Şimdi Ara

Citroen C4 II ve DS4 2011-2017 (614. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28.972
Cevap
173
Favori
1.792.838
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 612613614615616
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Şu yorumları okuyan da DS4 ü sıradan basit bir araba sanacak, aradaki farkı herşeyden önce tasarıma veriyo insanlar, 6 aydır yıkamacıya, benzinciye giripte araç hakkında soru sorulmadığı an olmadı, çünkü tasarımı çok dikkat çekiyor. Almayı düşünen arkadaşlara mutlaka test etmelerini öneririm, biz burada artılarını yazınca yanlış anlaşılıyor. Maalesef piyasada citroenlere karşı haksız bir önyargı var, 10 bin km yi geçtim, eskileri bilmem ama yeni citroenler ve özellikle DS4 bence kaliteli araçlar, ufak tefek sorun olmayan marka varsa birisi söylesin de biz de bilelim..

Bayramda 600 kmlik bir şehirlerarası yolculuğumuz oldu, ort:4,6 lt tüketti, araç dolu, hiçbir yokuşta seriliğinden birşey kaybetmedi, az yaksın diye kasmadım, benim için önemli olan bir aracın seriliğinden birşey kaybetmeden seyahat ederken az yakması, sağdan 90 la gitsem çok daha az yakardı, ama varsın 0,5 lt fazla yaksın ben de kullandığım araçtan zevk alayım ..

Yakıtın markası önemli değil arkadaşlar, hangi istasyondan aldığınız önemli. GTL yakıtta baştan fazla veriyorsunuz zaten, cebinizden çıkan para aynı, ben 4 depodur memnun olduğum bir opetten alıyorum, sorun olmadığı sürece de oraya devam.

• DS4 ün farklı bi araç olduğunu kabul etmeyecek kişi yoktur. Kullanmak nasip olmadı. Servise gittiğimde bayii de test aracı varsa bi deniyecem.
    http://www.youtube.com/watch?v=YWzRGpzYkGg
    deki video bi karşılaştırma yapılmış ama dilini anlayana
  • quote:

Orijinalden alıntı: maminci

Şu yorumları okuyan da DS4 ü sıradan basit bir araba sanacak, aradaki farkı herşeyden önce tasarıma veriyo insanlar, 6 aydır yıkamacıya, benzinciye giripte araç hakkında soru sorulmadığı an olmadı, çünkü tasarımı çok dikkat çekiyor. Almayı düşünen arkadaşlara mutlaka test etmelerini öneririm, biz burada artılarını yazınca yanlış anlaşılıyor. Maalesef piyasada citroenlere karşı haksız bir önyargı var, 10 bin km yi geçtim, eskileri bilmem ama yeni citroenler ve özellikle DS4 bence kaliteli araçlar, ufak tefek sorun olmayan marka varsa birisi söylesin de biz de bilelim..

Bayramda 600 kmlik bir şehirlerarası yolculuğumuz oldu, ort:4,6 lt tüketti, araç dolu, hiçbir yokuşta seriliğinden birşey kaybetmedi, az yaksın diye kasmadım, benim için önemli olan bir aracın seriliğinden birşey kaybetmeden seyahat ederken az yakması, sağdan 90 la gitsem çok daha az yakardı, ama varsın 0,5 lt fazla yaksın ben de kullandığım araçtan zevk alayım ..

Yakıtın markası önemli değil arkadaşlar, hangi istasyondan aldığınız önemli. GTL yakıtta baştan fazla veriyorsunuz zaten, cebinizden çıkan para aynı, ben 4 depodur memnun olduğum bir opetten alıyorum, sorun olmadığı sürece de oraya devam.

şu yorumlardan birkaçından sadece biri olarak :) yanlış anlaşılmak istemem, polemik değildi amacım, ds4ü test ettim ama kötü demedim, tasarım evet farklı ve güzel ama o fiyatları verebilen ds5i zorlamalı demek istedim

hatasız araç yok evet, benimde c4üm var, bende çok dinliyorum aracı, hatalar var gibi geliyor bazen, yalan yok,

araç işi önce şans işi, zevk meselesi ve bütçe meselesi, herkese sorunsuz kazasız günler

• quote:

Orijinalden alıntı: mertkisman

quote:

Orijinalden alıntı: ANKARAKULLANICISI

Ds4 daha yüksek bi araç daha iyi yol tutacağına inanmak zor.
    Kararınız ne olursa olsun hayırlı olsun.

