi mcp confort sahıbıyım aracı alalı yaklaşık 1 ay oldu araç şuanda 1000 km de..araç bazen 1.vitesten 2 'e ve 2.vitesten 3' e geçişte bazen vuruntu yapıyor...normal mıdır,servise gostermem gerekır mı..
  • quote:

Orijinalden alıntı: RahmanAkyar

Citroen C4 ve Toyota Auris dizel arasında kararsımızım

ne zor iş araba almak

auris kasa değiştirdi bile hocam yeni c4'ün piyasası var ha golf astra değil ama var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: baros 44

arkadaşlar citroen c 4 1.6 e-hdi mcp confort sahıbıyım aracı alalı yaklaşık 1 ay oldu araç şuanda 1000 km de..araç bazen 1.vitesten 2 'e ve 2.vitesten 3' e geçişte bazen vuruntu yapıyor...normal mıdır,servise gostermem gerekır mı..

vuruntu derken 1'den ikiye geçerken yığılma yapar ama 1000 km'de vitese alışıp gaz tepkilerinizi ona göre ayarlamaya başlamış olmanız lazım çoktan.

böyle bir şey duymadık hiç. vuruntu denen şey normal olamaz gösterin tabi.
  • vuruntu dedigim olay, arac 1 den 2 ye gecerken bazende 2 den 3 hafiften tak diye bi ses cikariyo... yani vites gecisi asamasinda..bilmem anlatabildim mi:)

• quote:

Orijinalden alıntı: Creepinq Death

quote:

Orijinalden alıntı: saitates

Arkadaslar aracinda sola cekme problemi yasayan var mi??

Hocaaaam bende var .Pek inandiramiyordum kendimi sola çektigine aracin ancak simdi sizde söyleyince kesinleşti gibi sol tarafa dogru çekiyor araç.

Ayrica üstte bahsedilen sürücü koltugunun ordan bir yerden gelen cizirti bendede var ve ayni zamanda benim arka sag koltuktada o cizirtidan var benim tahminim camlardan geliyor,ayrica birde bagajin ordanda bir ses geliyor zamaninda çikmişti bu problem çözümü basitti hepsini göstericem servise.15000 km bakimina 2000 km kaldi ama önceden gidicem sanirim ben.

Ekstra olarak bir video çektim sizin araçlardada durum böylemi beyler?Yani kasis te çukur pek bi çitirti yok ama ilerde olucak diye çok korkuyorum.Yardimci olursaniz çok sevinirim

Sola cekmeyi ben bariz sekilde hissediyorum ses konusunda arkadan bende arada duyuyorum ama cok nadir diger ses sorunlarini cozdum once mesajlarda yazdigim sekilde.eger sola cekme ve arka ses ile ilgili erken giderseniz servise ve.cozerlerse haber verin lutfen

• @Saitates Servise gidicem hocam sinavlarimin bitmesini bekliyorum sonucu buraya yazarim yine gittikten sonra

Ayrica ustteki vuruntu denilen olay sorun degil motor sogukken mesela radyoyu camlari kapatin arac vites degistirirken gelen bir ses daha once ben servise sormustum bana normal denildi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Creepinq Death -- 8 Kasım 2012; 0:40:14 >
  • quote:

quote:

ne zor iş araba almak

auris kasa değiştirdi bile hocam yeni c4'ün piyasası var ha golf astra değil ama var.

Biliyorum hocam ama henüz satışta değil diye dedim
    mevcut kasa için beğenmiyor değilim ama bile bilede eski kasa alınmaz deniyor
    C4 ü beğeniyorum ama onun hakkında da bu paralara alıp zarar etme deniyor bilmiyorum
    aslında düşünüp karar vermek lazım birine her aracın bir dezavantajı var

• saitates sola cekme benim aracta da olabilir ama herdefasinda " daha yeni arac olamaz " diyorum kendi kendime.. yani sen nasi anladin sola cektigini aracin..

• quote:

şimdi durumu şu şekilde özetleyeyim. bundan önceki aracım renault megane II HB idi. aracı çok zor sattım ikinci eli ölü gibi bişeydi. gerçi iki sene sonunda aldığım fiyata verdim sadece yapmış olduğum masraflar zarar hanesine yazıldı. arabayı satarken bir daha fransız almıcam dedim kendi kendime. bugün olsun hala reno veya pejo ya girip bakmışlığım yoktur.

Aurisin yenisi eskisinden kötü b sınıfı bir araç gibi olmus özellikle kabin kısmı. Auris sert bir aractir dizelde yağ yakma problemi var. Konfor güçlü motor ve donanım istersen c4 sert agresif ama pek yeterli olmayan bir motor diyorsan auris. Ben bu saatten sonra c4 un bu kasasının ikinci el problemi yaşayacağını düşünmüyorum.

• quote:

quote:

quote:

ne zor iş araba almak

C4 ü beğeniyorum ama onun hakkında da bu paralara alıp zarar etme deniyor bilmiyorum

aynen bende senin gibi 2 araç arasında gidip geliyorum
    auris şu anki kasa (makyajlı) çok hoşuma gitmeye başladı, özellikle beyaz ve 5 kollu jantları ile
    ama o iç tasarım yokmu iğrenç bişey ya, kapı kolları gri plastik, ortada işe yaramaz bi kabarıklık
    şuan 2006 coralla hb kullanıyorumonun onun bile iç tasarımı çok daha güzel ve malzeme kalitesi daha iyi.

sonuç olarak; kullandığım arabadan aldığım referansla auris dedim ama şuanki kasa iç mekan olarak beni aşırı derecede itiyor.
    yeni kasayı fuarda bugün göreceğim bişey diyemem.

aslında donanım fiyat vs. sebeplerden ilk tercihim c4 olacak ama onunda 2. eli hep aklımda soru işareti

