Şimdi Ara

Citroen C4 II ve DS4 2011-2017 (1154. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
28.972
Cevap
173
Favori
1.792.592
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 11521153115411551156
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Benim de birkac defa yapmıstı... fren musurunu degıstırdıler sanırım duzeldı .. servıs ısıgının yanmasını beklemeyın bence .. ufak bır sorun .. daha buyuk bır arızalara sebep vermemesı ıcın bence hemen servıse goturun
  • arkadaşlar bende c4 1.6 bluehdi confort tekno plus aracımı aldım aldıktan iki gün sonra kar yağdı şimdi otoparkta yatıyo. araç 150 km olmadı daha ilk izlenimleri
    yalıtım olarak gayet güzel hoşuma gitti. yüksek hızları hissettirmiyor ani hızlanmaları iyi yapıyor işe giderken 10 km mesafede 155 km hızları gördüm. Yalnız yakıt biraz fazla geldi şu anda genel ortalama 7.6 civarı. birde 2015 model arabada çocuk kilidi manuel olurmu ? araçta manuel benim canımı sıktı. diğer özellikleri çok güzel hemen hemen herşey var diyebilirim lazım olan. birde hız göstergeleri falan renk değiştirme confort paket araçlarda yok mu kullanım kitapçığında yazıyo ama yerini bulamadım.
  • Hocam hayırlı olsun. Mahsuru yoksa Nereden ve kaça satın aldınız.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fren müşri 5-10 TL lik bişey.Garantiniz bittiyse bile servis kullanımınıza göre iyi niyetten değiştirebilirler

• Tekno plus paketle 79.000tl ye geldi. Arkadaşlar bu araç hakkında bildiklerinizi paylaşır misiniz nelere dikkat etmem gerekiyor. Yakıt 3.8 ortalama yalnız şuanda bende 7.6 larda seyrediyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Okan9455

Anladım arkadaşlar sağolun.Bizimkide 2011 kasımda trafiğe çıkmış.Birkaç servisle görüşeceğim eğer yazılım güncellemesi ile yapılacak bir şeyse yapsınlar.Yalnız düşündüğüm nokta bizim mcp şanzımanlar baskı balata içerdiğinden frenden ayağı çekince gitmek için yarım debriyaj yapıyor olabilir.Buda bolca dur kalk yapılan trafikte sık sık kullanılırsa baskı balatayı daha erken bitirir.

Evet hocam ben de geçen hafta 2012 model confort plus aldım. Araç 2012 şubat trafiğe çıkışlı ama ayağını frenden kaldırınca ilerliyor. Fakat bu ilerlemenin yarım debriyaj olduğu çok belli. Araba giderken insan acıyor :) Keşke iptal edecek bir düğme olsa diye düşünmedim değil. Tam otomatikten sonra biraz zor oluyor alışmak. Acaba bir sıkıntı mı var hissiyatı oluyor hep. Kar yağdı pek kullanamadık ama alışacağız artık o kadar para verdik. :)

• ilugun İ kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun hocam güle güle kullanın.Servisle görüştüm yarım debriyaj yapmadığını elektronik kontrollü vites sayesinde ilerlediğini söyledi.Ne demek istediğini tam anlamadım ama hiç mantıklı gelmedi.Çünkü eğer baskı balataya zararı olmasa citroen bunu çok daha önceden yapardı.Uzun süredir citroen araçlarında mcp şanzıman kullanılıyor.Son 4 senedir ise ayağı frenden çekince ilerlemeye başladı.İlk mcp şanzıman kullanılan araçla c4 lerin kullandığı mcp arasında herhangi bir altyapı farkı yok ama yazılım güncellemeleri ile mcp şanzıman oldukça iyi duruma geldi.Bildiğim kadarıyla firmadan firmaya değişiyor bazı robotize otomatikler kendi kendine giderken bazılarıda ilerlemiyor.Bence sizde yetkili servise uğrayıp mcp şanzımana yazılım güncellemesi ve şanzıman alıştırması yaptırın.Eğer şuan vites geçişlerinde çok fazla yığılma ve titreme varsa yazılım güncellemesi ve akabinde şanzıman alıştırması yapıldıktan sonra aracın vites geçişlerinin daha iyi hale geldiğini göreceksiniz.