Hocam inanmak için kullanmak yeterli oluyor. Ben her iki aracı da defalarca sürdüm, kendi aracıma alıştığım için aynı şekilde viraja C4 ile girince bildiğim tüm duaları okumam gerekti desem biraz abartmış olurum ama oldukça farklı iki aracın viraja giriş ve çıkışları.. Dün İstanbul-Ankara geldim, yol boyunca hiçbir virajda 170'in altına inmem gerekmedi önüme araç çıkmadıkca ki artık gençlik günlerindeki gibi hızlı değil reflekslerim falan ama araç zaten kendisi çıkıyor virajdan kolayca.

Selamlar.

Alıntıları Göster
    Hocam inanmak için kullanmak yeterli oluyor. Ben her iki aracı da defalarca sürdüm, kendi aracıma alıştığım için aynı şekilde viraja C4 ile girince bildiğim tüm duaları okumam gerekti desem biraz abartmış olurumhocam sen hangi c4 ü kullandın çok merak ettim, lastik ebatı neydi? 15R 16R 17R ?? bende exclusive var 17R jant , hiç de bahsettiğin gibi dua okumuyorum:)

• Arkadaslar jantlari değiştireceğinden dolayı suan üzerinde bulunan orjinal 16" jantlari lastikleriyle beraber satmayı dusunuyorum. İlgilenen arkadaslar olursa özelden ulaşabilir. Jantlarin tanesi servislerde 850 den satilmakta. Lastikler 320 tl civarında. Tabi bu fiyatlar sıfırlar icin geçerli. Lastiklerin en az 20.000 km gideri var ve suana kadar hic sikinti yasatmadi jantlarda ufak tefek cizikler mevcut darbe yamulma katiyen mevcut degildir Takım olarak vereceğim. Kullanılmış olduğu icin bir noktada buluşacağız artık:)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kml-Zng -- 29 Ekim 2012; 22:40:57 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kml-Zng

Arkadaslar jantlari değiştireceğinden dolayı suan üzerinde bulunan orjinal 16" jantlari lastikleriyle beraber satmayı dusunuyorum. İlgilenen arkadaslar olursa özelden ulaşabilir. Jantlarin tanesi servislerde 850 den satilmakta. Lastikler 320 tl civarında. Tabi bu fiyatlar sıfırlar icin geçerli. Lastiklerin en az 20.000 km gideri var ve suana kadar hic sikinti yasatmadi jantlarda ufak tefek cizikler mevcut darbe yamulma katiyen mevcut degildir Takım olarak vereceğim. Kullanılmış olduğu icin bir noktada buluşacağız artık:)

hoca net fiyat söyle. kimse o jantlara serviste bile 850 vermez, exc. değil bir şey değil. alacağımdan değilde bir yerde buluşuruz diye mal satılmaz ki

• quote:

Orijinalden alıntı: amadeus99

quote:

Arkadaslar jantlari değiştireceğinden dolayı suan üzerinde bulunan orjinal 16" jantlari lastikleriyle beraber satmayı dusunuyorum. İlgilenen arkadaslar olursa özelden ulaşabilir. Jantlarin tanesi servislerde 850 den satilmakta. Lastikler 320 tl civarında. Tabi bu fiyatlar sıfırlar icin geçerli. Lastiklerin en az 20.000 km gideri var ve suana kadar hic sikinti yasatmadi jantlarda ufak tefek cizikler mevcut darbe yamulma katiyen mevcut degildir Takım olarak vereceğim. Kullanılmış olduğu icin bir noktada buluşacağız artık:)

hoca net fiyat söyle. kimse o jantlara serviste bile 850 vermez, exc. değil bir şey değil. alacağımdan değilde bir yerde buluşuruz diye mal satılmaz ki

Arkadasım forum icinde pazarlıkmi yapalım. Söylediğim fiyatların Servisteki fiyatların olduğunu belirttim zaten. Tutupta onları isteyecek Halim yok. Düşünen özelden ulaşsın konuşalım.

• quote:

quote:

quote:

Arkadasım forum icinde pazarlıkmi yapalım. Söylediğim fiyatların Servisteki fiyatların olduğunu belirttim zaten. Tutupta onları isteyecek Halim yok. Düşünen özelden ulaşsın konuşalım.

işte sorun orada ne tutturursam gibi olmuş neyse dediğim gibi alma niyetim yok zaten kolay gelsin.

• quote:

quote:

quote:

quote:

işte sorun orada ne tutturursam gibi olmuş neyse dediğim gibi alma niyetim yok zaten kolay gelsin.

