Şimdi Ara

Citroen C4 II ve DS4 2011-2017 (1230. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
28.970
Cevap
173
Favori
1.789.742
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12281229123012311232
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Balansta sorun oluşmuş olabilir.

Ön takımda benim bildiğim süspansiyon burçları sorun çıkarıyor C4'lerde.

Servise veya ustaya gitmeniz doğru olacaktır.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: JNG90

Daha önce 1.4 77 beygir Lpg'li Polom vardı bu ilk turbo benzinli aracım olacak.

TSi motor nasıldır bilmem ama tork değerli PureTech'ten düşük.

Tüketim nasıl turboda ?

Bu arada turbo motor nasıl,nedir hiç bilmiyorum

Turbo benzinliyi atmosferiğe nazaran daha dikkatli kullanmak gerekiyor.Ani gazlamalarda anlık değer atmosferikten %60-%70 daha fazla oluyor.Şuanki aracım C4'e nazaran şehir içi 1-1.5 lt daha fazla yakıyor.Şehirler arası 0.2-0.3 daha az. 6. vites sayesinde C4'ten 0.6-0.8 daha az yakmasını bekletdim ama öyle olmadı.

• Merhabalar.

2015 model C4 aracım var. Exclusive donanım.

Benim sorum 7" multimedya donanımı ile ilgili. Gelen bir güncelleme ve servis oyunları ile carplay özelliği aktif edilebiliyormuş. Bazı forumlarda denk geldim ama nasıl yapılacağına dair bilgi verilmemiş.

Bu durumu bilen, yapan, gören oldu mu acaba?

Yapılabilirse nasıl yaparız?

İyi günler.
  • 1.Ferik kullanıcısına yanıt
    Facelift mi ? B7 mi ? (e-HDY mi BlueHDY mi/THP mi -PureTech mi ?)
  • ciko1984 kullanıcısına yanıt
    Uzun araştırmalar sonucu michelin crossclimate almaya gittiğimde michelin bayindeki kişinin şiddetli tavsiyesi üzerine michelin pilot sport 4 taktırdım,şimdi son derece doğru seçim olduğunu düşünüyorum, tavsiye ederim

• quote:

Orijinalden alıntı: caglar57

Uzun araştırmalar sonucu michelin crossclimate almaya gittiğimde michelin bayindeki kişinin şiddetli tavsiyesi üzerine michelin pilot sport 4 taktırdım,şimdi son derece doğru seçim olduğunu düşünüyorum, tavsiye ederim

Teşekkürler dediğiniz modeller ve testlerde çok başarılı görünen continental-conti-sport-contact arasında seçim yapacağım.

• Facelift veya B7 olayını bilemiyorum hocam.

e-hdi ama makyajlı olan. Stopları falan 3D versiyon.
  • arkadaşlar 50 bin bakıma girecek, geçen bakımda mazot filtresini değişmiştim. malzemeleri internetten alan var mı???
    örneğin,
    http://www.citroenmarket.net/CITROEN-C4-16-HDI-2010-EURO5-FILTRE-SETI-MOTOR-YAGI-ORJINAL,PR-88.html
  • merhaba arkadaşlar. 1.6 benzin-lpgli bir araç kullanıyorum. arabamı geçen sene aldım. arabamdan genel olarak memnunum ancak her ne kadar yeni olsa da atmosferik bir motor olduğu için performansını yeterli bulmuyorum. birkaç ay içinde satıp c segmentinde dizel bir araç almak istiyorum. araştırma yaparken C4'ün ikinci el olarak aynı segmentteki araçlara göre aynı donanım seviyesinde çok daha ucuz olduğunu farkettim. mesela golf dizel otomatik 2015 modellere 80-90 bin civarı istiyorlar. c4 fiyat olarak daha cazip geldi. bu araç hakkında yeterli bilgiye sahip değilim. baktığım kadarıyla 2015 model e-hdi exlusive bütçeme uygun duruyor. almışken en fulünü alayım diyorum. C4 sorunsuzluk, sağlamlık ve kalite açısından nasıldır. uzun süredir kullananlar yazarsa sevinirim.
  • 1.Ferik kullanıcısına yanıt
    Carplay'i ben sorayım size söylerim ;)
  • osamanos kullanıcısına yanıt
    Hocam üşenmeden bu forumu okursan aracı alırsın,ben öyle yaptım,hiç de pişman değilim,her sorun herkesin başına gelmiyo,okumakta fayda var derim, bende 2012 exc. var, bi ara satışa çıkardım sonra kıyamadım satmaya😊Şimdi tekrar düşünüyorum satmayı, gözüm ds5 de, aynı şanzıman aynı motor,aynı servis, soru sormak istersen yardımcı olurum

• osamanos kullanıcısına yanıt
    Kısaca Golf'e değinirsek ,Golf demek Türkiye'de artan fiyatlarla Premium sınıfa milletimiz tarafından dahil edilen Halkarabası ;)

Güzel araba ama 55-60'lık C4 Confort Plus Xenon far ve tampon kromlarını saymazsak Highline'a denk geliyor.