• Arkadaşlar 4 aydır comfort plus manuel 1.6hdi 92hp aracıma iyice alıştım ve memnunum diyebilirim artık. Bir de geçen ay bi Fluence'e arkadan duramayarak çarptım. Tamponu autokingde yaptırdım. Dün yine marketin önündeki demire geri geri çıkarken ön tamponu yine çarptım. Otoparktaki demir, tamponu baya bi dağıtmış ön tampon sağ taraf çamurluğun hemen önü. Bi küçükbaş kanı akıtmak için fırsatım olmadı bu hafta içi o işi halledeceğim nasipse. Adaklığa niyetlenip kan akıtmayınca arabaya çok nazar olduğuna inanmaya başladım. Yarın autokinge gideceğim bakalım ne diyecekler. Ne tamponmuş arkadaş benden önceki ilk sahibi de tamponu boyatmış daha önce. Arka tamponda sıkıntı yok

Bu arada göstergeden gelen hızlanma anındaki ince dijital tiz ses dışında çok memnunum. Bu ses de olmasa araca 5x5 lik diyeceğim ama bu ses insanı hızlanma anında gıcık ediyor. Onun da çözümüne bakacağım artık ilk fırsatta. sckarinca rumuzlu arkadaşın önerileri doğrultusunda göstergenin içini söküp yağlatmanın yoluna bakacağım.

Bu arada yakıt tüketimi şu anda continental kış lastiği ortalama hız 36km ile 5.1lt/100km. Ankara şehiriçi ama hep sıkışık trafik değil.

• n a v y_35 N kullanıcısına yanıt
    hocam benim araç yine o sesi yapmaya başladı. kış olunca mı nedir anlamadım, normalde gres yağının donması çok düşük sıcaklıklarda oluyor, gerçi 1 sene oldu yağlayalı
  • sckarinca S kullanıcısına yanıt
    Valla üstad ben de ankaradayım. Sizin daha önce sökme yağlama işini yapan arkadaşınıza tekrar gidecek olursanız bana da yardımcı olabilse çok iyi olur. Neyse hakkı veririm. Herhangi bir yere yaptırmaya çekiniyorum zira. Bende de havalar soğuyunca başladı. Eylülde aldığımda böyle bi ses yoktu.

• quote:

Orijinalden alıntı: sckarinca

hocam benim araç yine o sesi yapmaya başladı. kış olunca mı nedir anlamadım, normalde gres yağının donması çok düşük sıcaklıklarda oluyor, gerçi 1 sene oldu yağlayalı

Selam eğer tekrar yağlama işi yaparsanız video ya alabilirmisiniz. Ben Sakarya'da yim. En kötü bende geleyim hep beraber yagliyalim çok cins bir ses. Ara ara yapıyor . Servis çok kötü kelek yaptı bana
    Şimdi 3500 tl verirseniz gösterge panelini komple değiştirelim diyorlar. Neyse bir işlem yapacak olursanız beni de bilgilendirirseniz sevinirim

İyi akşamlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jipsy -- 4 Ocak 2016; 19:26:34 >

• Bu fiyatlara alınır mı sizce? Şuan kullandığım aracı satıp, 55.000-60.000 arasında bir araç düşünüyorum.
    İlk sırada da DS4 var. Araç hakkında hiçbir bilgim yok. Kronik sorunları mı var mıdır? Önerir misiniz?
    Yada Peugeot 308' mi yönelsem, ne yapsam bilemiyorum.
    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-citroen-atmaca-otomotiv-den-ds4-1.6-e-hdi-d-sport-mcp6-2011-254517083/detay#

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fofer -- 5 Ocak 2016; 13:14:28 >
  • Arkadaşlar MART.2015' de 2. el almış olduğum araçta 2014 yılına ait 2 adet HGS cezası bulunmakta ve plakayı değiştirmediğim için plakamda ceza devam etmekte.
    araç alırken borcu yoktur kağıdı vardı ama HGS cezası hakkında bilgim yoktu.
    Bu cezayı nasıl sildireceğiz, bana ait olmamasına rağmen plakamda oluşu beni rahatsız ediyor
  • Selam arkadaşlar,

2012 c4 dizel 75 000 km bakımı yaptıracam.

Bildiğim kadarı ile

* yağ filtresi
    * motor yağı
    * mazot filtresi
    * hava filtresi
    * polen filtresi

değişecek. bu malzemeleri temin edip öyle ustaya götürecem. Eksik olan var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mustafasd

Selam arkadaşlar,

2012 c4 dizel 75 000 km bakımı yaptıracam.

