Şimdi Ara

Citroen C4 II ve DS4 2011-2017 (1182. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
28.972
Cevap
173
Favori
1.792.815
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 11801181118211831184
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    üstad alman gereken akü start stop teknolojili araçlar için üretilenlerden olmalı. Bunların da pek çok çeşidi olmakla beraber genelde en sorunsuz ve müşteri memnuniyeti olanı Varta E39 tipi AGM aküdür.İŞini iyi yapan hemen hemen pek çok servis en iyisini istiyorsan bunu önerir. AGM'DEN kasıt fren geri kazanımlı araçlar için üretilmiş farklı teknolojiyle üretilmiş olmasıdır. AGM = Absorbent Glass Mat; emme gücüne sahip mikro cam elyaf keçe tipini ifade eder.
    inci yahut mutlu'nun start stoplu araçlar için ürettiği jel aküler de, diğer ürünlerine göre epey pahalı olmakla birlikte 300 civarı bir fiyata alabilirsin. Ancak energizer, bosch ve Varta tercih edersen verdiğin parayı sonuna kadar hak ederler ve kesinlikle çok daha uzun ömürlü ve performanslılardır. Aradaki fark da maksimum 190 tl kadar. ben Varta 12v 70 amper AGM için 485 tl/6 taksit fiyat almıştım.

Sözün özü e-hdi motorlar için alman gereken akü iki tiptir . birincisi efb teknolojili olanlar, diğeri de AGM tipi olanlardır. AGM daha başarılı sonuçlar alan en sıkıntısız aküdür. AGM yerine efb tipi akü kullanıp start stopta sıkıntı yaşayanlar birkaç adet de olsa denk geldim. Motor tipi itibariyle malesef akü masrafımız ihtiyaç duyulduğunda 12v ve 70amper olanlar arasında en pahalı olan serilerdir.
    Benim aracım da C4 2013 e-hdi comfort plus

Bu arada sen aldın mı diye sorarsan, cevabım hayır. Geçen ay yıllık bakım için 29 bin km'de servise gittim akü şarj seviyesi %30 çıktı. Servis elemanı önümüz yaz olduğu için yazı atlatırsın ancak kışın muhtemelen biter dedi. ALmam gereken akü tpleri hakkında bilgi verdi. Ben de gerek tr.citroen forumdan, gerek aracı aldığım Mersa'dan telefonla bilgi aldım. her kapı e39 Varta'ya çıktı. Hala start stop devreye girdiği için sonbaharı bekleyeceğim.

Şuradan yalnızca satın alanların yorumlarını okuman yeterli; http://www.hepsiburada.com/varta-70ah-e39-12v-agm-aku-start-stop-pm-otva70ahak012

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi marcopolo34 -- 14 Nisan 2016; 22:11:50 >

• Beyler Bu nedir. Ustaya gittim yağ üflemesi dedi. Temizledi felan böyle yağ uflemesi mi olur. Üstteki hava borusunu söktü oraya silikon sürdü sonra yerine taktı. Şuan bisey yok ama öyle yağ üflemesi mi olur Çok kıllandım Zaten ustalarin yağ uflemesi demesine ayri uyuz oluyorum..
    Bu mesaja eklenen görseller:

Citroen C4 II ve DS4 2011-2017
    Citroen C4 II ve DS4 2011-2017

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi __GeneraL__ -- 15 Nisan 2016; 12:05:13 >

• Bu arada aracimin çekışinde problem yok dumanda atmiyo. Turbom araci aldigimdan beri otuyordu zaten ..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: __GeneraL__

Bu arada aracimin çekışinde problem yok dumanda atmiyo. Turbom araci aldigimdan beri otuyordu zaten ..

Bildiğim her dizel araçta yağ üflemesi yaparmış ancak turboda nasıl ses olur ilginç benimkinde hiç bi ses vs yok!

Dışardaki ustalara bakım yaptırmak aslında pekde iyi birşey değil bence ÇÜNKÜ servise gittiğinizde en azından benim gittiklerim şu parçaların değişmesi lazım şunlarda eskimiş ama zorunlu değil diye bilgi veriyorlar ve ona göre sadece yağ filtre değişimi yapmayıp sorun çıkartacak şeyleride size sorup izin verilirse değiştiriyorlar.

Araç çok güzel ancak büyük konuşmayayım tek kavramalı otomatik bir daha almam.
  • pamuk P kullanıcısına yanıt
    Peki nasıl olcak.. Bizi özel servislerin kucağına iten yetkili servisler zaten.. Basit bir periyodik bakıma bile 650 TL fiyat çektiler arabama.. Baskı balata içinde fiyat aldım 3.200 Tl dediler

Mecbur özellere gidiyorum bende.. Bence yetkili servisler müşteri çekmek yerine gelmeyin diyolar
  • zaten arabama yanlışlıkla benzin konuldukdan sonra hiç randumanlı olmadı .. Benzinciye acıdık motor yaptırmadım.. Ama şimdi elime gelmeye başladı yavaşdan