Kimseye bisey tutturma amacında olmadım. Cok şükür o kadar ihtiyacım yok. Daha önce görüştüğüm arkadaslar olduğu icin bilgilendirme amaçlı yazdım. Herkes comfort yada exculisive kullanmıyor. Kapaklı Okan arkadaslar olduğu icin. Neyse amac yerine ulaşır zaten. İyi akşamlar

• Arkadaş bizde kullanıyoruz. virajlarda bi sorun yaşadığımı hatırlamıyorum.
    Birde bu iki modelde aynı banttan inmiyor mu. birçok parçaları ortak aktarma da dahil.
    Artık dünya global biliyorsunuz.

not: biraz tarz biraz farlılık isteyen ds4 alsın
    amacım c4 ün ds4 den iyi olduğunu ispatlamak değil.
  • quote:

Arkadaş bizde kullanıyoruz. virajlarda bi sorun yaşadığımı hatırlamıyorum.
    Birde bu iki modelde aynı banttan inmiyor mu. birçok parçaları ortak aktarma da dahil.

yanlış anlamayın ama iki aracı sürekli kullanan biri olarak ds4 c4 ten yol tutuş,sürüş kalitesi,yazılım,dış tasarım ve küçük ayrıntılar(denon,koltuk kalitesi,panoramik ön cam vb) ile ayrılan bambaşka bir araçtır.kısacası citroenin diğer ds seridi araçları gibi prestij aracıdır.bu demek değildir ki c4 kalitesiz.c sınıfında premium markalardan sonra en iyi iç ortam malzemesi c4 tedir.eski c4 le arasında bir çok açıdan uçurum var...

• quote:

Orijinalden alıntı: emandaci

quote:

yanlış anlamayın ama iki aracı sürekli kullanan biri olarak ds4 c4 ten yol tutuş,sürüş kalitesi,yazılım,dış tasarım ve küçük ayrıntılar(denon,koltuk kalitesi,panoramik ön cam vb) ile ayrılan bambaşka bir araçtır.kısacası citroenin diğer ds seridi araçları gibi prestij aracıdır.bu demek değildir ki c4 kalitesiz.c sınıfında premium markalardan sonra en iyi iç ortam malzemesi c4 tedir.eski c4 le arasında bir çok açıdan uçurum var...

arka camlar acılsaydı ve arka koltuktan inip binmek kolay olsaydı gozumu karartıp alırdım ds4 u ancak bu nedenlerden dolayı ve satısı daha kolay olur diye artı servisten arkaadasımla gorusmemden sonra c4 aldım..alman test sitesinde slalom testinde c4 1.5 ds4 1.4 almış..dusuk puan daha iyi..ama sonucta yol tutus anlamında yakın araclar oldugu içi c4 aldım ben..peki arkadaslar c sınıfında c4 ten daha iyi deneyimlediğiniz araclar var mı yol tutuş anlamında?premium olanlar hariç..mesela yeni focus i30 ceed gibi araclarla kıyaslandıgında..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eraser84 -- 30 Ekim 2012; 0:49:51 >

• Arkadaşlar uzun süre Sivas da yaşadım. Kış aylarında çok uzun yolculuklar yaptım. Kışlık lastik sayesinde hiç sıkıntı yaşamadım, zincir vs. ihtiyacı da duymadım. Kışlık lastik almak istiyorum. Bulunduğum yerde petlas snowmaster lastiklere 200 TL diyorlar.

http://www.hepsiburada.com/liste/nokian-205-55-r-16-91-h-nokian-wr-g2-kis-lastigi-uretim-yili-2012-/productDetails.aspx?productId=otkmtt441614&categoryId=259720

http://www.hepsiburada.com/liste/goodyear-20555-r16-91t-ultragrip-8-kis-lastigi-uretim-tarihi-2012-yili-/productDetails.aspx?productId=otysf778886&categoryId=259720

http://www.hepsiburada.com/liste/debica-20555-r16-91h-frigo-hp-kis-lastigi-uretim-tarihi-2012-yili-/productDetails.aspx?productId=otysf778976&categoryId=259720

Site de ki fiyatlar uygun olmuş. Kış lastiği konusunda çalışmalar var mı arkadaşlar?

• quote:

Orijinalden alıntı: emandaci

quote:

Ne diyim buda sizin deneyim ve gözlemleriniz.
    Dediğim gibi amacım c4 daha iyi demek değil.

Ben hala citroen de alınır mıyı millete anlatamıyorum, ne yapacam bilmiyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: caglar57

90km sabitte 3.9u nasıl gördün kardeş? Fabrika verileri 4.0ki fabrika degerlerini yakalayanını hiç görmedim. Aracın kaç kmde?