Bildiğim kadarı ile

* yağ filtresi
    * motor yağı
    * mazot filtresi
    * hava filtresi
    * polen filtresi

değişecek. bu malzemeleri temin edip öyle ustaya götürecem. Eksik olan var mı?

citroen merkezden aldığım bilgi ; mazot filtresi 30000 km de bir değişiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: climax2001

Arkadaşlar MART.2015' de 2. el almış olduğum araçta 2014 yılına ait 2 adet HGS cezası bulunmakta ve plakayı değiştirmediğim için plakamda ceza devam etmekte.
    araç alırken borcu yoktur kağıdı vardı ama HGS cezası hakkında bilgim yoktu.
    Bu cezayı nasıl sildireceğiz, bana ait olmamasına rağmen plakamda oluşu beni rahatsız ediyor

Aynı durum benim başıma da geldi.O ceza ödenmeden silinmez.Bende ogs@kgm.gov.tr adresine e-mail gönderdim.Saolsunlar cevapladılar.

Benim e-mailim;
    Merhaba,

34HG..... plakalı aracı 22.11.2011 tarihinde devraldım.
    Bu plakayıhttp://uygulama.kgm.gov.tr/ihlal/Sayfalar/ihlal.aspx burda sorguladığımda resimdeki gibi aracı ben devralmadan önceye ait bir ceza çıkıyor.
    Bu ceza benden önceki sürücüye mi ,yeni sahibi olarak ban mı aittir ?

Bilgi verebilir misiniz.

Gelen cevap,
    Merhabalar,

Sizden önceki araç sahibine aittir,adınıza geçiş borcu bulunmamaktadır.

Bilgilerinize sunulur.

Karayolları 1.Bölge Müdürlüğü
    OGS-KGS Ana Kontrol Merkezi
    Cengiz Topel Cad. Etiler Mah.
    FSM Yolu Üzeri Beşiktaş / İSTANBUL

Müşteri Hizmetleri
    444 11 17 (7/24)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ognemir -- 5 Ocak 2016; 16:53:23 >

• Arkadaşlar aracı ilk çalıştırdığım zaman "MOTOR ARIZASI - ARACI TAMİR ETTİRİN" uyarısı veriyor, ama mecburen aracı sürmek durumundayım.
    45.000 km bakımına daha 2.000 km vardı. neden verir böyle bir arıza ne yapmam gerekir?
  • quote:

Arkadaşlar aracı ilk çalıştırdığım zaman "MOTOR ARIZASI - ARACI TAMİR ETTİRİN" uyarısı veriyor, ama mecburen aracı sürmek durumundayım.
    45.000 km bakımına daha 2.000 km vardı. neden verir böyle bir arıza ne yapmam gerekir?

Hocam bakım için o uyarıyı vermez. Ben sizin yerinizde olsam gider bir bilgisayara bağlatırım en azından arızanın ne olduğunu öğrenirim. Bu şekilde sürmeniz belki sıkıntı çıkarmaz belki de basit bir sorunu çok daha büyük hale getirebilir. O yüzden bence en iyisi fazla kullanmadan en azından neden böyle bir uyarı verdiğin öğrenmek. İlla servise gitmenize de gerek yok yakın bir özel serviste cihaza bağlayıp sorunu söyleyeceklerdir.
  • quote:

Arkadaşlar aracı ilk çalıştırdığım zaman "MOTOR ARIZASI - ARACI TAMİR ETTİRİN" uyarısı veriyor, ama mecburen aracı sürmek durumundayım.

hocam benim depoda az mazot kaldıgında uyarı vermişti motor tamir et diye .

önemsiz birseyde olabilir baktırmakta fayda var

• quote:

Arkadaşlar aracı sabah özel serviste bilgisayara bağlattık. "ATEŞLEME SİSTEMİ PROBLEM" uyarısı verdi. uyarı sabit ekteki gibiydi. arızayı sildik. bilgisayardan söküp defalarca çalıştırdık-durdurduk arıza vermedi tekrar. anlık olarak böyle bir arızanın vermiş olabileceğini söyledi. şuan kullanıyorum problem olmaz inşallah. 45.000 bakımı gelmedi ama ben yinede içimi rahatlatma için bu hafta sonu bakımı yaptıracağım. bu arada elinde total 5W30 yokmuş ELF kullanalım aynısı bir şey olmaz dedi sizce???https://store.donanimhaber.com/0d/60/38/0d60389228501f5e358e760c44fd829f.JPG
    Citroen C4 II ve DS4 2011-2017

• 
Sayfa: önceki 11521153115411551156
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.