Ne diye acıyosun ki.. Çek yetkili servise Komple motor yaptır... Bana iyi ders oldu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi __GeneraL__ -- 15 Nisan 2016; 15:20:17 >
  • Arkadaşlar 60 bin bakımı ortalama ne kadar tutar ? Mazot filtresi değişecek 613 tl dedi Otosay...Balata vs henüz belli değil, bakacaklar, ekstra olursa haber veririz dediler
  • quote:

Peki nasıl olcak.. Bizi özel servislerin kucağına iten yetkili servisler zaten.. Basit bir periyodik bakıma bile 650 TL fiyat çektiler arabama.. Baskı balata içinde fiyat aldım 3.200 Tl dediler

Mecbur özellere gidiyorum bende.. Bence yetkili servisler müşteri çekmek yerine gelmeyin diyolar

Fiyatları pahalı tamam katılıyorum ama araclarını en iyi tanıyanlarda onlar ;) bu araçların üstüne eğitim alıyorlar.
    Servis yerine bosch car servislerine gitmen daha iyi olacaktır bence.
    Ve sen baskı balatanı yarı yarıya fiyatla değiştirdin 3-5 ay sonra sorun olduğunda baskı balatada bu işlemi yapan yer sana birşey yapamaz ama servis eğer sorun baskı balatadaysa veya o parçalardaysa garanti kapsamında değiştirir söker takar felan.

• quote:

zaten arabama yanlışlıkla benzin konuldukdan sonra hiç randumanlı olmadı .. Benzinciye acıdık motor yaptırmadım.. Ama şimdi elime gelmeye başladı yavaşdan

Ne diye acıyosun ki.. Çek yetkili servise Komple motor yaptır... Bana iyi ders oldu

Hadi yaa nasıl oldu ki bu? Kaskon varsa bunu karşılıyor aslında belli bir ücrete kadar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Shadow Fox

Arkadaşlar 60 bin bakımı ortalama ne kadar tutar ? Mazot filtresi değişecek 613 tl dedi Otosay...Balata vs henüz belli değil, bakacaklar, ekstra olursa haber veririz dediler

Normal.
  • quote:

Orijinalden alıntı: pamuk

quote:

zaten arabama yanlışlıkla benzin konuldukdan sonra hiç randumanlı olmadı .. Benzinciye acıdık motor yaptırmadım.. Ama şimdi elime gelmeye başladı yavaşdan

Hadi yaa nasıl oldu ki bu? Kaskon varsa bunu karşılıyor aslında belli bir ücrete kadar.

Kasko nasıl karşilar ki Hıc duymadim

• quote:

Arkadaşlar 60 bin bakımı ortalama ne kadar tutar ? Mazot filtresi değişecek 613 tl dedi Otosay...Balata vs henüz belli değil, bakacaklar, ekstra olursa haber veririz dediler

Yetkili servisde bu fiyatlar normal.

Eger araciniz Mcp ise baski balata fiyati 3.000 Tl yi bulur

• quote:

Orijinalden alıntı: pamuk

quote:

Fiyatları pahalı tamam katılıyorum ama araclarını en iyi tanıyanlarda onlar ;) bu araçların üstüne eğitim alıyorlar.
    Servis yerine bosch car servislerine gitmen daha iyi olacaktır bence.
    Ve sen baskı balatanı yarı yarıya fiyatla değiştirdin 3-5 ay sonra sorun olduğunda baskı balatada bu işlemi yapan yer sana birşey yapamaz ama servis eğer sorun baskı balatadaysa veya o parçalardaysa garanti kapsamında değiştirir söker takar felan.

Bosh car servisler nasildir hocam bizim araclardan iyi anlarlar mi. Fiyatlari nasil.. mesela ben periyodik bakimi suanki servisde 200 tl ye yapiyorum

• Benim arabanin motor takozunda veya kulaklarda bisey var. Gittigim yer bi turlu anlayamadi.. Bide bosh servise goturim bakalim.. Arac Silkelenme yapiyor

• Arkadaşlar Jant kapağı tavsiyeniz var mıdır ? bizim kapaklar fena oldu..
  • İndirim istedim 60 bin bakımını 538 tl ye yaptı Otosay....613 tl den düştü
  • quote:

Benim arabanin motor takozunda veya kulaklarda bisey var. Gittigim yer bi turlu anlayamadi.. Bide bosh servise goturim bakalim.. Arac Silkelenme yapiyor

Rolantide mi?
  • quote:

quote:

Yetkili servisde bu fiyatlar normal.

Eger araciniz Mcp ise baski balata fiyati 3.000 Tl yi bulur

Poliçeni oku olması lazım. Yoksada ben daha yeni halk sigortadan yaptırdım (ilk defa) onda yazıyordu!
  • c4 dizel için yakıt durumu nedir arkadaşlar
  • alperen_69 kullanıcısına yanıt
    Ortalama 6 litre falan. Bir depoyla uzun yolda sabit hızla gidersen 1100 falan görürsün. Karmada 800 1000 arası. Kullanıma bağlı biraz. Mesela 110 kmh sabit şekilde gittiğimde 178 km nin ortalaması 4.9 yazıyordu ekranda.

• 
Sayfa: önceki 11801181118211831184
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.