Şimdi Ara

Citroen C4 II ve DS4 2011-2017 (1312. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
28.970
Cevap
173
Favori
1.789.717
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 13101311131213131314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: spintirea

Arkadaşlar arabaya yeni lastik almamız gerekiyor kışlık lastik var üstünde. Hangi marka ve boyutta lastik kullanıyorsunuz ve ne tavsiye edersiniz? Şu anda üstünde 225/45/R17 kış lastiği var
    Hayırlı olsun çok kelepir olmuş kazasız belasız binin. Benimki de aynı renk ;)

Bende Bridgestone lar Turanzalar vardı yazlık continental aldım baya yumuşak, rahat olsun derseniz tavsiye ederim. Bridgestone lar da kötü değil 250 300 civarı her lastik hemen hemen aynı kalitede ve tatmin edecektir. Michelin energysaver da düşünebilirsiniz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: enreka_tr

Hayırlı olsun çok kelepir olmuş kazasız belasız binin. Benimki de aynı renk ;)

Bende Bridgestone lar Turanzalar vardı yazlık continental aldım baya yumuşak, rahat olsun derseniz tavsiye ederim. Bridgestone lar da kötü değil 250 300 civarı her lastik hemen hemen aynı kalitede ve tatmin edecektir. Michelin energysaver da düşünebilirsiniz.

Alıntıları Göster
    Teşekkürler evet ben de ucuza aldığımı düşünüyorum. Şu anda Lassa almayı düşünüyorum ama tavsiyelerinizi de inceleyeceğim

• Arkadaşlar lütfen birisi bu konuda yardımcı olabilir mi? Aracımı R konumuna ya da A konumuna adımında gaz vermeden sadece frenden ayağımı çektiğim zaman kendiliğinden hareket ederken titreşim oluyor kaput un ve bütün kasanın titredigini hissediyorum,bu mcp nin doğasından mi kaynaklı lütfen yardımcı olun.

• resurgence R kullanıcısına yanıt
    Uzun süre sıkışık trafikte kullanıyorsanız ve çok nadir uzun yol yapıyorsanız normaldir Mcp bunu yapar, önce bir süre akan trafikte kullanın 80-100km hızlarda, düzelmez ise serviste vites alıştırması yaptırın, yine düzelmez ise zaten söyleyecektir servis baskı balata volan bi bakılması gerekebilir

Not: yakıta da bağlı olarak bunu yapabiliyor, ayrıca

marşa basarken ekran ışıklarının bir kısmını sönmesini beklemezseniz ve marşa basar basmaz hareket ederseniz de bu titremeleri yapabiliyor

• caglar57 C kullanıcısına yanıt
    Araç 51000 km de çalıştırınca bir süre bekleyerek hareket etmeye dikkat eden birisiyim norrmal koşullarda vites geçişlerinden çok ama çok memnunum sadece kendiliğinden gaz vermeden hareket ederken bu durumu yaşıyorum

51000de baskı balata değişmez, Sanırm hep kısa mesafe ve dur-kalk kullanmaktan kaynaklı, vites alıştırması yapın ya da yaptırın. Bir de aracı arada bir manuel kullanmak da şanzumana iyi geliyor, bu araçlar her kullanımdan sonra kontağı kapattığınızda vites geçişlerini ve debriyaj hareketlerini hafızaya alır, sürekli kısa mesafe ve dur-kalk yapmak aracın debriyaj kavrama noktasını değiştirmesine sebep olabiliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi caglar57 -- 12 Haziran 2018; 7:34:53 >
  • caglar57 C kullanıcısına yanıt
    Anladım aracı 2. El olarak aldım benden önce uzun yola çıkmamış olabilir bendede henüz nasip olmadı ama manuel konumunda ve uzun yolda kullanarak tavsiyelerinizi uygulayacağım çok teşekkürler.

• quote:

Orijinalden alıntı: Master_Evil

DS4 ve DS5 üretimleri düşük satışlardan dolayı durdurulmuş
    Kasa değiştirmiyor sonra da niye satmıyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: spintirea

53000TL ye anlaştım 1 kapı çizikten boyalı 3 parça lokal var 5000TL kayıt var Exclusive. Araç donanıma göre çok ucuz geldi aracı da gördük beğendik çarşamba teslim alıyorum

Alıntıları Göster
    Cactus 109'dan başlıyor C4 lerin 100 etmesi lazım.
  • Arkadaşlar bizim c4 lerin orjinal Fren balatası ve fren disk inin markası nedir yada kullandığınız tavsiye edeceğiniz balata markası var mı? Ayrıca aracım 52000 km de 2013 model kilometre dolmasada yaş itibarıyla triger değişim zamanı gelmiş midir?