özellikli 2006 coralla hb ve 2006 c4 (ikiside dizel otomatik) karşılaştırdığınızda aradaki fiyat farkını daha iyi göreceksiniz.
    kaldıki iki araçlar sıfırken c4 daha pahalıydı hatırladığım kadarı ile.
    arabayı yenilayeceğim dedikten sonra daha satılık demeden 2-3 talip çıktı bile corallaya, olmasana en fazla 1 haftada satarım gibime geliyor, tabiki mantıklı fiyatlarla.

son olarak c4 ün daha klasik bir kasası var şuan, bence bu avantaj olacak 2. elde
    yeni auris ise oldukça marjinal bir kasa yapmış,
    bence bu tip kasalar başta çok hoş duruyor ama kısa sürede göz alışıyor ve 2.-3. seneden sonra aracı görmek insana haz vermiyor bence.

bu sebeplerden ben auris, golf (kalitesine lafım yok ama fiyatlar çok uçuk) seçeneklerimi eledim, c4 için iyi bir kampanya bekliyorum, sanırım aralık ayında iyi bir indirim yaparlar.

• C4 candır:)
    Toyotanında (en azından benim gittiğm) servisi çok iyi.
    C4 ün piyasası ise bence ilden ile değişir.
    Toyota 1.6 dizel motor getirmediği sürüce bir adım geride başlar bu işe.
  • quote:

saitates sola cekme benim aracta da olabilir ama herdefasinda " daha yeni arac olamaz " diyorum kendi kendime.. yani sen nasi anladin sola cektigini aracin..

Hocam direksyonu hafif saga dogru tutarak duz yolda gidiyo.arac birakinca direk sola dogru kayiyor hafif hafif;)))bariz belli oluyor aslinda.

• quote:

Orijinalden alıntı: saitates

quote:

saitates sola cekme benim aracta da olabilir ama herdefasinda " daha yeni arac olamaz " diyorum kendi kendime.. yani sen nasi anladin sola cektigini aracin..

Hocam direksyonu hafif saga dogru tutarak duz yolda gidiyo.arac birakinca direk sola dogru kayiyor hafif hafif;)))bariz belli oluyor aslinda.

lastik havalarına bir bakın, sonra rot balansına eğer düzelmezse sorun ondandır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: m044010

quote:

quote:

quote:

ne zor iş araba almak

aynen bende senin gibi 2 araç arasında gidip geliyorum
    auris şu anki kasa (makyajlı) çok hoşuma gitmeye başladı, özellikle beyaz ve 5 kollu jantları ile
    ama o iç tasarım yokmu iğrenç bişey ya, kapı kolları gri plastik, ortada işe yaramaz bi kabarıklık
    şuan 2006 coralla hb kullanıyorumonun onun bile iç tasarımı çok daha güzel ve malzeme kalitesi daha iyi.

sonuç olarak; kullandığım arabadan aldığım referansla auris dedim ama şuanki kasa iç mekan olarak beni aşırı derecede itiyor.
    yeni kasayı fuarda bugün göreceğim bişey diyemem.

aslında donanım fiyat vs. sebeplerden ilk tercihim c4 olacak ama onunda 2. eli hep aklımda soru işareti

özellikli 2006 coralla hb ve 2006 c4 (ikiside dizel otomatik) karşılaştırdığınızda aradaki fiyat farkını daha iyi göreceksiniz.
    kaldıki iki araçlar sıfırken c4 daha pahalıydı hatırladığım kadarı ile.
    arabayı yenilayeceğim dedikten sonra daha satılık demeden 2-3 talip çıktı bile corallaya, olmasana en fazla 1 haftada satarım gibime geliyor, tabiki mantıklı fiyatlarla.

son olarak c4 ün daha klasik bir kasası var şuan, bence bu avantaj olacak 2. elde
    yeni auris ise oldukça marjinal bir kasa yapmış,
    bence bu tip kasalar başta çok hoş duruyor ama kısa sürede göz alışıyor ve 2.-3. seneden sonra aracı görmek insana haz vermiyor bence.

bu sebeplerden ben auris, golf (kalitesine lafım yok ama fiyatlar çok uçuk) seçeneklerimi eledim, c4 için iyi bir kampanya bekliyorum, sanırım aralık ayında iyi bir indirim yaparlar.

Auris için mevcut kasanın dediğiniz gibi 5 kollu jant ve beyaz tasarımıyla bayide gidip aracı gördüğünüzde aklınıza girmiyor değil
    toyotanın sağlam motoru,güvenliği ve 2.el piyasası da cezbediyor ama benim şuan mesela bu aracı 46.000 alsak yeni kasası çıktıktan sonra satmaya kalktığımızda ister istemez etkilenecektir diye düşünüyorum yeni kasa varken herkes o yeni teknolojiyi almaya çalışacaktır bu paralara yakın bir parayı gözden çıkaracaklarsa 1.4 d confort extrayı 40.000 civarına alıcı bulunur belki yine ama riskli geliyor para kolay kazanılmıyor büyük bir yatırım

C4 için ise 2 arkadaşımda var beğeniyorum dizelde tercih edilebilecek araçlardan biri benim için 2.eli zayıf zor satarsın falan deniyor ama halen mevcut kasa olması ve confort + plusun barındırdığı o donanım beni götürür diyorum aurisle karşılaştırınca artıları donanım açısından oldukça fazla konfor açısından sanki auris önde geldi bana bayide inceleyince

auris için zaman daralıyor zaten C4 te aralık ayında umarım güzel bir kampanya yakalayabiliriz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nakamura1010 -- 8 Kasım 2012; 11:25:10 >

• 
Sayfa: önceki 622623624625626
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.