Bizim araçların fabrika verisi 3,8 lt diye biliyorum. Hızlanmalar cok yavas sekilde. 90 sabit hıza getirmem bile baya zaman aldı. Daha sonra cc ile yolculuğa devam ettim. Yol yokuslu filan değil. Hafif eğim olan yerler oldu. Fren neredeyse hiç kullanmadım. Yol durumuna göre önceden cc den çıkarıp yavaslayıp yine yavas yavas hızlanarak bu değer yakalandı. Ama araçlarımızın yol bilgisayarında sapma payı ne kadar onu bilmiyorum.
    Dikkat edersen yolculuk sonu ortalaması değil. Belli bir süre bu ortalamayı tutturdum. Yol,hava durumu müsaitse bu ortalamayı yakalayabilirsin. Yine aracı ilk aldığımda Ankara dan Karabüğe gelirken aynı ortalamayı tutturdum. Ama burada ki detaylar önemli. Ankaradan Karabüğe gelirken yol genelde iniş şekilde.

• quote:

Orijinalden alıntı: weba

Bugün biraz daha yol yaptım.Sağlam tırmandığım yerler oldu.Son durum aşağıdaki gibi.Pazar depoyu fulledikten sonra gerçek değerleride yazarım.

Citroen C4 II ve DS4 2011-2017

Depoyu Fulledim.Tam 49.2 lt yakıt aldı.
    Bu durumda 100km de 5.1lt yakmış oluyorum.Yol bilgisayarında 0.2lt lik bir sapma var diyebiliriz.

• Benim bayram ortalamam 2505km'de 4.8 litre... Güzergahım İstanbul-Çeşme-Fethiye-Marmaris-Bursa-İstanbul... Giderken 4 yetişkin ve tam dolu bagajla Çeşmeye kadar 90-110km/h hız aralığında gittim 4.5 ortalama tutturdum.

Fethiye'den sonra iki yetişkin tam dolu bagaj gezdim. Çeşme, Fethiye ve Marmaris etrafında girip çıkmadığım koy kalmadı diyebilirim, virajlı ve iniş çıkışlı dağ yolları bilen bilir. Bayramın 4. günü yoldaydım, Marmaristen İstanbula gelmem 19 saat sürdü, Akhisar-Susurluk-Bursa ve en kötüsü de Yalova tarafında trafiğe takıldım. Eve gelip kontağı kapattığımda ortalama hızım 59km/h, ortalama yakıtım da 4.8lt/100km idi.

Yalova'da Eskihisar feribot kuyruğu yolu felç etmişti, 3,5km yolu 4 saatte aldım, ilk saatin sonlarına doğru start-stop devreden çıktı kendiliğinden, dayanamadı alet, oraya kadar ortalamam 4.6litreydi de kısacık yerde 0.2 litre koymuş alet üzerine

BP ultimate dizel kullandım yol boyunca, tam 520tl yakıt koymuşum, 4,37den 119 litre yapıyor. 2505km yolda 4.8 ortalamaya göre de 120 litre kullanmışım gibi gözüküyor. Benim yol bilgisayarımda 2 depoda sapma 1 litre kadar

Ben aracın uzun yol performansını çok beğendim açıkçası, konfor olarak inanılmaz rahattı, Ege tarafındaki dişli asfalt dışında yol sesi yok denecek kadar az, virajlı yollarda yol tutuşu ve direksiyon tepkileri güzel, motor sesi yok zaten. Bir tek genelde burada da rastlanılan direksiyonun sol alt tarafından gelen sigorta kapağı tıkırtısı vardı, üzerine elimi koyarak sesin kesildiğini gördüm, onu da bakıma götürdüğümde söyleyeceğim yapsınlar

• Müthiş değerler.
    Ankara da hangi servisi önerirsiniz. Yoksa aracı aldığımız bayinin servisine mi getmek daha mantıklı veya iyi olur. Ne dersiniz?
  • Son yaşadığım pozitif olaylardan sonra Ankara Bayraktarı tavsiye edebilirim.
  • quote:

quote:

Bugün biraz daha yol yaptım.Sağlam tırmandığım yerler oldu.Son durum aşağıdaki gibi.Pazar depoyu fulledikten sonra gerçek değerleride yazarım.

Citroen C4 II ve DS4 2011-2017

Depoyu Fulledim.Tam 49.2 lt yakıt aldı.
    Bu durumda 100km de 5.1lt yakmış oluyorum.Yol bilgisayarında 0.2lt lik bir sapma var diyebiliriz.

Eyvallah hocam. Benim 3,8 dediğim o zaman 4 lt olmuş oldu.

• 
Sayfa: önceki 612613614615616
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.