Edit: soruyu yanlış anlamışım
    Yapılan yorumlar 5 senede bir değiştirilmesi tavsiye ediliyor bende hiç bakmamisim bende bari bakayım bu arada

Balata da luk diye kalmış aklımda ancak yanlış hatırlıyor olabilirim genede

Daha bilenler cikacaktir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ellez78 -- 16 Haziran 2018; 20:59:42 >
  • ellez78 E kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler peki bizim mcp şanzumanın yağını bu bakımda değiştirmeyi düşünüyorum 52000 için gereksiz mi olur gerekliyse kaç litre hangi marka gerekiyor ,bu arada yardımların için teşekkür ederim

• quote:

Orijinalden alıntı: resurgence

Teşekkürler peki bizim mcp şanzumanın yağını bu bakımda değiştirmeyi düşünüyorum 52000 için gereksiz mi olur gerekliyse kaç litre hangi marka gerekiyor ,bu arada yardımların için teşekkür ederim
    Hocam bende acemiyim daha önce ararken gözüme çarpanları yazmaya çalışıyorum benim de henüz 3 aylık maceram 😀 inşallah uzun yıllar devam ederiz

Yanlış bilgilendirmeler yapmayayim araştırınca çıkacaktır

Bu arada herkese iyi bayramlar

• ellez78 E kullanıcısına yanıt
    Anladım teşekkürler cümleten iyi bayramlar

• Arkadaşlar Aracım dizel 2013 Mcp,115Hp. Aslına bakarsanız sıkışık trafikte hafif silkelemeleri hariç aracımdan memnunum.uzun yolculuklarda hiç üzmedi. 120'Nin üzerini görmedi arabam 3 yıldır. hiç bir araç ayna mesafesi dahil bir karıştan fazla yaklaşmadı. Koyun gibi herkese yol verdim,makas ne bilmedim. Evli çocuklu cruise kullanarak uzun yollarda aktım. Zaman zaman arka süspansiyonlar keşke hafif olsaydı desem de yeni araç fiyatlarını duyduğumda otur oturduğun yerde kaşınma diyorum.aracımı satıp bir iki yaş genç diye tok kapı sesine +40 bin lira vermek pek mantıklı gelmiyor. ben de satmaktan vazgeçip son bakımın üzerinden 1 yıl ve 15 bin km geçtiği için 60 bin bakımını 57500 km'de yaptıracağım önümüzdeki hafta. Geçen yıl Ankara Otosay'da balata dahil 800'e yaptırmıştım. Bu sefer İStanbul'dan ayrılamayacağım için evime de yakın olan ve aracı tam 3 yıl evvel satın aldığım Mersa'da baktırmayı düşünüyorum. Normal bakıma 800 civarı bir rakam denk gelirken muadil/eko bakım ile 400 liraya yaptırabileceğimi söylediler.geçen yıl verdiğim ücretin(balatalar 250 lira fiyatı şişirmişti gerçi) yarısını duyunca ister istemez niyetlendim. eko bakımı tercih edersem yalnızca polen ve hava filtresi orjinal olmuyormuş. Diğer taraftan yakıt filtresi,kullanılan yağa kadar hepsi orjinal olacak dendi. Teknik detaylardan çok fazla anlamam.Tek isteğim şu şanzıman alıştırmasını yapmaları. aranızda fikir verecek olursa çok sevinirim.Bu eko bakım bir aldatmaca mı? aldatmacaysa asıl aldatmaca 800 lira verip diğer bakımı yaptırmak değil mi?

• marcopolo34 kullanıcısına yanıt
    Mazot filtresi dahilse süper fiyata bence

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben bugün 52300km de özel serviste meşhur akara cemal ustada periyodik bakım yaptırdım,hava,polen,yağ filtresi orjinal,5/30 total orjinal motor yağı ile bakım yapıldı.Polen filtresi karbonlu seçildi.Mazot filtresi bir sonraki bakımda değişecek,ayrıca ön discler tırnak yapmıştı tornalandı ve önlere yumuşak olduğu ve ses yapmadığı için yeni kale marka balata takıldı,ayrıca yüksek hızda direksiyon titremesinden dolayı salıncak burcu değişti,100 km de titreyen direksiyon 180 de zerre titreşim olmadan yol aldı,çok memnunum.

• quote:

Orijinalden alıntı: resurgence

Ben bugün 52300km de özel serviste meşhur akara cemal ustada periyodik bakım yaptırdım,hava,polen,yağ filtresi orjinal,5/30 total orjinal motor yağı ile bakım yapıldı.Polen filtresi karbonlu seçildi.Mazot filtresi bir sonraki bakımda değişecek,ayrıca ön discler tırnak yapmıştı tornalandı ve önlere yumuşak olduğu ve ses yapmadığı için yeni kale marka balata takıldı,ayrıca yüksek hızda direksiyon titremesinden dolayı salıncak burcu değişti,100 km de titreyen direksiyon 180 de zerre titreşim olmadan yol aldı,çok memnunum.
    kaça mal oldu acaba?
  • thythy T kullanıcısına yanıt
    500 tl ödedim,380 tl sadece parçaların fiyatı.

• ben de aldım hata mı ettim acaba.acil araba lazım oldu. biraz aceleye getirdim galiba.
  • 
Sayfa: önceki 13101311131213131314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.