DSG pimi çekilmiş el bombası bende Golf 6 alacağım ama DSG Allah korusun , TDi desen hileli yazılım düzeltilince güçten düşme gibi durumları var sıkıntılı bir kombinasyon.

Sorun olarak ciddi birşey yok,kalite olarak ;

Göğüs yumuşak plastik,kapılarda döşeme yerine deri kullanılmış,kapı üstü aksamlarda yumuşak plastik.Torpidosu ise çok geniş.

Sağlamlık olarak NCAP puanı 5 yıldız.

Full donanım Exculusive C4'te Highline Golf ve Excellence Astra K'ya nazaran ;

Masajlı koltuk
    Cam nikelajı
    Renk değiştirebilen gösterge tablosu
    Torpido soğutma+torpido ışığı+arka kol dayama+Aynadan sinyal+Arka koltuklardan bagaja ulaşma (Astra K)
    Soğutma işlevi gören 2. depolama alanı
    Ayarlanabilir uyarı sesleri
    Denon akustik ses sistemi

Peki 70-75'ilk Comfortline 'a nazaran(Confort+plus paket)
    ,,,
    far sensörü,otomatik kararan dikiz aynası, yağmur sensörü,tampon sensörü,elektrikli otomatik katlanır ayna,led gündüz farları,ambiyans aydınlatması,portatif el feneri ,Crusie Control,dijital gösterge,park sensörleri,hız sınırlayıcı var.

Peki 60-65'lik 1.6 TDi Midline Plus'a nazaran neler farklı diyen vardır eminim :
    Sis farı,direksiyondan kumanda(2016'larda var sadece),16 ve 17'' çelik jant,cam çıtası,8 hoparlör vs. vs. say say bitmez eğer konu donanımsa Golf değilde Mercedes A serisi vs. daha iyidir anca.

Bu arada standart olarakta boş bir araç değil Astra K 4 hoparlör Golf 6 hoparlör C4 8 hoparlör ,Cruise Control vs. emsallerinin üst donanımlarında var.

Bagaj olarak Golf 380 Astra K 360 C4 408L ...

Golfte halı kaplı torpido ve halı kaplı koltuk çekmecesinin dışında bir fark yok,yolcu koltuk ayarları,koltuk altı çekmecesi vs. hepsi C4'te var.

İç mekan çok geniş ve havadar kelebek camlar ferahlık katıyor.
    Ses yalıtımı iyi,malzeme iyi,tipi iyi ya biz arabadan anlıyoruz yada diğerleri bilmiyor

Bu konulara da göz atabilirsiniz.

https://forum.donanimhaber.com/m_119712975/tm.htm

https://forum.donanimhaber.com/m_119713530/tm.htm

• Forumu birkaç sayfa geriye doğru okudum ama pek bi sorun yaşayan görmedim. Sadece süspansiyon sertliğinden bahsedilmiş. Peki bu bluehdi ve e-hdi olayi nedir hangisini tavsiye edersiniz full donanım olarak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi setria -- 22 Ağustos 2016; 15:41:08 >
  • setria S kullanıcısına yanıt
    Bütçeniz nedir hocam ?
  • Benim aracım confort tekno plus faka sizin saydığınız özellikler içinde bagajda portatif elfeneri yok, 8 değilde 6 hoparlör diye biliyorum.
  • quote:

Bütçeniz nedir hocam ?

Bütçem 70bin civarı

• ramsey28 R kullanıcısına yanıt

Hoparlör :
    Göğüste 2 adet
    Ön kapılarda toplam 2 adet
    Arka kapılarda 2-2 toplam 4 adet

Bagaj lambası sağ tarafta el feneri sol tarafta.

https://www.youtube.com/watch?v=ay0EmJ_v-uA Değinilmiş.

• quote:

Orijinalden alıntı: setria

quote:

Bütçeniz nedir hocam ?

Bütçem 70bin civarı

Tabi iki de BlueHDİ olanı tercih edin.

Exclusive versiyon uzun yıllar işinizi görecektir.

Alacağınız araç videodaki aracın aynısı olacak

https://www.youtube.com/watch?v=W6TVYdD4qyg

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-61960E1CE -- 23 Ağustos 2016; 12:45:22 >

• hocam dizelin comfort plus'ı ile benzinlinin comfort plus'ının farklı olduğunu düşünüyorum, benim araç comfort plus dizel el feneri yok, geri vitese takınca aşağı inen sağ ayna olayını araştırırken türk forumlar kesmedi yabancı forumlara da baktım, oralarda da baya araştırmışlar çıkan sonuç: benzinli comfort plusta var, dizel comfort plusta yok demişler
  • Master_Evil kullanıcısına yanıt
    Kullanım kılavuzunu okuyum dedimde iyice beynim döndü

El feneri fasafiso otm.katlanır ayna+ambiyans ayd. önemli

• 
Sayfa: önceki 12281229123012311232
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.